Život u zajednici

milicica&decko

Ističe se
Poruka
2.129
Nešto razmišljam da li bi bilo održivo živeti u zajednici sa još jednom osobom (muškom ili ženskom) ili sa još jednim parom?
Znaci momak i devojka (muž i žena) da formiraju zajednicu sa još nekim.
Naravno to bi dosta sputavale kulturološke i moralne norme. Ali kada bi se to zanemarilo.
Mislim na zajednički život i za stolom i u postelji.

Nešto razmišljam da li bi bilo održivo živeti u zajednici sa još jednom osobom (muškom ili ženskom) ili sa još jednim parom?
Naravno to bi dosta sputavale kulturološke i moralne norme. Ali kada bi se to zanemarilo.
Bila neka epizoda CSI o tome, a mislim da je tema obrađena i u Criminal minds. Setiću se...

Verovatno, kod neki ljudi.
Mada, u poslednje vreme, teko je održiva zajednica sa jednom osobom.
Kulturološke I moralne norme su se pomerile, pa su zajednice nešto što se sve manje održi.

A ne Zadruga.
A ne komuna.

Ništa pompezno i skretanje paznje na sebe. Nego onaka da kažrm "normalno". Samo malo "prošireno".
Verovatno na prvo čitanje fokus je na seksu u troje ili četvoro. I to da. Za one osobe koje imaju aspiracije u tom pravcu. Ali i sa ostalim detaljima iz života sa prednostima i manama.

A ne Zadruga.
A ne komuna.

Ništa pompezno i skretanje paznje na sebe. Nego onaka da kažrm "normalno". Samo malo "prošireno".
Verovatno na prvo čitanje fokus je na seksu u troje ili četvoro. I to da. Za one osobe koje imaju aspiracije u tom pravcu. Ali i sa ostalim detaljima iz života sa prednostima i manama.
I sutra dobiješ decu? Da li bi volela isto svoju decu kao i decu koje je rodila ta druga žena u toj komuni? Nastao bi problem ko koliko unosi u kući i ko koliko troši. Dvoje supružnika jedva nađu kompromis oko toga a zamisli tek četvoro ljudi a nisu sva deca svačija.

I sutra dobiješ decu? Da li bi volela isto svoju decu kao i decu koje je rodila ta druga žena u toj komuni? Nastao bi problem ko koliko unosi u kući i ko koliko troši. Dvoje supružnika jedva nađu kompromis oko toga a zamisli tek četvoro ljudi a nisu sva deca svačija.
Mislim da mogu da zamislim taj arhetip:
Prvo su svi zajedno ziveli srecno, a onda je jedna zena rekla: hocu bundu, muz ulovio chinchilu, a onda druga zena rekla: hocu i ja dve.

teško izvodljivo
ne situaciono već ljudski.

neko će pre ili kasnije da iskoči iz šina i upropasti ceo koncept

A ne Zadruga.
A ne komuna.

Mormoni?

Ako me sećanje dobro služi bila je na forumu neka Utah.
Mislim da je bila mormonka.
Opet, možda sam nešto pobrkao.

Kakva je ovo tema, zar se nisi smirila, šta je bre ovo, dokle, dokle, dokle:banovati:

Smirila se jesam. Ne razmišljam o "izletima", ali ovo je nesto drugo.
(ima neka situacija koja me je potakla na ovu temu, ali još uvek razmišljam da li da kuckam ili ne i gde)

U principu dosta na nas utiču neke nepisane norme i formiraju nas stav i odnos prema nečemu.
E sad ako se ne vidi ili ako postoji mogućnost da se ne vidi onda smo spremniji da prekšimo ili izvrdamo.
Ako je neštocočigledno ili tesko izvodljivo da se ne sazna onda imamo stroži stav prema tome i ako je to deo naših fantszija i skrivenih želja.

mislis na zapadnu verziju braka, partnerstva ?
Jedna zena zivi sa dva muskarca, jedan covek zivi sa dve zene............od stola pa do kreveta ?
Mozda je interesantnije dva para.........za stolom i u krevetu.
Sve je to super, al kad dodju deca, treba se urazumeti...........i takvo druzenje "konzumirati" van kuce.

Meni tu nije jasno zasto u opste zajednica, komuna sta vec
Brate, ako ces da se vines na druge grane, zasto ostajati pri lokalna dva drveta? Pusti se u pravcu zalaska Sunca i vidi sta sve dzungla donosi. Lov iz evriver.

Znas sta moze da opstane i cak je zdravije za decu? Porodicne komune. Sela brate kao sto su nekad bila. I tu zive rodjaci, strine, teche, tetke, babe, dede i deca imaju veci prihod modela za vaspitavanje i osecaj zajednistva. Svaki prenese svoju vestinu. Plemenska zajednica.

Back