Život u Kanadi - pitanja i odgovori

I u kukolju se moze pronaci zrno zita, Sone.

Ne reklamiram ga , vec sam dao i da se ponekad i pise o stvarima, koje mogu biti interesantne, nekome.
Ne bih da ,recimo ukazujem da su ovi dobri a oni nisu , no hocu da pomognem sa savetima...Recimo , za one koji nemaju ikoga a neophodan im je stan , a ne poznaju ni lokaciju itd,. Bilo bi dobro i da recimo stupe u kontak sa Real State Agentom i tu se postavlja , pitanje? Iskustvo, mogucnosti i zelje za pomoci sto je najvaznije ,kako i na koji nacin da se uplati renta : takozvana prva i zadnja.

Vec , mogu preneti, moja iskustva i mogao bih da predlozim ,recimo Radovana Oluskog, Brokera, koji ima iskustva u ovakvom radu preko 40 godina.Postoji razlika izmedju agenta i brokera.

Zainteresovana lica mu se mogu javiti na r.oluski@yahoo.ca.. Kompanija Your Choice Realty Corp.

Koji grad radi doticni gospodin? :)
Sad video Ontario...
Ali hvala u svakom slucaju..

Да Квебек. Шта је проблем са Француским? Ја ни реч нисам знао па се научи, поготово што је то један од лепших језика. Не видим негативну ноту ту али уопште. Нова Шкотска или Принц то је за мене исувише вукојебина да извиниш:-). Нема ту много посла рекао бих мада јесте лепо...лети:-).Напада снегчина али и чисте тако да транспорт(бус, метро, воз) мање више је ок. Најбоље је ако си мало ван града (ко воли наравно а све више људи одлази ван) и воз који је и поуздан, удобан, wifi до центра. Прочиташ мало књигу, погледаш вести итд. Радње раде нормално не видим зашто не би радиле? Струје нема једино у неким деловима када буде олуја баш а к то веома ретко.
Капирам те за мање градове. Ја долазим из Земуна али ми све мање прија метропола могу ти рећи. Увек можеш да се селиш даље најмањи проблем.

ma mi bi isli na studije, nema sanse da studiram na francuskom...zato kazem da to otpada
i drugacija pravila i zahteve imaju od ostatka kanade, pa mi ni to ne odgovara
ali hvala u svakom slucaju :)

- - - - - - - - - -

@metla na vestici, ne znam da li znas za ovaj forum http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/education-b41.0/
Tu se okupljaju ljudi iz citavog sveta koje zanima odlazak u Kanadu na neki nacin, ja sam ti poslala link za deo koji se odnosi na education jer si spominjala fakultet, ali ako odes korak unazad videces kompletno ceo sadrzaj koji ima forum http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/index.php
Mislim da su ti tu mozda vece sanse da nadjes nekoga ko zivi na PE, ili u provincijama NS ili NB. Ne secam se da se ikad ovde na forumu javio neko sa nasih prostora ko zivi tamo ili da je podelio neku informaciju odande, a taj forum ti preporucujem u svakom slucaju jer se zaista najveci deo ljudi iz CELOG sveta okuplja bas tamo i vece su ti sanse da saznas neku info iz prve ruke.
Naravno, imas milion podtema pa izaberi sta te zanima.
znam za taj forum, citam ga
hvala :)

Metlice, ja sam bila prosle godine u Halifaxu, NS, a moj muz je ziveo tamo godinu dana. Lep je to gradic, ali potpuno mrtav, nema posla u tim delovima Kanade, Kanadjani iz NS i NB dolaze u Albertu da zive i rade. Mada je Halifax univerzitetski centar, za studiranje je ok, ali ne znam kako bi posle studiranja nasli posao i pokusali da ostanete. Meni se cini, mozda gresim, da su provincije za dolazak na prvom mestu Alberta, BC i Ontario.

Metlice, ja sam bila prosle godine u Halifaxu, NS, a moj muz je ziveo tamo godinu dana. Lep je to gradic, ali potpuno mrtav, nema posla u tim delovima Kanade, Kanadjani iz NS i NB dolaze u Albertu da zive i rade. Mada je Halifax univerzitetski centar, za studiranje je ok, ali ne znam kako bi posle studiranja nasli posao i pokusali da ostanete. Meni se cini, mozda gresim, da su provincije za dolazak na prvom mestu Alberta, BC i Ontario.

ali je znacajno jeftinije za studiranje
jedna godina u alberti kosta ko dve u ovim provincijama koje sam nabrojala
zato smo sad poceli njih da gledamo
medjutim sekira me kako naci posao tokom studija u tim malim gradicima (posle studija trazis posao u celoj kanadi, nismo ni mislila da se zakacimo za stalno za te krajeve, nego u toku studija)
para vrti i odredjuje, ne toliko mi licno....sto vise godina studija to veca sansa za ostanak
ako platim godinu dana samo u alberti imam posle manji rok za ostajanje i pronalazenje posla, daju samo jos godinu dana
ako platim dve godeni daju mi posle toga jos 3 godine da nadjem stalni posao pa da apliciram za boravak, to je jako znacajna razlika

u alberti jedna godina 15 000 i dobijas sertifikat (slabo je to)
na princu 2 godine toliko kostaju i dobijas diplomu (to je dobro)
u alberti moramo da delimo stan sa cimerima
na princu za iste pare jednosoban stan za nas
u tom zecu lezi grm

citam dosta kanadske dece ide tamo da studira jer je jeftinije, pa se posle ide u vece gradove za posao...al to su domaci studenti, em im je jeftinije studiranje, em mama i tata finansiraju pa mogu tako, ne jure poslice tokom studija (ili i ako jure nije im smak sveta ako ne nadju jer imaju roditelje da im pomazu), imaju automobile, dzeparce.....drugacija situacija od nase totalno

a i meni prijaju vise mali gradici nego metropole...ali ajde nije najprimarnije sta ti prija nego borba za opstanak da se dodje do tacke kada ces ziveti kako hoces, do tada moras da progutas mnogo toga, pa nije smak sveta da idem u metropolu....ali je skupo

ako hoces opisi mi malo kako je bilo tamo, gradski prevoz jel ima, kako je kad zaveje, struja, grejanje....

Poslednja izmena:
Aman bre Metlice, sta si navalila satim kako je kad zaveje da li rade prodavnice i saobracaj....Nije to bas subarkticka pustos, kako kaze Poznavalac svega i svacega, to je, pre svega, jedna uredjena drzava u kojoj sve funkcionise, a narocito u zimskim uslovima, mnogo toga su oni uredili i osmislili da coveku bude lakse zimi...znaci: prodavnice rade, saobracaj funkcionise u minut, ne cekas ga na stanici da se zaledis, nego izadjes par minuta ranije....

Poslice za studente ces naci i u tim provincijama sigurno, u Kanadi prosto postoje poslici za studente, tipa po restoranima i prodavnicama.... I zvuci mi ok taj tvoj nacin razmisljanja, biraj povoljnije za studiranje, samo nekako proveri da li posle moras da radis u toj provinciji, ili mozes da predjes i negde drugde. A sto se metropola tice, to su Toronto i Vancuver, nisam bila u Kvebeku...Kalgari definitivno nije metropola, on je veliki po povrsini, ali stanovnika ima 1,5 milion, nemas utisak gradske dzungle...
Sta se meni ne svidja u Halifaxu - klima, tu je okean, znaci vlaga i vetrovi, nema nikad toliko velikog minusa kao u Kalgariju, ali je meni u Kalgariju toplije, subjektivni osecaj, jer je klima suva i nema tih okeanskih vetrina koje te probiju do kosti. Ne znam kako je na PEI, nisam bila, ali Kanadjani to smatraju debelom provincijom koliko sam shvatila...mozda gresim...

Aman bre Metlice, sta si navalila satim kako je kad zaveje da li rade prodavnice i saobracaj....Nije to bas subarkticka pustos, kako kaze Poznavalac svega i svacega, to je, pre svega, jedna uredjena drzava u kojoj sve funkcionise, a narocito u zimskim uslovima, mnogo toga su oni uredili i osmislili da coveku bude lakse zimi...znaci: prodavnice rade, saobracaj funkcionise u minut, ne cekas ga na stanici da se zaledis, nego izadjes par minuta ranije....

Poslice za studente ces naci i u tim provincijama sigurno, u Kanadi prosto postoje poslici za studente, tipa po restoranima i prodavnicama.... I zvuci mi ok taj tvoj nacin razmisljanja, biraj povoljnije za studiranje, samo nekako proveri da li posle moras da radis u toj provinciji, ili mozes da predjes i negde drugde. A sto se metropola tice, to su Toronto i Vancuver, nisam bila u Kvebeku...Kalgari definitivno nije metropola, on je veliki po povrsini, ali stanovnika ima 1,5 milion, nemas utisak gradske dzungle...
Sta se meni ne svidja u Halifaxu - klima, tu je okean, znaci vlaga i vetrovi, nema nikad toliko velikog minusa kao u Kalgariju, ali je meni u Kalgariju toplije, subjektivni osecaj, jer je klima suva i nema tih okeanskih vetrina koje te probiju do kosti. Ne znam kako je na PEI, nisam bila, ali Kanadjani to smatraju debelom provincijom koliko sam shvatila...mozda gresim...

ma gledah neke klipove oluja na pei pa sam se ubknula sto bi rekli ovi nasi :lol:
i gledah neke klipove kako izgleda grad zimi, ciste ulice ali trotoari jok, nema pesaka svi samo voze auto
mislim zato i volim da pitam nekoga ko je bio i video, meni internet ne moze pruziti sve informacije
citajuci net svasta vidis i procitas, pa mogu pogresni zakljuci da se izvedu....zato i pitam

mislim naidjoh na klip neki lik drami od snega i upozorava svi koji dodju generator da nabave :roll: mislim daj pa i u srb pa prezivljavamo oluje zimske bez toga....mislim primer kakvih sve gluposti ima po netu....
jasno je meni da je uredjenije tamo nego ovde, to me i tesi

a imamo frku specificnu sa vozackom dozvolom, guglali smo i bice nam zaebano da izvines na jeziku, mi nemamo ovde vozacku, i sad moramo tamo da polazemo i ima period kad kako pise na sajtu ne smes bez iskusne pratnje da vozis....ako je to tacno onda prve godine nam ne gine gradski prevoz, dok ne istekne taj rok za pratnju....osim ako net ne gresi....pa me eto i to malo zacnulo, sabiram sneg i cekanje busa....u srbiji to je horor i za beograd a kamo li za manje gradove...tamo imam nade da je bolje iduci logikom da je tamo sve bolje nego ovde :lol:

e da i ta vlaga, to mi je odmah palo na pamet, i ona tvoja prica o vremenu u alberti...
i nas privlaci alberta, ali za studentski zivot je skuplja....vankuver, toronto i sl ne dolaze u obzir, necu da placam godinu 24 000 dolara potpuno isti koledz ko na princu recimo :pop:

i ja sam shvatila citajuci da je to debela provincija cela ta istocna obala za njih....a mozda je to pogresan zakljucak....
opet s druge strane princ ima razvijen turizam koliko sam videla prolece-jesen sezona pa mi se cini da to moze dosta da pomogne

sve smo procesljali ima raznih caka kad ides da radis u druge provincije od onih u kojima studiras, sve u svemu ok je ima de moze bez problema, ima gde traze duzi rad za boravak....nije problem u svakom slucaju da ne davim s tim

- - - - - - - - - -

ja nisam izabrala da zivim u Halifaxu, ni u Vankuveru zbog blizine okeana i velike vlage...klima u Kalgariju mi se veoma svidja i prija mi...

mene ona tvoja prica jos drzi, i bas mi deluje fino kako si opisala :D

Poslednja izmena:
ne brini, gradski prevoz funkcionise sasvim ok, moze se i tako, ja vise volim da svuda idem gradskim prevozom, em ne razmisljam o parkingu, lepo me doveze gde treba i mogu da gledam naokolo dok se vozim i upoznajem grad...ja, na primer, mnogo bolje poznajem Kalgari od mog muza koji ne izlazi iz kola i vozi se gde mu kaze gps, ja sam sve to povezala po linijama busa i voza....

@metlice...

mozes li ni tacno do detalja reci po kojem programu ti planiras da dobijes PR?

Cini mi se iz tvoje price, da nisi sagledala dobro sve solucije, jer studenti-parovi rade to drugacije

upises koledz
kad zavrsis trazis posao
imas rok tri godine da nadjes posao
zavisno od provincije do provincije koliko dugo treba da radis da apliciras za boravak....negde 6 mes, negde i 2 god, u te tri god
to ukratko da ne davim sa detaljima

sta to znas sto ja ne znam :zper: ispljuni more

upises koledz
kad zavrsis trazis posao
imas rok tri godine da nadjes posao
zavisno od provincije do provincije koliko dugo treba da radis da apliciras za boravak....negde 6 mes, negde i 2 god, u te tri god
to ukratko da ne davim sa detaljima

sta to znas sto ja ne znam :zper: ispljuni more

Znaci, upises skolu (recimo minimum godinu dana) i u toku skolovanja dobijes dozvolu da radis part-time. Taj part-time rad se ne racuna za kasniju PR aplikaciju, nego iskljucivo rad posle zavrsetka studija.
Pitanje koje se postavlja je da li ces naci poslodavca posle studija, jer ima ovde masa Kanadjana koji ne mogu naci posao u struci.
Drugo pitanje je kada ces ga naci, plus period dok se odradi papirologija.
Sve u svemu proci ce ti godina za studije, recimo jos 6 meseci dok ne pocnes da radis u struci.

E sad, za PNP ti je obicno potrebno 6 meseci kanadskog iskustva i volja poslodavca da napise pismo da hoce za stalno da te zaposli. Ja licno se ne bih mnogo uzdao u to, jer poslodavci su voljni da napisu takvo pismu kad odradite godinu, dve za njih pa se oni uvere da ste vredni i posteni radnik.
Znaci ostaje Experience Class gde ti treba mimimum godinu dana radnog iskustva.
....vec gledamo vremenski okvir od recimo 2,5 godine kada mozes da podneses aplikaciju. Dok dobijes PR to je znaci 3.5 godine

Nagradno pitanje za forumase:
- kako da se skrati vreme? :zbanana:

caka je da bude deficitarno zanimanje, tj sa federalne ili provinciske liste, u sta se mi uklapamo, pa nam malo daje nadu da ce se u te tri godine naci negde u kanadi
ne moze godinu dana koledz jer imas posla malo vremena....vec napisah gore...mora od dve pa na vise

kako da se skrati vreme? ispljuni :lol:

- - - - - - - - - -

samo nemoj mi neke fore tipa rodis dete tamo, udas se za nekoga i sl gluposti koje kinezi rade :lol:

caka je da bude deficitarno zanimanje, tj sa federalne ili provinciske liste, u sta se mi uklapamo, pa nam malo daje nadu da ce se u te tri godine naci negde u kanadi
ne moze godinu dana koledz jer imas posla malo vremena....vec napisah gore...mora od dve pa na vise

kako da se skrati vreme? ispljuni :lol:

- - - - - - - - - -

samo nemoj mi neke fore tipa rodis dete tamo, udas se za nekoga i sl gluposti koje kinezi rade :lol:

..Neozbiljna si, a osim toga ja nikad ne delim glupe i nelegalne savete.
A da si detaljno procitala stanicu na sajtu o studentima, trebalo bi da znas o cemu pricam.

Ne ides ti preko FSW pa da tvoje zanimanje treba da bude na deficitarnoj listi.
Kad apliciras preko PNP ili CEC kao skill worker, bukvalno hiljade zanimanja je kvalifikovano (gripa 0, A ,B)

Ajde buduci imigranti, jel zna neko?

Ako ne znate, tu je uvek imigracioni savetnik, za $800 sam siguran da bi dobili ovu informaciju z:shock:

Poslednja izmena:
ja neozbiljna, ili ti koji zajjebavas ovde narod forama "ima caka pogodite"
ti se prosmuco nekako pa sad si velika faca u lokaciji ti pise vankuver, ajde zajjebavaj malo nas koji jos nismo tu stigli
ogavstina
porasti :roll:

neces ti meni reci nista sto ja ne znam, ocigledno

ebe mi se da ucestvujem u tvojim decijim boljkama i diskutujem dalje s tobom

ja neozbiljna, ili ti koji zajjebavas ovde narod forama "ima caka pogodite"
ti se prosmuco nekako pa sad si velika faca u lokaciji ti pise vankuver, ajde zajjebavaj malo nas koji jos nismo tu stigli
ogavstina
porasti :roll:

neces ti meni reci nista sto ja ne znam, ocigledno

ebe mi se da ucestvujem u tvojim decijim boljkama i diskutujem dalje s tobom

Ja nikog ne zajebavam, sapo pokusavam da te navedem da detaljno procitas stranicu koju si trebala procitati pre nego sto si ovde postavila ijedno pitanje.
Izreka 'cik pogodi' nije bila upucena tebi, nego svim forumasima da vidim da li je neko primetio ono sto ja inace znam, jer su vec neki moji prijatelji to uradili i skratili postupak do PR.

Koga od drugih clanova interesuje da studira kako da za 2 god od dolaska ima PR u rukama, neka me slobodno kontaktira

Ja nikog ne zajebavam, sapo pokusavam da te navedem da detaljno procitas stranicu koju si trebala procitati pre nego sto si ovde postavila ijedno pitanje.
Izreka 'cik pogodi' nije bila upucena tebi, nego svim forumasima da vidim da li je neko primetio ono sto ja inace znam, jer su vec neki moji prijatelji to uradili i skratili postupak do PR.

Koga od drugih clanova interesuje da studira kako da za 2 god od dolaska ima PR u rukama, neka me slobodno kontaktira

Mislis na CIC sajt?

@botexag, setila sam se kad si rekao :) moze li za "nagradu" jos malo slika Vankuvera, ali ovaj put okicenog uvece sa sve ng ugodjajem? :zjelka: :D
Btw, ja isto znam da covek nije nikoga da zeza, sto godina je ovde na forumu i svima uvek da dobar savet i pomogne kad moze.

ma da, ubio se od dobrog saveta
imam ja prijatelje al necu da ti kazem kako osim ako ne platis haha al sam duhovit :roll:
stvar je vrlo prosta ili ces reci nekome dobronamerno ili neces reci nista, cuti i preskoci post, ali ove fore znam al necu da ti kazem su za osnovnu skolu, trebalo bi da su ucesnici ove teme to prevazisli....ocigldno neki nisu

imam ja prijatelje al necu da ti kazem kako osim ako ne platis haha al sam duhovit :roll:
stvar je vrlo prosta ili ces reci nekome dobronamerno ili neces reci nista, cuti i preskoci post, ali ove fore znam al necu da ti kazem su za osnovnu skolu, trebalo bi da su ucesnici ove teme to prevazisli....ocigldno neki nisu

ne slazem se, ali nema veze, ne volim da ulazim u rasprave inace, pa tako ni ovde. svako od nas ko je duze na ovom forumu o Kanadi moze reci da "zna" ljude koji su ok i zaista daju korisne savete kad god mogu, tako da ja eto nisam shvatila njegovu poruku kao ruganje vec momenat za razmisljanje.

@botexag, setila sam se kad si rekao :) moze li za "nagradu" jos malo slika Vankuvera, ali ovaj put okicenog uvece sa sve ng ugodjajem? :zjelka: :D
Btw, ja isto znam da covek nije nikoga da zeza, sto godina je ovde na forumu i svima uvek da dobar savet i pomogne kad moze.

posle idem do grada, pa cu slikati malo...ali nisu ovde nesto preterano okitili....
imam osecaj da ranijih godina Beograd je vise okicen

- - - - - - - - - -

Mislis na CIC sajt?

CIC site, procitaj stranice o stranim studentima
ako ne mozes da nadjes, posalji pp pa cu te uputiti

ne slazem se, ali nema veze, ne volim da ulazim u rasprave inace, pa tako ni ovde. svako od nas ko je duze na ovom forumu o Kanadi moze reci da "zna" ljude koji su ok i zaista daju korisne savete kad god mogu, tako da ja eto nisam shvatila njegovu poruku kao ruganje vec momenat za razmisljanje.

ima ovde ljudi sa kojima sam vodila konstruktivne razgovore i njima hvala, ali stanu na prst jedne ruke i ostane praznog mesta za jos :lol:
vrlo je verovatno da je to neka fora koju sam videla pa odbacila kao neodgovarajucu za nas....ispostavice se verovatno da je nesto tako...a on ovde pravi festu i zeza se za tudjim vremenom...ne volim te fazone...ima drugih pdfova za zevzecenje, ovo mesto ne smatram takvim
momenat za razmisljanje? super ako je vama do resavanja skandinavki, nama koji grebemo da izadjemo iz ovog tamnog vilajeta uoste nije do tog vaseg zevzecenja
cestatm uspeli ste da odete tamo zelim vam da ostane onoliko koliko zelite i da vam bude lepo....al to ne znaci da treba da se ulogujete ovde da bockate
konkretna pitanja konkretni odgovori...neces? ne moras nema frke....al nemoj mi te fore "necu da ti kazem celavi" jer u rl ces popiti sljagu, ovde moze da se provuce jer je samo slovo na ekranu
ja ne mislim da je zanimljivo zezati se sa tudjim zivotom....vama mozda jeste

ima ovde ljudi sa kojima sam vodila konstruktivne razgovore i njima hvala, ali stanu na prst jedne ruke i ostane praznog mesta za jos :lol:
vrlo je verovatno da je to neka fora koju sam videla pa odbacila kao neodgovarajucu za nas....ispostavice se verovatno da je nesto tako...a on ovde pravi festu i zeza se za tudjim vremenom...ne volim te fazone...ima drugih pdfova za zevzecenje, ovo mesto ne smatram takvim
momenat za razmisljanje? super ako je vama do resavanja skandinavki, nama koji grebemo da izadjemo iz ovog tamnog vilajeta uoste nije do tog vaseg zevzecenja
cestatm uspeli ste da odete tamo zelim vam da ostane onoliko koliko zelite i da vam bude lepo....al to ne znaci da treba da se ulogujete ovde da bockate
konkretna pitanja konkretni odgovori...neces? ne moras nema frke....al nemoj mi te fore "necu da ti kazem celavi" jer u rl ces popiti sljagu, ovde moze da se provuce jer je samo slovo na ekranu
ja ne mislim da je zanimljivo zezati se sa tudjim zivotom....vama mozda jeste

naravno da nije zanimljivo, ponajmanje nekome ko je legalno dobio papire i dobro se oznojio da dodje do istih, nije zanimljivo jer zna kako to izgleda. zato i kazem da covek nije imao losu nameru sigurno jer ga "znam" ovde sa foruma. i to je to, posto ne volim ulude rasprave, kao sto rekoh, ako smatram da imam nesto pametno da odgovorim na neko od tvojih pitanja ja cu se javiti, kao i do sada. pozdrav!

Jel ti stvarno mislis da ti ja trazim pare??
Da si procitala forum par stranica, videla bi da je to cisto upuceno na raniju diskusiju da li platiti ili ne imigracionog savetnika.

A ljudima koji izvrcu recenica, a ne umeju da prihvate kritiku da se nisu pripremili za imigraciju a hoce sve da znaju...nemam neku preteranu zelju da pomognem

Ovih dana istrazujem nesto pa bih pitala iskusnije kolege imigrante za savet. U kojoj banci je najbolje otvoriti racun za pocetak? Nesto sam istrazivala za Scotiabank, ali bih ipak htela da cujem iskustvo iz prve ruke. Znaci sta vi mislite gde su uslovi bolji i zasto.
Takodje, na jednom blogu sam cula za pojam "bespovratnog kredita za nove imigrante". Da li ste culi za tako nesto ili ja mozda nisam dobro procitala?
Uapred hvala na odgovorima!

Poslednja izmena:
Jel ti stvarno mislis da ti ja trazim pare??
Da si procitala forum par stranica, videla bi da je to cisto upuceno na raniju diskusiju da li platiti ili ne imigracionog savetnika.

A ljudima koji izvrcu recenica, a ne umeju da prihvate kritiku da se nisu pripremili za imigraciju a hoce sve da znaju...nemam neku preteranu zelju da pomognem

e pomoc ti je bila fantasticna, lupio si nesto sto odavno znamo, otkrio si toplu vodu cestitam :lol: kao sto sam i predpostavila to je jedna od stvari koje nama ne odgovaraju i koje smo odavno odbacili.....ne mozes nesto sto je odgovaralo nekome primenjivati na sve, globalizovati, postoji nesto sto se zove individualnost

ja ovde postavljam glupa pitanja, ne znam, mozda si ti dosao iz neke uredjene drzave srbije, ja bezim iz bga gde kad padne sneg nema gspa dva sata u centru, da ne pominjem sirotane na periferiji....razumem da je tebi mozda to bilo glupo pitanje, u srbiji iz koje si ti smugnuo sve je funkcionisalo savrseno, zato si i pobegao :lol:

i ne nisam pomislila da ces bukvalno da naplacujes, bilo bi mnogo postenije da si stvarno to mislio, nego sto si doso ovde da podjjebavas i prozivas za pitanja...jako je smesno sto neko treba da ulozi veliki novac uz rizik, sto neko treba da promeni zivot za 180 stepeni zarad nade za bolje sutra....ubistveno smesno....bas super podloga za skandinavke.....odrasti bre
bese poenta teme mi pitamo vi odgovarate, jako si na visokoj lestvici sto si u vankuveru pa su ti sad sve ovo glupa pitanja, ti si iznad svega toga :lol: daj malo da se zezam

i nije mi ni jasno sto si se utrpavao i zakacio za moj post i krenuo da zezas, kad sam lepo pitala nesto sasvim drugo nesto sto se ni ne odnosi na tebe u vankuveru...de si poleteo da busis rupe na saksiji...propala ti fora zalim slucaj, sedi jedan :aha:

Poslednja izmena:

Back