Aman bre Metlice, sta si navalila satim kako je kad zaveje da li rade prodavnice i saobracaj....Nije to bas subarkticka pustos, kako kaze Poznavalac svega i svacega, to je, pre svega, jedna uredjena drzava u kojoj sve funkcionise, a narocito u zimskim uslovima, mnogo toga su oni uredili i osmislili da coveku bude lakse zimi...znaci: prodavnice rade, saobracaj funkcionise u minut, ne cekas ga na stanici da se zaledis, nego izadjes par minuta ranije....
Poslice za studente ces naci i u tim provincijama sigurno, u Kanadi prosto postoje poslici za studente, tipa po restoranima i prodavnicama.... I zvuci mi ok taj tvoj nacin razmisljanja, biraj povoljnije za studiranje, samo nekako proveri da li posle moras da radis u toj provinciji, ili mozes da predjes i negde drugde. A sto se metropola tice, to su Toronto i Vancuver, nisam bila u Kvebeku...Kalgari definitivno nije metropola, on je veliki po povrsini, ali stanovnika ima 1,5 milion, nemas utisak gradske dzungle...
Sta se meni ne svidja u Halifaxu - klima, tu je okean, znaci vlaga i vetrovi, nema nikad toliko velikog minusa kao u Kalgariju, ali je meni u Kalgariju toplije, subjektivni osecaj, jer je klima suva i nema tih okeanskih vetrina koje te probiju do kosti. Ne znam kako je na PEI, nisam bila, ali Kanadjani to smatraju debelom provincijom koliko sam shvatila...mozda gresim...
ma gledah neke klipove oluja na pei pa sam se ubknula sto bi rekli ovi nasi

i gledah neke klipove kako izgleda grad zimi, ciste ulice ali trotoari jok, nema pesaka svi samo voze auto
mislim zato i volim da pitam nekoga ko je bio i video, meni internet ne moze pruziti sve informacije
citajuci net svasta vidis i procitas, pa mogu pogresni zakljuci da se izvedu....zato i pitam
mislim naidjoh na klip neki lik drami od snega i upozorava svi koji dodju generator da nabave

mislim daj pa i u srb pa prezivljavamo oluje zimske bez toga....mislim primer kakvih sve gluposti ima po netu....
jasno je meni da je uredjenije tamo nego ovde, to me i tesi
a imamo frku specificnu sa vozackom dozvolom, guglali smo i bice nam zaebano da izvines na jeziku, mi nemamo ovde vozacku, i sad moramo tamo da polazemo i ima period kad kako pise na sajtu ne smes bez iskusne pratnje da vozis....ako je to tacno onda prve godine nam ne gine gradski prevoz, dok ne istekne taj rok za pratnju....osim ako net ne gresi....pa me eto i to malo zacnulo, sabiram sneg i cekanje busa....u srbiji to je horor i za beograd a kamo li za manje gradove...tamo imam nade da je bolje iduci logikom da je tamo sve bolje nego ovde
e da i ta vlaga, to mi je odmah palo na pamet, i ona tvoja prica o vremenu u alberti...
i nas privlaci alberta, ali za studentski zivot je skuplja....vankuver, toronto i sl ne dolaze u obzir, necu da placam godinu 24 000 dolara potpuno isti koledz ko na princu recimo
i ja sam shvatila citajuci da je to debela provincija cela ta istocna obala za njih....a mozda je to pogresan zakljucak....
opet s druge strane princ ima razvijen turizam koliko sam videla prolece-jesen sezona pa mi se cini da to moze dosta da pomogne
sve smo procesljali ima raznih caka kad ides da radis u druge provincije od onih u kojima studiras, sve u svemu ok je ima de moze bez problema, ima gde traze duzi rad za boravak....nije problem u svakom slucaju da ne davim s tim
- - - - - - - - - -
ja nisam izabrala da zivim u Halifaxu, ni u Vankuveru zbog blizine okeana i velike vlage...klima u Kalgariju mi se veoma svidja i prija mi...
mene ona tvoja prica jos drzi, i bas mi deluje fino kako si opisala