Život u Kanadi - pitanja i odgovori

[SC][/SC]
Jos cekamo da vidimo! Ove godine je dosta toplo, mislim da sam samo dva puta obukla jaknu do sada, a ovi moji u BG se posmrzavase pre par nedelja. :eek:

Jos nije pao sneg ovde.

da i kod nas je sada neobicno toplo
evo me sedim u skolskom dvoristu u tankoj majici
nisam cak ni na suncu nego u hladu
upravo sam napravila panoramu ali nece da se postavi s telefona
18 stepeni

Jannci mala molba.. Jakoo nas zanima Calgary. Dvoumimo se izmedju Vancouver-a i Calgary-a. Ako mozes par stvari da napises. A i ostali o svojim gradovima gde su. Mi nemamo nigde nikog tako da nam je sve jedno gde cemo.
Prodajte nam svoj grad. Ali iz ugla novih imigranata. Bicemo vam neizmerno zahvalni.

malo pre sam kuvala i setila sam se da vam pokazem cene nekog mesa
evo ga bizon, grass fed and finished i free range znaci da je to bizon koji slobodno seta u prirodi i hrani se sa travom, a ne sa zitaricama i njegovo meso je mnogo bogatije hranljivim materijama nego drugo meso
a tu je i super jeftina organicka dzigerica koja je verovatno jeftina jer nije popularno meso, inace je dosla lepo isecena na snicle
i jedna slika moje kreme koja je skoro celih 10 dolara, a kolicina je 950mlPogledajte prilog 341543
Pogledajte prilog 341544
Pogledajte prilog 341545

Evo još malo praznih i hladnih fotki:

Pogled sa tornja:

Hoodoos Drumheller:

Škola i parkić blizu nas:

Micicv, naravno, čim ugrabim malo više vremena pišem. Naravno, to će biti samo moj ugao gledanja, pogotovo što nisam bila nigde sem u Kalgariju. Naši rođaci su živeli u Torontu, obišli su celu Kanadu (obišli su ceo svet, iskreno) i po njima Kalgari pruža najviše mogućnosti, plate su najveće, jesu i troškovi malo veći nego u ostalim gradovima ali nije strašno. Imaju kumove u Vankuveru, kažu da ih kiša ubija ali ih tamo drži odlično plaćen posao pa ne planiraju da se sele. Što se mene tiče, samo da nisam u nekoj zabiti gde nema ničega oko mene, i ja sam ok. Treba mi civilizacija.

Evo još malo praznih i hladnih fotki:

Pogled sa tornja:

Hoodoos Drumheller:

Škola i parkić blizu nas:

Micicv, naravno, čim ugrabim malo više vremena pišem. Naravno, to će biti samo moj ugao gledanja, pogotovo što nisam bila nigde sem u Kalgariju. Naši rođaci su živeli u Torontu, obišli su celu Kanadu (obišli su ceo svet, iskreno) i po njima Kalgari pruža najviše mogućnosti, plate su najveće, jesu i troškovi malo veći nego u ostalim gradovima ali nije strašno. Imaju kumove u Vankuveru, kažu da ih kiša ubija ali ih tamo drži odlično plaćen posao pa ne planiraju da se sele. Što se mene tiče, samo da nisam u nekoj zabiti gde nema ničega oko mene, i ja sam ok. Treba mi civilizacija.

Sad izguglah malo o ovom Hoodoosu, nisam znala za nesto takvo u Kanadi uopste. Mnogo mi se dopala slika jer ja volim tako te tipa nacionalne parkove, nesto sto je bas priroda stvorila. Samo stavljajte slike, svako ce se u necemu pronaci! Kad dodjem tamo imam zelju i da obidjem turisticki sve sto mogu, lepo je videti sve ovo iz prve ruke i napraviti izbor ;)

ne znam nista o Ontariju, prosla sam par puta... duva vetar, ima puuno Indijaca i svi su drndavi
to je sve sto znam

Auuuuu, kako nas ocrni, au,,,sto ti je bre jezik , hocu reci tastatura brza. hahaha.;)

Sto se tice prodavnica ,imamo ih itekako dobre , Od onijeha koji su doobro skupi ,pa do onih za plici djep ...

Pogledaj "METRO, SOBEY, LOBLAWS,itd) Postoji takozvani poljski STARSKY, ima se i nemackoga BRAND, koji svoje proizvode i preradjevine salje sirom Ontaria, postoje niz nasih prodavnica i to sa velikim i dobrim asortimanom...

A za kulturno Umetnicki zivot, postoje i tu Organizacije gde i malo i veliko , se moze druziti, igrati, pevati.....Pogledaj recimo sajt " Oplenac .ca, ili Akademiju od Bate Marcetica....ima se i nase pozorista , gde , nasi ljudi 9 medj njima je imoja malenkost, sa razlicitim predstavama ,prezentira ne samo nasoj populaciji vec i sire.

Posebni krajevi u Torontu su i vecim delom i Etnicki u vecini, pa tako se ima i Mala Italija,Mala portugalija ili Mala indija i recimo Kina grad....

Svega ima i to je istina i samo od osobe zavisi ,kako ce prihvatiti novo i koliko brzo se uklopi u zivot ,svih a i poseban svet.

Ahahaha, ja napisah da je toplo u Edmontonu, e, trt, danas napadao sneg. Bilo je oko -7, a najavljuju i -20 ovih dana.

Inace, uspeh da nadjem jogurt! Bili ste u pravu: kefir. Potpuno je isti kao nas jogurt. Hvala svima koji su preporucili.

Sto se tice Indijaca, itd, meni licno ne smeta kada na jednom mestu ima vise etnickih i rasnih grupa. Ne vidim zasto bi to nekome smetalo. Pa ni nas iz istocne Evrope ne gledaju kao sebi ravnima, zasto bih ja diskriminisala protiv tamo nekog iz Indije ili Kine? Evo, ja se bas lepo druzim sa imigrantima iz svih krajeva sveta. Bolje nego sa domacima (bar za sad), mada su i domaci ok, nisu onoliko hladni i nepristupacni kao sto se pricalo. :zper:

Ne znam. Ja licno nisam fan varijante "drzi se 'svojih' ", tako da mi ovo ne predstavlja problem. (Sad, nije da je Alberta nesto sarolika, to je najbelja kanadska provincija, koliko ja znam. Ali posto sam vezana za faks, ima dosta ljudi iz svih krajeva sveta, sto je meni ok).

Sto se tice prodavnica ,imamo ih itekako dobre , Od onijeha koji su doobro skupi ,pa do onih za plici djep ...

Pogledaj "METRO, SOBEY, LOBLAWS,itd) Postoji takozvani poljski STARSKY, ima se i nemackoga BRAND, koji svoje proizvode i preradjevine salje sirom Ontaria, postoje niz nasih prodavnica i to sa velikim i dobrim asortimanom .
Hej cao, hvala na odgovoru! Mene su zanimala mesta gde mogu kupiti zdravu hranu, znaci voce, povrce, moze li se kupovati direktno od farmera? Ili ipak po supermarketima? Nasla sam na internetu neke pijace u Torontu, ali ne znam kako to u praksi izgleda. Posecujes li ih, kakve su cene i ukus tog voca i povrca?
Vidim da ima svega po ovim marketima sto si poslao, Sobey mi je zapao za oko, vidim da je cena suvog voca i biljnih mleka kao kod nas, ostalo je skuplje, ali dobro.
Hvala ti, sad cu da te smaram posto si u Torontu :) :) :)

Poslednja izmena:

Back