Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Nismo agencija za zaposljavanje, vec se bavimo obezbedjenjem migracione vize za Kanadu

Fabrika ribe, 3800 kanadskih dolara plata, grad Kvebek, nije potrebna kvalifikacija - dobijate posao, migracionu vizu, avionsku kartu
-525 CAD Viza (provere, obrada dokumentacije, dostava poslodavcu
-1475 CAD obezbedjenje posla,osiguranje LMO/LMIA program
ukupno 2000 Cad ( placa se unapred)
po dobijanju vize 1800 eura povratna avionska karta

- 900 usd morate imati kod sebe da deponujete u ambasadi, taj novac Vam se vraca po dolasku u Kanadu
ukoliko ste zavrsili neku skolu pozeljno je da diplomu prevedete kod ovlastenog sudskog tumaca na francuski i engleski jezik ( ukoliko budete kasnije zeleli da radite u vasoj struci i sa vecom platom -otom potom. Kvebek je grad sa Francuskim govornim podrucjem . Trajanje migracione vize je 2 godine, sa mogucnoscu produzenja do sticanja prava na drzavljanstvo.
Ovo je prilika za sve koji zele da zive i rade u Kanadi.

obezbedjen smestaj i hrana u okviru fabrike , cena je 100 dolara ucesca mesecno

Potrebna dokumentacija
Kopija pasosa
Uverenje od suda da nije pokrenut krivicni postupak
Potvrda od Mup-a iz KE evidencije
Izvod iz knige rodjenih na engleskom jeziku (trazite u maticnoj sluzbi)
Ako ste u braku, potrebni su izvodi iz knjige rodjenih na engleskom jeziku od supruznika i dece
Izvod iz knjige vencanih na engleskom jeziku
i 2000 cad - pocetak
Za osobe koji su stariji od 21 god, i mladje od 55g

LMO program je takav da se unapred zna broj radnika koja prima odredjena firma ( u ovom slucaju industrija ribe u Quebecc) i pruza migracione garancije prema svakom radniku, tako da je unapred obezbedjen posao, samim tim i migraciona viza.
Vi svakako kao potencijalni kandidat koji se prijavi dobijate pismene garancije za svaki dokument i novac koji prilazete od mene
Postupak traje 4-5 meseci
Ovo mi je poslao,pa sad recite sta mislite o tome?hvala na odgovoru

Dal se moze dobiti na PP, njegovo ime i kontakt

Pozdav forumasi.Dugo nisam ovde svracao :) ,ali mi je sada neophodna vasa pomoc.Dakle,kako se kao Permanent Resident of Canada moze posetiti USA? Znam da se ranije moglo,bar tako sam cuo,samo sa kratkom procedurom na samoj granici,naravno uz posedovanje Permanent Resident Card i pasosa drzave ciji ste drzavljanin.Ali,kako stvari stoje danas?Da li je potrebna cela procedura i elektronska aplikacija D160? Hvala unapred

Pozdav forumasi.Dugo nisam ovde svracao :) ,ali mi je sada neophodna vasa pomoc.Dakle,kako se kao Permanent Resident of Canada moze posetiti USA? Znam da se ranije moglo,bar tako sam cuo,samo sa kratkom procedurom na samoj granici,naravno uz posedovanje Permanent Resident Card i pasosa drzave ciji ste drzavljanin.Ali,kako stvari stoje danas?Da li je potrebna cela procedura i elektronska aplikacija D160? Hvala unapred

Koliko sam ja upucena potrebna ti je B2 aplikacija, ako ides samo na vocation. + PR Card i validan pasos (najmanje 6 meseci pre isteka).

Mora cela procedura u konzulatu USA u Kanadi.
Online popunis formular, platis taksu i zakazes razgovor. Za razgovor spremis PR card, potvrdu gde radis i gde ides/koliko ostajes u US. Vizu ti odobre za par dana, posalju ti je sa pasosem u kurirsku sluzbu ili na kucnu adresu.

Siguran sam da ne mozes sa Srpskim pasosem samo da se pojavis na granici, bez obzira na status koji imas u Kanadi.

Na sajtu njihovom, objasnjeno je sve,
Mora se aplicirati preko interneta, slike skenirati, platiti i zatim se dobija zakazan razgovor. Ulaz je sa zadnje strane konzulata i treba biti tamo barem pola sata ranije.
Sve ono sto ste vec popunuili , morate i poneti sa sobom. Pasos Validan , PR kartu, Vasa Dokumenta i da, ponekad traze da vide i vasu Viza karticu.
Odgovarati sa osmehom i samo kratki suptilni odgovori bez dodavanja i objasnjenja ako ne traze.

Ne vidim Lufthansu ispod 1100e po osobi. Nikad nisam bio na pariskom aerodromu, ali verujem da su i becki i briselski manji (za briselski znam da ima samo 2 gate-a). Doduse, ja bih isao pocetkom septembra, ko zna, mozda se promeni situacija u narednom periodu.

Nasao sam na ovom linku:
https://www.condor.com/tcibe/eu/fli...paign=affilinet&utm_source=googleflightsearch

let za Toronto 02.09.2015. za 500 eura u jednom pravcu. Kombinacija Condor i Lufthansa sa čekanjem u Frankfurtu od blizu 7 sati. Mislim da ti je to trenutno best buy za taj period.

Poz

Pre par dana je doslo do pocetka primene novog zakona o drzavljanstvu.
Licno sam razocaran procitanim, narocito delom gde postavljaju razliku izmedju rodjenih i pridoslih drzavljanja...toliko o demokratiji

First, under the old system, citizenship has always been secure. Whether born in Canada or not, once a person was granted Canadian citizenship, his/her citizenship was secure. Unless he/she obtained citizenship by fraud, no one could revoke it. Even then, a Federal Court judge made that decision after a full court hearing. Under the new law, citizenship can be rescinded for reasons other than fraud, the decision will be made by a citizenship officer, and there will be no opportunity for a live hearing or an appeal.

Second, the new law divides Canadians into two classes:
First-class Canadians with no other citizenship or possibility of obtaining another one, and second-class Canadians who have dual citizenship or the possibility of dual citizenship. Interestingly, one may not be aware of possessing a second citizenship. In some countries, as long as you are married to their citizen, or you have a parent or grandparent of that country, you are also a citizen of that country without applying or even knowing about it.

Second-class citizens are at risk of losing their citizenship and their right to live in Canada could be taken away under certain circumstances. For example, all citizens born outside Canada (i.e. naturalized citizens) may lose their citizenship if the citizenship officer believes they do not intend to live in Canada or if they decide to move to another country to study or to work. On the other hand, Canadian-born citizens would not lose their right to citizenship under such conditions. Another distinction between the first- and second-class citizens is that second-class citizens may lose their Canadian citizenship for criminal conviction in another country. As such, even if the other country of citizenship is not democratic, second-class citizens still would lose their right to citizenship in Canada.

In addition to treating Canadian citizens as first- or second-classes, the new changes to citizenship requirements will impact new immigrants of Canada adversely.

First, to apply for Canadian citizenship, permanent residents now must live in Canada for four years before applying for citizenship status. Previously, permanent residents must have lived inside Canada for three years. This change means that even under emergency situations or when they need to leave Canada for reasons such as the death of a family member, new immigrants will not leave Canada or will return as soon as possible for fear that they may lose eligibility to apply for Canadian citizenship. Also, in the case of international students and foreign workers, the time spent in Canada before obtaining permanent residency is no longer valid to fulfill citizenship requirements.

Second, despite the fact that it will be very challenging for many older immigrants to pass the test, under the new system, all applicants aged 14 to 64 (previously, 18 to 55) must pass language and Canada knowledge tests in English or French.

Many critics suggest that the new citizenship law will ultimately weaken citizenship since the requirements are more exclusionary. Audrey Macklin, a professor of law at the University of Toronto says: “If you take the view that citizenship is a commodity, you want to make it more valuable. Then like any commodity its value increases if it’s scarce, hard to get and easy to lose.” Such a transition to view and treat citizenship as a privilege rather than a right would change the meaning of citizenship for new immigrants and non-Canadian born citizens. It means that government would reward them citizenship for “good behavior” and could take it away for “bad behavior”. This is a form of “punishment,” and in fact, an unnecessary punishment, especially when there are other avenues to deal with the so-called “bad behavior”. The introduction of citizenship as merely a privilege, and not a right comes from the negative perception that immigrants are cheaters. It constructs the idea that immigrants, refugees, foreign workers, and naturalized citizens are terrorists or criminals and need to be deported to their “home countries.”

Da, znam da se pisalo, ovih dana nisam u toku :) Hvala na info :)

I da, kontra od ovog sto je botexag napisao, licno nisam razocarana, bilo je za ocekivati. A da su pruzili malo, nisu. Bez obzira koliko cekali drzavljanstvo, ljudi bi trebali biti zahvalni sto su im uopste dozvolili da zive, rade, studiraju ... imaju povlastice, pa mozemo reci skoro jednako kao i rodjeni kanadjani.

Da, znam da se pisalo, ovih dana nisam u toku :) Hvala na info :)

I da, kontra od ovog sto je botexag napisao, licno nisam razocarana, bilo je za ocekivati. A da su pruzili malo, nisu. Bez obzira koliko cekali drzavljanstvo, ljudi bi trebali biti zahvalni sto su im uopste dozvolili da zive, rade, studiraju ... imaju povlastice, pa mozemo reci skoro jednako kao i rodjeni kanadjani.

Izvor mog citata je kriticki tekst sa linka http://www.sfu.ca/education/cels/bilingual/bilingual-corner/bill-c-24.html
Inace originalni text promena se moze naci na CIC sajtu, ali je prakticno sve sazeto kroz navedeni tekst.

Sto se tice razocarenja, pretpostavljam (cim tako nesto izjavljujes) da ne zivis u Kanadi. A ako zivis, nisam siguran da razumes sta je u tekstu napisano.
Iz Kanade se jasno vide posledice ovog zakona, a aplikanti u tome u svojoj fazi uopste ne razmisljaju, misleci samo da mi je pobeci sa Balkana...

Da ne bi ulazili u dublje analize ovog puta, samo jedan osnovni primer. Radis (citaj :crncis) 25-30 godina, placas taksu i primeran si Kanadjanin, drzava te obozava. Odes u penziju, kupis kucicu negde van zemlje (ili se vratis kuci), drzava moze da ti oduzme drzavljanstvo ako vidi nameru da ti neces da se vracas nazad. Drugim recima, trosis pare van Kanade i vise ne valjas. Cak i da dobijes posao u stranoj zemlji radeci za Kanadsku firmu, isto se pravilo moze primeniti???
.... i to samo zato sto nisi rodjen ovde! Znaci drzavljanin druge klase. (vrlo sam pojednostavio primer, pa napominjem da se neko ne hvata za dlaku u jajetu)

Poslednja izmena:
http://news.gc.ca/web/article-en.do?nid=985219

Hm... Par stvari mi nije bas najjasnije...
Ok, jasno mi je da je ovaj zakon donet, pre svega zbog imigranata iz zemalja koje su ukljucene u probleme sa ISIS-om:

Authority to revoke Canadian citizenship from dual citizens who served as members of an armed force of a country or an organized armed group engaged in armed conflict with Canada (in effect May 28, 2015)
Authority to revoke Canadian citizenship from dual citizens who are convicted of terrorism, high treason, treason, or spying offences, depending on the sentence received (in effect May 28, 2015)
Authority to deny Canadian citizenship to permanent residents who served as members of an armed force of a country or an organized armed group engaged in armed conflict with Canada or who are convicted of terrorism, high treason, treason, or spying offences, depending on the sentence received (in effect June 11, 2015)

Ali, ovi delovi:

Requires physical presence in Canada for four years (1,460 days) out of the six years immediately before the date of application (in effect June 11, 2015)
Requires 183 days minimum of physical presence in Canada during each of the four calendar years that are fully or partially within the six years immediately before the date of application (in effect June 11, 2015)
Introduces “intent to reside” provision (in effect June 11, 2015)
Requires adult applicants to file Canadian income taxes, if required under the Income Tax Act, to be eligible for citizenship (in effect June 11, 2015)

Veliko pitanje, da li se ovaj deo sa porezom i boravkom od minimum 183/365 u zemlji odnosi samo na 'applicants' (one koji tek podnose zahteve za drzavljanstvo), ili i na one koji vec imaju drzavljanstvo? Tj., da li to znaci da neko, ko je vec drzavljanin, a radi/zivi u drugoj zemlji moze da ostane bez drzavljanstva!?

Poslednja izmena:
Izvor mog citata je kriticki tekst sa linka http://www.sfu.ca/education/cels/bilingual/bilingual-corner/bill-c-24.html
Inace originalni text promena se moze naci na CIC sajtu, ali je prakticno sve sazeto kroz navedeni tekst.

Sto se tice razocarenja, pretpostavljam (cim tako nesto izjavljujes) da ne zivis u Kanadi. A ako zivis, nisam siguran da razumes sta je u tekstu napisano.
Iz Kanade se jasno vide posledice ovog zakona, a aplikanti u tome u svojoj fazi uopste ne razmisljaju, misleci samo da mi je pobeci sa Balkana...

Da ne bi ulazili u dublje analize ovog puta, samo jedan osnovni primer. Radis (citaj :crncis) 25-30 godina, placas taksu i primeran si Kanadjanin, drzava te obozava. Odes u penziju, kupis kucicu negde van zemlje (ili se vratis kuci), drzava moze da ti oduzme drzavljanstvo ako vidi nameru da ti neces da se vracas nazad. Drugim recima, trosis pare van Kanade i vise ne valjas. Cak i da dobijes posao u stranoj zemlji radeci za Kanadsku firmu, isto se pravilo moze primeniti???
.... i to samo zato sto nisi rodjen ovde! Znaci drzavljanin druge klase. (vrlo sam pojednostavio primer, pa napominjem da se neko ne hvata za dlaku u jajetu)

Rekoh nisam razocarana, bilo je za ocekivati. Ne podrzavam... Meni licno je totalni fail ovaj deo ukoliko imas dvojno drzavljanstvo, da imaju pravo da ti oduzmu kanadsko. No, vidim da se isto odnosi i na rodjene kanadjane ukoliko apliciraju jos negde za drzavljantsvo?

Ne znam da li sam nesto propustila, al sto se ostalih stavki tice, kako god to nama izgledalo u tekstu, mislim da ukoliko je neko primeran drzavljanin nema potrebe da bude zabrinut.

Sto sam spomenula o zahvalnosti, ocigledno su me neki pogresno shvatili, no , nije ni bitno, neki drugi put o tome :)

Poslednja izmena:
[/QUOTE]?Veliko pitanje, da li se ovaj deo sa porezom i boravkom od minimum 183/365 u zemlji odnosi samo na 'applicants' (one koji tek podnose zahteve za drzavljanstvo), ili i na one koji vec imaju drzavljanstvo? Tj., da li to znaci da neko, ko je vec drzavljanin, a radi/zivi u drugoj zemlji moze da ostane bez drzavljanstva!?[/QUOTE]

Ovaj deo u vezi poreza i 183 dana (4 godine ) se odnosi na sticanje drzavljanstva, sto ne kaci one koji vec imaju.
Ali mogucnost oduzimanja drzavljanstva se odnosi na sve nerodjene drzvavljane, stare i nove (bar ja nisam u originalnom tekstu nasao neku napomenu na koga se tacno odnosi, a vidim i po tekstovima u stampi)

http://news.gc.ca/web/article-en.do?nid=985219

Hm... Par stvari mi nije bas najjasnije...
Ok, jasno mi je da je ovaj zakon donet, pre svega zbog imigranata iz zemalja koje su ukljucene u probleme sa ISIS-om:

Ali, ovi delovi:

Veliko pitanje, da li se ovaj deo sa porezom i boravkom od minimum 183/365 u zemlji odnosi samo na 'applicants' (one koji tek podnose zahteve za drzavljanstvo), ili i na one koji vec imaju drzavljanstvo? Tj., da li to znaci da neko, ko je vec drzavljanin, a radi/zivi u drugoj zemlji moze da ostane bez drzavljanstva!?

Da se pojasni, Oni koji su POSTALI "Kanadjani", na njih se ne odnosi o gubitku prava na drzavljanstvo zbog rada.
Zakon je donet i to ce najverovatnije ici na Vrhovni sud jer zadire u osnovna prava Ljudi ( vrsi se discriminaqcija po osnovu....i sto je dato pravo "Da sama "Sumnja je dovoljno da se izvrsi ili stopira dobijanje drzavljanstva.

Da se pojasni, Oni koji su POSTALI "Kanadjani", na njih se ne odnosi o gubitku prava na drzavljanstvo zbog rada.
Zakon je donet i to ce najverovatnije ici na Vrhovni sud jer zadire u osnovna prava Ljudi ( vrsi se discriminaqcija po osnovu....i sto je dato pravo "Da sama "Sumnja je dovoljno da se izvrsi ili stopira dobijanje drzavljanstva.

Jel mozes da mi nadjes citat gde kaze da se odnosi samo na novopridosle Kanadjane a ne i na one sto su vec dobili drzavljanstvo pre stupanja na snagu ovog zakona?

Jel mozes da mi nadjes citat gde kaze da se odnosi samo na novopridosle Kanadjane a ne i na one sto su vec dobili drzavljanstvo pre stupanja na snagu ovog zakona?

Ne mogu Ti to pronaci sada , jer se nalazim u Beogradu.

Sve ama bas sve se nalazi na drzavnom sajtu i ako neko ima nekih nejasnoca se moze direktno njima javiti ili otici do Service Canada i tamo se mogu sve informacije dobiti.

Tacno je i decedirano navedeno ...O osobama koje rade u inostranstvu : Dal su sami nasli posao ili Dali rade za i po potrebama Kanadske firme...

Ne mogu Ti to pronaci sada , jer se nalazim u Beogradu.

Sve ama bas sve se nalazi na drzavnom sajtu i ako neko ima nekih nejasnoca se moze direktno njima javiti ili otici do Service Canada i tamo se mogu sve informacije dobiti.

Tacno je i decedirano navedeno ...O osobama koje rade u inostranstvu : Dal su sami nasli posao ili Dali rade za i po potrebama Kanadske firme...

..gledao sam na sajtu, ne pise nigde ga se odvajaju pravila za stare i nove drzavljanje, nego samo da vlada ima "prava" bez saslusanja da oduzme drzavljanstvo svim dvojnim drzavljanima.
Cak i u slucaju da radite za kanadsku firmu, i dalje zadrzavaju to pravo (naravno ne znaci da ce ga oduzeti, ali sama cinjenica da mogu je zastrasujuca)
Samo oni koji rade za vladu i kraljevsku porodicu van Kanade se racuna kao da i dalje boravite u Kanadi

Back