Zivot u gradu u doba Korone

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.306
Од понедељка, 16. марта, Секретаријату за привреду наложено је спровођење наредбе за скраћење радног времена угоститељских објеката - ресторана, кафића, барова и других, на време од осам до 20 сати.

Београд, наредбe градског штаба у вези са ванредним стањем
https://www.rts.rs/page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/3889817/beograd-gradski-stab-vanredno-stanje-koronavirus.html

мени само није јасно зашто гсп иде по суботњем реду вожње, кад ће сви ићи на посао...правиће се велика гужва у возилима, а то није препоручљиво никад, а камоли сад.

Većina firmi svodi poslovanje na min

U poslovnoj zgradi gde radim već je u petak zaposlenima rečeno da samo oni koji su neophodni za min poslovanja dolaze, ostali rad od kuće

Većina firmi svodi poslovanje na min

U poslovnoj zgradi gde radim već je u petak zaposlenima rečeno da samo oni koji su neophodni za min poslovanja dolaze, ostali rad od kuće
то је сигурно приватна фирма....ове које су буџетске имају мало ''тврђу'' причу, претпостављам, око доласка на посао.уосталом, видећемо. код нас ће данас да буде ванредни састанак колегијума, чекала се синоћна одлука.

IMG-645f7e8f66f8b21012f4d5420fddb8df-V.jpg

Ja sam prelomio i poslao zaposlene da rade od kuće čim programeri prebace potreban softver, ukinuo kurirsku službu i sve prebacio na elektronske kontakte(mada je većina i dosad tako radila) što se neće svideti svima naročito starijim osobama sa kojima sarađujem ali mislim da nije vredno rizika. Biće žestokih gubitaka ove godine za većinu iz privatnog sektora. Promet za većinu delatnosti je u sunovratu već danas a tek je prvi dan. Zatvaraće ljudi. Verovatno i dosta otkaza sledi. Tako je kako je. Videćemo da li će neko iz vlasti uvideti problem i odložiti poreske obaveze na neko vreme.

Što se tiče prvog dana, utisak su prodavci iz ulice gladnih...u nijednom ali doslovno nijednom fast food lokalu nisu nosili rukavice i maske. Na kraju sam odustao od doručka. Ne obraćam pažnju na to inače ali danas nisam mogao da previdim. Neodgovorno ali baš. Primaju pare od pola Novog Beogradaa onda muljaju somune i kifle.

nacionalna sluzba za zaposljavanje ne radi, strazar vraca nezaposlene koji su dosli da overe karton
Koliko sam cula, komp.program automatski brise one koji prekorace dan za overu.
I eto nama lep statisticki podatak - smanjenje broja nezaposlenih
Ово за биро (за замајавање) је одлично обавештење.

Архив Србије не ради... Библиотеке изгледа неће радити (знам за палилулску).

Студенти на путу кући... пензионери код куће... Запослени, како који...

И сва компликација са пензијама, ако је неко сам и матор, или пар пензионера - од чега да живе? Неко мора да оде по хлеб. Кажу, омогућиће дизање пензија на банкоматима... без провизије? Башка што ми је тешко да замислим некога од нпр. 77 година ко први пут у животу треба да користи банкомат...

Ja sam prelomio i poslao zaposlene da rade od kuće čim programeri prebace potreban softver, ukinuo kurirsku službu i sve prebacio na elektronske kontakte(mada je većina i dosad tako radila) što se neće svideti svima naročito starijim osobama sa kojima sarađujem ali mislim da nije vredno rizika. Biće žestokih gubitaka ove godine za većinu iz privatnog sektora. Promet za većinu delatnosti je u sunovratu već danas a tek je prvi dan. Zatvaraće ljudi. Verovatno i dosta otkaza sledi. Tako je kako je. Videćemo da li će neko iz vlasti uvideti problem i odložiti poreske obaveze na neko vreme.

Što se tiče prvog dana, utisak su prodavci iz ulice gladnih...u nijednom ali doslovno nijednom fast food lokalu nisu nosili rukavice i maske. Na kraju sam odustao od doručka. Ne obraćam pažnju na to inače ali danas nisam mogao da previdim. Neodgovorno ali baš. Primaju pare od pola Novog Beogradaa onda muljaju somune i kifle.
A jos su ludji oni koji sa rukavicama,kidaju komadice hrane i jedu po ulicama.
Katastar su zatvorili,ja sam pukla.
Ne smem ni da pokazujem stanove .Katastrofa.

Ово за биро (за замајавање) је одлично обавештење.

Архив Србије не ради... Библиотеке изгледа неће радити (знам за палилулску).

Студенти на путу кући... пензионери код куће... Запослени, како који...

И сва компликација са пензијама, ако је неко сам и матор, или пар пензионера - од чега да живе? Неко мора да оде по хлеб. Кажу, омогућиће дизање пензија на банкоматима... без провизије? Башка што ми је тешко да замислим некога од нпр. 77 година ко први пут у животу треба да користи банкомат...
Za vecinu penzinera setnja znaci zivot .Posle mesec dana u kuci,dobice atrofiju misica i upalu pluca.Ne treba im virus

данас у апотеци...била сам да купим лекове за неке моје потребе, потпуно невезано за ову ситуацију. улазе људи и питају за парацетамол, рукавице, маске, алкохол, асепсол...ништа нема.
ни ја не нађох један лек, па сам узела неку замену.
а пензоса по превозу колико хоћеш данас, кашљу, крљају, кркљају, све заједно без фрке и без марамице. мука ми.
е да, колега ми вечерас јавља да је онај шопинг мол на карабурми препун људи. не знам да ли су ти људи нормални....на ових 300 тестираних има бар 1500 који треба да се тестирају, али нису....иду по моловима и сеју.

Poslednja izmena:
ми смо се данас на послу организовали - онлајн настава, потпуна дезинфекција простора, закључавање свих слушаоница и амфитеатра, лабораторија...биће дежурстава све време. лично ћу ићи на посао 3 дана у седмици, јер неке ствари не могу да радим од куће...али, ако уведу потпуну забрану, врло радо ћу остати код куће. имаћу оправдање :lol:
и да, општина нови београд још није обезбедила број телефона на који пензионери могу да позову волонтере....видим да је већина општина то урадила, а ови још нису.
као најбројнија београдска општина, сигурно имају и најбројнију пензионерску популацију, па ми је чудно да нису то обезбедили.

ми смо се данас на послу организовали - онлајн настава, потпуна дезинфекција простора, закључавање свих слушаоница и амфитеатра, лабораторија...биће дежурстава све време. лично ћу ићи на посао 3 дана у седмици, јер неке ствари не могу да радим од куће...али, ако уведу потпуну забрану, врло радо ћу остати код куће. имаћу оправдање :lol:
и да, општина нови београд још није обезбедила број телефона на који пензионери могу да позову волонтере....видим да је већина општина то урадила, а ови још нису.
као најбројнија београдска општина, сигурно имају и најбројнију пензионерску популацију, па ми је чудно да нису то обезбедили.
Лепо је то... али треба платити да се организује... на опозиционој општини :whistling:

to ti je karakteristika naseg coveka..ma gde se plasim korone hahahaha
veoma smo neodgovorni..
Треба само, у дневнику, да прочитају списак пострадалих из Италије, па после неколико минута ишчитавања можда неко дође до здравог разума.
Пишу на вестима 349 умрлих за један дан.
Ми као да се трудимо да их стигнемо.

општина нови београд још није обезбедила број телефона на који пензионери могу да позову волонтере....видим да је већина општина то урадила, а ови још нису.
prepusteni smo sami sebi....sami se organizujemo

Back