Život sa maćehom...

TheMunchmallow

Početnik
Poruka
8
Pozdrav svima,

Imam 17 godina i već 3-4 godine živim sa maćehom koju (kao što je to neki običaj) ne volim...

Naime, roditelji su mi se ''sporazumno'' razveli 2007. godine i ja sam ostala da živim sa ocem, dok je moja mama otišla da živi u Beogradu. Razvod njihovog braka mi nije rečen u potpunosti, samo mi je rečeno da ''se nisu slagali'', dok sam ja u tatinom telefonu videla određene poruke koje su mi sugerisale o čemu se radi. Eto, deca nisu glupa... Tata mi ni danas dan nije priznao, iako sam ga indirektno pitala o tim porukama.

Te poruke su bila upućene mojoj sadašnjoj maćehi, koja je došla sa svojom ćerkom iz prvog braka da živi sa nama posle par meseci pod izgovorom da nam treba pomoć u kući, na foru ''kućna pomoćnica'' ili tako nešto... Kad sam saznala da nam je ''kućna pomoćnica'' trudna, bilo je sve očigledno. Bila sam prevarena, a otac mi je samo rekao da me nije lagao, već ''mi samo nije ništa rekao''... Da, to sigurno ne spada u pojam laganja. Dakle, sa te strane sam se osetila jako povređeno...

Moja baba (tatina mama) je oduvek bila protiv njih zajedno i nas dve smo pričale stalno o tome, i moja baba mu je sve rekla u lice i on joj nije poverovao. Od tada, kada god ja započnem neku priču o mojoj maćehi, on okrene na to kako mi je sve to u glavu stavila moja baba.

Nabasala sam tih dana na njen dnevnik, i kao svaki grešan čovek, morala sam da vidim šta je pisala. Naime, žestoko me je izvređala, pisala je svašta i za mog tatu, pisala je kako bi bilo odlično da ja tu ne postojim i tako to. Kad sam ja to rekla tati, on je počeo da se dere na mene što sam ja gledala njen dnevnik, a nije ništa ni rekao za to što je ona napisala...

Posle toga, rodila se moja sestra, koju, uzgred mnogo volim i liči dosta na mene. Sve je bilo super, čak sam i ja poverovala da se ona popravila, sve je servirano kako je ona jadnica, kako je tužna, kako je živela u selu, kako je bila maltretirana u prvom braku i tako to...U jednom trenutku sam pomislila kako smo mi srećna porodica, kako možemo da živimo zajedno i sve to.

Nakon toga, maćeha je imala veliku želju da napravi fejs, te je to uradila uz moju pomoć, te sam ja znala šifru. Uzgred, počela je da se druži sa jednom svojom bivšom drugaricom koja je poznata u celom gradu kao ***** (iako je udata)... Počela je da ide redovno kod nje, ta njena drugarica je dolazila kod nas... Moj tata realno nije imao ništa protiv nje, tako da tu nije ni bilo problema.

Nakon otprilike mesec dana primetila sam preko ''browsing history'' da je moja maćeha svaki put na fejsu, po ceo dan dok sam ja u školi. Bukvalno čeka 10 sati ujutru da se uloguje i izloguje se tik pre no što se ja vraćam kući. Ušla sam na njen face i zatekla sam da se dopisuje sa različitim tipovima i to veoma intimno... U jednoj poruci je čak nazvala mog oca budalom...

Kada je jednom otišla kod te drugarice, ušla sam na njen fejs da vidim šta se dopisuje sa nekim likom na četu i videla sam o čemu sve kuca sa nekim svojim starim drugarima... Uzgred, ne znam kada, ali me je izbrisala iz prijatelja na fejsu...

Takođe sam saznala iz poruke koju joj je poslala njena drugarica (koju je ona slučajno naglas pročitala predamnom) da je bila i kod nekog vrača i da je nešto sipala mom tati u piće i to još pre nego što se rodila moja sestra. Iskreno, ne verujem u te stvari, ali time sam se jako užasnula, ali nisam reagovala jer smo tada bili u dobrim odnosima i ona mi je ''iskreno'' rekla kako to nije tačno i tako to...

Da, znala je odlično da laže u oči... I da plače po potrebi... Bravo, bravo, oskar za najbolju žensku ulogu... -.-

Pričala sam o svemu i sa svojom mamom i sa babom i sa drugaricama i ne znam kako ovo da rešim... Srećom, oni još nisu venčani, ali je stvar zakomplikovalo to što imaju sada zajedno dete. I ne znam šta želim od svega... Ako pokažem tati crno na belo šta imam, postoji opcija da mi tata ne poveruje i ona ostane (računam da će tad pokušati da mi zagorča život) ili da ona ode, ali ne verujem da bi moj tata pustio da ona ode sa mojom malom sestrom... :/

Nemam ideju stvarno... pomozite ko može i ako neko ima sličnu situaciju bilo bi mi mnogo lakše...

I izvinite što sam se raspisala... samo sam htela da steknete pravi dojam o situaciji...

P.S. Da napomenem da je moj tata stariji od moje maćehe 15 godina...

Hvala unapred... Alex.

Poslednja izmena:
mozes da zivis samo svoj zivot, ne mozes tatin..
ti si ta koja u vasem odnosu treba da bude zasticena, a ne ti da nalazis nacin izigravajuci detektiva da zastitis svog oca..jos neka godina i ti ces imati svoj zivot..za desetak, mozda i manje, verovatno ces imati svoju porodicu.
tvoj otac sam odlucuje o svom zivotu..sam je odlucio kad se ozenio tvojom mamom, sam kad se razveo od nje, sam kad je usao u novu vezu..to je njegov zivot..
nemoj da spijuniras vise svoju macehu..
ne treba sebe da trujes sa takvim stvarima..
gledaj da uzivas u godinama u kojima si..nece se vratiti..

Jako teska situacija. Nalazis se u vrlo nezgodnoj poziciji, kako god da okrenes neku ostricu maca ces izvuci... Sad treba traziti neko resenje koje nosi najmanje posledica. Prvo mi reci, sta su ti baba i mama predlozile?
Ne znam kakvi su ocevi kad se zaljube u tim godinama, ali ja nekako u mog oca imam dosta poverenja, i mislim da bi poverovao kada bi mu pokazala tako nesto. Najbolja solucija je svakako da porazgovaras sa ocem, ali ne direktno da mu izneses cinjenice, nego polako napipavaj ispipavaj okolo naokolo, da vidis kako bi odreagovao. Probaj s nekim pitanjima, tipa sta bi radio da te prebario ta zena, mozda za pocetak da kazes da provodi dosta vremena na fejsu, tek toliko da mu ubacis bubicu u uvo, da se zapita sta ona radi na fejsu toliko. Mogu li znati razlog zasto ne zivis sa majkom? Mama je ipak mama...
Sad ce mnogi da te napljuju sto si zadirala u privatni zivot macehe, ali ne obaziri se na njih, jer to je u neku ruku normalno. Prvo, da je to neka privatnost ne bi ostavila dnevnik na izvolte, kao drugo obrisala bi history. A pogotovo ako od pre sumnjas u nju, da nesto mulja, onda je normalno da te zagolica, da pocnes da istrazujes o cemu se radi, jer ipak delite zajednicki prostor i vreme, a 3,4 godine nije malo.

mozes da zivis samo svoj zivot, ne mozes tatin..
ti si ta koja u vasem odnosu treba da bude zasticena, a ne ti da nalazis nacin izigravajuci detektiva da zastitis svog oca..jos neka godina i ti ces imati svoj zivot..za desetak, mozda i manje, verovatno ces imati svoju porodicu.
tvoj otac sam odlucuje o svom zivotu..sam je odlucio kad se ozenio tvojom mamom, sam kad se razveo od nje, sam kad je usao u novu vezu..to je njegov zivot..
nemoj da spijuniras vise svoju macehu..
ne treba sebe da trujes sa takvim stvarima..

gledaj da uzivas u godinama u kojima si..nece se vratiti..

Joj, ovo bi bilo najbolje... Ali tesko ostvarivo pogotovo sad kada si vec usla u tu pricu. Ipak radi se o ocu a ne o nekom tamo coveku. Ako joj otac bude povredjen i nesrecan kako ce onda ona pored njega biti srecna?! Krv nije voda...

@amonijak ne živim sa mamom jer je ona prvo tražila mesto gde će živeti nakon razvoda, a nakon toga ja nisam želela da idem u drugu školu, u Beograd... Druga stvar je da moj tata i ne zna da ona ima fejs jer je veliki protivnik društvenih mreža, a ja nisam želela da mu kažem iza njenih leđa... možda sam trebala, ali je sada kasno...

@amonijak
nije, ali je otac uradio onako kako je on hteo kad se zaljubio, razveo od njene majke i doveo `trudnu kucnu pomocnicu`..
kad god je pokusala da istrazi nesto (dnevnik koji je procitala, sms-ovi koje je otac slao) uvek je naisla na zid..
otac neka resava svoje licne probleme, a ona treba da uziva u svom zivotu..
godine u kojima je, treba da prozivi leprsavo sa osmehom na licu..da bude `sasava` kao sve tinejdzerke, a ne otrovana odnosom svog oca sa njegovom drugom zenom..

Ja se ne nalazim u slicnoj situaciji, ali, kako ona od tvog oca uspeva da sakrije da koristi fejs? Ipak, ona provodi dosta vremena za kompjuterom..
Ja bih joj radila iza ledja i pokazala ocu sve sto znam, pa makar me skupo kostalo, cak i po cenu da se preselim kod mame..
Na kraju krajeva, ti zivis u toj kuci, i umesto da uzivas kao i tvoji vrsnjaci, ti moras da spijuniras i nadgledas situaciju..
Moj drugar je imao problem, ali sa ocem, koji je hteo da se razvede, zbog neke zene sa fejsa, mo drugar je sve vreme njemu blokirao sifre i sl, da bi na kraju otvorio lazan profil, a njen blokirao, stvarno se svasta izdesavalo... na zeprascenje, situacija se, za sada, smirila..Ne moras ti toliko ici u krajnost, ali pocni da razgovaras sa svojim ocem o svemu

@amonijak
nije, ali je otac uradio onako kako je on hteo kad se zaljubio, razveo od njene majke i doveo `trudnu kucnu pomocnicu`..
kad god je pokusala da istrazi nesto (dnevnik koji je procitala, sms-ovi koje je otac slao) uvek je naisla na zid..
otac neka resava svoje licne probleme, a ona treba da uziva u svom zivotu..
godine u kojima je, treba da prozivi leprsavo sa osmehom na licu..da bude `sasava` kao sve tinejdzerke, a ne otrovana odnosom svog oca sa njegovom drugom zenom..

Ne moze da bude srecna i sasava tinejdzerka ako zivi sa olosem. Bar ja ne bi mogla... Cistim prvo ispred svog praga.

Ja se ne nalazim u slicnoj situaciji, ali, kako ona od tvog oca uspeva da sakrije da koristi fejs? Ipak, ona provodi dosta vremena za kompjuterom..
Ja bih joj radila iza ledja i pokazala ocu sve sto znam, pa makar me skupo kostalo, cak i po cenu da se preselim kod mame..
Na kraju krajeva, ti zivis u toj kuci, i umesto da uzivas kao i tvoji vrsnjaci, ti moras da spijuniras i nadgledas situaciju..
Moj drugar je imao problem, ali sa ocem, koji je hteo da se razvede, zbog neke zene sa fejsa, mo drugar je sve vreme njemu blokirao sifre i sl, da bi na kraju otvorio lazan profil, a njen blokirao, stvarno se svasta izdesavalo... na zeprascenje, situacija se, za sada, smirila..Ne moras ti toliko ici u krajnost, ali pocni da razgovaras sa svojim ocem o svemu

Razgovor je jedino normalno i ljudsko resenje, kroz razgovor bi on mozda mogao iz tvoje price da sam zakljuci da ona ima fejs, da se dopisuje sa raznim ljudima itd...

P.S. Ali ako kazes da nema poverenja u tebe, i da bi pomislio da si ti to sve namestila, onda mu bolje ne govoriti direktno, jer ces samo sebi naskoditi.

sta ti u stvari zelis? koji je tvoj cilj - sta zelis da postignes? ako imas neku pritajenu zelju da se tvoji pomire pa zbog toga hoces da pokusas nesto, razmisli da li je to uopste moguce i koliko je realno da se tako nesto desi.
da ona ode sa detetom? nemas dovoljnu tezinu za to. ili ces napraviti samo sebi problem, ili ces napraviti problem celoj porodici ali ona ce sigurno ostati tu u haosu, bar neko vreme a ti ces morati da plivas u vodi koju si sama zamutila. jel' imas ti snage i volje da se boris protiv sopstvenih problema i briga i da usput bijes takve bitke? znas li koliko ce ti biti tesko ako tvoj otac nema dovoljno snage da se suoci sa istinom, ili jednostavno resi da predje preko nje zbog deteta pa ti ispadnes grbava u svemu tome?
recimo da ne zelis da cutanjem budes njen saucesnik, sto sasvim mogu da razumem i sa cim se u nacelu slazem - i ja bih rekla tako nesto ocu, pa nek se oni posle glodju ako treba, ali bih prvo sebi obezbedila odstupnicu. to o cemu razmisljas nije bitka nego rat i treba mnogo, mnogo srece da se iskobeljas iz toga a cena koja treba da se plati je uzasno visoka (ljudski gledano, za sve vas)... ti svakako moras da prihvatis odgovornost za nesto - ili si precutala i treba da zivis sa sobom takvom, ili si rekla pa treba da zivis sa posledicama krize u porodici. sta god da odlucis, ti nisi kriva za njihove postupke i manjak postenja koji je i doveo do toga, a oni ce snositi posledice svojih postupaka. samo prvo sebi spremi odstupnicu kod mame, babe, nebitno pa tek onda kazi, ako si spremna.

Razgovor je jedino normalno i ljudsko resenje, kroz razgovor bi on mozda mogao iz tvoje price da sam zakljuci da ona ima fejs, da se dopisuje sa raznim ljudima itd...

P.S. Ali ako kazes da nema poverenja u tebe, i da bi pomislio da si ti to sve namestila, onda mu bolje ne govoriti direktno, jer ces samo sebi naskoditi.

Ne znam sto si mene citarala u prethodnoj poruci...
Ja, iskreno mislim da bi joj otac, na kraju svega sto bi pokazala, poverovao
Mada, porodicni odnosi se jako razlikuju od porodice do porodice..
Meni bi i mama i tata poverovali sve, ali, eto, ona nema tu srecu...

Ne znam sto si mene citarala u prethodnoj poruci...
Ja, iskreno mislim da bi joj otac, na kraju svega sto bi pokazala, poverovao
Mada, porodicni odnosi se jako razlikuju od porodice do porodice..
Meni bi i mama i tata poverovali sve, ali, eto, ona nema tu srecu...

Citirala sam te zbog ovog poslednjeg: "ali pocni da razgovaras sa svojim ocem o svemu", jer podrzavam to!
Da, jako je tesko davati ovako savete porodicnog tipa, jer je sve individualno i zavisi od slucaja do slucaja. Mogu samo da kazem sta bi ja uradila da se nadjem u takvoj situaciji, a verujem da bi imala snage da kazem svom ocu, jer mislim da bi mi on poverovao; a ako ne poverovao, bar bi pokusao da istrazi moje sumnje i potvrdi ono sto sam mu rekla.

Citirala sam te zbog ovog poslednjeg: "ali pocni da razgovaras sa svojim ocem o svemu", jer podrzavam to!
Da, jako je tesko davati ovako savete porodicnog tipa, jer je sve individualno i zavisi od slucaja do slucaja. Mogu samo da kazem sta bi ja uradila da se nadjem u takvoj situaciji, a verujem da bi imala snage da kazem svom ocu, jer mislim da bi mi on poverovao; a ako ne poverovao, bar bi pokusao da istrazi moje sumnje i potvrdi ono sto sam mu rekla.
Aha, ok, ja pomislila da nisi nesto pogresila, izvini..
Da, podrzavam i ja sve sto si ti napisala...:zpozdrav:

Za sada mi je najbolje rešenje da se distanciram od toga, da se pravim kao da se ništa nije ni dogodilo... Mislim, naravno da mogu da je ucenjujem ili tako nešto, ali ne znam do čega bi me dovelo... Mislila sam da popričam sa njom, da joj kažem da može da radi šta hoće, ali da ne sme da povredi ni na koji način mog oca... To bi najverovatnije svakom od vas bilo na prvom mestu... Ne, zaista ne znam šta bih joj uradila da nešto uradi mom tati, da ga prevari ili za nešto izmanipuliše...
Svratiću ovih dana u savetovalište za mlade.. mislim da je to za sada najbolje šta mogu da uradim...
Hvala svima :)

Za sada mi je najbolje rešenje da se distanciram od toga, da se pravim kao da se ništa nije ni dogodilo... Mislim, naravno da mogu da je ucenjujem ili tako nešto, ali ne znam do čega bi me dovelo... Mislila sam da popričam sa njom, da joj kažem da može da radi šta hoće, ali da ne sme da povredi ni na koji način mog oca... To bi najverovatnije svakom od vas bilo na prvom mestu... Ne, zaista ne znam šta bih joj uradila da nešto uradi mom tati, da ga prevari ili za nešto izmanipuliše...
Svratiću ovih dana u savetovalište za mlade.. mislim da je to za sada najbolje šta mogu da uradim...
Hvala svima :)

Pa lepo od tebe ali po opisu mu ipak nesto radi iza ledja..licno ne bih digo ruke od toga a ti se posavetuj s nekim uz te dokaze cisto da ne pomisle kako preuvelicavas

Pozdrav svima,

Imam 17 godina i već 3-4 godine živim sa maćehom koju (kao što je to neki običaj) ne volim...

Naime, roditelji su mi se ''sporazumno'' razveli 2007. godine i ja sam ostala da živim sa ocem, dok je moja mama otišla da živi u Beogradu. Razvod njihovog braka mi nije rečen u potpunosti, samo mi je rečeno da ''se nisu slagali'', dok sam ja u tatinom telefonu videla određene poruke koje su mi sugerisale o čemu se radi. Eto, deca nisu glupa... Tata mi ni danas dan nije priznao, iako sam ga indirektno pitala o tim porukama.

Te poruke su bila upućene mojoj sadašnjoj maćehi, koja je došla sa svojom ćerkom iz prvog braka da živi sa nama posle par meseci pod izgovorom da nam treba pomoć u kući, na foru ''kućna pomoćnica'' ili tako nešto... Kad sam saznala da nam je ''kućna pomoćnica'' trudna, bilo je sve očigledno. Bila sam prevarena, a otac mi je samo rekao da me nije lagao, već ''mi samo nije ništa rekao''... Da, to sigurno ne spada u pojam laganja. Dakle, sa te strane sam se osetila jako povređeno...

Moja baba (tatina mama) je oduvek bila protiv njih zajedno i nas dve smo pričale stalno o tome, i moja baba mu je sve rekla u lice i on joj nije poverovao. Od tada, kada god ja započnem neku priču o mojoj maćehi, on okrene na to kako mi je sve to u glavu stavila moja baba.

Nabasala sam tih dana na njen dnevnik, i kao svaki grešan čovek, morala sam da vidim šta je pisala. Naime, žestoko me je izvređala, pisala je svašta i za mog tatu, pisala je kako bi bilo odlično da ja tu ne postojim i tako to. Kad sam ja to rekla tati, on je počeo da se dere na mene što sam ja gledala njen dnevnik, a nije ništa ni rekao za to što je ona napisala...

Posle toga, rodila se moja sestra, koju, uzgred mnogo volim i liči dosta na mene. Sve je bilo super, čak sam i ja poverovala da se ona popravila, sve je servirano kako je ona jadnica, kako je tužna, kako je živela u selu, kako je bila maltretirana u prvom braku i tako to...U jednom trenutku sam pomislila kako smo mi srećna porodica, kako možemo da živimo zajedno i sve to.

Nakon toga, maćeha je imala veliku želju da napravi fejs, te je to uradila uz moju pomoć, te sam ja znala šifru. Uzgred, počela je da se druži sa jednom svojom bivšom drugaricom koja je poznata u celom gradu kao ***** (iako je udata)... Počela je da ide redovno kod nje, ta njena drugarica je dolazila kod nas... Moj tata realno nije imao ništa protiv nje, tako da tu nije ni bilo problema.

Nakon otprilike mesec dana primetila sam preko ''browsing history'' da je moja maćeha svaki put na fejsu, po ceo dan dok sam ja u školi. Bukvalno čeka 10 sati ujutru da se uloguje i izloguje se tik pre no što se ja vraćam kući. Ušla sam na njen face i zatekla sam da se dopisuje sa različitim tipovima i to veoma intimno... U jednoj poruci je čak nazvala mog oca budalom...

Kada je jednom otišla kod te drugarice, ušla sam na njen fejs da vidim šta se dopisuje sa nekim likom na četu i videla sam o čemu sve kuca sa nekim svojim starim drugarima... Uzgred, ne znam kada, ali me je izbrisala iz prijatelja na fejsu...

Takođe sam saznala iz poruke koju joj je poslala njena drugarica (koju je ona slučajno naglas pročitala predamnom) da je bila i kod nekog vrača i da je nešto sipala mom tati u piće i to još pre nego što se rodila moja sestra. Iskreno, ne verujem u te stvari, ali time sam se jako užasnula, ali nisam reagovala jer smo tada bili u dobrim odnosima i ona mi je ''iskreno'' rekla kako to nije tačno i tako to...

Da, znala je odlično da laže u oči... I da plače po potrebi... Bravo, bravo, oskar za najbolju žensku ulogu... -.-

Pričala sam o svemu i sa svojom mamom i sa babom i sa drugaricama i ne znam kako ovo da rešim... Srećom, oni još nisu venčani, ali je stvar zakomplikovalo to što imaju sada zajedno dete. I ne znam šta želim od svega... Ako pokažem tati crno na belo šta imam, postoji opcija da mi tata ne poveruje i ona ostane (računam da će tad pokušati da mi zagorča život) ili da ona ode, ali ne verujem da bi moj tata pustio da ona ode sa mojom malom sestrom... :/

Nemam ideju stvarno... pomozite ko može i ako neko ima sličnu situaciju bilo bi mi mnogo lakše...

I izvinite što sam se raspisala... samo sam htela da steknete pravi dojam o situaciji...

P.S. Da napomenem da je moj tata stariji od moje maćehe 15 godina...

Hvala unapred... Alex.

Kao što ti je Dive mudro savetovala, distanciraj se od čitave priče.

Tvoj otac je u braku sa drugom ženom. Ne ti. I nije tvoj zadatak da procenjuješ da li je ili ne ona prava za njega. Još manje da je špijuniraš iza leđa. Odnos maćehe i oca (kao i intimni odnos tvojih roditelja, da su ostali u braku) nije tvoja stvar. Čak i da mu maćeha nabije rogove, on je taj koji mora da posumnja, suoči se i reši situaciju.
Previše si mlada i butaš se u nešto što je daleko iznad tvojih mogućnosti. Između tebe i tvoje maćehe ne postoji konkretan problem. Ona te ne zlostavlja, ugrožava, ili pokušava da te se reši. Ne voli te, verovatno ali ne voliš ni ti nju. Možda ne bi bilo loše da razmisliš, kako bi se ti osećala da ona krene tebe da špijunira i ofira kod oca.

U ovoj priči je najtužnije što su odrasli sve svoje probleme svalili na nejaka dečija pleća. Umesto da ti majka i baka kažu da se maneš gluposti i posvetiš školi, drugarima, nekim drugim aktivnostima primerenim tvojim godinama, podstiču te da izgravaš špijuna.
Ovo je najlepši deo života. Period kada treba da si bezbrižan, da se zaljubljuješ, da se družiš, izlaziš, imaš hobije...a ne da provodiš vreme razmišljajući hoće li maćeha da seovajdi sa strane.:zroll:

Ja ne procitah ni jedan jedini los postupak macehe osim onih skrivenih napisanih reci iz dnevnika ili sa cata...
Znaci, da ne cackas mecku ne bi imala ni jedan razlog da se zalis. Postoje deca i ljudi koji vole da komplikuju zivot prvo sebi pa onda i onima oko sebe.
U dnevnik se pise ono sto se u trenutku oseca, a to je ponekad tako daleko od prave slike naseg karaktera.
Zamisli da je post pisala maceha...
"Izasla iz prvog braka u kom je maltretirana, usla u drugi sa covekom kojeg voli i koji ima razumevanje za nju, rodila dete, pomislila da je napokon sredila zivot a onda sve je protiv nje. Svekrva koja u njenom odsustvu ogovara i okrece sina protiv nje, dete iz prvog braka koje pretura po stvarima, ulazi u profile, huska oca protiv zene, pise o njoj...
Katastrofa, a svi bi mogli lepo da zive samo da jedni drugima daju sansu.

A zasto malo ne odes kod majke? Otac i njegova zena bi dobili malo vremena i prostora a i ti bi se odmorila od zle macehe?

Tata opet može da posumnja, da je ona napravila lažni fejs u maćehino ime i da je sve zakuvala. Nije to rešenje, prvo treba da pridobije očevo poverenje pa onda da nastupi sa tim.

Ako cale nece da veruje sopstvenoj cerki- njegova je krivica. Cak sta vise delovalo bi mi sumnjicavije da ona nesto tu taktizira, nego da samo posteno, poput Rimske vrline cicerona obavi svoju gradjansku duznost, a posle nek cale veruje sta hoce...

brak i ozbiljna emotivna veza dve odrasle osobe je vrlo slozena stvar..
u to ces se sama uveriti za koju godinu..do tada - uzivaj..
i ja krivim tvoju babu i majku sto te ne savetuju da se iskljucis iz braka svog oca kao treca osoba..ti si njemu samo dete i to treba da ostanes.
tvoj otac je punoletan i zreo i sam u svom zivotu donosi odluke za koje on misli da su najbolje..
ne treba da mu ti budes savetodavac i da radis stvari kojima bi ga postedela moguce patnje..
koliko vidim iz tvog posta, on je odgovoran kao roditelj jer se ne zalis da si zapostavljena..
za njega treba da ostanes citavog zivota samo njegovo dete..nista vise od toga..
postoje stvari koje roditelji precutkuju od svoje dece..ne zato sto zele da ih lazu, nego zato sto se neke stvari ticu samo licnog zivota roditelja..
druzi se, zaljubi se..uzivaj u svakom danu..to je radio i tvoj tata kada je donosio odluke o svom zivotu..
veruj mi da ces za desetak godina imati gomilu svojih problema koje ces morati da resavas..cuvaj energiju i zivce za tada..

Poslednja izmena:

Back