Prijatelji ili porodica? Sa kim osećate veću bliskost?

Trik pitanje. Ne može da mi bude niko bliskiji nego rod rođeni, a opet retko (nikako) sa rodbinom pričam o pronblemima
Jedno je bliskost i poverenje, a drugo je taj neki subjektivni osećaj koji neko ima prema tebi. Jer neko ko ti je rod, ko te pozna kao svoj dlan, on prema tebi ima posebnu vrstu ljubavi i retko će osuditi neko tvoje ponašanje, tvoju odluku jer si ti toj osobi - njegov!
Prijatelj te gleda drugačije, zna tvoju drugu stranu, ne mislim lošu ili manje dobru, samo drugi. Prijatelj će biti objektivniji.

S druge strane prijatelj može da ima i trunku zavisti, pogrešne osude...

Hm. Baš kao klackalica.

Zavisi u kom smislu,iako se ne slazemo nekad porodica na prvom mestu,ni sa tzv prijateljima ne treba deliti svasta,na srecu su ljubomorni,slade se nesrecom,oseti se to po egu iako su tu za neku pomoc
Da, ima i toga. Bez obzira koliko ti je neko prijatelj ili misliš da jeste, u nekim situacijama te doze ljubomore mogu da se ispolje.

Jedno je bliskost i poverenje, a drugo je taj neki subjektivni osećaj koji neko ima prema tebi. Jer neko ko ti je rod, ko te pozna kao svoj dlan, on prema tebi ima posebnu vrstu ljubavi i retko će osuditi neko tvoje ponašanje, tvoju odluku jer si ti toj osobi - njegov!
Prijatelj te gleda drugačije, zna tvoju drugu stranu, ne mislim lošu ili manje dobru, samo drugi. Prijatelj će biti objektivniji.

S druge strane prijatelj može da ima i trunku zavisti, pogrešne osude...

Hm. Baš kao klackalica.
Zato mnogi (koji mogu da priušte) idu na kauč

Kao što naslov kaže, sa kim osećate veću bliskost, sa porodicom ili prijateljima?

Da li je imate nekog člana porodice kom možete da otvorite dušu, poverite sve tajne ili je to neko od vaših prijatelja?
Ukazati nekom povjerenje znači otvoriti mu svoje srce, dušu ali tim činom je naše srce kao na dlanu.. otvoriti srce znači izložiti ga opasnosti da bude i povrijeđeno. Zbog toga, provjerenje je čin hrabrosti i spremnosti na rizik da neešto izgubimo, razočaramo se, doživimo emotivnu bol i zato se povjeravamo samo onima najbližima i najiskrenijima.
Koliko god imali pravih prijatelja, to se ne može porediti sa porodicom da bi nekom od njih imali najdublje povjerenje. Ako to nemate u porodici, nećete imati ni u prijateljima, jer porodica je stub i naš najveći životni oslonac.

Kao što naslov kaže, sa kim osećate veću bliskost, sa porodicom ili prijateljima?

Da li je imate nekog člana porodice kom možete da otvorite dušu, poverite sve tajne ili je to neko od vaših prijatelja?
nije problem otvoriti se za tajne
nego je danas problem naći nekoga ko hoće da sluša i da razume šta drugi imaju da kažu
i međ porodicom i međ prijateljima...

Ukazati nekom povjerenje znači otvoriti mu svoje srce, dušu ali tim činom je naše srce kao na dlanu.. otvoriti srce znači izložiti ga opasnosti da bude i povrijeđeno. Zbog toga, provjerenje je čin hrabrosti i spremnosti na rizik da neešto izgubimo, razočaramo se, doživimo emotivnu bol i zato se povjeravamo samo onima najbližima i najiskrenijima.
Koliko god imali pravih prijatelja, to se ne može porediti sa porodicom da bi nekom od njih imali najdublje povjerenje. Ako to nemate u porodici, nećete imati ni u prijateljima, jer porodica je stub i naš najveći životni oslonac.
Da, slažem se sa tobom ali ipak... često imamo i veoma dobre iskrene prijatelje koje se mogu skoro pa i poistovetiti sa članom porodice.

I sa prijateljima i sa porodicom.
Ako u porodici, najuzoj (dakle sa ukucanima) nema tog otvorenog i bliskog odnosa, gde se otvoreno prica i gde je taj osecaj da se moze otvoriti dusa, onda to nije bas funkcionalna porodica.

Imam prijateljicu od detinjstva. Njoj mogu reći sve i uvek me razume. I ja nju. Jedinica je, ostala bez oba roditelja i prolazimo kroz isti haos. Ne moramo ni da razgovaramo ali razumemo jedna drugu. I hvala onome ko je takvo biće poslao u moj život.
Bolja je od mene, oprašta
svima i uvrede i nepoštovanje. Ja ne mogu.

Back