Zivot posle zivota?

Svi diktatori su svoj narod ubedjivali,kako je ovaj zivot kratak,ali da se ne sekiraju,onaj posle smrti je vecan.Naravno,oni su dobro iskoristili ovaj zivot,
nisu se opredelili za ONAJ.To i mangupi iz svih Religija,takodje obecavaju "lepote" zivota posle smrti.
Nisi ti beslovesna Bozija tvorevina - zivotinja, da nakon smrti dodje kraj puta. Mi, ljudi, slovesna bica, prelazimo iz ovog sveta u drugi, i nema kraja to je na vjeki vjeka. Cim smo se vezali u ovom zivotu bicemo vezani i u onom, buducem. Zato budimo u Hristu, molimo se Gospodu.. Bez vere u buduci zivot i Vaskrsenje ovaj nas zivot bi bio besmislen. Jedi, pij, veseli se, zivot je kratak.. je obmana nepomjanika i zao mi je sto si ti uvacen u demonsku mrezu. Nadam se da ces promeniti misljenje jer ako ne, i kad sklopis oci, pokajaces se gorko za svoja razmisljanj i carstvu kom se priklanjas, i onda ce biti kasno. Zelim ti svako dobro.

Nisi ti beslovesna Bozija tvorevina - zivotinja, da nakon smrti dodje kraj puta. Mi, ljudi, slovesna bica, prelazimo iz ovog sveta u drugi, i nema kraja to je na vjeki vjeka. Cim smo se vezali u ovom zivotu bicemo vezani i u onom, buducem. Zato budimo u Hristu, molimo se Gospodu.. Bez vere u buduci zivot i Vaskrsenje ovaj nas zivot bi bio besmislen. Jedi, pij, veseli se, zivot je kratak.. je obmana nepomjanika i zao mi je sto si ti uvacen u demonsku mrezu. Nadam se da ces promeniti misljenje jer ako ne, i kad sklopis oci, pokajaces se gorko za svoja razmisljanj i carstvu kom se priklanjas, i onda ce biti kasno. Zelim ti svako dobro.
Hvala i tebi prijatelju,na zaista lepim recima i dobrim zeljama u vezi mog odlaska sa ovoga sveta.!

Rodis se opet u paralelni univerzum, mozda kao neko skroz drugi npr ako je u tom univerzumu ubijen neki naucnik tu je mozda jos srednji vek iako je 1900i neka taj period je red na tebe.Ili se rods bas u srednji vek jer si mozda nekad trebao ranije u to vreme a nikako nisi...Ili si rodjen u gotovo slican da ne kazem isti ko ovaj sa nekih par izmena, a ti slicni paralelni su nam nekako najblizi ovom dok kako vece razlike u svakom ima su oni dalji...I tako ubeskraj, a sad ako ima neka kosmicka pravda ona onda na svaki novi univerzum utice tako sto nagradjuje ili kaznjava za dobra i losa dela iz predhodnog,negativne i pozitivne zivotne energije.Sve je verovatno samo fizika koja podrazumeva svest i zivotnu energiju koja kruzi povezana kroz multiverzum do beskonacnosti, nema magije raja i pakla a ni konacne smrti....nesto kao cloud atlas film samo mnogo kompleksnije...

Sva sreća pa nema ništa, zamisli umreš I odeš negde a umre i Vučić pa dođe tamo da bude s tobom. Ne, hvala
hehehe, razmisli opet, medju nama ko bolje prolazi, oni koji se oslanjaju na srecu, ili oni koji se oslanjaju na sve drugo, a na srecu gledaju sa podozrenjem
hehehe, a kako znas, iz cijeg iskustva, ko ti je javio? kako ja vidim, to bi vi voleli da je tako, a mi vernici imamo bar neke argumente; vi nevernici nemate nikakve. Materija se ne moze ni stvoriti ni unistiti, samo menja oblik, a sta je sa nematerijalnim, jel si cula ti za tako nesto da postoji, i sta biva sa tako necim onda?

Poslednja izmena:
Rodis se opet u paralelni univerzum, mozda kao neko skroz drugi npr ako je u tom univerzumu ubijen neki naucnik tu je mozda jos srednji vek iako je 1900i neka taj period je red na tebe.Ili se rods bas u srednji vek jer si mozda nekad trebao ranije u to vreme a nikako nisi...Ili si rodjen u gotovo slican da ne kazem isti ko ovaj sa nekih par izmena, a ti slicni paralelni su nam nekako najblizi ovom dok kako vece razlike u svakom ima su oni dalji...I tako ubeskraj, a sad ako ima neka kosmicka pravda ona onda na svaki novi univerzum utice tako sto nagradjuje ili kaznjava za dobra i losa dela iz predhodnog,negativne i pozitivne zivotne energije.Sve je verovatno samo fizika koja podrazumeva svest i zivotnu energiju koja kruzi povezana kroz multiverzum do beskonacnosti, nema magije raja i pakla a ni konacne smrti....nesto kao cloud atlas film samo mnogo kompleksnije...
A ti pojma nemaš šta si radio, bitno da se voziš na riginšpilu

Evo sta Biblija kaze o stanju mrtvih.

Propovednik:
9, 5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.

10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.
glava 12, 7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

Psalam 146, 4 Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove

Kad covek umre ne postoji vise osim u memoriji Tvorca Boga JHVH koji ga moze uskrsnuti
u vreme koje je odredio za to u buducnosti.

Mali broj je vaskrsao na nebo to su 14400 izabranih da bi vladali zajedno sa Hristom
a vecinu ocekuje vaskrsenje na Zemlji i vecni zivot na Zemlji...

a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

Psalam 146, 4 Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove
Heh, pa kako sad, jel se duh vraca Bogu, ili se vraca u zemlju? Da nije taj vas JS ''bog'' podzemljas :dash:

Ej, sto puta vas opominjem da ne cupate is konteksta Propovednika, i u momentu mi se ucini, vidi ova poslusala... Ali, ne, vas ''bog'' je ipak podzemni neki - bog adski, bog smrti, za dzabe vas opominjem 101 put.

i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
"Никада" не може да значи ништа друго до никада, што повлачи шта? Да ли они више "никад" неће видјети сунце, шта је са васкрсењем? Да ли "никад" можда има неко друго значење, или послије васкрсења неће бити сунца, било како било и једно и друго је у супротности са твојим "тврдњама".

Rekao sam vecni zivot,u prenosnom smislu.Nudio je "bolji" zivot.A u stvari,samo on je imao savrsen zivot,a za narod ga je bolela kita.Ali,svaki onaj
ko vlada kao diktator,radi samo za sebe,a za narod sve te ljudske protuve,boli kita.Ne znam da li sam bio jasan.?
Svi diktatori su svoj narod ubedjivali,kako je ovaj zivot kratak,ali da se ne sekiraju,onaj posle smrti je vecan.
Мој коментар је био на ову изјаву, али небитно, реци ми који би по теби био мотив цркве да тако као што ти тврдиш заводи народ?

Мој коментар је био на ову изјаву, али небитно, реци ми који би по теби био мотив цркве да тако као што ти тврдиш заводи народ?
Svaka Crkva zavodi narod u kojoj dela.To radi zbog privilegija koje joj vlast omogucava da ima.U svakoj Religiji,oni koji su na vrhu te crkvene
piramide,zive vrlo raskosno i razulareno.Imao si svakako prilike,da cujes ili procitas,kako zive pojedine pravoslavne Vladike.Zive kao feudaalci
u srednjem veku.Bogato i bezbrizno.u ogromnim kucama,u luksuznim automobilima i jos.kao sto znas,pedofilija nije nepoznata,nekim od njih.!!!

Svaka Crkva zavodi narod u kojoj dela.To radi zbog privilegija koje joj vlast omogucava da ima.U svakoj Religiji,oni koji su na vrhu te crkvene
piramide,zive vrlo raskosno i razulareno.Imao si svakako prilike,da cujes ili procitas,kako zive pojedine pravoslavne Vladike.Zive kao feudaalci
u srednjem veku.Bogato i bezbrizno.u ogromnim kucama,u luksuznim automobilima i jos.kao sto znas,pedofilija nije nepoznata,nekim od njih.!!!
Можеш ли дефинисати раскош у којој су живјели нпр. Патријарх Павле и Патријарх Варнава, може се навести још много имена, али ево рецимо ова два, да видимо каква је раскош у питању?

pedofile cemo da povatamo i u corku, ali ja ne znam kako vama ateistima nije jasno da mi niti smo postali, niti cemo prestati da budemo vernici zbog pojedinaca koji su uzurpirali polozaj koji im realno ne pripada

isto, neces ti prestati da budes srbin jer ti se ne svidja vucic - logika je prosta, jer nisi ni postao srbin od kad je on predsdnik, od kada vlada srbijom; isto i sa vladikama koji nam se ne svidjaju, nisi postao vernik, hriscanin pravoslavni zbog ikoga drugog nego onog cije ime nosis - hriscanin po Hristu, a ne peri li miki ili lazi

Можеш ли дефинисати раскош у којој су живјели нпр. Патријарх Павле и Патријарх Варнава, може се навести још много имена, али ево рецимо ова два, да видимо каква је раскош у питању?
Sta vredi sto je Patrijarh Pavle,ziveo svetackim zivotom,kada nije bio kadar,da spreci pljacku i buran zivot ostalih Vladika.Nije nista uradio,da uvede red
rad i disciplinu u rukovodstvu Pravoslavne Crkve.On je radio i ziveo,po onom,Ja zivim kao Svetac,a sta drugi u Crkvi rade....bas me briga...To nije u redu.!

Sta vredi sto je Patrijarh Pavle,ziveo svetackim zivotom,kada nije bio kadar,da spreci pljacku i buran zivot ostalih Vladika.Nije nista uradio,da uvede red
rad i disciplinu u rukovodstvu Pravoslavne Crkve.On je radio i ziveo,po onom,Ja zivim kao Svetac,a sta drugi u Crkvi rade....bas me briga...To nije u redu.!
Da to sam se i ja pitao. Ne znam kako funkcioniše ali on je ipak bio poglavar, ako ništa mogao je da eparhijska vozila zameni za Lade nive.

Ти вјерујеш да не постоји, други вјерују да постоји, да ли је истина релативна, односно зависна од особе до особе!?
Istina je jedinstvena za svakog od nas nezavisno od naših verovanja i ubeđenja. To je razlog da postoji ciklus inkarnacije te se mi, duhovno Biće, Duša, vraćamo nazad u novi život kako bismo kroz mnogobrojna iskustva polako ekspandirali svoju svest sve dok ne sagledamo, razumemo i realizujemo najvišu svest a sa time u potpunosti znamo, razumemo i živimo u skladu sa jedinstvenim Zakonom Ljubavi...
Ovi poslednji, na kraju ciklusa ne žive u skladu sa svojim verovanjima već u skladu sa svojim iskustvima i znanjem iz iskustava što je potpuno drugačije od verovanja koje smo imali na početku životnog ciklusa...
Nezavisno, svako od nas ima pravo nesmetano živeti život u skladu sa svojim mogućnostima da prihvati i razumne život. Jednoga dana svako od nas stigne do onog jedinstvenog cilja.

Back