ajde malo dokumentuj
ali da nije iz crkvenih flajera
gde je to tesla izjavio
dokazi da je isus postojao
ogroman napredak u medicini , gradjevini , tehnologiji, astronomiji, fizici , hemiji, da ne nabrajam sve grane , jer svuda je doslo do eksplozije znanja
- - - - - - - - - -
uci jos na neki nacin a ne samo preko reci svestenika
Kakvih crkvenih flajera, pa ja proucavam Teslu vec duze vreme. Sve sto god sam mogao da pronadjem o njemu sam procitao.
Tesla je po svojoj zelji sahranjen u pravoslavnoj crkvi. Da li znas da je svom sestricu, koji je bio monah ili cak i iguman u jednom, cini mi se vojvodjanskom manastiru cesto pisao. Taj manastir je izgoreo, kao i veci deo njihovih prepiski. Ipak, ostalo je i dan danas sauvano pismo Nikole Tesle u kome on pise svom sestricu "da se pomoli za njegovo prazno srce".
Pronadji sam Tesline izjave, medju kojima on kaze da je svu istinu trazio u Bibliji. Tesla i u svojoj autobiografiji, ako si je i procitao i citira Bibliju, gde se vidi da ima veliko teolosko znanje. Tesla ide cak u krajnost da kaze da je kljuc za bezicni prenos energije nasao nigde drugde nego u - Jovanovom Otkrovenju. To sto je izjavio da nije religiozan u ortodoksnom smislu znaci da je Tesla stalno tragao za Bogom, ostao je do kraja pravoslavac ipak, ali je proucavao i budisticku filozofiju i vrlo verovatno je znao puno i o drugim religijama, sto znaci da nije bio neuki licemerni vernik koji je nezainteresovan za veru, vec je on i Bibliju i Boga i veru i religiju veoma ozbiljno shvatao.
Sve u svemu, ako ne verujes meni, procesljaj malo, probaj naci i na internetu, ali Tesal je upravo tako to izjavio. Kad budem imao vise vremena pronacicu ti je bas.
Ogroman napredak cega? Ja ne sporim da se tehnologija vrtoglavo razvila, ali oni nisu nista novo izmislili u poredjenju sa Teslom. Sve ovo sto danas postoji, od interneta, kompjutera, televizora, lasera, smart telefona, za sve je to temelj udario Tesla, a naucnicima danasnjice je bilo lako da za 100 godina dograde ta Teslina otkrica.
Pa zamisli, Tesla je 20-ih i 30-ih provozao Njujorkom automobil, ciji je motor radio na elektricno napajanje. 20-ih je govorio da ce se njegova otkrica jednom razviti i da ce svako imati mali kompjuter koji ce nositi u dzepu, ljudi su mislili da je lud. 100 godina posle toga je bila prava senzacija kada je izasao smart fon i Tesla automobili na elektricni pogon.
Sto se tice napretka medicine, tu bi se moglo sto sta reci, jer tu takodje nemamo nekih velikih pomaka, od nastanka pencilina npr. Postoji napredak tehnologije, koji pomaze medicini, a sama medicina nije puno odmakla. Astronomija, takodje mrtva tacka, osim razvitka fizike i mehanike, ali to opet nije razvoj astronomije. Fizika? Kako je to fizika napredovala? Gde? Po cemu? Hemija, mozda malo...jer mi i danas proucavamo radove ljudi iz 19. i 20. veka, kao npr Mendeljejev, Laoazije, Marija Kiri i dr... Nigde, ni u jednoj oblasti mi nemamo nikakav veliki napredak u poslednjih 70 godina. Nigde prosto. Ajde dobro, gradjevina, jer je bilo nuzno praviti oblakodere, ali, cak i u anticka vremena ljudi su pravili ogromne gradjevine, piramide, Tadz Mahal, Kolos sa Rodosa....
Odakle ti da me je ucio svestenik?