Zivot posle zivota?

Znaci Bicu nije data mogucnost da ispravi "zivotne" greske, nego, hajde "Jovo nanovo iz pocetka".
A kao seca se svega iz proslog zivota, pa kako se ne seti gde je bila greska, pa da to popravi :?:
Ovo su nebuloze totalne, :)

Biće sebi uvijek daje mogućnost da u ovom sada promijeni tok svojih misli, da promijeni svoja shvatanja. Ako se to desi tokom životnog vijeka tjela onda nema potrebe za re-inkarnacijom. Biće nema potrebe da se sjeća ičega, jer na višim nivoima Svjesnosti sjećanje nije način sagledavanja 'grešaka'. Na Višem nivou Svjesnosti sve što se desilo u nižem nivou, čitavo životno iskustvo od začeća do smrti tiijela, vidi se ODJEDNOM. Sve greške su stoga vidljive odjednom i na račun njih se stvara namjera s potrebom za njihovom ispravkom. Ispravka se ne uliva u glavu kroz lijevak, već se dešava i osvješćava iskustvom. Stoga, duša (što je ostalo nerealizovano od nje) i ta nova iskušenja se šalju nazad u novo tijelo kako bi Biće kroz iskustvo moglo da ih doživi kristalno jasno i da ih na osnovu potpunog razumijevanja i shvatanja u 'svojoj koži' i ispravi.

Primjer:
Neko ko je čitav životno vijek bio siledžija, morat' će se roditi u tijelu koje će biti izloženo nasilju. Jedino tako će Biće kroz tu tjelesnu Svjesnost saznati šta je u neznanju o sebi-Bogu činilo drugima. Kad mu to postane kristalno jasno greška je ispravljena.

U sledećem tijelu koje sebi projektuje, duša se inkarnira kako je od Boga namjerena, bezgrešna.
To više nije re-inkarnacija već čista inkarnacija.
I opet će se iskustvom stvarati greške koje ćemo morati osvješćivati i odstraniti. Uzdizanjem na više nivoe Svjesnosti smanjuje se i količina počinjenih grešaka, sve dotle dok ne postanemo totalno Svjesno Biće te dušu manifestujemo uvijek kako je od Boga namjerena, bezgrešno.

Poslednja izmena:
Ako se reinkarnacijom stara dusa implementira u novo telo kako onda broj stanovnika na planeti raste...Da li to znači da se neprestano, među stare duše koje se nalaze u ciklusu reinkarnacija, ubacuju i nove duse koje tek ulaze u taj proces... Tj da li se svet sastoji iz starih i novih dusa ili je odgovor nešto treće...I čemu sve to, neprestani karmički ciklusi na usamljenoj planeti usred nepreglednog Univerzuma :?:

Nema nikakvih "starih" i "novih" duša, jer je sve večno. Nema ni početka ni kraja, jer se sve vrti u krug. Na šta sve padate. Kuku, lele. Kakve veze broj stanovnika na nekoj planeti ima veze sa prirodnim zakonima? Čemu, to kad budemo saznali nećemo više biti ljudi. Možda pređemo na neki viši nivo.

U svakom slučaju, ustajanja iz grobova, odnosno uskrsnuća,

Vracam se odmah.jpg

Nema potrebe da se neko podiže iz mrtvih, niti je to mmoguće. Reinkarnacija je jedino objašnjenje. Namaste.

- - - - - - - - - -

Broj stanovnika na zemlji raste jer se među nove duše, koje regularno ulaze u manifestaciju, mnoge stare duše vraćaju na isto mjesto u drugim tijelima, iregularno. S tim iregularnim ulascima 'starih duša' u nova tijela pokazuje se koliko je grešaka načinjeno u prošlim tjelesnim iskustvima, koliko odstupanja od duše, od iskonskog plana samorealizacije božijih želja. Neke 'stare duše' se vraćaju mnoštvo puta i opet Biće čini iste greške, opet potiskujući tu dušu izvan fokusa i stoga potiskuje mogućnosti samorealizacije iz svog fokusa. I sve dok to traje i stare duše će se ponovo inkarnirati (re-imkarnirati) u nova tijela. Zamisli sad: imaš priliv milion tjelesa novih duša koje konstantno inkarniraju u tijelo i imaš priliv milione iregularnih tjelesa različitih verzija 'starih duša' sa primjesom i dodatkom starih grešaka, 'grijehova' koji prvo moraju da se isprave da bi 'stara duša' mogla da napreduje, da se realizuje na tom nivou i da krene dalje, izvan ove dimenzije, da napusti zemlju, da 'vaskrsne u Nebo'. Nebo pri tom predstavlja Više nivoe Svjesnosti iste duše.

S razvojem tehnologije, naše Biće je zasjenjeno i zamrznuto zabludama, te stoga, dopuštajući razumu da vodi kolo ne realizuje dušu. Duša (duše) sve više i više biva potisnuta u tamu jer duša je bazirana na Milosti i Ljubavi iz koje je stvorena, te stoga uvijek dopušta razumu da izrazi svoju silu. Razum, kao nasilnik, uvijek zahtiijeva pravo prvenstva. to će se dešavati sve dok se Biće ne probudi i dok u svoju Svjesnost intuicijom ne unese dovoljno apsolutnih znanja o sebi kako bi se oslobodilo stege razuma. Duša nikad ne odustaje od samorealizacije, te stoga, jednom kad tijelo umre, odmah se stvara novo tijelo za istu nerealizovanu dušu, ali uz 'staru dušu' u novo tijelo ulaze i stare greške koje moraju da se isprave da bi tek tada 'stara' duša došla do momenta realizacije. Na putu samorealizacije duše ne mogu se preskakati stari grijehovi i ostavljati neispravljeni, neshvaćeni. To je prvo što je zadatak u novom tijelu; prevazići stare grijehove, osvijesti još jednu apsolutnu istinu o sebi i uzdići svoj nivo svjesnosti za jednu stepenicu više.

Au, koliki tekst. Čista filozofija. Filozofija i religija ne idu zajedno. Koliko konstrukcija...

- - - - - - - - - -

Znaci Bicu nije data mogucnost da ispravi "zivotne" greske, nego, hajde "Jovo nanovo iz pocetka".
A kao seca se svega iz proslog zivota, pa kako se ne seti gde je bila greska, pa da to popravi :?:
Ovo su nebuloze totalne, :)

Ne znači. Ništa ne znači. Nema karme, to su izmislili sveštenici i kraljevi. Reinkarnacija funkcioniše bez zakona karme, jer da ima karme svi bi nazadovali. A i zagovornici karme nemaju odgovor na to koji je prvi greh doveo do kotrljanja točka karme.

Niko se ne seća ničega iz prošlih života, osim nekih duhovnih znanja, ono kad recimo čuješ prvi put za nešto i kažeš - "Ja ovo znam!" kao deja vu, jer prethodni životi nisu bitni za sadašnji i za buduće. Kako bi bilo da se vratiš tamo gde si nekada živio i uznemiriš i sebe i svoje potomke? Ne ide. Zato nije bitno.

Totalne nebuloze su to da će sve ljude, uključujući i one čija je krv čista i koji nisu obrezani, u večni život vratiti neko čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja, upravo svojom krvlju, a taj neko je bio bogoborno i bogohulno obrezan. Gore nebuloze nema, niti će ikada biti.

- - - - - - - - - -

Biće sebi uvijek daje mogućnost da u ovom sada promijeni tok svojih misli, da promijeni svoja shvatanja. Ako se to desi tokom životnog vijeka tjela onda nema potrebe za re-inkarnacijom. Biće nema potrebe da se sjeća ičega, jer na višim nivoima Svjesnosti sjećanje nije način sagledavanja 'grešaka'. Na Višem nivou Svjesnosti sve što se desilo u nižem nivou, čitavo životno iskustvo od začeća do smrti tiijela, vidi se ODJEDNOM. Sve greške su stoga vidljive odjednom i na račun njih se stvara namjera s potrebom za njihovom ispravkom. Ispravka se ne uliva u glavu kroz lijevak, već se dešava i osvješćava iskustvom. Stoga, duša (što je ostalo nerealizovano od nje) i ta nova iskušenja se šalju nazad u novo tijelo kako bi Biće kroz iskustvo moglo da ih doživi kristalno jasno i da ih na osnovu potpunog razumijevanja i shvatanja u 'svojoj koži' i ispravi.

Primjer:
Neko ko je čitav životno vijek bio siledžija, morat' će se roditi u tijelu koje će biti izloženo nasilju. Jedino tako će Biće kroz tu tjelesnu Svjesnost saznati šta je u neznanju o sebi-Bogu činilo drugima. Kad mu to postane kristalno jasno greška je ispravljena.

U sledećem tijelu koje sebi projektuje, duša se inkarnira kako je od Boga namjerena, bezgrešna.
To više nije re-inkarnacija već čista inkarnacija.
I opet će se iskustvom stvarati greške koje ćemo morati osvješćivati i odstraniti. Uzdizanjem na više nivoe Svjesnosti smanjuje se i količina počinjenih grešaka, sve dotle dok ne postanemo totalno Svjesno Biće te dušu manifestujemo uvijek kako je od Boga namjerena, bezgrešno.

Opet čista filozofija i čiste konstrukcije.

Ne valja ti primjer ništa, zato što nemaš odgovor na pitanje kad si prvi put, kako i zašto, napravio greh koji te je doveo da plaćaš grehe. Da u jednom životu budeš siledžija a u drugom žrtva. Šta treba da uradi puž da bi se u sledećem životu rodio kaosvinja? Da sluzi više od drugih puževa? Šta treba da uradi svinja da bi se u sledećem životu rodila kao čovek? Da grokće više od ostalih svinja? Ne valja ništa. Krucijalno pitanje: zašto karma nije važila za sveštenike i kraljeve, koji su je uveli u religiozne priče?

Mentalni program (konstrukcija) = unutrašnja slika koju je stvorio tvoj mozak na osnovu nekih informacija, iskustava, događaja ili doživljaja. Taj program te zarobljava u svoje okvire, da pričaš, živiš i pokrećeš se samo unutar vrednosti koje taj program zastupa. Ograničava te u tome da se iskažeš ko jesi u stvarnosti. Namaste.

Prilično mi je smešno kada čitam da zagovornici reinkarnacije negiraju vaskrsenje i obrnuto. Nikako mi nije jasno da jedni i drugi ne možete da shvatite dve jednostavne istine:
1. I vaskrsenje i reinkarnaciju su izmišljali ljudi koji nisu ništa znali o procesima unutar tela čoveka, a kamoli o procesima unutar ćelija čoveka, i izmišljotine tih neznalica prihvatate kao istine;
2. Duša kao entitet u čoveku ne postoji. Hemijsko fizički procesi u nervnim ćelijama mozga rezultiraju pojavu naših osećanja, što neko naziva dušom. I svest čoveka je rezultat tih procesa. Neurobiologija je sve bliža objašnjenju tih procesa. Kada čovek umre, hemijsko-fizički procesi staju i tada staje i proces stvaranja osećanja (duše) i svesti. Organska materija počinje da se razgrađuje i tu nema mesta ni za kakvu reinkarnaciju i vaskrsenje, jer je to kraj.
Istorijski posmatrano, čovek je uvek stvarao misteriju oko stvari koje nije poznavao izmišljajući bogove, kao odgovor na sve, i razne nebulize kao onostrani život i kontakti sa njima, duhovi i prizivanje istih, reinkarnacija, vaskrsenje, razne horoskope.....i ko zna šta još.

- - - - - - - - - -

Otkud onda moralni zakon u tebi. Ako je tako kako ti kažeš, šta onda mari da budeš najgori psihopata? Zašto ne budeš najgori ubica, jer sve je ništa, sve je slučajno nastalo i niko te ni za šta neće kazniti? Ima logike? Ili...

Ipak ona priča od Kanta... "zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni"...

Ima jedna priča o tome...

Jedan pesnik je ušao u neku knjižaru i kupio mastilo. Usput je porazgovarao sa trgovcem o nekim temama i pomenuo boga. Trgovac mu je rekao da ne veruje u boga. I tu se sve završilo. Nedelju dana kasnije, pesnik se vratio u pomenutu knjižaru i pokazao trgovcu svoju pesmu napisanu na papiru. Trgovac ju je pročitao, rekao da je dobra i pitao ga ko je autor. „Niko“, odgovorio je pesnik. „Mastilo se prosulo na papir i nastala je ova pesma.“ - „To je nemoguće!“, uzvratio je trgovac. „Pesma mora svog imati autora.“ - „Upravo vi tvrdite da je moguće. Pre nedelju dana ste rekli da nema boga. Ako ova pesma, koja je uzgred moja, mora imati svog autora, onda i ceo svemir, i svet u kome živimo, mora imati svog tvorca. Ako je ova pesma nastala slučajno - onda je i svemir nastao slučajno.“ I od tog trenutka trgovac je prestao da bude ateista.

Žao mi je, ali meni je smešno to da neko tvrdi da je sve ovo slučajno nastalo, a ipak drži do moralnih načela... Praksa te demantuje.

- - - - - - - - - -

Imali su mnogo pametnija posla. Reinkarnaciju su prepoznali u prirodi, mnogi narodi, nezavisno jedni od drugih, jer se sve u prirodi vrti u krug. Uskrsnuće su izmislili Hebreji.

A zbog cega su to Jevreji "izmislili" vaskrsenje? Mora da je postojao izuzetno jak motiv i razlog da tako nesto ucine, umesto da i oni poveruju u reinkarnaciju.

Poslednja izmena:
Ovo je jedan zanimljiv tekst. Ziloti bi rekli novotarac i sluga antihristov.

http://pouke.org/forum/topic/40205-зоран-ђуровић-јављење-светаца-у-есхатолошким-телима/

- - - - - - - - - -

A zbog cega su to Jevreji "izmislili" vaskrsenje? Mora da je postojao izuzetno jak motiv i razlog da tako nesto ucine, umesto da i oni poveruju u reinkarnaciju.

Tekst je glup kao noć. Po Pravilniku ovog foruma nije dozvoljeno reklamirati druge forume. Uh, koliko se sekiram oko toga šta bi rekli ziloti, toliko da neću moći da spavam noćas od teške sekiracije.

Ne znam, nisam jedan od njih. Zbog čega autori Biblije nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik, pa su svoje neznanje pripisali bogu kao "božje znanje"? Pametnom dovoljno. U reinkarnaciju nema šta da se veruje, ona funkcioniše po prirodnim zakonima, jer se sve u prirodi vrti u krug. Namaste.

Tekst je glup kao noć.

Ti to onako strucno. :lol:

Ne znam, nisam jedan od njih. Zbog čega autori Biblije nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik, pa su svoje neznanje pripisali bogu kao "božje znanje"? Pametnom dovoljno. U reinkarnaciju nema šta da se veruje, ona funkcioniše po prirodnim zakonima, jer se sve u prirodi vrti u krug. Namaste.

Zbog toga sto je za njih kao i sve Anticke ljude teritorija na kojoj su ziveli bio sav svet. I nikakvo neznanje oni nisu pripsali Bogu. U reinkarnaciju se veruje jer nema dokaza za njeno postojanje, i sam si pisao bezbroj puta da se duhovnost ne dokazuje.

Otkud onda moralni zakon u tebi. Ako je tako kako ti kažeš, šta onda mari da budeš najgori psihopata? Zašto ne budeš najgori ubica, jer sve je ništa, sve je slučajno nastalo i niko te ni za šta neće kazniti? Ima logike? Ili...

Jedan pesnik je ušao u neku knjižaru i kupio mastilo. Usput je porazgovarao sa trgovcem o nekim temama i pomenuo boga. Trgovac mu je rekao da ne veruje u boga. I tu se sve završilo. Nedelju dana kasnije, pesnik se vratio u pomenutu knjižaru i pokazao trgovcu svoju pesmu napisanu na papiru. Trgovac ju je pročitao, rekao da je dobra i pitao ga ko je autor. „Niko“, odgovorio je pesnik. „Mastilo se prosulo na papir i nastala je ova pesma.“ - „To je nemoguće!“, uzvratio je trgovac. „Pesma mora svog imati autora.“ - „Upravo vi tvrdite da je moguće. Pre nedelju dana ste rekli da nema boga. Ako ova pesma, koja je uzgred moja, mora imati svog autora, onda i ceo svemir, i svet u kome živimo, mora imati svog tvorca. Ako je ova pesma nastala slučajno - onda je i svemir nastao slučajno.“ I od tog trenutka trgovac je prestao da bude ateista.

Žao mi je, ali meni je smešno to da neko tvrdi da je sve ovo slučajno nastalo, a ipak drži do moralnih načela... Praksa te demantuje.
Da budem iskren, mene bi bilo sramota da citiranu anegdotu prezentiram kao dokaz o postojanju boga ili bogova. Ta anegdota je cak i za gorljive vernike neprikladna, jer dodatno degradira ucenje o bozanstvima.

Moralni zakon ne postoji, postoji ili zakon ili moral. Covek je drustveno bice i mora svoj zivot u zajednici da prilagodi potrebama drugih clanova zajednice, u suprotnom ulazi u sukob sa drugim pojedincima ili sa celom zajednicom. Svaki takav sukob bi bio stetan, pa bi nepostovanje moralnih normi dovodilo do sankcija. U velikim i organizovanim drustvima vladaju zakoni bilo da su doneti od vecine odraslih clanova ili su nametnuti silom pojedinca ili grupe mocnika. Covek je svestan nuznosti da svoje postupke mora usaglasavati sa zahtevom, odnosno potrebama vecine, tj. da dela u skladu sa moralnim i zakonskim normama.
Moram da te podsetim da uceni ljudi ne tvrde da je sve ovo slucajno nastalo. To su samo teorije koje su naucnici svetskog glasa postavili kao osnovu za sveobuhvatno proucavanje nastanka Univerzuma i zivota na nasoj planeti.

Ti to onako strucno. :lol:

Zbog toga sto je za njih kao i sve Anticke ljude teritorija na kojoj su ziveli bio sav svet. I nikakvo neznanje oni nisu pripsali Bogu. U reinkarnaciju se veruje jer nema dokaza za njeno postojanje, i sam si pisao bezbroj puta da se duhovnost ne dokazuje.

Pa onako. Kao što si ti uklonio link. Hrabro, nema šta. :rida:

Oni su tvrdili da je bog autor Biblije. Autori te knjige nisu znali za pola kontinenata, kao ni za njihove žitelje. Svoje neznanje pripisali su bogu, kao božansko znanje. Kakav bezobrazluk. Nema izgovora i nema pardona. Ja ne verujem da će sutra svanuti dan, zato što znam da će svanuti. Isto je i sa reinkarnacijom. Ne verujem ni u šta, zato što znam. Svuda oko nas nalaze se dokazi, jer se sve vrti u krug. Nema nikakvih dokaza za povampirenje, pardon, uskrsnuće. Naravno da s eduhovnost ne dokazuje. I ne može mi o duhovnosti drviti neko ko jede meso, mleko i jaja. Ojha.

Da budem iskren, mene bi bilo sramota da citiranu anegdotu prezentiram kao dokaz o postojanju boga ili bogova. Ta anegdota je cak i za gorljive vernike neprikladna, jer dodatno degradira ucenje o bozanstvima.

Moralni zakon ne postoji, postoji ili zakon ili moral. Covek je drustveno bice i mora svoj zivot u zajednici da prilagodi potrebama drugih clanova zajednice, u suprotnom ulazi u sukob sa drugim pojedincima ili sa celom zajednicom. Svaki takav sukob bi bio stetan, pa bi nepostovanje moralnih normi dovodilo do sankcija. U velikim i organizovanim drustvima vladaju zakoni bilo da su doneti od vecine odraslih clanova ili su nametnuti silom pojedinca ili grupe mocnika. Covek je svestan nuznosti da svoje postupke mora usaglasavati sa zahtevom, odnosno potrebama vecine, tj. da dela u skladu sa moralnim i zakonskim normama.
Moram da te podsetim da uceni ljudi ne tvrde da je sve ovo slucajno nastalo. To su samo teorije koje su naucnici svetskog glasa postavili kao osnovu za sveobuhvatno proucavanje nastanka Univerzuma i zivota na nasoj planeti.

Budi iskren do mile volje. A sramoti se u svoje ime.

Moralni zakon u sebi imaju naši kućni ljubimci, i životinje uopšte. Ko nije imao kućnog ljubimca može da tvrdi ovako nešto, kao što može da tvrdi da su životinje obična energija i da ne osećaju bol. Dno dna. Ja sam bio kapetan broda u jednom od prethodnih života (tada sam bio mesojed, a sada sam vegan) koji je pojeo poslednju pticu dodo na Mauricijusu krajem XVII veka. Ko će mi suditi zbog toga? Ili zbog bilo čega? Čini ono što ti je volja, jer nema zakona iznad toga. A ja sam ionako iznad zakona. Kome smeta neka me tuži. Ojha. Ende.

Materijalisti su mi zgadili materijalizam, hedonisti hedonizam, a duhovnjaci su mi zgadili duhovnost.

Tvoja anegdota bi se mogla svesti na ovo: “Potukoše se dvojica zbog latinice i ćirilice. I kod sudije za prekršaje se potpisaše palcem.” Sve ovo dožvljavaš i suviše lično. Pući ćeš ako nastaviš da teraš mak na konac i analiziraš svaku moju (ili bilo čju) reč. A mučiš se da pišeš na sopstvenom jeziku.

Nemaš na šta da me podsetiš. Kad bismo mi bili sami u svemiru, samo naše postojanje bi urušilo svemir, jer bismo u tom slučaju morali da predstavljamo neki vid virusa. Kao što čovek nema jedno crveno krvno zrnce u sebi, tako i kosmos nema samo jednu civilizaciju. Namaste.

Budi iskren do mile volje. A sramoti se u svoje ime.

Moralni zakon u sebi imaju naši kućni ljubimci, i životinje uopšte. Ko nije imao kućnog ljubimca može da tvrdi ovako nešto, kao što može da tvrdi da su životinje obična energija i da ne osećaju bol. Dno dna. Ja sam bio kapetan broda u jednom od prethodnih života (tada sam bio mesojed, a sada sam vegan) koji je pojeo poslednju pticu dodo na Mauricijusu krajem XVII veka. Ko će mi suditi zbog toga? Ili zbog bilo čega? Čini ono što ti je volja, jer nema zakona iznad toga. A ja sam ionako iznad zakona. Kome smeta neka me tuži. Ojha. Ende.

Materijalisti su mi zgadili materijalizam, hedonisti hedonizam, a duhovnjaci su mi zgadili duhovnost.

Tvoja anegdota bi se mogla svesti na ovo: “Potukoše se dvojica zbog latinice i ćirilice. I kod sudije za prekršaje se potpisaše palcem.” Sve ovo dožvljavaš i suviše lično. Pući ćeš ako nastaviš da teraš mak na konac i analiziraš svaku moju (ili bilo čju) reč. A mučiš se da pišeš na sopstvenom jeziku.

Nemaš na šta da me podsetiš. Kad bismo mi bili sami u svemiru, samo naše postojanje bi urušilo svemir, jer bismo u tom slučaju morali da predstavljamo neki vid virusa. Kao što čovek nema jedno crveno krvno zrnce u sebi, tako i kosmos nema samo jednu civilizaciju. Namaste.
Sta god da napises, Zorane Jov, tones sve dublje u blatoi infantilije. Insomnia je uzrok mnogih psihickih poremecaja. A tek veganstvo. Da ne pominjem reinkarnaciji koja seli tvoju vegansku dusu u razne oblike zivota, kao sto su gliste, zecevi, svete indijske krave, itd. Sve su to veganski oblici zivotga, uvazeni Zorane Jov. Ne sramoti tvoj veganski soj. I seti se da je i u tvojoj Crnoj Gori davno uvedeno civilizacijsko ophodjenje? Mozda gresim?

Sta god da napises, Zorane Jov, tones sve dublje u blatoi infantilije. Insomnia je uzrok mnogih psihickih poremecaja. A tek veganstvo. Da ne pominjem reinkarnaciji koja seli tvoju vegansku dusu u razne oblike zivota, kao sto su gliste, zecevi, svete indijske krave, itd. Sve su to veganski oblici zivotga, uvazeni Zorane Jov. Ne sramoti tvoj veganski soj. I seti se da je i u tvojoj Crnoj Gori davno uvedeno civilizacijsko ophodjenje? Mozda gresim?

Taman posla. Toni ti u blato, kako ti kažeš “blatoi”, u svoje ime. Nije strašno to što sam uzeo nick “Insomnia” i što sam napisao da sam “kralj mrava”, koji je “oženio mravlju kraljicu”, strašno je to što si ti poverovao u sve to. Kontaš? Tako možeš da poveruješ i da je Zemlja ravna ploča, jedina ploča u svemiru, i da “vidiš dva Sunca”, ali samo na YouTube. Da ne pominješ reinkarnaciju, kako ti veliš “reinkarnaciji”, koja je potpuno prirodna stvar. Ne postoji “veganska duša”, “ljudska duša”, “pseća duša”, “mačja duša”, “biljna duša”; duša je naprosto duša. Veganstvo je samo osnova, put ka duhovnosti i prosvetljenju. U reinkarnaciji nema nazadovanja. Ako si dostigao neki nivo ne možeš da se vratiš na niži. Kakve “svete indijske krave”? Što stalno insistiraš na nekakvim “indijskim kravama”. Ja ih nikada i nigde nisam pomenuo. Mora da gledaš Zmaja od Šipova. Ne postoje “veganski oblici života”, kako ti kažeš “zivotga”. Ja ne sramotim ništa. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. A bolji sam od svih od vas ovde. Viva vero Montenegro. Ojha. Da se vratimo na temu. Namaste. Ende.

Vrati se na temu, Zorane Jov. ponavljas se bezgranicno, tako da sam siguran da ti je ispran mozak. Ili se ponavljas ili kopiras moje reci. Trava nije dobra za ishranu, jer covek nema burag. Da bi povratio ono malo umnog sto si imao, konzumiraj hranu bogatu proteinima, a ne zelenis koji sluzi kao salata. I morao bi da regulises san jer nespavanje izaziva brojne psihosomatske poremecaje koji su evidentni kod tebe. Sto se tice krava, ne moras da ih pomenes, jer kada se reinkarniras u indijsku svetu kravu, neces ni biti svestan da ces u sledlelcem zivotu biti, veoma moguce, kisna glista. Cak i ako bi se reinkarnirao u pantlicaru neces imati nikakvnih problema sa ishranom. Ko se u koga reinkarnirao, ti u Zorana Jov ili on u nju, mislim na insomniju.

Reci mi, zasto vi Crnogorci psujete oca, a ne majku, kao sto to cine Srbi?

P.S. Tebi je, po svemu sudeci, svejedno da li ces totalno potonuti u blatoi infantilije, jer ces se u svakom slucaju reinkarnirati u neki od veganskih oblika zivota, bilo da je u pitanju kisna ili stomacna glista, puz ili indijska sveta krava.

Poslednja izmena:
Vrati se na temu, Zorane Jov. ponavljas se bezgranicno, tako da sam siguran da ti je ispran mozak. Ili se ponavljas ili kopiras moje reci. Trava nije dobra za ishranu, jer covek nema burag. Da bi povratio ono malo umnog sto si imao, konzumiraj hranu bogatu proteinima, a ne zelenis koji sluzi kao salata. I morao bi da regulises san jer nespavanje izaziva brojne psihosomatske poremecaje koji su evidentni kod tebe. Sto se tice krava, ne moras da ih pomenes, jer kada se reinkarniras u indijsku svetu kravu, neces ni biti svestan da ces u sledlelcem zivotu biti, veoma moguce, kisna glista. Cak i ako bi se reinkarnirao u pantlicaru neces imati nikakvnih problema sa ishranom. Ko se u koga reinkarnirao, ti u Zorana Jov ili on u nju, mislim na insomniju.

Reci mi, zasto vi Crnogorci psujete oca, a ne majku, kao sto to cine Srbi?

P.S. Tebi je, po svemu sudeci, svejedno da li ces totalno potonuti u blatoi infantilije, jer ces se u svakom slucaju reinkarnirati u neki od veganskih oblika zivota, bilo da je u pitanju kisna ili stomacna glista, puz ili indijska sveta krava.

Ja sam odavno na temi, hogare tresoruki. Zašto se ponavljaš? Zašto ti je ispran mozak? Od mene si naučio da čovek nema burag i da ne može da pase travu. Nikada nisam čuo da bilo koje ljudsko biće pase travu. Svašta. Da bi naučio da pišeš i zapamtio kako se piše, treba da izbaciš iz ishrane GMO kobaje i čvarke od svinjskih creva i tumora, industrijsko GMO mleko puno kravlje krvi i gnoja, kao i GMO jaja puna petlove sperme i kokošje menstruacije. Tuga. Kakav zeleniš? Kamo sreće da ga ima. Zeleniš i plodovi - dva različita pojma. Nije strašno to što sam uzeo nick “Insomnia” i što sam napisao da sam “kralj mrava”, koji je “oženio mravlju kraljicu”, strašno je to što si ti poverovao u sve to. Kontaš? Šta je to “sledelcem”? Nikad čuo. Opet ti se tresu ruke? Tuga. U reinkarnaciji nema nazadovanja. Ako si dostigao neki nivo ne možeš da se vratiš na niži. Kakve “svete indijske krave”? Što stalno insistiraš na nekakvim “indijskim kravama”. Ja ih nikada i nigde nisam pomenuo. Mora da gledaš Zmaja od Šipova. Ne postoje “veganski oblici života”, kako ti kažeš “zivotga”. Ne možeš ti mene nadgovoriti, jer nisi moj nivo. Ojha.

Nemam pojma, ja ne psujem nikome nikoga. Ja svakome ko mi psuje nekoga žuborim na onoga onome što mi psuje, jer se ne parim sa životinjkama. Ne kontaš ti to.

P.S. Šta je to “blatoi”? Eloi, eloi... Eloiza... aha ha ha ha ha ha ha. Koja smejurija. Ne postoje “veganski oblici života”, kako ti kažeš “zivotga”. U reinkarnaciji nema nazadovanja. Ako si dostigao neki nivo ne možeš da se vratiš na niži. Kakve “svete indijske krave”? Što stalno insistiraš na nekakvim “indijskim kravama”. Ja ih nikada i nigde nisam pomenuo. Mora da gledaš Zmaja od Šipova. Ne postoje “veganski oblici života”, kako ti kažeš “zivotga”. Ojha. Ende.

Ne mogu da tvrdim da je ovo odgovor na moj post broj 83 (neposredno iznad ovog tvog), ali ako jeste, onda moram da pomenem onu narodnu "Ja u klin ti u ploču". Ako ovo nije ogovor na moj post, onda izvini.
A ova priča koju si naveo je još jedna od mnogo sličnih, koja pokazuje nemoć teista da iznesu ozbiljne argumnte u prilog postojanja Tvorca, pa se bave izmišljanjem priča za malu decu. Evo i ja ću da ti navedem jednu:
Neki naš naučnik, ateista, je otišao u Grčku na odmor i čuo da na nekom ostrvu postoji veoma veliki mudrac. Radoznalost ga odvodi na ostrvo i u razgovoru sa mudracem je pomenuo da ne veruje u Boga. Mudrac je pozvao dva guštera i pitao ih :"da li postoji Bog". Gušteri su klimanjem glavama potvrdili da postoji i naučnik je prestao da bude ateista. A?, Šta kažeš? I ovo je moćan dokaz u prilog postojanja Boga. .:D?

Pa onako. Kao što si ti uklonio link. Hrabro, nema šta. :rida:

Oni su tvrdili da je bog autor Biblije. Autori te knjige nisu znali za pola kontinenata, kao ni za njihove žitelje. Svoje neznanje pripisali su bogu, kao božansko znanje. Kakav bezobrazluk. Nema izgovora i nema pardona. Ja ne verujem da će sutra svanuti dan, zato što znam da će svanuti. Isto je i sa reinkarnacijom. Ne verujem ni u šta, zato što znam. Svuda oko nas nalaze se dokazi, jer se sve vrti u krug. Nema nikakvih dokaza za povampirenje, pardon, uskrsnuće. Naravno da s eduhovnost ne dokazuje. I ne može mi o duhovnosti drviti neko ko jede meso, mleko i jaja. Ojha.

Izvini na ovom seckanju tvog posta ali moram.
1. Ti kažeš: "Ne verujem ni u šta, zato što znam. Svuda oko nas nalaze se dokazi, jer se sve vrti u krug."
1a) Šta misliš koliki je ovo tvoje "zato što znam", stvarni dokaz za mene koji ne znam?
1b) Navedi konkretno šta se to svuda oko nas vrti u krug, a što je dokaz za reinkarnaciju.
2. Kažeš: "Nema nikakvih dokaza za povampirenje, pardon, uskrsnuće. " .
Nije mi jasno da ne shvataš da apsolutno istu tvrdnju mogu pristalice vaskrsenja da kažu za reinkarnaciju, osim ako ne navedeš nešto konkretno kao odgovor na 1b). A tvoje "zato što znam" nije nikakav argument.
I sada gde smo? Ti tvrdiš da nema dokaza za vaskrsenje, teisti tvrde da nema dokaza za reinkarnaciju (osim ako ih ne navedeš kao odgovor na 1a)), a ateisti tvrde da, stvarno, nema nikakvih dokaza ni za vaskrsenje ni za reinkarnaciju, što predstavlja vaš zaključak o onoj pojavi u koju ne verujete. Vaše lično ubeđenje iliti "znanje", ne može da bude nikakav dokaz.
PS Ne znam koliko vas vegana ima u svetu ali ste sigurno u ogromnoj manjini, pa je veoma deplasirano ovo tvoje uporno pominjanje mesa, mleka i jaja.

Poslednja izmena:
Ne mogu da tvrdim da je ovo odgovor na moj post broj 83 (neposredno iznad ovog tvog), ali ako jeste, onda moram da pomenem onu narodnu "Ja u klin ti u ploču". Ako ovo nije ogovor na moj post, onda izvini.
A ova priča koju si naveo je još jedna od mnogo sličnih, koja pokazuje nemoć teista da iznesu ozbiljne argumnte u prilog postojanja Tvorca, pa se bave izmišljanjem priča za malu decu. Evo i ja ću da ti navedem jednu:
Neki naš naučnik, ateista, je otišao u Grčku na odmor i čuo da na nekom ostrvu postoji veoma veliki mudrac. Radoznalost ga odvodi na ostrvo i u razgovoru sa mudracem je pomenuo da ne veruje u Boga. Mudrac je pozvao dva guštera i pitao ih :"da li postoji Bog". Gušteri su klimanjem glavama potvrdili da postoji i naučnik je prestao da bude ateista. A?, Šta kažeš? I ovo je moćan dokaz u prilog postojanja Boga. .:D?

Ako si ateista i ako ništa nije bitno, da te pitam nešto: zašto plaćaš porez i poštuješ društvo? Ako si ateista, zašto nisi i nihilista? Zašto nisi totalni anarhista? Šta te sprečava da ne postaneš masovni ubica? Objasni. Ako ne umeš, evo ti odgovor. Kantova rečenica "zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni". Ovo ruši sve ateističke postavke. Ti veliš da ja pišem "dečije pričice", a kao ateista veruješ da neko razgovara sa gušterima. I to propagiraš. O tempora. O mores. Pa ti si veći vernik od najvećih vernika. Ja čak nisam ni vernik. Ne verujem ni u šta, zato što znam. Ja neću reći da verujem da će svanuti dan, zato što znam da će svanuti. Ja znam da postoji bog, jer vidim oko sebe razmeru i smisao svega što nas okružuje. Ne može sve što postoji da ima autora, ili tvorca, a samo svemir da ga nema. Namaste.

Izvini na ovom seckanju tvog posta ali moram.
1. Ti kažeš: "Ne verujem ni u šta, zato što znam. Svuda oko nas nalaze se dokazi, jer se sve vrti u krug."
1a) Šta misliš koliki je ovo tvoje "zato što znam", stvarni dokaz za mene koji ne znam?
1b) Navedi konkretno šta se to svuda oko nas vrti u krug, a što je dokaz za reinkarnaciju.
2. Kažeš: "Nema nikakvih dokaza za povampirenje, pardon, uskrsnuće. " .
Nije mi jasno da ne shvataš da apsolutno istu tvrdnju mogu pristalice vaskrsenja da kažu za reinkarnaciju, osim ako ne navedeš nešto konkretno kao odgovor na 1b). A tvoje "zato što znam" nije nikakav argument.
I sada gde smo? Ti tvrdiš da nema dokaza za vaskrsenje, teisti tvrde da nema dokaza za reinkarnaciju (osim ako ih ne navedeš kao odgovor na 1a)), a ateisti tvrde da, stvarno, nema nikakvih dokaza ni za vaskrsenje ni za reinkarnaciju, što predstavlja vaš zaključak o onoj pojavi u koju ne verujete. Vaše lično ubeđenje iliti "znanje", ne može da bude nikakav dokaz.
PS Ne znam koliko vas vegana ima u svetu ali ste sigurno u ogromnoj manjini, pa je veoma deplasirano ovo tvoje uporno pominjanje mesa, mleka i jaja.

Šta ti meni izvini? Nema izvini ako si ateista. Ja kad bih bio ateista, bio bih i nihilista i totalni anarhista, i gazio svakoga pred sobom, jer ako ništa ne postoji onda nema ni kazne za sva moja dela i nedela. Kao što rekoh ti si veći vernik od najvećih vernika.

1. Ja kažem šta osetim da treba da se kaže i šta jeste, a što je očigledno.

1a. Sve se vrti u krug, a to možeš videti kad se menjaju godišnja doba.

1b. U proleće se priroda budi iz zimskog sna, iz stanja hibernacije, a u jesen opet odlazi u hibernaciju. I to tako verovatno traje oduvek, bez početka i kraja. Nema tu šta da se zna ili ne zna, to se oseća. Menjanje godišnjih doba ti je dokaz za kružno kretanje apsolutno svega, pa i duha. Reinkarnacija.

2. Apsolutno nema nikakvih dokaza za povampirenje, odnosno uskrsnuće. Svaki doktor će ti potvrditi da kad nastupi “exitus letalis” jednom umrlo telo se nikada više ne može podići.

2a. Hrišćani veruju da je Isus podizao mrtve, a on je podizao određene ljude, recimo Lazara koji je bio fakir, obučavan u Indiji da uspori rad srca i da odglumi smrt, a onda Isus “da ga uskrsne”. Zašto nije uskrsnuo Jovana krstitelja? Zato što su mu Rimljani odneli glavu. Tužna istina. I bacanje priče o uskrsnuću tamo gde mu je mesto.

2b. Kao što vidiš nisu moje priče “zato što ja znam”. Ovo svako zna, odnosno oseća u sebi.

Ostatak priče je čista filozofija, a ja nisam raspoložen da filozofiram. Ima jedan diskutant na filozofiji, dobar filozof, koji hoće da filozofira o obliku Zemlje. Tu se nema šta filozofirati, jer su oblik i dimenzije Zemlje odavno dokazani i izračunati. Ne može se filozofirati o tome da li je 1+1=2 ili je 1+1=3. Toliko o tome. Ja ti lepo objasnih zašto je reinkarnacija ispravna.

P.S. Ima nas malo vegana u svetu, tačno. Kada neko kolje životinju, u trenutku klanja ona nabija strahove u mišiće. Unošenjem tih strahova u sebe svako ko to čini ne može da bude produhovljena osoba i ne može da krene putem prosvetljenja. Nema šanse i tačka. Sa delovima nečijih tela u želucu ne može se meditirati, niti recimo gledati u Sunce. mMožeš samo da lažeš sebe. Svako ko se bavi duhovnošću je vegan, jer je to pola puta ka duhovnosti. Zato insistiram na tome da onaj ko jede meso, mleko i jaja ne može da bude uzor nama veganima, niti može da bude iznad nas, a da ne govorimo da se nikako i nikada ne može baviti duhovnošću. Dakle uopšte nije deplasirano. I baš me briga šta ti misliš o tome, ili bilo ko. Ojha. Ende.

Ako si ateista i ako ništa nije bitno
Ateista jesam, a otkuda ti ovo da ništa nije bitno? Kako si to spojio sa ateizmom?
,
da te pitam nešto: zašto plaćaš porez i poštuješ društvo?
Zato što živim u civilizovanom društvu u kome postoje neke moralne i zakonske norme.
Ako si ateista, zašto nisi i nihilista? Zašto nisi totalni anarhista? Šta te sprečava da ne postaneš masovni ubica?
Opet, zato što živim u civilizovanom društvu u kojem postoje neke moralne i zakonske norme koje treba da poštuje svaki član društva.
Objasni. Ako ne umeš, evo ti odgovor. Kantova rečenica "zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni". Ovo ruši sve ateističke postavke.
Objasnio sam ti. Koje su to ateističeke postavke? Kako ne znaš da ateisti samo tvrde da ne postoji Bog izvan čoveka (dakle Bog je umižljen), i objašnjenja za sve pojave traži u nauci.
Ti veliš da ja pišem "dečije pričice", a kao ateista veruješ da neko razgovara sa gušterima.
Aman čoveče šta ti bi? Pa, bre, na osnovu čega ti zaključi ovo? Ja ti nevedoh jednu nebuloznu priču kao dokaz o postojanju Boga i ona jeste nebuloznija od one tvoje o pesniku i pesmi.
I to propagiraš. O tempora. O mores.

Ovo nije Ciceronovo doba a nema ni veze sa ovim što pričamo. Ja uzvikujem o čudnih li verovanja u XXI veku.
Pa ti si veći vernik od najvećih vernika.
Na osnovu čega to ti zaključuješ?

Šta ti meni izvini? Nema izvini ako si ateista. Ja kad bih bio ateista, bio bih i nihilista i totalni anarhista, i gazio svakoga pred sobom, jer ako ništa ne postoji onda nema ni kazne za sva moja dela i nedela. Kao što rekoh ti si veći vernik od najvećih vernika.
Ima izvini ako si kulturan ateista. Ti imaš potpuno pogrešnu predstavu o ateizmu. Lepo sam ti napisao da se ateisti priklanjaju nauci i da ne priznauj objektivnog Boga. Ništa više.

1. Ja kažem šta osetim da treba da se kaže i šta jeste, a što je očigledno.
Ti osećaš i za tebe je očigledno, i zato si toliko uporan u guranju tvojim mišljenja. To je tipična osobina jednog krenka. Kako ne shvataš da isto rade i vernici.

1a. Sve se vrti u krug, a to možeš videti kad se menjaju godišnja doba.

1b. U proleće se priroda budi iz zimskog sna, iz stanja hibernacije, a u jesen opet odlazi u hibernaciju. I to tako verovatno traje oduvek, bez početka i kraja. Nema tu šta da se zna ili ne zna, to se oseća. Menjanje godišnjih doba ti je dokaz za kružno kretanje apsolutno svega, pa i duha. Reinkarnacija.
Sa mog stanovišta, ova tvoje povezivanje reinkarnacije sa jednom astronomski nužnom periodičnom pojavom je krajnje smešna. Rekao bih da si pomešao babe i žabe. Duh i duhovnost prestaju da postoje sa smrću.

2. Apsolutno nema nikakvih dokaza za povampirenje, odnosno uskrsnuće. Svaki doktor će ti potvrditi da kad nastupi “exitus letalis” jednom umrlo telo se nikada više ne može podići.
E baš to. I svaki će doktor da potvrdi reinkarnaciju jer imamo periodičnu smenu godišnjih doba, zar ne?:D

2a. Hrišćani veruju da je Isus podizao mrtve, a on je podizao određene ljude, recimo Lazara koji je bio fakir, obučavan u Indiji da uspori rad srca i da odglumi smrt, a onda Isus “da ga uskrsne”. Zašto nije uskrsnuo Jovana krstitelja? Zato što su mu Rimljani odneli glavu. Tužna istina. I bacanje priče o uskrsnuću tamo gde mu je mesto.
Samo treba da "spustiš loptu" i da shvatiš da je opsednutost hrišćana vaskrsenjem istog tipa, kao i tvoja opsednutost reinkarnacijom (dakle krenk).

2b. Kao što vidiš nisu moje priče “zato što ja znam”. Ovo svako zna, odnosno oseća u sebi.
Mnogo uopštavaš. Eto to čak ni hrišćani i ateisti ne osećaju.

Ostatak priče je čista filozofija, a ja nisam raspoložen da filozofiram. Ima jedan diskutant na filozofiji, dobar filozof, koji hoće da filozofira o obliku Zemlje. Tu se nema šta filozofirati, jer su oblik i dimenzije Zemlje odavno dokazani i izračunati. Ne može se filozofirati o tome da li je 1+1=2 ili je 1+1=3. Toliko o tome. Ja ti lepo objasnih zašto je reinkarnacija ispravna.
Ove brojke su sasvim jasne ali nisi objasnio zašto je reinkarnacija ispravna jer si je povezao sa periodičnm pojavom sa kojom nema nikakve veze.
PS Što se tiče ovih brojki uvek naglasi u kom je brojnom sistemu jer nekada 1+1 nije 2, a ja mogu da ti dokažem da je 2=1.:D

I zamisli ovo: na Zemlji imaš vodu i ona se pretvori u paru i ode na nebo. A onda posle nekog vremena ponovo padne na Zemlju u vidu vode.
I eto, imaš čoveka na Zemlji (Isusa) koji je vaskrsao i otišao na nebo, i hrišćani očekuju da se svakog trenutka vrati na Zemlju. Ovo ti je dokaz o vaskrsenju iste težine kao i tvoje povezivanje reinkarnacije sa smenom godišnjih doba.
Znam, znam, ovaj ti je primer smešan, zar ne? Ali je dokaz za reinkarnaciju smena godišnjih doba, bre.:D

Ateista jesam, a otkuda ti ovo da ništa nije bitno? Kako si to spojio sa ateizmom?
,
Zato što živim u civilizovanom društvu u kome postoje neke moralne i zakonske norme.
Ako si ateista, zašto nisi i nihilista? Zašto nisi totalni anarhista? Šta te sprečava da ne postaneš masovni ubica?
Opet, zato što živim u civilizovanom društvu u kojem postoje neke moralne i zakonske norme koje treba da poštuje svaki član društva.

Objasnio sam ti. Koje su to ateističeke postavke? Kako ne znaš da ateisti samo tvrde da ne postoji Bog izvan čoveka (dakle Bog je umižljen), i objašnjenja za sve pojave traži u nauci.

Aman čoveče šta ti bi? Pa, bre, na osnovu čega ti zaključi ovo? Ja ti nevedoh jednu nebuloznu priču kao dokaz o postojanju Boga i ona jeste nebuloznija od one tvoje o pesniku i pesmi.

Ovo nije Ciceronovo doba a nema ni veze sa ovim što pričamo. Ja uzvikujem o čudnih li verovanja u XXI veku.

Na osnovu čega to ti zaključuješ?

Šta si navalio na mene i šta mi se obraćaš na ličnoj osnovi? Jesi li normalan? Što mi pišeš ovolike tirade? Bolje nađi neku žensku. Ako nema boga onda ništa nije bitno. Nema svrhe. Nema kazne. Nema nagrade. Onda možeš da radiš šta god hoćeš. Šta te sputava?

Ma kakvom civilizovanom društvu. Poverovao si da postoji civilizovao društvo. E, žalosti. Nauči da citiraš post. Nemoj da praviš repove po forumu. Pominješ moralne norme, a negiraš boga. To ne može. Rekoh ti ja ono što je rekao Kant: “Zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.” Oba je stvorio bog.

I mravi i pčele žive u zajednici. Jesu li oni civilizovani?

Nisi ništa objasnio. Šta je to “nevedoh”? Nikad čuo. Šta je to “umižljen”? Nikad čuo. Ne volim filozofiju niti da tamo nekim muškarcima pišem kilometarske tirade. Može mi se tako.

Aman, zaman, ode Sadam u Aman u topli hamam. Ojha. Moja priča o pesniku i pesmi je najprva i najglavnija (ali “najprva i najglavnija”, aha ha ha ha ha ha ha) priča sveta, a ova tvoja o gušterima sa kojima razgovaraju mentalni bolesnici je mukica.

Kakvo bre Ciceronovo doba. Koga je briga. Nema nikakvih verovanja. Ja sam protivnik svake vere i svih verovanja.

Veruješ u sve što pročitaš, vidiš i čuješ, a poštuješ zakone. Ateista si, a drviš o moralu i plašiš se pendreka. To li je? E, žalosti... Da ponovim... Rekoh ti ja ono što je rekao Kant: “Zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.” Oba je stvorio bog. Žao mi je, ali sam si sebe potukao. Ojha.

P.S. Eto vidiš šta si uradio... ne umeš da citiraš post, pa izleće ono "QUOTE" na sve strane. Nepismenko Ateistović, hoće da diskutuje o dubokim temama a ne ume da citira post.- :rida:

Back