Ako si ateista, zašto nisi i nihilista? Zašto nisi totalni anarhista? Šta te sprečava da ne postaneš masovni ubica?
Opet, zato što živim u civilizovanom društvu u kojem postoje neke moralne i zakonske norme koje treba da poštuje svaki član društva.
Objasnio sam ti. Koje su to ateističeke postavke? Kako ne znaš da ateisti samo tvrde da ne postoji Bog izvan čoveka (dakle Bog je umižljen), i objašnjenja za sve pojave traži u nauci.
Aman čoveče šta ti bi? Pa, bre, na osnovu čega ti zaključi ovo? Ja ti nevedoh jednu nebuloznu priču kao dokaz o postojanju Boga i ona jeste nebuloznija od one tvoje o pesniku i pesmi.
Ovo nije Ciceronovo doba a nema ni veze sa ovim što pričamo. Ja uzvikujem o čudnih li verovanja u XXI veku.
Na osnovu čega to ti zaključuješ?
Šta si navalio na mene i šta mi se obraćaš na ličnoj osnovi? Jesi li normalan? Što mi pišeš ovolike tirade? Bolje nađi neku žensku. Ako nema boga onda ništa nije bitno. Nema svrhe. Nema kazne. Nema nagrade. Onda možeš da radiš šta god hoćeš. Šta te sputava?
Ma kakvom civilizovanom društvu. Poverovao si da postoji civilizovao društvo. E, žalosti. Nauči da citiraš post. Nemoj da praviš repove po forumu. Pominješ moralne norme, a negiraš boga. To ne može. Rekoh ti ja ono što je rekao Kant: “Zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.” Oba je stvorio bog.
I mravi i pčele žive u zajednici. Jesu li oni civilizovani?
Nisi ništa objasnio. Šta je to “nevedoh”? Nikad čuo. Šta je to “umižljen”? Nikad čuo. Ne volim filozofiju niti da tamo nekim muškarcima pišem kilometarske tirade. Može mi se tako.
Aman, zaman, ode Sadam u Aman u topli hamam. Ojha. Moja priča o pesniku i pesmi je najprva i najglavnija (ali “najprva i najglavnija”, aha ha ha ha ha ha ha) priča sveta, a ova tvoja o gušterima sa kojima razgovaraju mentalni bolesnici je mukica.
Kakvo bre Ciceronovo doba. Koga je briga. Nema nikakvih verovanja. Ja sam protivnik svake vere i svih verovanja.
Veruješ u sve što pročitaš, vidiš i čuješ, a poštuješ zakone. Ateista si, a drviš o moralu i plašiš se pendreka. To li je? E, žalosti... Da ponovim... Rekoh ti ja ono što je rekao Kant: “Zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.” Oba je stvorio bog. Žao mi je, ali sam si sebe potukao. Ojha.
P.S. Eto vidiš šta si uradio... ne umeš da citiraš post, pa izleće ono "QUOTE" na sve strane. Nepismenko Ateistović, hoće da diskutuje o dubokim temama a ne ume da citira post.-