Zivot posle zivota?

strah, onaj muski strah a i kao vladar ovog sveta, i taj usamljen muskarac, stvaraoc ove civilizacije zeli da ima nekog iznad njega, ubija samoca. a tu je i provalija ispred koje stoji svaki dan. pokusava da razumu o chemu se zaista radi ali ne ume i ne moze da shvati odkud sve ovo, ottkud on tu i koja mu je uloga.

i onda nista bolje nego pravila, zakoni, ustavi, zaveti, religije, ideologije. da se sredi zivot, od jutra pa do sutra. da moze mirno da se spava, da se zna neki red u haosu. najgore im je da pogledaju gore, kad je vedro nebo, nema svetla grada i vide najveci moguci uzas - totalno nistavilo. neko sme, pa ga nalomachi spalili, neko se odrekao.
uzmi im taj mir, protivurechi koncept, dovedi u pitanje ta pravila koja im pomazu da prezive i ubice te ako treba. chak sta vise, sto njih vise veruju u pravila vise su svi ubedjeniji
toliko je mizarno
hiljade godina brutalnosti.

Predpostvimo da covek umre iznenada od infarkta....

Mehanicko ostecenje srca, sve ostalo ispravno.....

Danas postoje odlicne vestacke krvi....I vrlo dobra vestacka srca....

Sada predpostavimo da neposredno nakon prestanka rada srca onoga sto je umro od infarkta - hirurzi mu izvade mozak i potope u fizioloski rastvor slican mozdanoj tecnosti i prokljuce vene i arterije na vestacki krvotok i vestacko srce...

Mozak i dalje radi, ziv je, alu u jednoj kutiji, odvojen od tela......

Dusa i misao su i dalje u njemu....

Dok ne nadju odgovarajuce telo u koje ce da ga UBACE...

I sada ono "Ja" zivi u drugom telu, ali je prezivelo smrt....

Koliko mocnih ljudi ni ovo rado primenulo?

ILI VEC PRIMENJUJE? :think:

Postoje i krscanske zajednice koje negiraju ili barem nisu sigurne da postoji zivot posle smrti...

postoji svasta. samo u US imas 50 000 tih 'zajednica'. i svi tvrde da su jedina i prava crkva.
a ovde na svakom uglu.
pre 4-5 godina neka baba saznaa da znam hebrejski, pita me kako se na hebrejskom kaze 'moj gospod' i eto je ima svoju crkvicu gde je ona guru. imas svetlece signale ko u disko, kad su mise i te molitve. otprilike je ima 300 funti u tezini, neugledna i vrlo nepouzdana osoba, ukrasce ti cent ako joj das priliku. duguje pare masi ljudi.
pa tu postavljamo pitanje, sta ce njoj koj moj zivot sad a kamoli posle smrti? o kom besmislu se radi?

Samo kad to budeš doživeo, možeš biti kompetentan da o tome i pričaš. Koje izmenjeno stanje svesti ? Pušila sam marihuanu, drogirala se ? E, pa nisam !

A zašto se zove klinička smrt ? Zašto ne : klinička nesvest ?

I odakle ga to "vraćaju" ? Pa iz smrti !

Kako moze biti Smrt, kada svi organi rade, covek dise, regenerise se, i vraca se u Normalu.
A ovo je definicija smrti:Ljudski organizam je neopozivo mrtav , kada srce prestane da kuca;

Kako moze biti Smrt, kada svi organi rade, covek dise, regenerise se, i vraca se u Normalu.
A ovo je definicija smrti:Ljudski organizam je neopozivo mrtav , kada srce prestane da kuca;

Nemoj da koristiš moj odgovor nekome jer sam ja tu nekoga citirala i odgovorila u tom kontekstu.

Koji to svi organi rade u kliničkoj smrti ???? Pa zašto ga oživljavaju ?

Ne znam da li treba da ti nacrtam :D Ako mozak radi jos uvek si sposoban za iskustva, mozak nije ugasen, tako da nije smrt.

Ne meni ne treba crtati. Ako je tako, vidi ovu situaciju, koja se dešava svuda, svakoga časa :

Hitna pomoć dolazi na mesto nesreće, i konstatuje smrt ! Kako ? Na osnovu prestanka rada srca. Niko ne vrši kontrolu rada mozga.

Hoćeš reći da u ovim slučajevima ljudi bivaju proglašeni mrtvima a u stvari nisu, jer im neki delić mozga još uvek funkcioniše, a lekari su to prevideli? :lol:

Pa pise ti na toj stranici.
Ocigeldnbo da si samo procitao naslov i prvu recenicu, i samo an osnovu naslova si srocio ovkavu smejuriju?

Nije ti prvi put da siris izmisljene tekstove, nedavno si tako otvorio i temu o bibliji koja je zapisana u ljudskoj DNK, a tekst si iskopirao sa satiricnog sajta tipa nas Njuz net.

Lepo te pitam gde se mogu naci dela, biografija ili bilo sta od ovog poznatog biologa i naucnika, a ti me upucujes na hrvatske dnevne novine u kojima je objavljen izmisljen tekst sa izmisljenim likovima.

Glasoviti američki znanstvenik dr. N. J. Stowell, poznati prirodoznanstvenik i ateist obratio se kada je zajedno s nekolicinom kolega došao do čudesnoga otkrića. Ovo je njegovo svjedočenje.

Znanstveni eksperiment izmjerio dobro i zlo, i obratio znanstvenike!

Dakle, gde se mogu pronaci dela poznatog biologa N.J. Stowella, njegova biografija, bilo sta sto dokazuje da takva osoba uopste postoji? Gde mozemo pronaci izvorni rad doticnog naucnika, u kom je spravom koja meri 500 ulevo i 500 udesno izmerio dobro i zlo?

Према Асатру, живот се само обнавља он је вечан. После смрти душа ти иде негде од понуђних светова Валхала, Асгард, Хел, или Мидград, Али там оне проводиш читаву вечност већ неко време после се враћаш на земљу кроз поновно рођење кроз породичну линију. За разлику од већине која се на земљи припрема за вени живот после смрти ми Асатруари живимо овде и сада. Нема места вечног мучилишта нити проклетства дивна страна ове политеистичке религије. Душа ти се одмара, а после ново наново.

Nije ti prvi put da siris izmisljene tekstove, nedavno si tako otvorio i temu o bibliji koja je zapisana u ljudskoj DNK, a tekst si iskopirao sa satiricnog sajta tipa nas Njuz net.

Lepo te pitam gde se mogu naci dela, biografija ili bilo sta od ovog poznatog biologa i naucnika, a ti me upucujes na hrvatske dnevne novine u kojima je objavljen izmisljen tekst sa izmisljenim likovima.

Dakle, gde se mogu pronaci dela poznatog biologa N.J. Stowella, njegova biografija, bilo sta sto dokazuje da takva osoba uopste postoji? Gde mozemo pronaci izvorni rad doticnog naucnika, u kom je spravom koja meri 500 ulevo i 500 udesno izmerio dobro i zlo?

Tii to mene zafrkavas jeli?

Lepo ti pise na kraju teksta izvor?

Trebam li ja da ga trazim za tebe?

Pokaži ti nama, lepi, tu dušu, a onda, u kojoj to memoriji 'duša' drži događaje prošlih života, kada posle smrta 'skokne' iz jednog teleta u drugo, pa se u novom ruhu 'seća prošlih dana'...
A možeš i da nam pokažeš njegovu Nobelovu nagradu koju je ovakvim 'otkrićem' pokupio na jedan...

Poslednja izmena:
Pokaži ti nama, lepi, tu dušu, a onda, u kojoj to memoriji 'duša' drži događaje prošlih života, kada posle smrta 'skokne' iz jednog teleta u drugo, pa se u novom ruhu 'seća prošlih dana'...

То је права магија коју сам треба да откријеш. У мом случају ја осећам блискост са неким стварима као онда када сам први пут чуо за име бога Один, осетио сам како ми то одувек звучало познато и блиско. Што сам дубље истаживао нордијску митологију искуство је све више јачало, Све сам себи више говори како ми је ово блиско и драго. То је та магија коју мораш сам да откријеш.

То је права магија коју сам треба да откријеш. У мом случају ја осећам блискост са неким стварима као онда када сам први пут чуо за име бога Один, осетио сам како ми то одувек звучало познато и блиско. Што сам дубље истаживао нордијску митологију искуство је све више јачало, Све сам себи више говори како ми је ово блиско и драго. То је та магија коју мораш сам да откријеш.

I ni u jednom momentu ti nije palo na pamet, da pogledaš naučno objašnjenje za to?
Da mozak može imati pogrešne memorije, koje mogu izazivati određena osećanja?
Poput najpoznatijeg, deža vu?

Jesi se nekada zapitao, otkud mašta ljudima, da zamišljaju nešto što nikada nisu videli ni čuli?
Ili kako to da te neko putem reklama ubedi da kupiš neki proizvod o kojem nikada do tada nisi mislio iako si ga video na polici...

http://en.wikipedia.org/wiki/False_memory_syndrome

Šta sve, i kako ljudi zloupotrebljavaju nauku i znanje, i kako je lako ubediti one koji ne znaju ništa o tome...ih...

Poslednja izmena:
I ni u jednom momentu ti nije palo na pamet, da pogledaš naučno objašnjenje za to?
Da mozak može imati pogrešne memorije, koje mogu izazivati određena osećanja?
Poput najpoznatijeg, deža vu?

Jesi se nekada zapitao, otkud mašta ljudima, da zamišljaju nešto što nikada nisu videli ni čuli?
Ili kako to da te neko putem reklama ubedi da kupiš neki proizvod o kojem nikada do tada nisi mislio iako si ga video na polici...

Може, али не толико. Постоји нешто што још нисмо открили, е то се зове мистерија. Ти ниси имао никаква искуства тог типа Свако искуство је лично.

racionalizam i vera su dve oprecne stvari. prvo se bazira na dokazima, faktima, razumu logici, drugo na dogmi, nadi, tradicionalizmu, egzistencijalizmu, strahu od smrti, nadi, zelji da se potchini, kajanju, neurozama, psihozama, straha itd itd.

ako kazes da je vera bazirana na faktima, zasto se onda zove vera?
i akocemo tako, koji fakat ti nudis da je isus postojao uoposte. znas, rimljani su bili vrlo pedantni u doba kad je judeja bila pod njihovom legionarskom sandalom. rim se nije bombardovao kao beograd, sve je tu, imas jedino flavijusa i dokazano je da je fejk.
ako ti znas bolje, aj da vidimo, nauchi me

Back