Zivot posle zivota?

Jel ima neki vernik nesto sto bar lici na dokaz ili argument za nastavak zivota nakon sto mozak umre ?

Veoma je jednostavno dokazati da posle smrti nema nikakvog zivota i slicno. Ostecenja mozga koja mogu nastati na razne nacine cesto trajno menjaju ponasanje osobe (po nekad su ove promene veoma radikalne) iz ovoga sledi da kada bi i postojao taj nekakav entitet, nazovimo ga dusa, onda bi esencijalno bio vezan za mozak jer ako ne moze da funkcionise normalno kada je mozak "pokvaren" kako ce onda funkcionisati kada mozak u potpunosti prestane sa radom?
Potreba za drugom sansom je esencijalna psiholoska potreba i odatle se i razvila ta ideja vecnog zivota u kome cemo stalno imati sansu za novi pocetak.

Veoma je jednostavno dokazati da posle smrti nema nikakvog zivota i slicno. Ostecenja mozga koja mogu nastati na razne nacine cesto trajno menjaju ponasanje osobe (po nekad su ove promene veoma radikalne) iz ovoga sledi da kada bi i postojao taj nekakav entitet, nazovimo ga dusa, onda bi esencijalno bio vezan za mozak jer ako ne moze da funkcionise normalno kada je mozak "pokvaren" kako ce onda funkcionisati kada mozak u potpunosti prestane sa radom?
Potreba za drugom sansom je esencijalna psiholoska potreba i odatle se i razvila ta ideja vecnog zivota u kome cemo stalno imati sansu za novi pocetak.

Znaci dusa je u mozgu?

U kom delu?

Pa ne pratis dobro ima i naucnih dokaza

Pa daj neki dokaz onda.

- - - - - - - - - -

Posle zivota dolazi strasni sud i analiza proslog zivota.

Svako ce morati da nadoknadi (da plati kaznu) tamo sta je ostetio...sem ako mu ne bude oprosteno. Ako ne bude pomilovan.
Pomilovan moze biti samo ako se ISKRENO pokaje.

SVAKO CE BITI NAGRADJEN ZA SVAKO DOBRO KOJE JE UCINIO(i ako se zbog toga ne bude pokajao).

Daj neki dokaz za to.

- - - - - - - - - -

San sigurno nije, jer snove imam svaku noć, pa znam da napravim razliku između toga što se desilo i sna.

Klinička smrt nije, jer sam poprilično zdrava, plus se to dešavalo na početku studija.

Nije bilo nikakvog stresa, desilo se.

Moguće je to i treningom dostići, ali su potrebne godine i godine treninga sa pravim učiteljem.

Ako se desilo dok si bila ziva ne vidim kakve veze ima sa zivotom posle smrti.

- - - - - - - - - -

Znaci dusa je u mozgu?

U kom delu?

Mislim da ga nisi razumeo :)

Ako se desilo dok si bila ziva ne vidim kakve veze ima sa zivotom posle smrti

Ja sam citirala ovaj Grofov deo i na to odgovorila, jer se meni upravo to desilo, da mi je duša izašla iz tela, videla sam svoje telo dole kao i ostalo što je bilo u sobi.

Ambalaža odlazi, duh ostaje da živi....
"Izdig'o se do plafona i gleda telo kako leži i porodicu, koja plače pored ....!"

Gotovo istovetna izjava svih povratnika iz kliničke smrti !

Ne stoji tvrdnja da klinička smrt nije smrt, jer da ona potraje a pacijent ne primi lekarsku pomoć, zbogom svete.
Takođe, ne vraća se svako iz kliničke smrti, ona može da pređe u komu, koja opet može i godinama da traje, pa da se čovek probudi,
ili ga skinu sa aparata.

U svakom slučaju, čovek se ne vraća sam iz kliničke smrti, potrebni su lekari za to.

Ja sam citirala ovaj Grofov deo i na to odgovorila, jer se meni upravo to desilo, da mi je duša izašla iz tela, videla sam svoje telo dole kao i ostalo što je bilo u sobi.

.

Ne znaci da je bila dusa u pitanju, nego izmenjeno stanje svesti.

Klinicka smrt nije smrt upravo zbog toga sto mogu da te vrate i mozak ti i dalje radi ( i dalje je sposoban za halucinacije i razna ostala stanja ), covek kome se ugasi mozak se ne vraca, a to je smrt.

Ne znaci da je bila dusa u pitanju, nego izmenjeno stanje svesti.

Klinicka smrt nije smrt upravo zbog toga sto mogu da te vrate i mozak ti i dalje radi ( i dalje je sposoban za halucinacije i razna ostala stanja ), covek kome se ugasi mozak se ne vraca, a to je smrt.

Samo kad to budeš doživeo, možeš biti kompetentan da o tome i pričaš. Koje izmenjeno stanje svesti ? Pušila sam marihuanu, drogirala se ? E, pa nisam !

A zašto se zove klinička smrt ? Zašto ne : klinička nesvest ?

I odakle ga to "vraćaju" ? Pa iz smrti !

Znaci dusa je u mozgu?

U kom delu?

Između subtrebonalne regije i krajchajzerovog čvora !
Na samom preklopu....

- - - - - - - - - -

Ne stoji tvrdnja da klinička smrt nije smrt, jer da ona potraje a pacijent ne primi lekarsku pomoć, zbogom svete.

U svakom slučaju, čovek se ne vraća sam iz kliničke smrti, potrebni su lekari za to.

A, kad ga zvekne grom ?
Tamo u nekoj vukojebini,
a prvi lekar na 120 km. ?
Niko ne zna dal' je živ il' mrtav 2 sata....
I. on pretekne....
Kako bi smo to objasnili, jel' se to Bog umeš'o ?

Samo kad to budeš doživeo, možeš biti kompetentan da o tome i pričaš. Koje izmenjeno stanje svesti ? Pušila sam marihuanu, drogirala se ? E, pa nisam !

A zašto se zove klinička smrt ? Zašto ne : klinička nesvest ?

I odakle ga to "vraćaju" ? Pa iz smrti !

Samim tim sto mislis da se svest menja samo drogiranjem pokazuje tvoje neznanje.

Klinicka smrt je kada srce prestane da radi, mozak i dalje radi, tako da nema veze sa smrcu.

Samim tim sto mislis da se svest menja samo drogiranjem pokazuje tvoje neznanje.

Klinicka smrt je kada srce prestane da radi, mozak i dalje radi, tako da nema veze sa smrcu.

Radi samo mozak, zato što aparati održavaju ostatak tela da radi, da nije tako, ne bi ni mozak radio.

- - - - - - - - - -

A, kad ga zvekne grom ?
Tamo u nekoj vukojebini,
a prvi lekar na 120 km. ?
Niko ne zna dal' je živ il' mrtav 2 sata....
I. on pretekne....
Kako bi smo to objasnili, jel' se to Bog umeš'o ?

Dešava se i to, kao što se dešava i ovo što se meni desilo. Samo što mislim da ti koje je grom udario sigurno nisu imali lepotu doživljaja astralne projekcije kao mi koji smo je doživeli "ničim izazvano".

1.Kor 15:12 A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki medju vama da nema vaskrsenja mrtvih?
1.Kor 15:13 I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.
1.Kor 15:14 A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
1.Kor 15:15 A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
1.Kor 15:16 Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
1.Kor 15:17 A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.
1.Kor 15:18 Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.
1.Kor 15:19 I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.
1.Kor 15:20 Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.
1.Kor 15:21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
1.Kor 15:23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;

Tako je, ali mozak radi, sto znaci da nije smrt. Smrt je kada se mozak ugasi, a to je 100% nepovratno stanje.

Ti previđaš samo jednu "sitnicu". Čovek leži na krevetu i lekari se bore za njegov život. Odjednom poznat zvuk aparata koji pokazuje ravnu liniju...čovek je tada mrtav.
To je momenat smrti (kliničke) i izlaska duše iz tela.
Onda lekari počinju sa elektrošokovima... ali on (pacijent) neće pa neće, sviđa mu se "gore"... linija je ravna, povećavaju voltažu....
zadnji pokušaj i srce na silu počinje da kucka, duša se vraća u telo. (nevoljno)

Znači, ipak je smrt. :aha2:

Ti previđaš samo jednu "sitnicu". Čovek leži na krevetu i lekari se bore za njegov život. Odjednom poznat zvuk aparata koji pokazuje ravnu liniju...čovek je tada mrtav.
Onda lekari počinju sa elektrošokovima... ali on (pacijent) neće pa neće, sviđa mu se "gore"... linija je ravna, povećavaju voltažu....
zadnji pokušaj i srce na silu počinje da kucka, duša se vraća u telo. (nevoljno)

Ravna linija znači da srce ne radi.
Kao neko ko je proveo nekoliko sati sa srcem koje ne radi, mogu ti garantovati da do sada nisam bio mrtav. :lol:

svi oce da znaju sta je posle, lutrija neka, svi racunjaju ako ja ovo, onda mora da bude ono kad riknem po zasluzi. i ne zezam se, dobri su judi, svi su dobri ljudi, nekad podivljaju al to nam je priroda, takvog nas je dzizus stvorio.
al kako to on siso na zemlju i nijedanput se nije zezno? pa sta je silazio, da glumi da jedan od nas a koristio sve svoje supermen moci da bude bolji od nas?
licemerje.
sta sa njim? 6 sati se mucio pa ga upokojio legionar

aj o temi:

ebes smrt. jasna je stvar, milenijumi su prosli u razmisljanju sta ima posle smrti, staj je to i nikako da se sloze. ubijaju se ko budale, salju sebe u smrt da bi saznali sta ima posle smrti hahaha.
a men' interesuje gde ima jeftine kavurme. chvarci i....

jel ima neki vernik da nam kaze sta ima pre zivota?

Poslednja izmena:

Ne znam da li treba da ti nacrtam :D Ako mozak radi jos uvek si sposoban za iskustva, mozak nije ugasen, tako da nije smrt.

Tvoje tumačenje mi ne deluje ubedljivo....
Mnogo je to veća tajna, nego što ti i ja možemo zamisliti !

Rusi se naučno bave tim fenomenima.
Nakon povratka iz klin. smrti, prvo pitanje lekarskog tima je -
šta je video gore ?
Sa mnom je radio čovek koji je to preživeo....

Kao deca smo smo jedni druge namerno dovodili u kratkotrajno stanje nesvestice. Cucnes jedno deset puta, stanes uza zid, udahnes vazduh i dve osobe ti jakim pritiskom na pluca izbace vazduh iz pluca te dolazi do kratkotrajne nesvestice zbog nedostatka kiseonika u mozgu. Rezultat je bio uvek isti, prvo bih video video belu svetlost a onda bi se ona suzavala te bi delovala kao svetlo na kraju tunela, naravno sve to rezultira nedostatak kiseonika u mozgu.

Koliko su pozudana ta svedocenja osoba koja su dozivela klinicku smrt govori nam primer gde je svaka osoba videla ono sto bi zelela da vidi, tako hriscani tvrde da su videli Hrista, budisti Budu a muslimani Muhameda...

Ako je dusa nematerijalna, da li smo u tom nekom zivotu posle smrti mi ono sto smo i pre smrti bili, da li placemo kad smo tuzni, smejemo kad smo veseli, da li i dalje volimo zute ruze :) , da li imamo staracki oblik ako umremo stari, jer kakav je to zivot posle smrti ako u tom zivotu mi nismo mi?

Kao i uvek Glasnik nam u svom stilu prenosi tekstove iz stampe tipa Trece oko!

Hoces li biti ljubazan te nam dati link gde se mozemo upoznati sa radovima i biografijom ovog poznatog biologa (koji je po tekstu bio nekad okoreli ateista a sad je okoreli istrazivac nekakve bozije frenkvencije). Ja pretrazih po netu i koliko vidim da su tekst i licnosti iz teksta izmisljene.

Stvarno se pitam za koju vrstu publike su pisani ovakvi tekstovi i koliko neko treba biti naivan da bi verovao u nesto ovako (citat iz teksta sa linka koji je ostavio Glasnik):

Nas petero okorjelih znanstvenika (od kojih sam ja bio možda najtvrđi i „najateističkiji") smjestili smo se u sobu do njezine. Napeti i puni iščekivanja stajali smo ispred instrumenta. Naš je uređaj imao kazaljku koja je na sredini skale pokazivala nulu te je mogao izmjeriti od ‒500 do +500 stupnjeva otklonom u lijevu, odnosno u desnu stranu.

Nacnici su imali uredjaj koji je merio nesto -500 i +500 ulevo ili udesno, pitam za koji nivo inteligencije se pisu ovakvi tekstovi?

Back