Zivot posle zivota?

Što nam govori da si i ti vernik. A to potvrđuje da ateisti ne mogu postojati.

Činjenica da sam ja ateista samo govori da ne verujem u boga i li više njih. Ne vidim zašto bi mi bilo zabranjeno da verujem u bilo šta drugo.

Zapravo, i ne bih se ja definisao kao ateista. Ne poričem postojanje boga u filozofskom smislu, ali poričem svaku religioznu viziju boga kao i ispravnost bilo koje religije.

I ne vidim zašto ateisti ne bi mogli postojati. Dovoljno je da nisu teisti ili deisti. Ali recimo sasvim lepo mogu da veruju u odluke svoje partije ili da su nas napravili vanzemaljci :)

Nije Carstvo nebesko je nebeska Bozja vladavina.

Možemo ti i ja da napravimo dil. Pošto ja nema šansi da postanem vernik, a već dvoljno imam putera da sam zreo za neki 3-4 krug pakla, ti kad stigneš u carstvo nebesko, da me predložiš kod boga da mu uvedem klimatizaciju i automatsko upravljanje u carstvo. Biće to poveće carstvo, pa kontam da će trebati dobra klimatizacija.

:D

Možemo ti i ja da napravimo dil. Pošto ja nema šansi da postanem vernik, a već dvoljno imam putera da sam zreo za neki 3-4 krug pakla, ti kad stigneš u carstvo nebesko, da me predložiš kod boga da mu uvedem klimatizaciju i automatsko upravljanje u carstvo. Biće to poveće carstvo, pa kontam da će trebati dobra klimatizacija.

Svi ljudi su vernici veruju u nesto...

Verujes u ljubav na primer

Gde da radiš klimatizaciju, u paklu?

Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.

βασιλεία τοῦ θεοῦ ἐντὸς ὑμῶν ἐστίν

"unutar vas"

da drzava je u tebi

a tacan prevod glasi "medju vama"

takodje sta se kacis za reci... bitan je ceo kontekst...

Bozje Kraljevstvo je VLADAVINA i to nebeska...

nenormalno je ocekivati da je ona u coveku..

Takodje moye se videti da neki prevodi tako glase

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

21 Neće se govoriti: 'Ovdje je ili ondje.' Kraljevstvo je Božje među vama."

Dimitrije Stefanović (DS):

21 niti će se kazati: Evo ga ovde! ili: Onde je! Jer, gle, carstvo je Božje među vama!
Aleksandar Birviš (AB):

21 Niti će iko moći da kaže "Evo ga!" ili "Eno ga!" Gle, Carstvo Božije je među vama.
Bible in Basic English (BBE):

21 And men will not say, See, it is here! or, There! for the kingdom of God is among you.

Isus je ukazao na sebe kao buduceg Kralja... na taj nacin je Kraljvstvo Bilo medju njima...

Poslednja izmena:
da drzava je u tebi

a tacan prevod glasi "medju vama"

takodje sta se kacis za reci... bitan je ceo kontekst...

Bozje Kraljevstvo je VLADAVINA i to nebeska...

nenormalno je ocekivati da je ona u coveku..

Ne, nije država u meni niti u bilo kome. Božije carstvo odn. Kraljevstvo nebesko neće biti država sa savršenim uređenjem, u kojoj će lepo očešljani ljudi u armani odelima maziti lavove i imati mnogo slobodnog vremena.

entos: within, among
Original Word: ἐντός
Part of Speech: Adverb
Transliteration: entos
Phonetic Spelling: (en-tos')
Short Definition: within, inside, the inside
Definition: within, inside, the inside.

Činjenica da sam ja ateista samo govori da ne verujem u boga i li više njih. Ne vidim zašto bi mi bilo zabranjeno da verujem u bilo šta drugo.

Zapravo, i ne bih se ja definisao kao ateista. Ne poričem postojanje boga u filozofskom smislu, ali poričem svaku religioznu viziju boga kao i ispravnost bilo koje religije.

I ne vidim zašto ateisti ne bi mogli postojati. Dovoljno je da nisu teisti ili deisti. Ali recimo sasvim lepo mogu da veruju u odluke svoje partije ili da su nas napravili vanzemaljci :)

Samim tim što veruješ u nešto, a i učestvuješ u raspravama o Bogu, ti si agnostik, nikako ateista. Ljudi ne mogu to biti, nismo tako napravljeni.

Back