Zivot posle zivota?

Covek nije u grobu nego svesna dusa je u duhovnom svetu, a sustina covekova nije telo nego dusa.
Telo mu je postalo prah koje ce se na kraju povratiti iz praha, spojiti sa dusom i vaskrsnuti u Sudnji Dan.
U Novom Zavetu prica o Lazaru i bogatasu pokazuje da covek nije u zemlji i da je svega svestan.
Takodje Sveti Oci su imali vidjenja jos na zemlji sta se dogadja u duhovnom svetu, ali to nama mnogogresnima
nije dano da vidimo (sada).

Ko te ovo slagao?

Pred 9:10 Sve što ti dodje na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Ps 146:3 Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći.
Ps 146:4 Izidje iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Ps 146:5 Blago onome, kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je nadanje u Gospodu, Bogu njegovom,

Pred 9:5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
Pred 9:6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.

Hes 18:4 Gle, sve su duše moje, kako duša očeva tako i duša sinovljeva moja je, koja duša zgreši ona će poginuti.

PRICA BOGATASA I LAZARA:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29835-Prica-bogatasa-i-Lazara-ne-potvrdjuje-Raj-i-Pakao

Ko te ovo slagao?

Pred 9:10 Sve što ti dodje na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Ps 146:3 Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći.
Ps 146:4 Izidje iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Ps 146:5 Blago onome, kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je nadanje u Gospodu, Bogu njegovom,

Pred 9:5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
Pred 9:6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.

Hes 18:4 Gle, sve su duše moje, kako duša očeva tako i duša sinovljeva moja je, koja duša zgreši ona će poginuti.

PRICA BOGATASA I LAZARA:

http://forum.krstarica.com/entry.php/29835-Prica-bogatasa-i-Lazara-ne-potvrdjuje-Raj-i-Pakao

Prijatelju uverices se kad napustis ovaj svet a ti se postaraj da imas dobra dela ovde.

Prijatelju uverices se kad napustis ovaj svet a ti se postaraj da imas dobra dela ovde.

Da nisi vec ovaj svet napustala pa znas?

Prijateljice, ja verujem Bogu na rec.

Imam licnih iskustva sa njime i njegovom silnom reci koja nas preobrazava da cinimo dela, i znam da mogu da mu verujem sto nam je ostavio svoju pisanu rec...

Mi sami bez njega, ne mozemo ciniti dela.

Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem.

Eph 2:8 Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji,

SPASENJE VEROM ILI DELIMA:

http://forum.krstarica.com/entry.php/35540-STA-NAS-SPASAVA-SAMO-VERA-U-HRISTA-ILI-I-DELA

Poslednja izmena:

Back