pikax
Buduća legenda
- Poruka
- 38.131
potreba, zelja...vatevrender71:Nisam siguran da je to pitanje zelje.
Pre bih rekao da svako veruje u ono sto mu je potrebno.
A potrebe mogu i da se menjaju sa vremenom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
potreba, zelja...vatevrender71:Nisam siguran da je to pitanje zelje.
Pre bih rekao da svako veruje u ono sto mu je potrebno.
A potrebe mogu i da se menjaju sa vremenom.
Кулиража:Vec sam prica, a ti si rekao da ces odgovoriti (strpljiv sam ja) da su mnogi naucnici bili pobozni. Ali nijedan od njih nije bio pripadnik neke vere. Svi su govorili Tvorac, jer im je bilo nezamislivo da je sve nastalo slucajno i eto tako, desilo se.
)))Кулиража:Proslo je vreme srednjeg veka, prosle su gluposti koje je Crkva radila boreci se i za svetovnu vlast pored duhovne.
Sad je vreme slobodnih shvatanja, a kako ces ti napredovati, ako ne verujes da mozes nesto promeniti. Sta mislis da ceo svet ima tvoj stav?
Кулиража:Pa mi bi jos uvek ziveli u starom veku, jasuci konje i kopajuci rukama zemlju. Crkva je razvoj sveta pokusala da zaustavi u onom mracnom srednjem veku, ali je ljudski um sve to prevazisao, pa je pobedio jos jedno zlo.
Али ово је још једна тема,и нећу да је отварам...Кулиража:MORAS da shvatis da su Crkvu i i njene kanone izmislili svestenici. vladari, mocni ljudi koji su te kanone prilagodjavali sebi da bi sto bolje prosli. To ti je drugi vid politike koji neobrazovane jos vise sputava.
Кулиража:Znaci, moras svoje misljenje promeniti i moras razmisljati racionalno. Ako ces da ides u Crkvu, idi ne zato sto se bojis da ce te djavo pojesti za rucak, vec zato sto stvarno verujes. Ne zato da bi se hvalio i ispovedao tamo nekom svesteniku, vec zato sto stvarno osecas u sebi, da nesto tamo postoji. Da to nije kompjuter koji radi ljudima sta mu volja, koji menja zakone fizike i prirode kako mu volja. Da je to licnost koja je bila, jeste i bice.
Кулиража:Po meni je opet nelogicno da nesto uzviseno postoji, pa ipak verujem da pre velikog praska nije postojalo nista. Da je su sa njim nastali i prostor i vreme, a sta je pre toga bilo, to je apsurdno i pitati jer kako objasniti prostor u kome nema prostora?
Како из ничега може постати нешто?Тек тако?Само од себе?Не....Oximoron:razmisli...mogutje je![]()
ender71:Kao i uvek Kuli nam daje pametan i logican stav.
Inace istorijski Biblija kao knjiga je nastala oko 400. n.e. kada je na skupu crkvenih velikodostojnika u Jerusalimu odluceno sta ce od verskih dokumenata uci u njen sastav.
Ostalo sto se nije uklapalo sa doktrinom je odbaceno, mozda je nesto prezivelo u trezorima Vatikana.
Oximoron:A kako ti definishesh Boga?Kako znash da je to bash taj BOG na koga ti mislish a ne neshto drugo?Po chemu?Po definicijama koje su ti nametnuli roditelji i Biblija???
Sal:Da, da...sta bi s onim novim jevanjdjeljem sto ga nadjose, objavise u svim njuzima i trc? Ne spominje
se vise....

ender71:Veceras ne ucestvujem ovde jer me je "religija" ekstremno iznervirala danas.
Nema veze sa temom, ali ljudi pop mi trazi 5000 din. za krstenje deteta.
Ma gde ce samo njemu dusa, da mi je znati.
Sal:Otkud znas? Ne odgovara bre Crkvi, eto sta je...
Zasto Crkva zmuri pred tim ociglednim stvarima?
Sta je na Araratu? Nije sigurno ss enterprajz iz '60 tih...
Tacno programirana dogma uljenjena u svom vlastitom vatikanskom
samovolju i smradu koje zeli da namece i diktira svoj apsolutisticki stav.
Zasto nisu to istrazili? Zato sto se papa ponasa kao Hi men, master of the universe...a sa njim i ostali nazovi vernici ( istinski da me ne kontaju pogresno )pa im ne odgovara da vide neku istinu ili cinjenicu koja im moze srusiti veru kao kulu od karata, jerbo im je ista zasnovana na predefinisanim pravilima ponasanja.
Eto, ja rekoh...![]()
Onda si u zabludi...Miki 13991:Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборни и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!
Mogu da ti sredim za petoduplo manje,javi se ako otjeshender71:Veceras ne ucestvujem ovde jer me je "religija" ekstremno iznervirala danas.
Nema veze sa temom, ali ljudi pop mi trazi 5000 din. za krstenje deteta.
Ma gde ce samo njemu dusa, da mi je znati.
A mozda si ti?...Generalizujes...Oximoron:Onda si u zabludi...
Generalizujem shta?Kaa:A mozda si ti?...Generalizujes...
Oximoron:Onda si u zabludi...
Dobro,ti si dosta mlad,imash svoje mishljenje.Ali savetujem ti da se posvetish istrazhivanju istorije malo bolje pre nego shto poverujesh u sve shto crkva kazhe...Miki 13991:Мени је то довољно...

Oximoron:Dobro,ti si dosta mlad,imash svoje mishljenje.Ali savetujem ti da se posvetish istrazhivanju istorije malo bolje pre nego shto poverujesh u sve shto crkva kazhe...
Обожавам историју
))