Život posle smrti ??

ovi koji su "sanjali svoju smrt" su zapravo imali anksiozne napade i to je odsta jak signal da bi mogli da obole od neuroze. Na zalost, od te bolesti danas pati mnogo ljudi ali mnogi toga nisu svesni.

A za ovo ostalo... (tj, za temu teksta) ja sam vise nego ubedjen da savremena nauka NEMA POJMA o ovim stvarima. Koliko se sa nipodastavanjem gleda na ovaj problem govori i to da je cela rubrika stavljena u temu "ZABAVA".

Posto se vec dugi niz godina bavim ovim fenomenom, mogu da zakljucim samo jedno- ljudske dushe ne umiru zajedno sa telom.

BTW Isus Hrist je bio jedan VELIKI ekstrasens (i sto je najvaznije)- dobrocinitelj. Je verujem u Hrista i u njegovu misiju na Zemlji ali se grozim na stvari koje su razni zlikovci sluzeci se njegovim imenom zloupotrebili.

Savremena nauka se upinje da dokaze da je "fenomen tunela" posledica nekakvih biohemijskih procesa u mozgu. On to mozda i jeste ali bi ti "znanstvenici" pre svega trebali da objasne fenomen da ti ljudi u stanju odvojenosti od tela vide ljude koji su upravo umrli!!!! I odmah da kazem ovde, bez obzira kojoj oni religiji pripadali!!!

Dakle "znanstvenici" kao po obicaju mlate praznu slamu.

Čekaš ti brašo, ko i ja , nešto što će ti ukloniti nedoumicu .

Ovo u šta sad veruješ ti nekako deluje obajašnjeno ali nedovoljno razložno.

Što bi šaljivo rekli: "Šta će pedofil ispred škole.....", ....:mrgreen:

Ubija vreme ..... aham:per:

Već smo konstatovali na osnovu iskustava da svest ne umire sa telom.

Zaključak , fizička smrt nije kraj.

Meni se čini da se sve religije slažu sa tim.

Na ovaj život valjda mož da se gleda kao na stadijum u metamorfozi.

Eto, a ja ne verujem. i onda smo 1:1

Ja sam nakon dosta vremena shvatio cinjenicu da je Hrist (po onome sto se moglo procitati o njemu) bio upravo ono sto se danas naziva ekstrasensom. Samo neinformisan covek moze tvrditi da ekstrasensornost ne postoji. Postoji ali sa njom vlada izuzetno mali broj ljudi. Da budem precizniji... SVAKI covek vlada s njom ali nisu svi u mogucnosti da je kvalitetno iskoriste.
Upravo sa Hristom dolazi do masovnog poimanja vaskrsnuca covekove duse a to je ono sto mi ovde razmatramo.
Citao sam pre par godina da su unazad 3-4 hiljade godina ljudi imali mnogo izrazenije sposobnosti ove vrste ali da su sa promenom nacina zivljenja one pocele da iscezavaju.

Jaki ekstrasensi imaju mogucnost da govore sa mrtvima. Za njih pojam covekove duse posle smrti uopste nije sporan. Neki od njih su cak u stanju da vide te duse koje su oku obicnog coveka nevidljive.

Covek je stvoren da zivi do oko 150 godina....

Samo kada bi od detinjstva strogo pazio sta i koliko jede...

Ma nemoj?
Covek je stvoren da zivi oko dvadesetak godina. Dostici zrelost, ostaviti potomstvo i umreti. Kakvih crnih 150 godina.

Koliko je priroda ili metafizicika sila u osnovi prirode htela da covek zivi mozes videti po smeni zuba.
Mlecni zubi traju negde do osme - devete godine... njih zatim zamenjuju stalni zubi .. znaci 9+9=18...Dva perioda zivota i dve smene zuba u tim periodima. 18???!! Eto koliko je vas dragi "bog" zeleo da zivite?

Zapitajte se zasto mlecni zubi ne traju pedeset godina...do pola zivota a tek onda da dodje do njiove zamene? Jel zato sto je predvidjeno da zivimo 100 godina? :roll:

Ma nemoj?
Covek je stvoren da zivi oko dvadesetak godina. Dostici zrelost, ostaviti potomstvo i umreti. Kakvih crnih 150 godina.

Koliko je priroda ili metafizicika sila u osnovi prirode htela da covek zivi mozes videti po smeni zuba.
Mlecni zubi traju negde do osme - devete godine... njih zatim zamenjuju stalni zubi .. znaci 9+9=18...Dva perioda zivota i dve smene zuba u tim periodima. 18???!! Eto koliko je vas dragi "bog" zeleo da zivite?

Zapitajte se zasto mlecni zubi ne traju pedeset godina...do pola zivota a tek onda da dodje do njiove zamene? Jel zato sto je predvidjeno da zivimo 100 godina? :roll:

odakle ti ovo 9+9? bas me zanima objasnjenje ove formule.

odakle ti ovo 9+9? bas me zanima objasnjenje ove formule.

Ne znam sta mogu vise da objasnim od onoga sto sam vec objasnio.
Mozda da ti opisem slikovito? :)

Ako trebas preci putanju od recimo 2000 kilometra a pri tome imas mogucnosti samo jedne zamene guma na vozilu ...planiraces put tako da ta zamena dodje negde na polovinu puta kako bi drugi par guma izdrzao do kraja.

Medjuim ako promenis gume na prvoj desetini puta a ostalih devet desetina koristis druge(koje ce propasti mnogo pre kraja puta) to nije bas pametno ...zar ne?

Kao sto vidis Ili se demon koga zovete "bog" preracunao ili je planirao da zivotni put coveka traje 18 godina..

vidi, za 2000 km ne treba menjati gume :)

Zavisi kako i kojom brzinom vozis. Jesi li geldala nekada trke formule jedan i mnogobrojne zamene guma? :)

a sto se poredjenja tice, to je isto kao kad bi prvih 20 km vozio na slaufima za plivanje :) dakleM jasnije ti je malo?

Nema sta da ti meni pojasnjavas. :) Ja sam taj koji tebi treba da pjjasni. Ceo telesni mehanizam zamene zuba desava se u devetoj godini zivota.
I nisam ja jedini koji je taj apsurd primetio. :think: O tome je pisao Antoni Smit u svom cuvenom delu "Ljusko telo".. konstatujuci na kraju da covek u mnogome treba da zavidi ajkulama(sto je i Vo salvu primetio) pa cak i pacovima.., dabrovima itd.

Zavisi kako i kojom brzinom vozis. Jesi li geldala nekada trke formule jedan i mnogobrojne zamene guma? :)

Nema sta da ti meni pojasnjavas. :) Ja sam taj koji tebi treba da pjjasni. Ceo telesni mehanizam zamene zuba desava se u devetoj godini zivota.
I nisam ja jedini koji je taj apsurd primetio. :think: O tome je pisao Antoni Smit u svom cuvenom delu "Ljusko telo".. konstatujuci na kraju da covek u mnogome treba da zavidi ajkulama(sto je i Vo salvu primetio) pa cak i pacovima.., dabrovima itd.

aman, to nisu zubi sa razvijenim korenom, zato i jesu "mlecni". a stalni zubi mogu da ti traju i 80 godina, zavisi kako odrzavas licnu higijenu :)

aman, to nisu zubi sa razvijenim korenom, zato i jesu "mlecni". a stalni zubi mogu da ti traju i 80 godina, zavisi kako odrzavas licnu higijenu :)

Milice, tebi bas ne ide anatomija i fiziologija (znas ono.. srce koje nije organ i slicno :) ) tako da bolje da izbegavas ovakve teme.

Kako mlecni zubi nemaju razvijen koren? Pa nisu naleljeni na gignivu! :)

Mlecni zubi imaju koren koji biva unisten od strane nadiruce smene..ili stalnih zuba.

Mogu na jedvite jade i tesko da cemo imati zube u sezdesetim ili sedamdesetim godinama.

Zar taj vas "veliki arhitekta" nije mogao da zamenu zuba izvede malo pametnije kad vec nije mogao da nas udostoji mehanizamom koji poseduju cak i pacovi ili istrosi se zub i odmah naraste novi?

Kako je taj vas bog (ili projekcija oca) mogla da dopusti tako nesto prema nama
milosrdnim bicima punih "dobrote" i "vrlina"?

Mogu na jedvite jade i tesko da cemo imati zube u sezdesetim ili sedamdesetim godinama.

Zar taj vas "veliki arhitekta" nije mogao da zamenu zuba izvede malo pametnije kad vec nije mogao da nas udostoji mehanizamom koji poseduju cak i pacovi ili istrosi se zub i odmah naraste novi?

Kako je taj vas bog (ili projekcija oca) mogla da dopusti tako nesto prema nama
milosrdnim bicima punih "dobrote" i "vrlina"?

A cekaj aj da cujemo u sta ti verujes kratko i jasno, npr da li si ateista, hriscanin, ili verujes u filozofiju ne shvatam...

A cekaj aj da cujemo u sta ti verujes kratko i jasno, npr da li si ateista, hriscanin, ili verujes u filozofiju ne shvatam...

Ne bih rekao das je ovo tema za to a i sigurno sam naljutio Mlilicu ovim priterivarenjem "Cara do duvara" kada su argumenti anatomije i fiziologije u pitanju. :)

Zato samo kratko. Naravno da ne verujem u infatilnu projekciju autoriteta roditelja koju zovete "bog". Sta vise ,rec "vera" za mene nema nikakvog smisla. Ja znam ono sto znam. Gnosticki put znanja a ne vere.. jeste put ka spasenju. Kakva vera? Sta je to? Strah ,! infantilan strah od projekcije roditelja iz detinjstva i naivno nadanje nagradi uz sveopsti strah od kazne... To je vasa vera.

Uostalom, moje misljenje o tome mozes videti na ovom blogu.

Filozofija i religija
http://forum.krstarica.com/entry.php/18081-Filozofija-i-religija

Covek je stvoren da zivi oko dvadesetak godina. Dostici zrelost, ostaviti potomstvo i umreti. Kakvih crnih 150 godi

Nesto kao losos, a?

Hoces da kazes da sva tvoja svest i razum ne sluzi nicemu vise nego da ostavis potomstvo i umres? Mislim, za to ti ne treba kilo i kusur mozga, prostih lososovih tri grama bi bilo sasvim dovoljno. To mi lici na onu foru "baci kasikaru da pobijes moljce u ormanu".

Poslednja izmena:

Back