Život posle smrti ??

U principu moja filozofija se zasniva na paraleli izmedju materijalnog i nematerijalnog nivoa postojanja.

Kosmicko Jaje - Kosmicka Svest
Atomi - Cestice Svesti

I jednim i drugim upravljaju pravila data na pocetku i od kojih nema odstupanja.

I sve to u jednom stalnom krugu ponavljanja i usavrsavanja.

Nemam nista protiv zvanicnih religija i postujem tradiciju, ali su mi suvise ogranicene, jedna planeta, par hiljada godina istorije...

Ima tu sad jedna prica o Aleksandru Makedonskom vezano za tvoj zadnji post, ali sada nemam vremena.

Ima ovde dosta elemenata koje bi trebalo pokriti.

Prica za pazljivo razmatranje, a ja sada samo skacem sa jedne na drugu temu.

Nastavicemo drugi put, mozda se jos neko ukljuci.

Au ljudi!Koliki trud je uložen u ovo Ender.Izuzetno cenim to što kritički razmišljaš, a ne samo prihvataš bilo šta što nam drugi serviraju.To je i moj put, bar se trudim da bude tako.
E sad dobronamerna kritika: Te čestice svesti mi , izvini, liče na flogiston.Mislim da nije potrebno uvoditi ih u sliku univerzuma zato što i bez njih može da se svest objasni kao funkcija, bez materijalnih ili nematerijalnih (ako je sve materija i energija nema ničeg nematerijalnog, to je jedna sitna unutrašnja nelogičnost u tvojoj teoriji) nosioca.
Ako je kome makar malo bliska biologija, preporučujem kao obavezno štivo knjige "Logika živog" od francuskog nobelovca Fransoa Žakoba ("Nolit 1978"), "Slučajnost i nužnost" Žak Mono (dobio Nobelovu sa Žakobom), kao i dobro poznatu knjižicu "Šta je život?Um i materija" Ervina Šredingera (takođe nobelovac, čuveni fizičar). Ovo su naučno popularne knjige, da se ne uplašite titula autora. :-D

Pa jebla vas konacnost...Jedini dokaz cemo izneti kad nas oplacu,znaci sahrane...
Ajte malo taj hororicni aspekt...Bacili smo kasiko, i iz bolnicke ustanove nas voze ( sa stanovista lesa)
na groblje...Da imate neku svest, kako bi se osecali ili kontali ili sta ja znam...
Prvi momenat, novi u smrti...KAKO,I STA?
Drugari, verujte mi da sam se samrtnika i leseva friski nagledao da vama pozelim nikada...
I uvek mi je bilo u mojoj zivotnoj svesti pitanje ono sta on sad konta, imali svesti i gde mu ode ista?

Necu da se izvinjavam, ali susrete sa smrti sam u toku onog jebneg rata 92-94 kao mladjani podoficir VRS-a imao non stop. Zato sam se i ozenio, jbte, i napravio novi zivot...koji sad ima 12 god i moj sin, moj ponos i blablabla...
Sticajem tih okolnosti imao sam jebenu priliku nda gledam tela na izdahnucu, i verujte mi...zadnji pogled, staklo, ne ide u zaborav, nego negde ode drugo...Aj jeb_a vas tema....

Jbg. Sal, a sta mislis sto sam se upleo u kontanje o takvim stvarima. Iz duga vremena?
Pojeo sam i ja moje parce gvn , samo na drugom mestu i u drugo vreme, 90-91, Slovenija-Hrvatska.

I znas ono kad kazu da ti u zadnjem trenu kao film ceo zivot prodje pred ocima u sekundi, e to je garantovano tacno.

Mozemo samo da laprdamo i pretpostavljamo na temu.
I ono malo cinjenica sto imamo su sumnjive.

No sta mislite o ovome?
U prirodi i Kosmosu se bas nista ne baca, sve se reciklira 100%, sto bi svest bila izuzetak od toga, danas je ima sutra nema?

ender71:
Mozemo samo da laprdamo i pretpostavljamo na temu.
I ono malo cinjenica sto imamo su sumnjive.

No sta mislite o ovome?
U prirodi i Kosmosu se bas nista ne baca, sve se reciklira 100%, sto bi svest bila izuzetak od toga, danas je ima sutra nema?

Bravo !!
Ipak, energija je neunistiva, zar ne? Iz jednog oblika u drugi.....

@Oxi...Poslao sam ti ono, ali mi Yahoo vratio, izgleda da ti email koji si naveo nije tacan...ili sam ja pogresno prekucao..videcu

ender71:
No sta mislite o ovome?
Zavisi kako posmatrash svest.Svest mozhe jednostavno biti plod razvijenosti nasheg mozga,mada je mozhesh smatrati i nekom energijom...sad,koje od toga je tachno znatjemo tek kad nas,shto kazhe sal, 'prezhale' :D

Tacno je da ne poznajemo sva pravila , ali postoje izuzetci koji odstupaju...
Dokazano - bezbroj puta.

Mislim da posmatras prirodu/kosmos :D kao izuzetno precizan "mehanizam"..a moje je misljenje da nije bas tako.

Sto se tice reciklaze, pa moguce je ..ako svest posmatramo kao energiju ( sada sam videla da je Oxi napisao isto to - dakle, slazem se :D )

Pade mi na um (nisam stavio slem,jbga) onaj film sa Dzuliom Roberts kao oni studenti medicine i laprdaju o afterlajfu pa to i prakticno pokusaju, sa obaveznim ozivljavanjem dobrovoljca...Mislim da se film zvao nesto kao Tanka linija ili sl...

Ajte da se skupimo i mi to probamo...Jeste da nemam onaj elektrosok za ozivljavanje, ali mozemo iscupati akumulator iz Lade, pa nesto sa zicama sklepati da ozivimo dobrovoljca...
Ko se javlja ???
:):):)

Back