Život posle smrti ??

Pozdrav

Razimislite malo kada umers ne moze da postoji nikakva crnina znaci ne moze, posle smrti ima zivota kao sto je miki rekao u jednom postu gde dusa obilazi rodjake itd... to je tacno obilazis mesta rodjake itd....tada se nalazis u fizickom svetu posle na foru opet umires ides u visi svet astral vi ga zovite kako hocete, a da i niko vam ne sudi iz astralnog idete u jos neke ali ne bih sad da pisem ima mnogo da se kuca a i mrzi me samo da kazem da posle smrti ima zivota i kada umres cekas kraj 2012 dolazak isusa ili sta ce se vec desiti 2012 i to vam je to :)

Смак света,по пророчанству старих Маја,доћи ће 17 априла 2012.Тада ће се свет потпуну изменити,и ко преживи има ће шансу да запошне нови живот,валјда у неком другом облику.Шта се тада догодило,читајте у "Политикином Забавнику" 18 априла 2012 :)

Pozdrav

Kalendar Maja se zavrsava 2012 godine to ne znaci de ce da bude kraj sveta bice velikre promene vibracione promene energetsko telo ceoveka ide na veci vibracioni nivo tako nesto i bice lakse da se postignu proekcije u druge sposobnosti takodje kako neki pricaju 2012 je godina kada bog konacno dolazi i sve ce biti drugacije.Ramzisliete zasto bi nas bog unistio kada nas je on napravio i kada nas voli itd.............

Talamasca:
Pozdrav

Razimislite malo kada umers ne moze da postoji nikakva crnina znaci ne moze, posle smrti ima zivota kao sto je miki rekao u jednom postu gde dusa obilazi rodjake itd... to je tacno obilazis mesta rodjake itd....tada se nalazis u fizickom svetu posle na foru opet umires ides u visi svet astral vi ga zovite kako hocete, a da i niko vam ne sudi iz astralnog idete u jos neke ali ne bih sad da pisem ima mnogo da se kuca a i mrzi me samo da kazem da posle smrti ima zivota i kada umres cekas kraj 2012 dolazak isusa ili sta ce se vec desiti 2012 i to vam je to :)

zasto ne moze?
i da ponovim pitanje..je li bre,ko je tebi to rekao?mmm? :?

meni su cela tvoja prica cini kao obican strah od sopstvene prolaznosti i beznacajnosti u svemiru...idi,sad smo mi tako specijalni,pa moramo da budemo ocuvani zauvek u kom god obliku....i pitamse koliko jos u ovom svemiru ima inteligentnih oblika zivota,nalik nasem i odakle ljudima ideja da su oni specijalni i kljucni za buduce intergalakticke odnose kad se primaju da ce postojati i posle smrti :confused:

(Не покушавам да те убедим банши,већ само износим своје мишљење и наставлјам дискусију)

Далеко од тога да смо пролазни.Далеко од тога да нисмо ништа.А што се тиче ванземалјаца,по Цркви,у васиони једини интелегентан живот смо ми.Постоје и извесни духови,добри и зли,тј.добри и зли анђели(демони).тако да је човек једино интелигентно биће које постоји у васиони.

Са друге стране,са становништа СФ-а,наравно да постоје ванземаљци :)

Miki 13991:
(Не покушавам да те убедим банши,већ само износим своје мишљење и наставлјам дискусију)

Далеко од тога да смо пролазни.Далеко од тога да нисмо ништа.А што се тиче ванземалјаца,по Цркви,у васиони једини интелегентан живот смо ми.Постоје и извесни духови,добри и зли,тј.добри и зли анђели(демони).тако да је човек једино интелигентно биће које постоји у васиони.

Са друге стране,са становништа СФ-а,наравно да постоје ванземаљци :)

to je kljucno....po crkvi....jedino stoje ti uzimas za apsolutnu istinu a ja ne....

idi bre miki,u ovolikom svemiru medju tolikim galaksijama,da mi budemo jedina inteligentna bica...hmm...ne bih rekla...nema ni malo logike...

Miki 13991:
Смрт је одвајање душе и тела.Накин смрти,душа наредна три дана обилази места где је живела(ако је добра,онда посећује места где је чинила добра дела),посећује пријатеље,рођаке...након тога одлази на свој лични суд,где се одређује где ће дуђа привремено отићи,у рај или пакао.Онда се чека на крај света,и на други Христов долазак,где ће се коначно озићи далје,у вечни живот...
a gde su ateisti u tvojoj teoriji?
oni su losi?
ja ovde dobra bila za dz a oni popovi lopovi sluzili crkvi ceo vek i u prvim su redovima... mislim, glupo je da covek padne na tom sudu kad se lepo pokajao posle svakog greha...

maka011:
a gde su ateisti u tvojoj teoriji?
oni su losi?
ja ovde dobra bila za dz a oni popovi lopovi sluzili crkvi ceo vek i u prvim su redovima... mislim, glupo je da covek padne na tom sudu kad se lepo pokajao posle svakog greha...

Прво немој да вређаш попове или ћу почети да се свађам.А друго,где су верници друге вере.Где су она афричка племена која никад нису чула за истинског Бога?Дакле,свако ће имати свој суд...Значи и атеисти,и верници друге вере...Ако су они били добри,моћиће да иду у рај.Али само они који за Бога нису знали.Атеиста,чак и добар атеиста,не може да иде у рај,зато што та добра дела која је радио није радио на славу Божију.Дакле атеистима је одређено место.

hm.. bez namere da bilo koga uvredim i da se svadjam...
za mene nema razlike izmedju postenog popa i postenog coveka drugog zanimanja...
znaci svako ce imati svoj sud... i sve te druge vere i sva ta africka plemena..
sud sprovodi isti bog za sve? mozda je neko radio sve u slavu svog boga (koji nije hriscanski) jel se to racuna?

Наравно исти.Пази,богови који нису хришћански нису богови већ демони.Нпр Ислам,сео трговац и измислио да је некки тамо пророк.Онда,оно хинду,будизам...све се то њуди клањају демонима.Тако да ја мислим да се не рачуна то.Али нисам сигуран,и зато је најбоље да питаш неког духовника то питање.

Поз.

Pozdrav

Miki 13991 budizam nije izmisljena vera buda je postojao da nije bude i hindusa mi ne bi ni znali za astralne proekcije, cakre itd......kasnije to je sve i naucno dokazano znaci buda je postojao isus je postojao samo ne znam ko je hinduisticki bog, svi su oni isto propovedali ljubav, mir itd.........samo sto im na primer molitve idu drugacije.Ne znam bolje da objasnim. :)
Banshee probaj da se astralno projektujes i kada vidis sta sve covek moze videces da posle smrti ima zivota i kako to izgleda ;)

Miki izvini ali lupetas i to mnogo.
Nipodastavas Islam, zato sto je Muhamed rekao da je prorok, a ne Bog.
A sta je Isus rekao? On je rekao da je sin Bozji. To dojde na slicno. Dokaza nisu imali nijedan ni drugi, obojica bili harimaticne licnosti i veoma lako su mogli da privuku narodnu masu, narocito onu nezadovoljnu vlascu.
Dalje govoris da za dobrog ateistu nema mesta u Raju. Mislim da opet ne razumes neke stvari u vezi religija, u vezi Tvorca i ostalo. Govorim sa stanovista Crkve i njenog shvatanja. Raj i pakao ne treba shvatiti onako kako ga shvataju mnogi. I ta za ta dva cuda se smatra da ne postoje u tako crnobelom obliku. U Hriscanstvu postoji carstvo Bozije u koje Bog prima sve.
Naravno sve je ovo u domenu diskusije, a ja pricam onako kako sam cuo od ucenih teologa i citao po raznim knjigama.
Ti ne mozes smatrati nikako da je samo Hriscanstvo ispravno. To je konzarvativno misljenje ali takvi smo pa sta ces. Mnogi se okrecu veri,a nemaju pojma u sta i u koga veruju, vec se jednostavno plase pa veruju ili vide da tako radi vecina pa veruju. Naravno en valja ni jedno ni drugo.

Ja sam ateista i sve te stvari deluju mi apsurdno. Ima tu dosta toga sto bih mogao da kazem, ali je forum malo mesto za diskusiju, mnogo je lakse uzivo pricati.
I u ovakvim situacijama volim da citiram Rakica i pesmu Dolap:
Napred vrance, nemoj stati
Ne mirisi travu, ne osecaj vir,
Nagradu za trude nebo ce ti dati
mracnu dobru raku i veciti mir.

Кулиража:
Miki izvini ali lupetas i to mnogo.
A sta je Isus rekao? On je rekao da je sin Bozji. To dojde na slicno. Dokaza nisu imali nijedan ni drugi, obojica bili harimaticne licnosti i veoma lako su mogli da privuku narodnu masu, narocito onu nezadovoljnu vlascu.
Dalje govoris da za dobrog ateistu nema mesta u Raju. Mislim da opet ne razumes neke stvari u vezi religija, u vezi Tvorca i ostalo. Govorim sa stanovista Crkve i njenog shvatanja. Raj i pakao ne treba shvatiti onako kako ga shvataju mnogi. I ta za ta dva cuda se smatra da ne postoje u tako crnobelom obliku. U Hriscanstvu postoji carstvo Bozije u koje Bog prima sve.
Naravno sve je ovo u domenu diskusije, a ja pricam onako kako sam cuo od ucenih teologa i citao po raznim knjigama.
Ti ne mozes smatrati nikako da je samo Hriscanstvo ispravno. To je konzarvativno misljenje ali takvi smo pa sta ces. Mnogi se okrecu veri,a nemaju pojma u sta i u koga veruju, vec se jednostavno plase pa veruju ili vide da tako radi vecina pa veruju. Naravno en valja ni jedno ni drugo.

Ja sam ateista i sve te stvari deluju mi apsurdno. Ima tu dosta toga sto bih mogao da kazem, ali je forum malo mesto za diskusiju, mnogo je lakse uzivo pricati.
I u ovakvim situacijama volim da citiram Rakica i pesmu Dolap:
Napred vrance, nemoj stati
Ne mirisi travu, ne osecaj vir,
Nagradu za trude nebo ce ti dati
mracnu dobru raku i veciti mir.
Sta da se doda na ovo ???
Zivio govornik, ova ti je dobra...
Miki, zaista postujem tvoje verovanje i poznavanju iste, ali zar ne mislis da si zauzeo malo apsolutistickog stava? Da ne kazem iskljucivog? Budi malo otvoren i prema drugim idejnim projektima....Poz

Кулиража
"ali lupetas i to mnogo.
A sta je Isus rekao? On je rekao da je sin Bozji. To dojde na slicno. Dokaza nisu imali nijedan ni drugi, obojica bili harimaticne licnosti i veoma lako su mogli da privuku narodnu masu, narocito onu nezadovoljnu vlascu."

Тачно.Само што је са моје стране гледишта,муслиманска вера није тачна.И за Мухамеда важи ово за привлачење масе,што је он хтео.Наравно,муслиман ће рећи исто што ија,али ће рећи да је то Исус радио.

"Dalje govoris da za dobrog ateistu nema mesta u Raju. Mislim da opet ne razumes neke stvari u vezi religija, u vezi Tvorca i ostalo. Govorim sa stanovista Crkve i njenog shvatanja. Raj i pakao ne treba shvatiti onako kako ga shvataju mnogi. I ta za ta dva cuda se smatra da ne postoje u tako crnobelom obliku. U Hriscanstvu postoji carstvo Bozije u koje Bog prima sve."

Тачно је да прима све,само је битно где ће да иду.Па и лоши људи ће васкрснути,али биће вечно у паклу.Ово о атеистима је моје мишљенње а не став цркве.Једноставно,не могу да замислим да неко ко не верује у Бога оде у рај,колико добар био.

Ti ne mozes smatrati nikako da je samo Hriscanstvo ispravno. To je konzarvativno misljenje ali takvi smo pa sta ces.

можда јесте,али само православно учење је потпуно исправно,зато што није било никаквих измена,и ево већ 2000 година,2006 година,преноси учење самог Господа.

Сал

Miki, zaista postujem tvoje verovanje i poznavanju iste, ali zar ne mislis da si zauzeo malo apsolutistickog stava? Da ne kazem iskljucivog? Budi malo otvoren i prema drugim idejnim projektima....Poz

Не,зато што оно у шта ја верујем,поништава друге идеје,било чије.

Заиста ми је драго што дискусија иде овако добро.Без свађе,само износимо своја мишљења и разговарамо :)

поздрав свима

Miki,mislim da si sasvim ok lik ali stavovi su ti previshe malogradjanski.Ne mozhesh misliti da je jedino pravoslavlje u svemu tachno,a ostalo nek gori.Kako bi mislio da si rodjen u Indiji?MIslio bi da je hinduizam najbolji?Morash malo istrazhivati vishe,pre nego shto jednostawno otpishesh sve...

Back