Život posle smrti ??

ja verujem u vecni zivot....neznam da li je ko cuo za pricu iz rusije koju je neki covek ispricao...kaze kako je on doziveo klinicku smrt i otisao na onaj svet i tamo video,kako je...i nakon toga mu se dusa vratila u telo...pa je ispricao sve...bez obzira na price ja verujem u zivot vecni...

Znaci zadovoljan si u ovom a drugi i da postoji te ne zanima ili ti je opterecujuce da bas sad razmisljas o tome?

Sa zivotom sam zadovoljan, samo nisam zadovoljan onima koji diktiraju nasim zivotima, sto podrazumeva npr. zakone koji za civile vaze. Inace lep je zivot.
Pa da..vise to..opterecuje me da razmisljam o onom kad mi nije to posao. Posao trenutno mi je da opstanem sa porodicom u ovom zivotu.Vise mislim o sada nego o posle.\

Inace cuo sam i ja interesantne price onih koji su imali vantelesni dozivljaj. Kazu da oni koji su bili zli i doziveli su to, vise ni muvi nisu hteli nauditi i da su postali srecni i dobri.
Taj beli tunel koji vide, kazu ako si u njemu pokusaj da se vratis.

Nisam se jos sreo sa nikim ko je imao taj dozivljaj ali bih rado popricao sa njima kao i sa onima koji su duhove videli.

Ono gore nemoj na srce, ako se malo zezam ne znaci da se podsmevam.
A tema je i interesantna. Samo ga ne bih nazvao vecni zivot, mozda zivot posle zivota...

Interesantna tema.
Posle čitanja "paralelnog sveta" i "Priče o karmi" ( na vr' mi jezika, al sad ne mogu da se setim ko to beše napisao ), i ja sam neko vreme razmišljala o tome. Ono jest' istina, bila sam klinče, pubertetlijka, a deca u tom dobu se lože na sve i svašta :mrgreen:
I dalje mi je interesantno, ali sada malo više kritički razmišljam. Prvo i osnovno, ta teorija reinkarnacije i ponovnog rodjenja u drugom telu, povlači za sobom jasan zaključak da na planeti "obitava" samo ograničen broj duša, koje se sele iz tela u telo. Kad se kritički pogleda, mal' je nelogično. Broj stanovnika planete stalno se uvećava. Odakle sad te duše, gde su do sad bile? Uzmimo pri tome u obzir da se ljudski vek znatno produžio u odnosu na pre samo stotinak godina.
Na prvom času fizike, tamo negde u šestom osnovne, prvo što kažu deci je - materija se ne može ni stvoriti ni uništiti, samo menja oblik. Ok, tako je kako je. Relacija materija - energija je jasna. I sada se zagovornici teorije o reinkarnaciji pozivaju na tu tvdnju. Duša se ne može uništiti.
Hmmmm :think:
A šta je duša?
Da li je iko ikada dao, makar i klimavu i nepreciznu definiciju, tj. bolje reći objašnjenje, šta je duša uopšte. Šta je to što jednom organizmu, uredjenom sistemu ćelija, tkiva, organa i organskih sistema, daje tu životnu energiju? šta mesu i krvi daje mogućnost da se kreće, razmišlja, govori.... šta je to što pokreće metabolizam???
Imaju li životinje to nešto nazvano - duša? Odnosi li se reinkarnacija i na njih?
I konačno, šta daje život organizmu nastalom tj. začetom veštačkom oplodnjom? A o kloniranim organizmima, trenutno i zvanično samo životinjskim, i da ne govorim.
Elem, samo glasno razmišljam. Imaju li zagovornici ove teorije odgovore na ova pitanja?

Bozidar Benedikt,paralelni svet je knjiga koja mi je promenila nacin razmisljanja o pojedinim stvarima.

REINKARNACIJA !!!!! Zivota posle smrti nema, barem onako kako ga mnogi zamisljaju. Raj i Pakao ne postoje, to su samo price koje su koriscene da decu uplase i da ih ucine boljim ljudima, da ne cine zlocine jer ce ici u pakao.. Pih ....zasto se niko od vas ne seca sta je bilo pre rodjenja.... Kad umresh tvoje Astralno telo, zvano dusha ide u neki deo astralne ravni u kome miruje swe do ponovnog rodjenja..
Pri novom zivotu se ne secate al ta secanja nekom vrstom hipnoze mozete da povratite ....Sigurno ste nekad doziveli tzv. De zavu .....Proganjaju vas secanja iz proslih zivota !!!

Interesantna tema.
Posle čitanja "paralelnog sveta" i "Priče o karmi" ( na vr' mi jezika, al sad ne mogu da se setim ko to beše napisao ), i ja sam neko vreme razmišljala o tome. Ono jest' istina, bila sam klinče, pubertetlijka, a deca u tom dobu se lože na sve i svašta :mrgreen:
I dalje mi je interesantno, ali sada malo više kritički razmišljam. Prvo i osnovno, ta teorija reinkarnacije i ponovnog rodjenja u drugom telu, povlači za sobom jasan zaključak da na planeti "obitava" samo ograničen broj duša, koje se sele iz tela u telo. Kad se kritički pogleda, mal' je nelogično. Broj stanovnika planete stalno se uvećava. Odakle sad te duše, gde su do sad bile? Uzmimo pri tome u obzir da se ljudski vek znatno produžio u odnosu na pre samo stotinak godina.
Na prvom času fizike, tamo negde u šestom osnovne, prvo što kažu deci je - materija se ne može ni stvoriti ni uništiti, samo menja oblik. Ok, tako je kako je. Relacija materija - energija je jasna. I sada se zagovornici teorije o reinkarnaciji pozivaju na tu tvdnju. Duša se ne može uništiti.
Hmmmm :think:
A šta je duša?
Da li je iko ikada dao, makar i klimavu i nepreciznu definiciju, tj. bolje reći objašnjenje, šta je duša uopšte. Šta je to što jednom organizmu, uredjenom sistemu ćelija, tkiva, organa i organskih sistema, daje tu životnu energiju? šta mesu i krvi daje mogućnost da se kreće, razmišlja, govori.... šta je to što pokreće metabolizam???
Imaju li životinje to nešto nazvano - duša? Odnosi li se reinkarnacija i na njih?
I konačno, šta daje život organizmu nastalom tj. začetom veštačkom oplodnjom? A o kloniranim organizmima, trenutno i zvanično samo životinjskim, i da ne govorim.
Elem, samo glasno razmišljam. Imaju li zagovornici ove teorije odgovore na ova pitanja?

Ovo je i meni palo na pamet ;)

Back