myster
Početnik
- Poruka
- 50
Zanimljivo....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel vi stvarno mislite da milioni ljudi izmisljaju da postoji Bog, vecna dusa i sl i to tako hiljadama godina i u raznim civilizacijama? Onda imate veliki problem u glavama.
Pretpostavicemo da je bar neko od tih ljudi koji prihvataju tu cinjenicu bio pametniji od nas, i da je kriticki pristupio problemu. I - sta se desava? Ocigledno postoje potvrde koje su i te ljude, i mnoge druge, ubedile da su te stvari istinite.
Mislite da se monasi raznih religija boje smrti pa su izmislili Boga? Onda ste u neopisivoj zabludi, kako vam svi sveti spisi i kazu: ovaj zivot, koji vi priznajete za jedan i jedini, i ova stvarnost, zapravo su iluzija. Pravi zivot zapravo i jeste na onoj strani. Duhovno je iznad materijalnog, i materijalno samo izvire iz duhovnog - svi koreni su zapravo tamo, a ne ovde.
Da, dusa je vecna.
Ili cete mozda bas VI da stanete ispred blagopocivseg Partijarha srpskog Pavla i kazete mu kako lupa i laze? I to o necemu o cemu nemate pojma? Mislim, ne da vas drma ego...
Ali to je u redu - nije svako pozvan da veruje, a mnogo manje je onih koji ce i da spoznaju sta je Dusa i sta je Bog. A dok se to ne desi i vama, samo bi bilo u redu da, posto neke stvari ne znate, imate osnovno postovanje prema necemu sto milioni i milioni ljudi u svetu prihvataju.
Jel vi stvarno mislite da milioni ljudi izmisljaju da postoji Bog, vecna dusa i sl i to tako hiljadama godina i u raznim civilizacijama? Onda imate veliki problem u glavama.
Pretpostavicemo da je bar neko od tih ljudi koji prihvataju tu cinjenicu bio pametniji od nas, i da je kriticki pristupio problemu. I - sta se desava? Ocigledno postoje potvrde koje su i te ljude, i mnoge druge, ubedile da su te stvari istinite.
Mislite da se monasi raznih religija boje smrti pa su izmislili Boga? Onda ste u neopisivoj zabludi, kako vam svi sveti spisi i kazu: ovaj zivot, koji vi priznajete za jedan i jedini, i ova stvarnost, zapravo su iluzija. Pravi zivot zapravo i jeste na onoj strani. Duhovno je iznad materijalnog, i materijalno samo izvire iz duhovnog - svi koreni su zapravo tamo, a ne ovde.
Da, dusa je vecna.
Ili cete mozda bas VI da stanete ispred blagopocivseg Partijarha srpskog Pavla i kazete mu kako lupa i laze? I to o necemu o cemu nemate pojma? Mislim, ne da vas drma ego...
Ali to je u redu - nije svako pozvan da veruje, a mnogo manje je onih koji ce i da spoznaju sta je Dusa i sta je Bog. A dok se to ne desi i vama, samo bi bilo u redu da, posto neke stvari ne znate, imate osnovno postovanje prema necemu sto milioni i milioni ljudi u svetu prihvataju.
Sa nestankom objektivacije volje "hteti saznati" sto ti zoves "mozak", nestaju i svi opazaji slike ili predstave koje ti opet zoves "realan svet".
Pitanje je sta onda subjektivno ostaje?
Sal ce verovatno reci " Ostaje "crno" crna boja oko mene. A ako Sal malo napregne svoj mozak videce da je i crno osecaj.... tkz. pozitivna ideja sa negativnim uzrokom, i da posle smrti nema nikavog CRNOG.
Dakle ako nema ni crnog sta ima?
Odgovor je NE MOZEMO ZNATI jer je to izvan mogucnsoti saznanja..ili transcendentno.
A ako tome sada damo naziv "nista" samo smo to i uradili ..dali naziv...pod kojim ne mozemo niti nesto misliti, niti osetiti..niti doziveti. Posto ta rec "nista" nema znacenja.
Ono medjutim sto mozemo znati jeste da sustina opazaja slika, koje su sa mozgom nestale, ostaje kao stvar po sebi.
A stvar po sebi je razilicita od objekata i nju mozemo naslutiti kao svoju najunutrasnjoju sustinu... Ona jeste izvan svakog saznanja ali opet JESTE.
Mislim da ovo nije tesko razumeti ...iako se verovatno varam u tome videvsi komentare ovde
Ipak ko god ima mogucnosti i kapaciteta da razume neka pokusa. Ovo znanje kao sto vec rekoh, veoma je mocno jer skoro da moze ukloniti strah od smrti.

Ko to kaze da se neko sa temom slaze?![]()

Ako postoji vecni zivot, gde su moji babe i dede?![]()

Tamo gde ces i ti biti,jednog dana![]()
Pa zar vec nisi tu![]()

Pa jes...Al ih ne vidim...
A da ja priupitam nesto...Ima li tamo u drugom zivotu rakije i cevapa?
Pa znaci nisam mislila na kafanu
nema,ali ja se nadam da ima sladoleda![]()

A kako znas da imas jos podosta![]()
Pa prvo, imam 17 godina.Drugo, sportista sam.Trece, pijem u normalnim kolicinama.

U pa ti jesi sin sine...![]()
Mozda jesam mlad, ali razmisljam kao odrastao, za razliku od nekih gde je drugacije...

Sto jes jes..
Samo tako nastavi![]()