Život pisan srcem

Nesto o odlukama

Zivot je cudo,i ako se naucis da pravis odluke,ne prave odluke ,nego samo odluke,ne treba se bojati pogresiti,isprobavati,....zivot je skola,prave odluke ce doci kada radis puno odluka.
Prave odluke su izmedju onih koje nisu prave.Dnevna disciplina za sitne ciljeve,svaki dan jedan posto vise nego juce,to ti daje energiju za odgovornost kako napraviti sto bolju odluku.Nista u zivotu nije besplatno,ni dobro ni lose.
Tajna zivota nije samo u tome da zivimo i prezivimo,nego da ZNAMO zasto zivimo /Dostojevski /,jer vecina ljudskih mozgova od toliko milijardi ljudi funkcionise po kracem sistemu "USENASEPODASE"nikad culi ?
ali vecina na toj razini zivi,i to je animalna razina.
Uvek se trebamo vratiti,ne izmedju dva uveta,nego u srce,sve nase ceznje zelje ciljevi,sve je u srcu,ako ne das emocije,ljubav,volim to ,volim ono, volim nekog....onda glava nikada nece platiti cenu.
Srce ima svoje razloge koje razum ne razume,nikada sa glavom neces razumeti svoje srce,nikad,ali ga mozes slusati,jer mi ljudi smo na zalost ili na veselje,kako god da okrenemo,prvo EMOCIONALNA bica,pa tek onda RACIONALNA i logicna bica.

Idemo dalje....

KAKO LJUDI GRIJEŠE
Zaljubiti se znači – voljeti podudarnosti, voljeti znači – zaljubiti se u različitosti; zaljubljenost nije osjećaj koji dijelimo jer još ne postoji neko s kim bismo ga dijelili. Ljubav je, naprotiv, promišljen i skupocjen proizvod; ljudi traže partnera kao rješenje svojih problema. Misle da će ih blizak odnos izliječiti od tjeskobe, dosade, nedostatka smisla. Kakva užasna greška! Oženio si se pogrešnom osobom? Nisi. Nema pogrešne osobe, pogrešna je možda tvoja predstava o braku i savršenom partneru. Bol koju nismo mogli izraziti u djetinjstvu nosimo poput naprtnjače.

Neriješenu ljutnju iz prošlosti oblikujemo s partnerom u sadašnjosti. Hodanje s nekim i brak nadražuju stare rane, pa nam se čini da ih stvara naš partner. Kad postanemo par, nesvjesno sklopimo sporazum u kojem se nadam da si ti otac koji me neće napustiti, a ti očekuješ da ja budem majka koja će te bezuslovno prihvatiti. Kad se to ne dogodi – a ne dogodi se jer je nemoguće da neko drugi izliječi naše rane – počinjemo sebe kriviti. Nastupa praznina. Kad dvoje osjeti tu prazninu koju ne mogu popuniti jedno drugom, odluče imati dijete.

Horhe Bukaj

dusty-disk.jpg

Gledas si kroz prste,
stari moj.

Ne bih se slozio. Ili: sta ako znas da nicija slika nece ostati da zraci, pa si seo u sozercanje i nesto kuckanja? Pa ne, idem samo lagano, kao ono inertniji od zasicenog "bica", pa da mirno sagledam sta preostaje. Opet, i onda, ne lezi, ne moze, ne valja. Sad malo na leru, pa ko zna.

Ili, ko sto rece neko za jednog prezivelog savremenika totalitarizma: "Ostao je da vidi sta ce se desiti." Mozda moze i naglo, bez godina koje su pojeli...oduvek je posle bilo nebitno ko.

Kronika nepoznatog u kultu mere, kad se dijagnoza sazme u jedan segment
ispoljavanja, pomislih da je...znate o cemu se radi, ne mogu da spavam, mislio sam tako jednom o dodiru duhova u vremenu, mimezis i oberucke prihvacena stigma arhetipa, jer kad miki kaze da se boji on misli ozbiljno, dobro ne sad o tome koliko smo marionete koje povlaci vetar svih mogucih izgubljenih vremena i iluzija, mozda ako citav zivot ostanem ovde necu moci da se igram, beskrajno krnji krug bez boje i u njemu moje primisli njihov odraz i nada da sam jos uvek ziv, i njena odezda prozivljenog greha, da stanemo u susret modrom nebu koje ce gutati sve pred sobom, i jedan mali ovlas dodir usana i butine, znam da ne moze da slusa, umrle su muze, ali kada bi na trenutak samo taj jedan obicni pogled razumevanja primio a da u nj odmah ne proniknem, ako je ikako moguce da se vise veruje bez racuna uzvracenog, nikada nece krociti u vec srusena svetilista tome je kraj, trazim samo trenutak mog mraka da postane makar delic pomicanja njene usne, mnogo je kazete, a onaj gore atlantidjanin sto govorio je samo sebi u bradu, toliko opstih mesta, to nije bilo pre, a zasto onda mom vapaju ne dozvoliti mesto, samo hromatsko katodno ludilo sa ponesto pravila u nametanju sebicnog gledanja kada osvane nekoliko slova, da li smo uopste prekriveni icim osim potisnutim bolom, ne moze se priznati, nije moguce reci toliko toga a ne biti nista, imati pred sobom sve, a ne nositi ni poruku u boci ni primisao o buducem, valjda kad se zatvori ples sa provokacijom naseg kraja, pa ostaje jezik psiholoskog simbola da ne bi stropostavanje u bezdan pogleda u sopstveno lice otkrilo dvostruku krinku koja cini suvisnom svaku providnost...

-----------------------------------------------------------------------

nego osecam da tehnoloski pesnik u meni zamire, da ne odem sa njim i ja, toliko mogucih referenci a nijedna ostala sem etsetera i ja pretera...smor je postao forum, docice neka nova deca da oru bordove, to vise necemo biti mi, ili ono docice nezvani gost to vise nije moja kuca i;.t;.d;. zasto sam sad gore postavio dve recenice toboznje logicke jasnoce da prehranim sujetu ni sam ne znam, zapalio sam drinu bez filtera ponovo i popio demetrin, da li sam napominjao da mi desno plucno krilo...zaboga koga zanima, kosmo bez kosme, prijatelji moji nema vise prijatelja amin i dovidjenja, a gle kad kaze ; je li tako prijatelji priznanje mi ukazite ;lolcina; pa koje hebeno arhetipsko sazaljenje jos igde pliva, ja bezrazlozno nasukan na ove nebuloze, a onamo pecnem se kad naletim na coveka koji zna kad sam i manipulisao, da mi kaze kako me netom mrzi, o molim vas zauzdajte dizgine proklamovanja, necu nikada heklati recenice sa sobom umrezene, to je proslost, na kraju i strah me od veza i svezica, blam me od samog sebe da citam brodolom jedne jasne poruke, necete me sada zaustaviti, pisem celu noc, znas kad rece onaj drag si mi ali mi je istina draza, pa onda onaj; a ti ces reci sta je istina, pa sad ja drag mi je apsurd ali mi je tragedija draza, jer kako moze onaj pucanj mersoa da se odrazi na epohu drugacije nego zbeg u drugu igru iste price, da tu je i vecita antinomija, ali je uvek tu i tvoja strana sto zovemo tragedijom, a toga molim vas nema doli(klonirane) one da mi kaze da sam pozeljan erotski objekat, tja...tela u metastazi, a opet i on mora da dise, jednom je drugarica pisala rad formu kao put ka vrhuncu, a sta je to nego zeleti stari gromopucatelni kraj, plauzabilne metonimije i nepotrebnih epiteta, da ne kazem priroka ka ovom ili onom starom ili mladom junosi koji otkucava, nemojte zidati arhivu ni drzati govore, nek mi gavrani kljucaju jetru, epimetej je drugi, a moja augijeva stala staklena pepeljara sa desne strane, moj dosudjeni nikotinski patos, konacno sam te nasao, pruzi jos samo jednu referencu manje da iskorak ne bude toliko nagao, ja sam izmedju a ti vec iza, i bolelo me je, nije da nije, zasto sanjam kao nilski konj, glupi omanji kant je rekao da tamo gde je zivotinja jedino stoji kauzalitet, a covek na mestu u kojem priroda jedino ne postuje nesaznatljivost stvari o sebi, sloboda je noumenalna, nije nego...nije nego...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Potaknut pita neko za zavist, kaze oblik zavisnosti koji se vec sadrzi u krilatici navuci se na mene, izvan toga slabo sta, sve dalje igra, sirano, kao kreacija u samoci a opet bez stovanja izgubljenih junaka izvan one enciklopedije mrtvih, izmedju anarhizma samodostatnosti i autonipodastavanja, nije mi nista sklonite se, nije mi nista, moje ime je davorin bogovic a ovo sve oko mene je crno bijeli svet, hteo sam reci samo da u prici o tragicnosti bahanalija nema niceg do manifestnog fanatizma, mislim na sublimiran znak kao predlozak za smestanje u pricu o prici koja stupa namesto culnosti, jasno opskurno, samo prelomni trenutak za revolucionarni simbol, hteo sam samo da uplasen konstatujem da nisam sam, ni pomorac cak, a fragmenti bilo koje podsvesti ni onome tamo vise ne znace nista, a onda i vise nego blasfemicno htedoh da uputim podocnjacima poruku, znam i gore od patetike, al ipak cu izviknuti o secanju, mislim zasto mu devojke vise ne pisu pesme, kao pej a tribjut, o pej a tribjut...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Zasto ne volis mog kamenog hegela kao opori humor, ono uzviseno u histeriku -> on prolazi, znam da to nije kaliografski znacajno i da otvoriti se za performativni univerzum ne budi novu nadu, ali dok svet oko tebe drhti emigriranje u bespuca van stava dojma se i njemu utesno kad ustrasen od smrti kao siparica ceka berlinsku koleru, samo sam pustio papirnog zmaja dok i dete vidi novi svet sto se prolama da meri zasluzenost slobode, pa i ako pritisnu tu crvenu dugmad ja stojim pored da ustvrdim da bilo je dovoljno ono bar zbog dalmatinskog zimzelenog mirisa kad se priblizavah moru, onda kad ne slutismo da ce se poredak utabane volje da se rasprsi u ovu igru bez ikakvog tla, i samo sam hteo reci u paranoji kao gej fetisu da on ovo nikada nije radio, da taj pogled nikako ne govori -> u cemu je problem gospodo…

ko pena namesto brade, sta on to brije, bas ko purgeri, sam bog ce znati zasto pisem pesme...mozda to nije majmonidesov kordobski prevedeni izvor, u kalifatu ili toboznjoj tami srednjeg veka izgubljena poetika, mozda je nedostatak sabranih praslika samo moje vera u causa finalis, mozda da poverujem da put reciklaze jeste kreacija autopoiesisa na trnovitoj stazi izgubljenih svedocanstva i hladnoci pisane reci, mozda...
ali je to skulptura od kamena, ne svedoci ona, porucuje nas 25-i dan, predug raspon i poneko pravo za reprint i sabrane ucinke, kada je hajdeger mogao reci da je atomska bomba eksplodirala u parmenidovoj poemi ja sebi da dozvolim ovu igru koja nije ni momenat tudjeg ponizenja vec samo moj jezikom civilizacijskog preloma omaz i blam, u smislu koja je to mera kada je persija u pitanju, a koja drzava najbolja obzirom na okolnosti, cudnog li izraza za filozofiju, olakotne?, sta su to one, da li zeli da ukljuci u ples pravila puka, ono sto sam ja nazvao po niceu i konstantinovicu arhetip normalnosti, kao da ga epoha ne nisti, pa iskljucujuci trenutak postaje zelja za krenuti na istok i vojskama zeleti napustenu zemlju namesto refleksije, pa se to onda zove obicajnost koja izlazi iz sebe...pravda, pepelom posuta wesen ili ono pitanje gde je tu zapravo bonum...eh moj, drhtavim glasom nepozvani skrivacu u fioku, istoricnost kao zaborav, na razmedji nostalgije i bremena postvarenog zla...ne tuguj, tek poneko jos govori o krivici, a ja, a mi, oplemenjeni i napunjeni, biblioteka i tek ponegde, i samo izuzetno, nedosanjani san...cisti eter...

. . ."Sokrat je slovio za mudraca. Jednog ga dana potraži neki čovjek i reče: - Znaš li šta sam sve čuo o tvome prijatelju? - Trenutak, odgovori Sokrat. Prije nego mi ispričaš volio bih da prođeš jedan brzi test: jesi li to što mi želiš reći prosijao kroz tri sita? - Tri sita? - Da, odgovori Sokrat. Prije nego ispričaš neke stvari o drugome, dobro je da uzmeš malo vremena i prosiješ ono što želiš reći. To nazivam test od tri sita! Prvo je sito Istine. Jesi li provjerio da je istinito ono što mi želiš ispričati? - Ne, pa i nisam. Nisam vidio samo sam čuo kako pričaju. - Dobro! Ne znaš dakle je li to istina. Probajmo iznova: pokušajmo prosijati drugačije, sada ćemo uzeti sito Dobrote. Ono što mi želiš ispričati o prijatelju, je li nešto dobro? - Ne, baš suprotno! Čuo sam kako se tvoj prijatelj loše ponio. - Dakle, nastavi Sokrat, želiš mi ispričati loše stvari o prijatelju a nisi siguran jesu li istinite. To i nije baš ohrabrujuće! Još uvijek možeš proći test, jer je ostalo još sito Koristi. Je li korisno da mi ispričaš sve što je moj prijatelj napravio? - Korisno? Pa i ne, ne vjerujem da bi ti to moglo koristiti. - Dakle, zaključi Sokrat, ono što si mi htio ispričati nije Istina, ni Dobro, ni Korisno, pa zašto bi mi pričao. Ne želim ništa znati od onoga što si mi htio ispričati, i tebi će biti bolje da sve to zaboraviš". . .

"Dakle, sudbina je donijela odluku što da činimo? Reci što da radimo? Kako ćemo se rastati i kada ćemo se sresti? Možemo li svoju ljubav smatrati gostom iz tuđine koga nam večer dovede, a jutro odvede? Možemo li ove osjećaje smatrati snom koji nam je blago snivanje donijelo, a java skrila? Možemo li ovu sedmicu smatrati opijenošću koja se brzo završila otrežnjenjem i budnošću? Podigni glavu da ti oči vidim ljubavi! Otvori usne da ti glas čujem. Progovori i kaži mi nešto. Hoćeš li me pamtiti i kad oluja potopi moju lađu? Hoćeš li čuti lepršanje krila u noćnome miru? Hoćeš li čuti kako se moje disanje talasa oko tvoga lica i vrata? Hoćeš li osluškivati moje uzdahe što mi se bolno otimaju, prigušeni jecajima? Hoćeš li vidjeti moju himeru kako te pohodi s noćnim himerama, a iščezava s jutarnjim izmaglicama? Reci mi, ljubavi. Kaži što ću za te predstavljati pošto si ti meni bio svjetlost za oči, pjesma za uši i krila mojoj duši. Kakav ćeš biti?"

Kahlil Gibran

Zašto nam je uvijek problem ponekad barem reći , onako bez ikakvog razloga – volim te – zašto je tako teško priznati ono što u srcu nosim , zašto donosim puno tih pogrešnih odluka uživotu da je I mene već sramota. Možda ovaj vjetar I nosi utjehu ali je ja ne osjećam. Jedino što bi još želio je da si tu da budeš kraj mene , da ti kažem da još uvijek volim te i da bez tebe ne mogu , jednostavno bez tebe ne mogu..

Ništa mi ne govori sada.
Idi. I ćuti.
Bilo šta da kažeš
moje srce samo prevaru sluti.
Nisam ni tada verovala tvojim rečima
dok me grliš i ljubiš celu,
da sam ja ta žena
koja te boli po celom telu.
Znaš,
ja čekam svoje proleće,
jednu obalu, zagrljaj u smiraj dana
od koga će zaceleti svaka moja rana
i kad me bude ljubio celu
hoću da ne sumnjam više
da sam ja ta
koja ga boli po celom telu.
Samo da znaš.

acrjtz.jpg

Usne su moje…
- ali Reči koje izgovaraju – si TI!

Oči su moje…
- ali Sjaj u njima – si TI!
...
Koža je moja…
- ali Drhtaj, od kojeg se naježi – si TI!

Dodir je moj…
- ali Trag koji ostaje – si TI!

Srce je moje…
- ali Ljubav u njemu – si TI!

Poslednja izmena:
"Rekao joj je ;

"...Ti nisi rodjena srećna i zato nikad nećeš ni biti srećna...'... .

Razmislila je malo i evo šta mu je odgovorila:

"Bog je sreću svima dao podjednako, sve nas podjednako darivajući u času rodjenja snagom duha, uma i volje.
Nevolje nastaju kada se izgube sva istinska poimanja života i sreće. Sve prave vrednosti nestanu, izgube se u trci za nečim što se zove sreća,tj. što velika većina naziva srećom.
Jureći tako bezglavo stazom života, gotovo svaki čovek zaboravlja da ima oči, i u tom zaboravu previdi mnogo šta. I nikad, sem možda u smrtnom času, ni ne pomisli da je sva ta trka nepotrebna. Ne seti se da je sreća svuda oko njega sve vreme njegovog bednog i bezličnog života. To jednako vredi i za prosjaka i za gospodara. Ne može biti srećan čovek koji smatra da nije sreća videti nečije nasmejano lice, čuti nekoga kako kaže da je srećan. Ne može biti srećan onaj sto sreću meri materijom, za koga duhovnost ostaje tajna.
Sreća se ne meri samo smehom, životom bez briga i tuge. Sreća nije reč, i ne može se izreći.
Srećan čovek je samo onaj čovek koji u životu spozna da se sreća podjednako krije i u osmehu i u suzama.
Svi se radjamo isto. A kako i kakvi ćemo živeti i umreti? Zavisi samo od nas, i od prilika koje nam se dese u životu.

Putevi su im se razišli.

Mnogo godina je prošlo.

Ostale su samo ove reči.

Ona zaista nije rodjena pod srećnom zvezdom.

Mnogo oluja je lomilo, mnogo padova, suviše tuga. Ali.. ima nešto što se ne daje svima - snagu duha i sjaj u oku... Ne sjaj sreće već duše koja je spoznala da je sreća sačuvati ljubav prema čoveku... ljubav prema suzama jednako kao i prema osmehu."

0.jpg

Poslednja izmena:
"Obećao sam sebi,
da budem tako jak da ništa ne može da smeta
pribranosti mog uma,
da govorim srcem, zračim radošću i optimizmom sa svakom osobom koju sretnem,
da učinim da svi moji prijatelji osjete da ima vrednosti u njima,
...da gledam u sunčanu stranu svega i da učinim da moj optimizam postane stvaran,
da mislim samo najbolje, da radim samo za najbolje i da očekujem samo najbolje,
da podržavam i podstičem uspeh drugih kao da je moj lični uspeh,
da zaboravljam greške iz prošlosti i da prionem na veće podvige u budućnosti,
da nosim veselo raspoloženje sve vreme, i da svakoj osobi koju sretnem uputim osmijeh,
da odvajam mnogo vremena za lično usavršavanje i da nemam vremena da kritikujem druge,
da budem isuviše širok za brigu,
isuviše plemenit za ljutnju,
isuviše snažan za strah,
i isuviše srećan da bih dopustio prisustvo nesreće."

0.jpg

Vama je često bio dosadan sopstveni život, stremili ste za tim da odete odavde,
je li tako? Vi žudite da napustite ovo vreme, ovaj svet i ovu stvarnost i da uđete
u jednu drugu stvarnost koja bi vam više odgovarala, u svet u kome ne postoji
vreme. Učinite to, dragi prijatelju, ja vas na to pozivam. Vama je poznato gde
se on krije, poznato vam je da je svet koji tražite – svet vaše sopstvene duše.
Samo u vama samom živi ona druga stvarnost za kojom žudite.

Herman Hese

Ja sam sin Poezije
Poezija ćerka Odraza
Odraz ćerka Razmišljanja
Razmišljanje ćerka Nauke
Nauka ćerka Traganja
Traganje ćerka Velikog znanja
Veliko znanje ćerka Velikog uma
Veliki um ćerka Razumevanja
Razumevanje ćerka Mudrosti
Mudrost ćerka boginje Danu.

V. Bajac

- Kad daješ komad, daj ga na komade.
- Što više znaš - sve više sumnjaš.
- Ako hoćeš imati više, moraš biti nešto više.
- Teškoće rastu što se više primićemo cilju.
- Mudri upadaju u neznanje kad se prepiru sa neznalicom.

Gete

Boje
samo slepi vide sve boje
sve boje su nastale iz crne i bele
crna na belu su kao nesreca na srecu
tesko je pronaci pravu boju... lako je izgubiti
bela je car medju bojama.. sadrze je sve boje
ono sto je nevidljivo za ljudske oci ne moze ni nestati
boje su zenskog roda jer mogu da istrpe i izdrze kao zene
boja je samo cestica sveopsteg bica.. i u nama je onoliko koliko smo deo tog bica
uzalud istu sliku trazis kao i dan svoje smrti.. i jedno i drugo samo od sebe dodje
slikanje nije nista drugo do zamah do zamaha.. popunjavanje praznine izmedju dva sna

ilu-03.jpg

Ima ljudi koji dođu, zarobe nam misli i osećanja, nakupe se u našem srcu, da ono naraste do neba,
a kad odu, ne razmišljaju o tome kakav i koliki će trag u nama ostaviti njihov odlazak.
Kao da je naše srce svemoćno... Ne znaju da je srce kao balon:
postoji rizik – ako se izduva pa ponovo naduva, može da pukne, tek tako... Ne može da podnese još jednom sve isto.

*

Kad bih bio siguran da me neće čuti i odmah poslušati ona gomila prosječnih i nedarovitih ljudi koji su i inače uvijek spremni da sebe i sve svoje uzdižu i precjenjuju, ja bih mladim i darovitim našim ljudima dao jedan savjet.
Radite, rekao bih im, svoj posao ne gledajući ni lijevo ni desno, ni iza sebe ni preda se, ali svoj cilj posta...vljajte visoko, i tražite malo od svijeta oko sebe (što manje to bolje!), ali mnogo od sebe i svoga djela. Uvjeren sam da je većina od nas od početka udarila sebi suviše malen i suviše blizu cilj, i da je više i bolje mogla od onoga što je željela da uradi i postigne. Želite mnogo, težite smjelo i daleko i visoko, jer visoki ciljevi otkrivaju i umnogostručavaju snage u nama. Težite smjelo ka savršenstvu velikih djela, a radite predano i strpljivo na ograničenim i mučnim pojedinostima bez sjajnog vidika, jeftinog samozadovoljstva i tašte veličine. Ciljevima svojim živite, a trošite se neštedimice na sivim i nevidljivim poslovima svakog dana i sata. Često pomišljajte da je život jači i svijet bogatiji nego što mi to u svakom pojedinom trenutku možemo da sagledamo, i ne gubite iz vida da u svakom od nas ima nepoznatih mogućnosti, da u hodu stičemo snage. Htjeti daleko i željeti mnogo, kad je riječ o postavljanju nesebičnih ciljeva, nije grijeh, nije opasno. Pogrešno je i opasno udariti sebi suviše blisku metu, jer to znači iznevjeriti i sebe i druge, ostati dužan životu. Budite nepovjerljivi i stvarni, strogi prema sebi pri izvođenju svake pojedinosti, skromni pri njihovoj ocjeni, ali kod postavljanja ciljeva budite hrabri i velikodušni, mislite smjelo i gledajte daleko.

Andrić

Prvi znak ljubavi jedne žene, to je kad želi da se osami i izdvoji iz svijeta. Žena koja odmah ne napusti svoje dotadašnje navike, vara i sebe i čoveka o svojoj ljubavi. Jedan dokaz ženine ljubavi, to je kult svakog vašeg momenta, svake vaše navike, svakog vašeg predmeta. Istinski zaljubljena žena postaje fetišist. Ona, kao svraka, čuva sve što je čovjek imao u rukama: njegov cvjetić, sliku, olovku, dugme, cigaretu, neupaljenu ili upola ispušenu. Ona u svemu vidi njega, i sve pobožno prinosi k ustima.
Dučić

Ali ja sam navikao da je i ne ocekujem, da sav utonem u slast koju
daje beskrajni trenutak njenog javljanja.
Moglo bi se reci da sam uvek ziveo od osecanja na jedno prividjenje,
a sada zivim od uspomena na ta svoja secanja.
Ono od cega bih hteo da pobegnem ide sa mnom …..
Prolazimo kroz vlaznu tamu i pust, neosvetljen predeo.
Jelena se nece vise javiti. Mrak, vlaga. To nije njen elemenat.
Preda mnom je noc bez sna, nedogledna, jarosna, uoblicena pustinja.
Cini mi se da je zivo bice nece videti i preziveti ni videti joj kraja.
A meni valja ziveti, i cekati.

"Jelena-žena koje nema" Ivo Andrić.

Back