Život pisan srcem

NALIV PERO

Kada bi mi neko poklonio pero ,
mislila bih da je moj zivot poseban
i da nista sto se dogodilo nije izmisljeno ,
sva ljubav i ceo svet
sve vidjeno samo jednom..
Kada bi mi neko bio toliko drag da mogu da verujem ,
kao voljen ili pre jos covek koji voli
koji govori poeziju kao bog koji otvara Crveno more ..
I jos kada bi ista ta osoba ponovo mi donela poklon ,
ovoga puta drveni sat sa pticom koja odlece
ili kompas
tek da sve potvrdi
već bi imali pricu koja nas uci ,
da je covekov dom
izmedju dve neuhvtljive prilike
od kojih ni jedna ne ostavlja onu drugu
sve dok ima slobodu..

Vesna Korać

Nekada sudbina podeli karte ne pitajuci nas ni za sta..jednostavno ih podeli..pa..ili povecaj ulog ili plati.. velike igre ne mogu bez velikih igraca..Mirne ruke,hladna glava i pogled beze emocija ne ide bez velikog srca....i sve je dobro dok se ne igra u dusu....

Zamagljeno staklo

Nežnosti moja, koliko je godina
bez tebe prošlo
i jedva da te prepoznajem.
Ptica koju još pamtim
ponovo maše krilima
silazeći s davnog neba,
nekadašnje zvezde
opet će progristi
tamnu ponjavu neba
i zaslepljen gledam
njegovo staro lice.
Ako sam kralj
ja sam i prosjak
koji okreće tebi
svoje gladne oči.
Naslanjam usne

na zamagljeno staklo
i slušam reči
koje jedna duša
govori drugoj.

zvonimir golob

kishawwwwzd6.jpg

Već dugo hodam na tankom ledu.
Mnogo toga nije uredu.
Znam ,van toga je i dan odluke,
kad će mo pouke izvući.
Pući će mi srce, jednom će morati.
Pitam se, kako gorak ti osećaj nije,
kad ne želis odati bol dodatni.
Pod tankim ledom više je pukotina nego ljubavi.
Pod bregom uspomena je meko srce koje se steglo

Kada sam bila na prvoj godini fakulteta, profesor nam je dao iznenadni test. Ja sam bila standardni štreber koji je letimično pročitao sva pitanja i stigla do poslednjeg koje je glasilo: “Kako se zove gospođa koja čisti naš sprat?”

Mislila sam da je u pitanju šala. Videla sam ženu nekoliko puta - tamnokosa, pedesetih godina - ali kako sam mogla da znam njeno ime. Predala sam papir, ostaviviši poslednje pitanje neodgovoreno. Jedan drugi student je pitao da li će i poslednje pitanje ulaziti u ocenu. Profesor je rekao “Naravno. Tokom vaših karijera, sretaćete mnoge ljude. Svi su važni. Oni zaslužuju vašu pažnju i brigu, čak i ako se samo nasmejete i kažete im ‘Zdravo’”.

Nikad nisam zaboravila tu lekciju. Takođe sam saznala da se ona zove Vera.:heart:

Kada sam bila na prvoj godini fakulteta, profesor nam je dao iznenadni test. Ja sam bila standardni štreber koji je letimično pročitao sva pitanja i stigla do poslednjeg koje je glasilo: “Kako se zove gospođa koja čisti naš sprat?”

Mislila sam da je u pitanju šala. Videla sam ženu nekoliko puta - tamnokosa, pedesetih godina - ali kako sam mogla da znam njeno ime. Predala sam papir, ostaviviši poslednje pitanje neodgovoreno. Jedan drugi student je pitao da li će i poslednje pitanje ulaziti u ocenu. Profesor je rekao “Naravno. Tokom vaših karijera, sretaćete mnoge ljude. Svi su važni. Oni zaslužuju vašu pažnju i brigu, čak i ako se samo nasmejete i kažete im ‘Zdravo’”.

Nikad nisam zaboravila tu lekciju. Takođe sam saznala da se ona zove Vera.:heart:

Svaki covek je prica za sebe i svako od nas ima neku misiju svojim rodjenjem..Samim tim sto smo rodjeni i sto smo covekolika bica..sto imamo svest i emocije i sto delima opravdavamo nasa postojanja ..zasluzujemo svaciju paznju..

Svaka čast profesoru...od tog čoveka ste mogli mnogo naučiti, da cenite ljude ma
čime se oni bavili....svako je vredan na svoj način...ne postoji manje vredan posao
te samim tim ni čovek koji se nekim takvim poslom bavi...ne treba biti zanemaren.
Ko zna koliko duše je bilo u toj gospođi Veri...koja je čistila vaš sprat.

Razboleo se jedan kralj od čamotinje i nije više znao šta bi na ovom svetu zavoleo, šta poželeo. Stao je venuti kralj i dvorski savetnici dadoše se u brigu i počeše se domišljati kako da ga ozdrave od ove boljke koja spopada site i bogate. Nakon dugog većanja lekara bi propisan lek : kralj će ozdraviti onog časa kada na sebe obuče košulju sretnog čovekaKrenuše svetom mnoge poslaničke grupe u potragu za sretnim čovekom. Propešačili su sela i gradove, obišli imanja i kolibe i svuda gde bi naišli na čoveka koji nije izgledao uplašen, namrgođen ili setan, pitali su ga da li je on sretan čovek.
Uvek su dobijali odrečan odgovor - svakoga je na ovom svetu snašlo ponešto zbog čega se osećao nesretnim, bilo da je to što nije imao poroda, što mu je porod pokosila bolest, bilo to što je bio siromašan ili što je strepio nad svojim bogatstvom, to što je bio osamljen ili što je živeo sa ljudima koje nije voleo ili to što je voleo ljude koji nisu živeli sa njim...

Kada su već sve pretražili poslanici i kada su se umorni vraćali u prestonicu, dopre im do uha nečije veselo pevanje. Videše pred sobom čoveka koji sedi na suncu i peva. Upitaše ga za razlog njegovog veselja.
-Nemam nikakvog razloga - odgovori čovek - ja pevam naprosto zato što sam sretan!

Kada su to čuli kraljevi poslanici jurnuše do čoveka da mu brže - bolje skinu košulju. Ali, da! Na sretnom čoveku ne beše košulje.

Stojim i posmatram povrsinu vode...Ispod povrsine... pojavis se ti... Cutis i samo me prigrlis jer znas...da je taj zagrljaj sve sto mi treba da se rehabilitujem od brzine zivota i tempa koji mi se namece...a onda mi glava klone na tvoju ruku i pozelim da tako...zajedno pobegnemo jos dublje...mozda do samog dna...pozelim da se ucaurimo negde i tako zagrljeni jednostavno odcutimo jedan ceo vek... a onda izadjemo slobodni... rasirenih ruku i krenemo u dugu setnju prepletenih prstiju...
Nocu mi je ljubavi posebno tesko.... kada dodjem premoren... vec pomalo i ruiniran od mnostva ljudi koji zele deo mog vremena i preplicu se...kradu ga...otimaju grubo ne razmisljajuci da li ga imam dovoljno i da li mi ne prijaju...dodjem i sednem...potrazim te pogledom...ali ne prica mi se...samo mi se cuti...tako bas...tu i tako bas...sa tobom...
Ali tebe nema...i onda legnem...sklopanjem ociju i cutim...i sanjam kako tonemo zagrljeni...

Kad god si sa mnom,
ti me u zivot vratis,
Kad tama u mom svetu je,
ti kao svetlost svratis
i vodis me do sna
gde samo ti i ja
noci zvezde krademo.
Kad god si sa mnom,ne osecam dah vremena na licu
i ne vidim tamne boje u koje svet tone,
i misli koje bole nestanu
kad se probudimo u zagrljaju nasmejane zore.
I u svetu ovom cudnom....
Ti jos jedino na ljubav podsecas
I sve nezne reci sveta zive u tebi
kad god si samnom

Brunette-1-1.jpg

Priznajem!
Lagala sam svet da ništa mi nije. Da ista sam ona čije lice pamte. Obmanula prostor i promakle sate. Ćutala istinu pred Porotom pravde.
Mea Culpa!

Isušila mora, podvezala reke ispod samog toka, jezerske vode usahla sa gora. Ispravila željom vrh planine bedne, pokosila livade i pašnjake medne. Ugasla mesec i zvezde bele.
Sunce u malenu šaku skrila. Da bih sa njim bila.
Mea Culpa!

Obila sam reze na vratnici sreće. Ćelije tuge stopila na plamenu sveće. Razbila katance i pustila dan. Sebe prodala za jedan san.
Mea Culpa!

Ukrala sam svemir da ga njemu dadnem. Sa nebom u džepu, pred njega da padnem.
Ponornici svetla zatvorila puta, da mi ljubav, sa njom, ne odluta.
Mea Culpa!

Ubila sam prošlost. Bez stida. Bez srama.
I sve sam svoje, njemu dala.
Mea Culpa!

Budim se ....
cujem kako dises,toplota se siri mojim telom ...
lepo mi je ne zelim da ustanem.Pod rukama mi kuca tvoje srce ...
koza nam se spojila u jedno...
spustam ti lagano poljubac na prsa ...privijas me sebi ....
otvaram oci i znam da sam pored tebe ...

12 avg. --Uselili smo u nasu novu kucu u Kanadi. Tako sam uzbudjen. Ovdje je
tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva cekam da ih vidim prekrivene snijegom.

14 okt. --Kanada. To je najljepsa zemlja na svijetu. Lisce je poprimilo sve one
divne nijanse zute i zelene boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena.
Tako su graciozni. To su najljepse zivotinje na svijetu.
Ovo mora da je raj.

11 nov. -- Dan sjecanja (Kanadski drzavni praznik). Lov na jelene ce poceti
uskoro. Ne mogu da zamislim da netko moze ubiti tako divnu zivotinju. Nadam se
da ce ukoro snijeg.
Tako je divno.

02 dec. -- Nocas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bjelim
pokrivacem. Izgleda kao najljepsa razglednica. Izasli smo napolje, ocistili
stepeniste i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobjedio). Kada je prosla
grtalica morali smo ponovo da ocistimo kapiju.
Koja divna zemlja. Volim Kanadu.

12 dec. -- Nocas opet snijeg. Opet prosla grtalica i zatrpala kapiju. Ovdje je
prekrasno.

19 dec. --Nocas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je
zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja.
Opet jebena grtalica.

22 dec. -- Opet padaju ona bijela govna!!! Dobio zuljeve od lopatanja i
ledja me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza coska i samo ceka da
ja ocistim ispred kapije.
Supak.

25 dec. -- Sretan Bozic. Jos malo usranog snijega. Ako mi ikad padne saka onaj
***** sto vozi grtalicu, ubit cu ga. Mater im ***** sto ne posipaju vise soli po
cesti pa da se prije otopi.

27 dec. -- Nocas opet snijeg. Ne izlazim vec tri dana sem sto cistim snijeg kad
god prodje grtalica. Ne mogu nigdje ici, auto se zaglavio u brdu snijega ispred
kapije a i hladno je. Kazu da ce nocas pasti novih 30cm tih govana.

28 dec. -- Prognoza je bila losa. Palo je pola metra. Ako vako nastavi nece se
otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj supak dosao kod mene da trazi
lopatu. Rekao sam mu da sam vec slomio sest lopata cisteci ta govna sa vrata sto
ih je on nabacio i zamalo da sam mu je slomio o glavu.

04 jan. --Najzad izasao iz kuce. Otisao do prodavnice da kupim nesto hrane i kad
sam se vracao udario kolima jelena. $3000 stete na kolima. Te jebene nemani
trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima. Sto ih lovci ne pobise jesenas?

03 maj --Odvezao kola kod mehanicara. Nevjerovatno koliko su zardjala od jebene
soli sto je posipaju svuda.

10 maj -- Selim na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan moze zivjeti
u toj jebenoj Kanadi.

12.svibanj
Stigli smo na Floridu. Uselili smo se u novu kuću. Tako je velika i lijepa i ima sav komfor...ima i bazen naravno. Kako je ovdje samo toplo i ugodno. Već sam zaboravio usranu Kanadu. Jako volim Floridu.

20.svibanj
Ovdje su ljudi nevjerojatno dobri i uvijek se smiju. Florida je stvarno zanimljiva, a ima i puno zanimljivih životinja. Baš je fino toplo. Ovog tjedna sam se ugrijao od one usrane Kanade. Stvarno volim Floridu.

12.lipanj
Već smo mjesec dana tu i vrijeme je još uvijek toplo, ali vlažno. Dobro da u kući imamo klimu. Susjed mi je pričao kako u jednom obližnjem restoranu poslužuju dobrog pohovanog krokodila. Kako ljudi mogu jesti te divne životinje, koje potječu još iz doba dinosaura. To ne mogu nikako razumjeti. Vidjeli smo puno toga na Floridi, nevjerojatno je dopadljiva. Najviše te volim, Florido!!

30.lipanj
Otkada smo došli, vrijeme se skoro uopće nije mijenjalo. Uvijek toplo, a sad već malo i previše vlažno. Ali klima uređaji u kući i autu rade odlično. Noću nam jedino pomalo smetaju komarci, kojih ima i u ovo doba godine. Upoznao sam još neke susjede. Stvarno su ljudi ovdje dobronamjerni.

18.srpanj
Nevjerojatna vrućina i skoro 100% vlaga. Za vikend idemo na obalu. Nadam se dobrom provodu.

20.srpanj
Kakva noć. Žena u hotelu je slučajno ostavila prozor otvoren. Zamalo su me živog pojeli ti odvratni komarci. Kad smo se htjeli vratiti kući, shvatili smo da nam je netko ukrao auto. I tako smo se vozili nazad taksijem. Crnac taksista cijelo se vrijeme samo smješkao. Imao sam dojam da nam je on ukrao auto. Bogme ima ovdje kriminala.

21.srpanj
Nakon vraćanja kući, opet taksijem na posao. Pa ja kao da radim samo za crnačke taksije. U firmi mi je šef rekao da se ne smješkam dovoljno, ali kako da glupanu objasnim da nisam oka sklopio od onih jebenih komaraca, a ukradenog auta se nisam ni sjetio. Nevjerojatna vrućina.

30.srpanj
Toplinski val je na maksimumu, a nama je u kući crkla klima. I još ovi vampirski komarci. Jedino me spašava jutarnje kupanje u bazenu. Ali jutros kad sam se htio baciti u bazen, vidio sam u njemu krokodila od 3 metra!! Još mi je samo ta pizdarija trebala. Brzo zovem 911 da pitam što trebam napraviti, a oni kažu da ga pustim na miru i da će on sam otići odakle je i došao. Poludit ću.

31.srpanj
Već ujutro nevjerojatna vrućina. Na poslu sam opet kao prebijen. Onaj šupak od šefa mi opet sere da se ne smijem dovoljno i da to nije dobro za mušterije. **** krokodil i njega i njegove mušterije.

1.kolovoz
Kakva vrućina. Već drugi dan bez klime, što znači i bez spavanja. Sve će izgoriti, samo je komaraca sve više. Ona mrga od 3 metra kao da kampira u mom bazenu. Ispričam cijelu priču susjedu, koji se samo smješka kao i uvijek.

2.kolovoz
Jedva dočekam da mi dođu popraviti tu jebenu klimu. A onaj niger umjesto klime sredi moju kćerku. Policija kaže da treba biti pažljiv, a da crnca vjerojatno neće moći uhvatiti jer su ionako svi isti. Vrućina kao da smo u paklu. ***** ti Floridu.

12.kolovoz
Ne možete zamisliti tu vrućinu. Ovdje smo još uvijek, kao u paklu. A otkad smo došli, vrijeme je isto. Šef me izbacio iz firme, s osmijehom na licu, s objašnjenjem da su se mušterije pobunile jer se nisam dovoljno smješkao. E tako, ostadoh bez posla. Na putu kući svratim u kafić da se napijem. Svi se meni i mojoj priči smiju, a posebno onaj policajac koji me nakon toga uhvatio pijanog i traži da mu platim 3000 dolara. Majku im *****, mrzim Floridu, prokleta bila!!

13.kolovoz
Petak, 13. Bože, kakva vrućina. Vraćam se kući iz ćuze, bez auta, bez posla i bez para. Mrzim taksiste. Svi bježe s osmijehom na licu, a usput mi kažu da dolazi uragan Mitch. Legnem u kuću u kojoj još ne radi klima, da malo razmislim o svemu. Odjednom nevjerojatan vjetar zapara zrak i kuća ostane bez krova, a za par minuta ja ostao i bez kuće. Vjetar sve odnio. Nemam više ništa, samo je onaj krokodil ostao u bazenu. Što ga nisu pojeli u onom restoranu... Susjedi se vraćaju i s osmijehom na licu mi kažu da sam imao sreću što sam preživio Mitcha. Opet je vrućina kao i prije, a ja bez svega, mrzim Floridu. Selim se odavde.

D’accord, il existait d’autres façons de se quitter
Quelques éclats de verres auraient peut être pu nous aider
Dans ce silence amer, j’ai décidé de pardonner
Les erreurs qu’on peut faire à trop s’aimer
D’accord la petite fille en moi souvent te réclamait
Presque comme une mère, tu me bordais, me protégeais
Je t’ai volé ce sang qu’on n’aurait pas dû partager
A bout de mots, de rêves je vais crier

Je t’aime, je t’aime
Comme un fou comme un soldat
Comme une star de cinéma
Je t’aime, je t’aime
Comme un loup comme un roi
Comme un homme que je ne suis pas
Tu vois, je t’aime comme ça

D’accord je t’ai confié tous mes sourires, tous mes secrets
Même ceux, dont seul un frère est le gardien inavoué
Dans cette maison de pierre,
Satan nous regardait danser
J’ai tant voulu la guerre de corps qui se faisaient la paix

Je t’aime, je t’aime
Comme une star de cinéma
Je t’aime, je t’aime

Je t'aime, je t'aime
Comme une star de cinema
Je t'aime, je t'aime, je t'aime, je t'aime, je t'aime, je t'aime

Dragi roditelji

Vec 3 meseca je proslo kako sam na fakultetu a jos vam nisam pisala.
Stidim se zbog toga, ali vam obecavam, da cu sve to sad nadoknaditi!
Ali pre nego sto nastavim sa pisanjem ovog pisma, molim vas, sedite!

Nikako nemojte dalje citati ovo pismo stojecki!
Vec su mi skoro potpuno zacelile opekotine i vec sam se skoro potpuno
oporavila od soka sto sam morala da skacem sa cetvrtog sprata.
Provela sam samo 2 nedelje u bolnici, vid mi se vec skoro u potpunosti
vratio a i povracam samo jednom nedeljno.

Posto sam pozar izazvala sama, moracemo univerzitetu da platimo
350.000 odstete, ali to nije nista, jer je glavno da sam ostala ziva.
Imala sam srecu, jer je covek, koji stanuje preko puta, primetio sta
se desava i pozvao vatrogasce i hitnu pomoc. I posetio me je u
bolnici, a posto nisam imala gde da odem (moja soba je u potpunosti
izgorela), bio je tako ljubazan i ponudio mi da predjem kod njega. Ima
jednosoban stan, ali nam je zato sjajno.

Inace, on je dvaput stariji od mene, ali ludo smo se zaljubili jedno u
drugo i planiramo da se vencamo. Jos se nismo tacno dogovorili kada,
ali hteli bismo da se vencanje odrzi pre nego sto se na meni primete
tragovi trudnoce. Uistinu, dragi moji, bicu majka! Znam, da jedva cekate
trenutak, kad cete postati baba i deda, i potpuno sam ubedjena da cete
bebice (jer cekamo trojke) primiti sa onoliko ljubavi, sa koliko ste
mene okruzivali kada sam bila mala.

Jedina stvar, koja trenutno odlaze nasu svadbu, je da je moj verenik
pokupio negde neku odvratnu infekciju. Zbog toga smo oboje opet u
bolnici, jer sam i ja to dobila, ali sada nam je mnogo bolje
zahvaljujuci antibioticima, koje dobijamo intravenozno. Doktori ovu
bolest nazivaju sifilis, ili tako nekako.

Znam, da cete mog supruga docekati sirom rasirenih ruku, i uskoro ce
postati deo nase porodice. To je veoma drag covek, i uprkos tome sto
nema zavrsenu osnovnu skolu veoma je ambiciozan. Naravno, on je druge
veroispovesti, ali znam da ste vrlo tolerantni, pa vam nece smetati ni
to sto je tamnije puti. Sigurna sam da cete ga voleti bar onoliko
koliko ga ja volim!!! Posto je priblizno vasih godina, slagacete se vrlo
dobro, narocito kad se preselimo kod vas (jer je nas stan suvise mali za
toliko ljudi). Cini mi se da su i njegovi roditelji cestiti ljudi,
njegov otac je poznati svercer narkotika iz Afrike, odakle je poreklom
i moj buduci...

Tako, sada, kada sam vam sve opsirno opisala, mislim da je vreme da vam
priznam da mi nije izgoreo stan, tako da mi nije nista, nisam ni bila
u bolnici, nemam ni verenika ni sifilis, niti nikakvog crnca, niti sam trudna.
Istina je ta, da sam pala iz matematicke analize i makroekonomije, a iz
informatike sam se provukla, pa sam htela da vam pokazem da na ovom svetu
postoje i gore stvari od ovih!

Ljubim vas

Vasa cerka

:D

Jesi l’ moje
Naj moje?
Jesam tvoje
Naj tvoje.
Da ti sviram u usima?
Da mi kupis dve firange od cica.
Al’ da budu na cvetice.
Da zakacim viljuskama
na ragastov od pendzera.
Da me mrze sve komsije.
Da ja imam samo tebe.
Da ti imas samo mene.
Da ne udje ni Mesec ni Sunce.
Da u sobi bude jedna crkva.
Da gledamo kroz taj pendzer,
kroz taj pendzer pun cvetica,
da je zivot nesto nase,
najnase.
Da je zivot nesto tako lepo
kao u samoposluzi "Zvezda".
Jesi l moje?
Naj moje?
Jesam tvoje.
Naj tvoje ...
( N.A.)

I onda shvatis(Šta je s' tobom)

kad se najmanje nadas da ćeš shvatiti da je tvoj svet bio prevelik za nečije korake;
da su tvoje odaje bile isuvise tople za nečije hladne dodire;
da je tvoj osmeh bio isuvise čist i iskren za nečije poglede;
da je tvoja ljubav isuvise duboka i nema granica za nečiji „isplaniran zivot”;

i tako lutas odajama u kojima pokusavas da pronadjes i najmanji komadic svog bica po kom bi te neko, ko te je davno znao, mogao prepoznati u toj hrpi izguzvanoj od secanja koju nemiri raznose po ivicama tvoje duse.

zatvaras prozore i skrivas pogled od sunca.
navlacis zavese od chelika kroz koje svetlost ne može proći ne zato što neće već zato što joj ti nećeš dozvoliti..ne ovaj put...ne sada...

i onda shvatis kako je svet sebican, nije da to nisi znao pre i da nisi osetio na svojoj kozi, al si verovao da će se ipak neki promeniti il' da će te razumeti oni koji su ti najbizi...

il' ti ne dajes mnogo od sebe pa sve izgleda tako shkrto?

a šta je sa tobom koji dajes sve i netrazis za uzvrat ništa?
šta je sa tobom koji si naucio da je sve u zivotu prolazno i koji si resio njegovu enigmu i naucio da uzivas u malim stvarima koje mnogi ignorisu?

šta je sa tobom koji kad te povrede ne vracas udarac nazad?
koji razume uvek šta drugi i zašto drugi rade ono sto rade, na način na koji rade, u vreme koje rade...
dal' si se ikad pitao DOKLE CES TI RAZUMETI DRUGE?!
al' shvatas da si tako „navikao” druge oko sebe, da bas to ocekuju od tebe - tako da oni uvek mogu da rade sve to što rade, jel' znaju da ćeš ih opet po ko zna koji put razumeti i time opravdati nesvesno njihove akcije...

šta je sa tobom koji se nadas boljem sutra a ono nikada da dodje, već kasni mesecima i godinama kao poslednji voz kome se nezna početna stanica?

šta je sa tobom koji si porazen, izneveren, izdan, prevaren od strene onih od kojih si najmanje ocekivao bas onda kad su ti bili i i vise od samog zivota potrebni?
dal trazis utehu u secanjima, pesmama, vinu, drugim ljudima...
dal se topis u tom bolu sve dok neshvatis da je to uzaludno i da ničemu ne vodi - il' stojis kao najaca stena kojoj ni jedno nevreme i ne planirane nepogode ne mogu ništa?

dal'sebi govoris da ćeš manje i preciznije voleti u buducnosti?
dal' ćeš zbog proslih loših iskustava kaznjavati ljude koji to ne zasluzuju, ljude koji su zavoleli tu osobu koja si zaista?
dal' ćeš biti dovoljno jaka licnost da pogledas istini u oci i prihvatis svoju odgovornost kao pravo racionalno biće koje netrazi sazaljenje i simpatije ni od koga?

šta je sa tobom, u cijem svetu svi su drugi krivci sem tebe?
šta je sa tobom koji odbijas da prihvatis istinu serviranu direktno u svoju facu koja se vremenom izoblicila od mnogih mozdanih nepogoda tvog iskomleksiranog sveta u kom se vesto krijes i broj ljudi je ogranicen da u njega udje?

šta je sa tobom koji zbog ponosa i ega gubis sve vredno u zivotu?

šta je sa tobom koji ovo čitaš dal si se pronasao/la u ovim redovima?
dal si otkrio/la nešto novo sto pre nisi znao/la?
ok je.

svaki dan je pun iznenadjenja i donosi nam nešto novo sa mirisom proslosti il' nam donosi ono staro „presvuceno” u neki novi trend koji je prolazan kao i ovaj dan, s' namerom da nas zavara.

šta je sa tobom koji si ovo procitao/la, kakav je bio tvoj dan?B ...

Možda Bog želi da sretnemo nekoliko pogrešnih ljudi pre nego što sretnemo pravu osobu, tako da kada je napokon sretnemo budemo svesni koliko moramo biti sretni I zahvalni na tom daru. Istina je da neznamo šta imamo dok to ne izgubimo, ali je istina da neznamo što nam nedostaje dok to ne nađemo. Potrebna je samo minuta da vam se netko svidi, sat da se zaljubite, dan da nekog zavolite ali potreban je celi život da nekog zaboravite. Ljubav započinje osmehom, raste poljupcem, a završava suzom(a moze i suza radosnica). Dati nekome ljubav ne znači da će I on voleti vas. Samo budite zahvalni što vas čuva u srcu. Ne idite za izgledom- može zavarati. Ne idite za bogatstvom- može pokvariti. Idite za onim tko vas čini radosnim jer potreban je samo jedan osmeh da vam ulepša dan. Imate dovoljno sreće da budete nežni, dovoljno tuge da budete saosećajni, dovoljno srca da volite I dovoljno nade da budete sretni. Sreća postoji za one koji su povređeni, one koji traže I one koji se trude jer samo oni znaju ceniti ljude koji dotaknu njihov život. Svaka budućnost temelji se na prošlosti. Ne možete uspeti u životu ako ne zaboravite I ne oprostite slomljeno srce. Sanjajte šta želite sanjati, budite gde želite biti, napravite što želite napraviti jer samo je jedan život I samo je jedna prilika za njega. Zato iskoristite je najbolje kako znate jer nema nikoga umesto vas. Vi ste jedni I jedini. Upamtite to!
*
-Da sam sklapala deo po deo, onakvog kakvog zamišljam za sebe. Spolja i sa svim tvojim osobinama, kockicu po kockicu, dobila bih baš tebe. Takvog kakav jesi. Sa svim
vrlinama i manama .
Vetar mi te doneo,spustio s nebeskih visina da budemo jedno,da nas obuzme toplina,valovi su mi te doneli sa morskoga dna da budes moja STVARNOST, a ne deo SNA

SA MNOM IMA NEKA GREŠKA

Sa mnom ima neka greška
lice mi se stalno smeška
he - he

Bez razloga i bez veze
usta mi se samo keze
ho - ho

I kad nećem i kad hoćem
moram da se zakikoćem
hi - hi

Nestrpljiv sam, jedva čekam
da se malo zacerekam