Ah. Dakle, ti si vec zakljucio da sam lupio..
No dobro.
Dakle, Verujem da se kod muskaraca preljuba razlikuje u najvecem broju slucajeva, upravo zbog uzroka same potrebe.
Muskarci ne kontrolisu zivot, onako kako ga zene kontrolisu. Mi ne radjamo. Nemamo pojma da smo napravili dete. Nemamo vezu sa novim zivotom , onako konkretno kao zena. O tome nas obaveste. Otud jedna vrsta straha od smrti kod muskaraca, koja je sasvim drugacija od onog straha od prestanaka zivota i kod muskaraca i kod zena. Ta dodatni podsvesni strah, tera cesto muskarce da se samodokazuju i samo-potvrdjuju. Jedan od oblika samopotvrdjivanja je osvajanje i samo-dokazivanje. Muska preljuba, iz tih razloga, najcesce nema tezinu. Vrlo cesto, muskarac koji vara svoju zenu, do kuce zaboravi zenu s kojom je bio. Ni imena ne moze da joj se seti. I naravno, on i dalje voli svoju porodicu i svoju zenu nesmanjenom ljubavlju. A ta avantrura mu nije vazna. dakle, mislim da je to najcvesci slucaj.
S druge strane, zensska preljuba ima sasvim drugaciju tezinu. Znene najcesce varaju svoje muzeve i partnere iz oscaja zaljubljenosti. Gotovo uvek ima emotivnog angazmana. Uvek znaju s kim su spavale. I to gotovo nikad nije povrsno i bez ikakvih emocija. Po svojoj prirodi, verujem da zene imaju dublji osecaj intime nego muskarci, sto mije logicno, obzirom na ulogu, morfologiju i ostalo sto treba da produzi zivot. Zato instiktivno po ulasku u vezu pokusavaju u velikom broju slucajeva da svoje JA zamene sa novim... svojim MI.. No takvi se pokusaji, naravno najcesce zavrsavaju zalosno. Zene sve to.. dozivljavaju na sasvim drugi nacin , nego muskarci. narafvno, ima i drugacijih primera, no verujem da je u vecini slucajeva upravo ovako.