ЖИВОТ И ЕКОНОМСКА СИТУАЦИЈА У СРБИЈИ

Pile moje, zubi se cuvaju pa se retko popravljaju, jos redje vade...Radikali to ne znaju.
U Svedskoj vec ima familija sa tri generacije bez karijesa.Standard + kultura.
I ne ucim decu nego studentkinje i ponekog studenta.Nisam uopste ni pedagog ni demagog.Vanredni profesor-saradnik-predavac na nekoliko univerziteta (stranih).

...slusaj ti pile: ja imam sve zdrave zube ali kad vidim nekoga ko je bez zuba pozelim da sam Paris Hilton pa da ih sve posaljem kod zubara... razmisljala sam i ja kao ti u osnovnoj - jedna Romkinja zbog mene nije htela da dolazi u skolu dok mi mama nije neke stvari objasnila...nadji i ti nekoga makar i pod stare dane da ti objasni da nije lepo izrugivati se tudjoj nesreci

...slusaj ti pile: ja imam sve zdrave zube ali kad vidim nekoga ko je bez zuba pozelim da sam Paris Hilton pa da ih sve posaljem kod zubara... razmisljala sam i ja kao ti u osnovnoj - jedna Romkinja zbog mene nije htela da dolazi u skolu dok mi mama nije neke stvari objasnila...nadji i ti nekoga makar i pod stare dane da ti objasni da nije lepo izrugivati se tudjoj nesreci
Pile moje, to sa zubima je vise stvar kulture. Na to sam i aludirao u postu.
I ja pozelim da sam Bil Gejts i pootvaram bolnice, prihvatilista, javne kuhnje...

Ja lepo živim i dobro mi je...................za sve Neeuropejce jedan savet: Pare se zarađuju teškim radom a ne sedenjem i pljuvanjem po vlasti i snivanjem o periodu kada je se jedino od šverca koječega moglo živeti.........................

Rad nije izmislila "Europa".
Ovde se i te kako radi.Ti verovatno u zivotu nikad i nista nisi ni radio kada tako pricas.
Posten i radan covek treba da zivi od tog svog rada i postenja,a u Srbiji to nije slucaj.

P.S. Kod nas u Srbiji se kaze Evropa.

Rad nije izmislila "Europa".
Ovde se i te kako radi.Ti verovatno u zivotu nikad i nista nisi ni radio kada tako pricas.
Posten i radan covek treba da zivi od tog svog rada i postenja,a u Srbiji to nije slucaj.

P.S. Kod nas u Srbiji se kaze Evropa.

Ja radim od svoje 19 godine kada sam završio srednju školu i samo prekinuo dok sam studirao te itekako znam šta znači rad u pravom smislu reči.....................Radio sam i fizikaliju.....................Ja živim od svog rada i ne žalim se.................Izraz koji sam upotrebio u prethodnom postu je uzet od vas nazadnih snaga koje postoje u Srbiji..............A mnogo više je vas takvih nepismenih koje sam ja ispravljao u pravopisu...........Izraz koji sam upotrebio malopre je namerno uzet u takvom kontekstu............

Ja radim od svoje 19 godine kada sam završio srednju školu i samo prekinuo dok sam studirao te itekako znam šta znači rad u pravom smislu reči.....................Radio sam i fizikaliju.....................Ja živim od svog rada i ne žalim se.................Izraz koji sam upotrebio u prethodnom postu je uzet od vas nazadnih snaga koje postoje u Srbiji..............A mnogo više je vas takvih nepismenih koje sam ja ispravljao u pravopisu...........Izraz koji sam upotrebio malopre je namerno uzet u takvom kontekstu............

Kad si,kako kazes radio i radis,zar ne vidis oko sebe radne i postene ljude koji ne zive onako kako bi trebalo da zive od tog svog rada?A sve zbog kriminala,korupcije i teske kradje koje godinama ne prestaju.Ti si uvalio svoju bulju,i naprasno si oslepeo?

P.S. Ispravka nije u pravopisu,vec u nacinu razmisljanja.

Kad si,kako kazes radio i radis,zar ne vidis oko sebe radne i postene ljude koji ne zive onako kako bi trebalo da zive od tog svog rada?A sve zbog kriminala,korupcije i teske kradje koje godinama ne prestaju.Ti si uvalio svoju bulju,i naprasno si oslepeo?

P.S. Ispravka nije u pravopisu,vec u nacinu razmisljanja.

Ja dobro vidim kako je jer sam i ja bio u takvoj situaciji ali jedino rešenje je da se radi i trpi dok tranzicija ne prođe..................Svi su prošli kroz to pa moramo i mi...................Ja nisam uvalio svoju bulju(izraz iz 90-tih) već sam polagao 3 testa i obavio posle toga još 2 razgovora kako bih bio primljen tu gde sam........................Ispravljao si me za izraz a što se tiče načina razmišljanja: ja razmišljam kao Evropljanin a ne ako Rus kao ti npr............

овде се могу поставити мишљења о томе какав је живот и економско стање грађана и уопште у Србији.

Pa generalno je ocajan mada naravno ima mali procenat onih kojima je extra, mali procenat onih kojima je dobro i jedan procenat onih kojima je prividno dobro zahvaljujuci kreditima u koje su se uvalili i vecini je verovatno lose da ne kazem ocajno.

Ja dobro vidim kako je jer sam i ja bio u takvoj situaciji ali jedino rešenje je da se radi i trpi dok tranzicija ne prođe..................Svi su prošli kroz to pa moramo i mi...................Ja nisam uvalio svoju bulju(izraz iz 90-tih) već sam polagao 3 testa i obavio posle toga još 2 razgovora kako bih bio primljen tu gde sam........................Ispravljao si me za izraz a što se tiče načina razmišljanja: ja razmišljam kao Evropljanin a ne ako Rus kao ti npr............

Tranzicija ????? Izmisljotina koja u prevodu znaci bogacenje male grupe ljudi na racun naroda a narodu ostaje da ko ima srece ili neku vezu da ce mozda spasiti svoje dupe a ostali su najebali.
Tranzicija je u praksi : Unistavanje fabrike da bi je neki lopov posle kupio za male pare. To ti je tranzicija koju nam prodaju ovde.

Tranzicija ????? Izmisljotina koja u prevodu znaci bogacenje male grupe ljudi na racun naroda a narodu ostaje da ko ima srece ili neku vezu da ce mozda spasiti svoje dupe a ostali su najebali.
Tranzicija je u praksi : Unistavanje fabrike da bi je neki lopov posle kupio za male pare. To ti je tranzicija koju nam prodaju ovde.

To o čemu ti pričaš znači samo da li je ili nije tranzicija sprovedena kako treba ili ne.......ono o čemu ja pričam je da se izvrši privatizacija državnih firmi da ih ne bi i dalje krali kojekakvi direktori i dovodili firme do propasti a narod onda ostajao bez posla...........Koji god privatnik kupi neku firmu sigurno je nije kupio da je zatvori jer je dao svoje pare........................Druga je priča što su plate male................

postoji vishe vrsta drzhavnih tranzicija, postoji ona tranzicija u kojoj se vrshe reforme i modernizacija celokupne drzhave, a postoji i ona tranzicija materijalnih dobara na nechiji rachun. ove dve nikako ne idu zajedno, jer takorechi druga iskljuchuje prvu.

i vazhnije, poshto je narod stoka, oni uspeshniji sistemi tretiraju (ili u svrshenom vremenu) stoku dok se ne uljudi jer biti chovek je privilegija, a u drugom sluchaju stoka tretira sistem

Gde ti sada zivis?
Koliko sam shvatio ti nisi u Srbiji?
Nije bitno, zivim u BG. U Australiji sam nekim poslom na tri meseca.
Neko rece na ovom forumu da " na sirotinju i zec vadi kitu ", otprilike nam se se i desavaju sva ova sra'a zato sto smo ekonomski nejaki.
Zato se i opredeljujem za one koji nude bolji ekonomski program za Srbiju.

Neko rece na ovom forumu da " na sirotinju i zec vadi kitu ", otprilike nam se se i desavaju sva ova sra'a zato sto smo ekonomski nejaki.
Zato se i opredeljujem za one koji nude bolji ekonomski program za Srbiju.

Tačno. Najbolji patriotizam se sastoji u - ekonomskom jačanju države. Ali, dok to mnogi, zaluđeni jeftinom demagogijom, shvate... :roll:

Stanje lose, jos malo katastrofalno zbog debila na vlasti. Lose je i pod "nasima", a pod radikalima ce tek da bude kako se razvija situacija. Posle ce oni da optuze strane faktore da to rade namerno, ali cinjenica je da to nece da rade pored DS-a. Ma koliko zgotivio nekog od njih i ja shvatam da su lopine. Svi zajedno iz svih stranaka bez izuzetaka. Mozda neki pojedinac (ja i dalje verujem u Djelica), ali i to je retko. Necu da obrazlazem jer mi treba par sati kucanja. Bolje da napisem knjigu, mozda je neko i kupi.
Sto se mene tice pod DS-om bez DSS-a stvari idu lagano na bolje. Previse sporo, ali sigurno. Samo da ne idu unazad.
I zato ako bude srece palim i ja za par nedelja preko da radim u svojoj struci (ekolog) za dobre pare kada ovde vec ne mogu, kao sto su i sto ce mnogi mladi i pametni u ovoj zemlji.
A drugima mogu samo da kazem da lincuju tajkune, a zna se koji su, kriminalce, i za njih se zna i Srbiji mozda bude bolje. Ali sta bi bilo kad bi bilo.
Gledam juce Ivicu Dacica kako prica o tajkunima i o tome kako ne mogu oni da haraju Srbijom i kako ce SPS da ih unisti, a 2 metra iza njega stoji Drakulic i smeska se. I svuda na svakoj kampanji se nalazi neki Drakulic.

Stanje lose, jos malo katastrofalno zbog debila na vlasti. Lose je i pod "nasima", a pod radikalima ce tek da bude kako se razvija situacija. Posle ce oni da optuze strane faktore da to rade namerno, ali cinjenica je da to nece da rade pored DS-a. Ma koliko zgotivio nekog od njih i ja shvatam da su lopine. Svi zajedno iz svih stranaka bez izuzetaka. Mozda neki pojedinac (ja i dalje verujem u Djelica), ali i to je retko. Necu da obrazlazem jer mi treba par sati kucanja. Bolje da napisem knjigu, mozda je neko i kupi.
Sto se mene tice pod DS-om bez DSS-a stvari idu lagano na bolje. Previse sporo, ali sigurno. Samo da ne idu unazad.
I zato ako bude srece palim i ja za par nedelja preko da radim u svojoj struci (ekolog) za dobre pare kada ovde vec ne mogu, kao sto su i sto ce mnogi mladi i pametni u ovoj zemlji.
A drugima mogu samo da kazem da lincuju tajkune, a zna se koji su, kriminalce, i za njih se zna i Srbiji mozda bude bolje. Ali sta bi bilo kad bi bilo.
Gledam juce Ivicu Dacica kako prica o tajkunima i o tome kako ne mogu oni da haraju Srbijom i kako ce SPS da ih unisti, a 2 metra iza njega stoji Drakulic i smeska se. I svuda na svakoj kampanji se nalazi neki Drakulic.

koliko ja kapiram, pametni su davno otishli iz te zemlje, a krimosi konstantno odlaze kad procene situaciju valjda, shta li, azil od ruja, vila u montenegro milijarde na sigurnom itd itd :lol:

Ako je stvarno tako,svaka cast tvom caletu.
Sada je samo prividno bolje.Misljenja sam da se sada mnogo vise krade nego ranije.
Nemoj da zaboravis da smo mi u to vreme bili pod sankcijama (nepravedno uvedenim) i u ratu na vise frontova.Potpuno je razumljivo da se zivelo losije nego sada.Ali sada nema sankcija,nema ratova,a ne zivi se mnogo bolje nego tada.
Ova vlast se pokazala kao nesposobna.Radan i posten covek bi trebao da zivi dobro pod bilo kojom vlasti.A to nije slucaj.

A shta bi ti?:roll:

Da radish u nekoj pekari(To je poshten posao) i da vozish ferari i imash vilu od 10.000 kvadrata???Jbga brate nije ti ovo vreme komunizma vishe.Direktor i pekar da imaju istu kucu,plate,kola...Sada ako ocesh da zaradish pare imash 1000000000 opcija.Otvorena su ti sva trzhishta,imash internet,uskoro cesh moci da odesh u inostranstvo i ako imash neki fakultet da zaradjujesh po 1000-2000e mesecno.

Zato glasaj za DS!

Edit:

Ne kazhem ja da je DS zakon lopine su jbga znamo svi.Ali trenutno su najbolja opcija.A SRS lopine takodje(ko misli da nisu taj nek odma ode na lecenje),samo shto ce da nas sjebu sa inflacijama,ratom...

Back