Živeo kapitalizam!

Bil Gejts je oblikovao čovečanstvo. Nema ćoška sveta gde ne radi neki Windows PC. Nema firme na svetu koja ne koristi njegov software da proizvodi svoje proizvode. Nema škole gde deca ne uče na njegovom sistemu.

Zato smatram da tom čoveku ne treba uopšte ciframa ograničavati bogatstvo. Na njegovom računu treba samo da stoji položena osmica, on treba da podigne koliko mu treba i kad mu treba.

Legenda našeg vremena, Bil Gejc.
Mileva Gejts mu smišljala kod

Jok ću da plaćam tehničku podršku kako Stanoje sa prvi PC u selo da ubaci CD sa pravilne strane

Pljeskavice nego šta
Kapitalizam ne tvrdi da je nesto pravedno, i da ce se nesto desiti.

Komunizam to tvrdi.

Kapitalizam tvrdi da ne mozes da naredjujes cerci ko ce da joj bude muz.

Komunizam to hoce.

Ako cerka u kapitalizmu izabere nekog muza koji je krsh, narkoman i alkoholicar; komunisti bi to resili da joj se zabrani sloboda, i da joj drzava bira muza.

Da ljudi prave krsh izbore, neko ima vecu srecu, neko nema nikakvu srecu. To je zivot.

Komunisti zele da diktatorski upravljaju zivotom, jer misle da su nasli recept za zivot.

To ne postoji. Tim svojim receptom su napravili 100000 puta veca sranja.

Ne mozes bre ti da biras cerkinog muza, sama neka padne.

Kapitalizam ne tvrdi da je nesto pravedno, i da ce se nesto desiti.

Komunizam to tvrdi.

Kapitalizam tvrdi da ne mozes da naredjujes cerci ko ce da joj bude muz.

Komunizam to hoce.

Ako cerka u kapitalizmu izabere nekog muza koji je krsh, narkoman i alkoholicar; komunisti bi to resili da joj se zabrani sloboda, i da joj drzava bira muza.

Da ljudi prave krsh izbore, neko ima vecu srecu, neko nema nikakvu srecu. To je zivot.

Komunisti zele da diktatorski upravljaju zivotom, jer misle da su nasli recept za zivot.

To ne postoji. Tim svojim receptom su napravili 100000 puta veca sranja.

Ne mozes bre ti da biras cerkinog muza, sama neka padne.
Ne lupaj

Postoje 2 bitne razlike u proizvodnji

Komunizam se zalaže za očuvanje prirode i upotrebe što manje resursa sa dugotrajnijim vekom trajanja

Kapitalizam pod očuvanjem prirode misli na uštedu repromaterijala a prirodu uništava zbog resursa i stalnih izmišljanja potrošačkih potreba bez da prouzvod dugo traje

Normalno, u kapitalistickoj.
Kako moze biti kapitalizma u nekapitulističkom uredjenju :think: ?
Ajd da idemo ponovo,
U redu je kapitalizam sasvim. Imaš mogućnost ako si sposoban i vredan da zaradiš.
Recite mi u kom mi to uredjenju živimo sada?
Malo skrećem s teme, ali ima razloga.
Da li ovo “uredjenje” daje čoveku mogućnost za pristojno, a kamoli da bude uspešan i zaradi?
Onda sam ja odgovorio da imas mogucnost da zaradis ako si sposoban jedino ako zivis u razvijenijoj kapitalistickoj drzavi, inace su mogucnosti ogranicene.
Nije isto ako zivis u Burundiju, Boliviji, Srbiji, Nemackoj i SAD.

S duge strane skandinavske zemlje su u principu socijal-demokratske zemlje i imaju vrlo dobar standard.

Ajd da idemo ponovo,

Onda sam ja odgovorio da imas mogucnost da zaradis ako si sposoban jedino ako zivis u razvijenijoj kapitalistickoj drzavi, inace su mogucnosti ogranicene.
Nije isto ako zivis u Burundiju, Boliviji, Srbiji, Nemackoj i SAD.

S duge strane skandinavske zemlje su u principu socijal-demokratske zemlje i imaju vrlo dobar standard.
Sve su kapitalističke, čujem i Kina sada :lol:

Ima načina da se na svakoj mašini podigne operativan XP.

Naravno, ne direktno na "bare metal".
Nagradno pitanje - a koj će mi XP u 2025-oj?
Uradili su konverzije svih mega hit igrica u 64 bit verziju
Evo preko Steam-a od Pirates! i Majesty preko Battle.net-a i Starcrafta 1 & 2 i Diablo 2 i 3 do EA App Populous, Wolfenstein, Red Alert

A što mi je SIMS 4 na 17 DVD-ova (expansioni) da se ne hvalim
Sve regulare i updateovano bez problematičnih hakeraja

@bird again

A što je Majesty priceless relax...
Onako, mešavina taktike i okolnosti...
Microprose - nema greške

1760195720198.jpeg

Kaptalisti ne drže novce na računima. Ulažu u zlato, imovinu, preskupa umetnička dela koja se godinama kasnije preprodaju po uvećanoj ceni radi novih investicija ili jednostavno investiraju. Upravo je držanje novca na računu katastrofa za bilo kakav napredak kapitala
Ovde si na dobrom tragu, interesantna je stvar da su ljudi kad su u sali govorili da je vazno da se para vrti (okrece) tacna,

druga stvar je da bogatati imaju s ekonomske strane nisku sklonost ka trosenju (novca),
odnosno trose samo manji deo zarada, a veci deo ulazu sto im jos donosi vise profita.

Odnosno- niza i stednja klasa trose veliki deo svoje plate i oni su zapravo najveci potrosaci i najvise oporezivani,
na primer, da karikiram- 1 000 ljudi ce pojesti 1 000 pljeskavica, i kupiti 1 000 majica i hlaca, dok bogatas nece kupiti 1 000 pljeskavica ili hlaca, kupiti ce skuplje- ali ukupna potrosnja nece biti ni priblizna, uglavnom s vremenom dolazi do nejednakosti koja se pogorsava jer siromasniji imaju sve manje novaca da trose, drzava ima manje prihoda od poreza….
Onda nastaju nemiri, revolucije, ratovi, aavisno od niza okolnosti.

Ne baš. Skandinavske zemlje su itekako kapitalističke, sa izuzetno razvijenim socijalnim elementom.

Država isto i tamo uzima novac od kapitalista da bi obezbedila socijalnu sigurnost svima.
Zato sto su sad vecina sustema hibridni, ali po mnogo parametara skandinavske zemlje socijalisticke (imale su i neke od socijalistickih vlada)- imaju jaku ulogu drzave i imaju poprilicno visoke poreze, negde oko 50% (okvirna brojka, ne secam se tacno).

Back