Živeo kapitalizam!

Bil Gejts je oblikovao čovečanstvo. Nema ćoška sveta gde ne radi neki Windows PC. Nema firme na svetu koja ne koristi njegov software da proizvodi svoje proizvode. Nema škole gde deca ne uče na njegovom sistemu.
Bili Gejts i Steve Jobs su takodje dosta toga "pozajmili", ne znam kako se zove firma sad uglavnom proizvode printere- od njih su obadvojica "pozajmili" ideje za svoj sistem, takodje ne treba ignorisati niz strucnjaka i inzinjera koji su radili za ovu dvojicu, nisu oni sami sve radili.

Дакле, твој став је да се Сизиф родио у бољим околностима од просечног човека, те искористио своју прилику коју просечан човек не може да искористи?
Ок.
Уколико, ја нисам имао прилике које се пружају онима који су се родили у бољим околностима,
да ли би било у реду да ја кренем да се трудим, радим, стварам, штедим, како би се моја деца (или макар унуци) родили у бољим околностима и имали прилике које ја нисам имао?
Otprilike si uhvatio srz, neki ljudi su nasledili bolju genetiku i rodjeni su u boljoim okolnostima koje im je u najmanju ruku olaksalo stvari,
ako tu budes stedio i trudio se i stvarao nesto- u svakom slucaju ce to olaksati stvari tvojoj ceci, no opet ima i niz drugih faktora koji uticu na celokupnu situaciju.

Bili Gejts i Steve Jobs su takodje dosta toga "pozajmili", ne znam kako se zove firma sad uglavnom proizvode printere- od njih su obadvojica "pozajmili" ideje za svoj sistem, takodje ne treba ignorisati niz strucnjaka i inzinjera koji su radili za ovu dvojicu, nisu oni sami sve radili.
Ne znam kad sam rekao da su "oni sve radili".

Nije genijalnost Bila Gejtsa u pisanju linija koda, genijalnost leži upravo u pravljenju ogromne imperije od jednog malog posla iz garaže. Korak po korak.

Henri Ford je bio praktično nepismen čovek, ali je imao viziju da poveže inženjere, majstore, radnike, prodavce, i sam tako neškolovan smisli sistem koji danas zovemo "moderna automobilska industrija". U tome leži njegova genijalnost, iako sam nije znao verovatno ni šraf da zavrne.

Isto tako i Bil.

Ne znam kad sam rekao da su "oni sve radili".

Nije genijalnost Bila Gejtsa u pisanju linija koda, genijalnost leži upravo u pravljenju ogromne imperije od jednog malog posla iz garaže. Korak po korak.

Henri Ford je bio praktično nepismen čovek, ali je imao viziju da poveže inženjere, majstore, radnike, prodavce, i sam tako neškolovan smisli sistem koji danas zovemo "moderna automobilska industrija". U tome leži njegova genijalnost, iako sam nije znao verovatno ni šraf da zavrne.

Isto tako i Bil.
Tata i mama Bila su američki udbaši
Tako može i moja baba da pravi firmu

Živeo kapitalizam, da kapitalisti na svom računu imaju što više novaca, da novac troše na skupe destinacije, jahte, automobile, na eksluzivne restorane i na skupu brendiranu odeću koja je nedostupna velikoj većini ljudi na ovoj planeti.

Pogledajte prilog 1798481

Da li iko normalan smatra da ovo šta sam sada rekao ima ikakvog smisla?
Kapitalizam...

Sistem u kom se svi medjusobno drndaju a niko nije namiren :kafa:

Да верујеш у снагу своје речи и своје идеје, не би користио тако оштре речи да изразиш своје мишљење.

Могао би и нормалним речима своје мишљење да напишеш. Али, нормалним речима то мишљење о Билу Гејцу не би имало снагу, па си морао да појачаш вређањем Гејца, псовањем, неодговарајућим метафорама...
ne zaboravi da obrises usta posle duvanja gejtsovog polnog organa

U redu je kapitalizam sasvim. Imaš mogućnost ako si sposoban i vredan da zaradiš.
Recite mi u kom mi to uredjenju živimo sada?
Malo skrećem s teme, ali ima razloga.
Da li ovo “uredjenje” daje čoveku mogućnost za pristojno, a kamoli da bude uspešan i zaradi?

Windows 11 je baš super, kupio licencu
Onako fancy 10-ka, ispeglano, optimizovano, treba više RAM-a al 16Gb mu vazdušna banja...
Totalno špijunski sistem al zaboleće ih glava kad budu obradjivali moj slučaj
Ima u tri smene da rade na tvom slučaju Stoiko, prevelike pare se tu vrte da bi te neko tek tako ignorisao.

U redu je kapitalizam sasvim. Imaš mogućnost ako si sposoban i vredan da zaradiš
Ako zivis u bogatoj kapitalistickoj zemlji, mada je i tamo socijalna mobilnost daleko manja nego sto se misli, i tamo je kapitalizam imao uspeha u velikoj meri jer su imali ili velika trzista koja su cesto i silom osvajana, ili zaro sto su imali velike prirodne resurse.

Živeo kapitalizam, da kapitalisti na svom računu imaju što više novaca, da novac troše na skupe destinacije, jahte, automobile, na eksluzivne restorane i na skupu brendiranu odeću koja je nedostupna velikoj većini ljudi na ovoj planeti.
Kaptalisti ne drže novce na računima. Ulažu u zlato, imovinu, preskupa umetnička dela koja se godinama kasnije preprodaju po uvećanoj ceni radi novih investicija ili jednostavno investiraju. Upravo je držanje novca na računu katastrofa za bilo kakav napredak kapitala jer onda banka radi sve ovo umesto njega, a država garantuje svega 70000 - 80000 evra u slučaju propasti banke. Moguće da je nešto povećano pslednjih godina.

Skupe jahte se takođe prodaju po uvećanim cenama pogotovo ako ih je dizajnirao neko na glasu. I one služe kao reklama da bi se privukli krupni kapitalisti u zajedničke šeme za pravljenje još više novaca. boravak u preskpim destincijama je takože reklama i tamo se sklapaju opasni poslovi. Ulaganje u čistokrvne konje je takođe odličan način da se drmaju novci bez plaćanja poreza. Ima još na stotine šema.

Back