Zimske gume v2025/2026

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.665
Došlo opet to vreme, pošto je stara tema negde daleko a i nov je auto pa da vidimo gde smo ove godine, šta preporučujete ove godine za 215/65/R17 npr i naravno ostale u zavisnosti od potrreba.
Najavljuju snežnu zimu, dosta kiše....

Vidim mnogo nekih meni stranih verovatno brendova Vredestein, Matador, Kama, Cordiant....uz jeftinije koje znam tipa Tigar, Linglong i sl.

Vidim da ima moj omiljeni Kleber isti model kao i prethodnih godina, Hankook je proširio ponudu, koji su neki moj standard kao srednji cenovni rang tu su Nokian, Lassa.... mada ove godine možda uspem da se ispružim za Continental,GY ili Alpinke pošto prelazim sad već 30.000 godišnje i biću i ove zime dosta po Evropi, ali to je na dugom štapu...

Sve u svemu best value/money zimska guma ove sezone je...? :)

Koji auto koliko kila? Kama je ruska guma ne ide brže od 100 kmh. Koliko je star auto?

Meni su kumho i hankok zlatna sredina. Ugl gledaj koki je zaustavni put po mokrom tj koja ocena sve drugo manje bitno.

A da...iako putujem , primarni kvalitet je ipak ponašanje na poledici i mokrom kolovozu, tj bljuzgama koje imamo u urbanim uslovima. Sve mislim da nećemo ipak imati nanose snega kao na Goliji u Beogradu ili Budimpešti :lol:

Došlo opet to vreme, pošto je stara tema negde daleko a i nov je auto pa da vidimo gde smo ove godine, šta preporučujete ove godine za 215/65/R17 npr i naravno ostale u zavisnosti od potrreba.
Najavljuju snežnu zimu, dosta kiše....

Vidim mnogo nekih meni stranih verovatno brendova Vredestein, Matador, Kama, Cordiant....uz jeftinije koje znam tipa Tigar, Linglong i sl.

Vidim da ima moj omiljeni Kleber isti model kao i prethodnih godina, Hankook je proširio ponudu, koji su neki moj standard kao srednji cenovni rang tu su Nokian, Lassa.... mada ove godine možda uspem da se ispružim za Continental,GY ili Alpinke pošto prelazim sad već 30.000 godišnje i biću i ove zime dosta po Evropi, ali to je na dugom štapu...

Sve u svemu best value/money zimska guma ove sezone je...? :)
Ja imam pozadi Kleber trenutno a napred ce ici Hankook kad pocne sezona, generalno sam zadovoljan...napred imam neke Lasine ali su letnje.
Na drugi auto Riken all season sve 4, odlicno se pokazale i po kisi i po blatu.

Kumho ili hankok uostalom imaš već neke na autu zar ne? Hankok? Ja sam na i20 dobio kumho letnje evo dan danas ko nove 14 god ali ću da ih menjam imaju neke sitne pukotine. Ne tresu ali su matore.
Imam Mišelinke fabričke letnje, koristio sam ih prošle zime bez problema jer je bio nov auto i šara je mogla da izgura...ali ove godine i zbog propisa i veće kilometraže i činjenice da sam češće na putu i van Srbije neću se zezati. Idem na zimske.

Imam Mišelinke fabričke letnje, koristio sam ih prošle zime bez problema jer je bio nov auto i šara je mogla da izgura...ali ove godine i zbog propisa i veće kilometraže i činjenice da sam češće na putu i van Srbije neću se zezati. Idem na zimske.
Kad zima nema nesto snega prolazi i letnja, inace kad je sneg i klizavo to je vrlo opasno.

Ja imam pozadi Kleber trenutno a napred ce ici Hankook kad pocne sezona, generalno sam zadovoljan...napred imam neke Lasine ali su letnje.
Na drugi auto Riken all season sve 4, odlicno se pokazale i po kisi i po blatu.
Kleber sam koristio ranije na Suzuki SX4, na Capturu BF Goodrich što je praktično isto...i generalno one su mi standard i proverene, ali vidim sad nove momente, modele, želim da proverim šta mi je dobro.

Koristio sam par godina all season Dunlop i nisam iskreno za to. Zato se vraćam na menjanje i hotel za gume.

Naravno, znaš koliko bude novih automobila sa novim letnjim na pa sajtu, svi završili na krovu. Možeš da pogledaš i zimski set guma da napraviš, so jede aluminijum.

Dunlop ima jako dobre gume.

Vredestein,je najbolji izbor.

Zime su poslednjih godina dosta blage skoro da ne bude veceg minusa,temperature su uglavnom u plusu tokom cele zime,a i snega skoro da nema.
To je po ceni neka viša srednja klasa vidim, znam da su holanđani ali nisam siguran da se ne krije neki Kinez iza njih. Nema ih ovde nešto.

Matador su (bile) odlične gume. Imao sam ih jednom, sećam se da sam bio nepoverljiv, ali su se odlično pokazale. Vidim da je ta fabrika sada deo Continental grupe.

Inače za ovu zimu probaću Bridgestoun zimske - prvi put. Imao sam nekada letnje - malo (ali malo) sam više prešao sa njima (nego sa Matadorovim).
Nekada su Bridgestoune, bile u klasi sa Mišlenkama,.. sad ne znam.

Napravi zimski set točkova

1000010373.jpg

1000010375.jpg
1000010377.jpg

Jedno moje veoma laicko razmisljanje, a mozda i ima nekog smisla jer se klima mnogo promenila i vise nemamo snegove kao pre. Ne menjati uopste zimske-letnje gume. Za gradske uslove.
Ima jedna začkoljica, a to je da ako ti se desi bilo kakav udes zimi sa letnjim gumama, automatski svako osiguranje odbija da ti isplati polisu.
Da ne ulazim koliko to nije dobro iz tehničkih razloga. Snega nema ali poledice itekako ume da bude.

Back