Zima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DSC05417arf-1.jpg

...Eve i od mene malko...frishke od danas...a od pre neki dan nikad da sredim......daklem...

bgzima2-1.jpg

bgzima1-1.jpg

PUTZABG4-1.jpg

BGZIMA-1.jpg

PUTZABG3-1.jpg

PUTZABG2-1.jpg

PUTZABG-1.jpg

...i da,nije da je pravdanje ali sve osim prvih dve chini mi se su slikane kroz prozor voza (i to prljav)...ja izvukoh shto sam mogao iz njih ona sa drvecem znam da nije oshtar ali mi ima neki shmek...shta ga znam mozda ja to tripujem...

sve HDR, moze i sa PSom Shedows/Highlights, mora samo polako da se steluje...
eto Zajecarac ako ti se svidja mogu da napisem kako radim, ne kazem da sam ja neki profi, ali volim da se igram...

sve slike su JPEG, i to sve iz jedne, mozda sam neku i radio iz dva fajla, ali milsim da su postavljene sve single JPEG....
Photomatix, valjda 2.8 verzija...
serijski imam...

tnx, imam sve sto treba..ja probao sa 3, koliko me je uslovljavao Photomatix...uglavnom preporucuju .raw za HDR...zato pitah, posto su rezultati predobri..moracu da uzmem tripod za Budapest, gde cu biti(ako dobijem vizu :) ) za NG i slikati tu lepotu `Auto bracket`-om...

ma samo prevuci istu sliku dva puta u program...
posle izaberes MAKE HDR... sve ono OK, stavis da koriguje ekspoziciju 1 ili 1,3... nema veze toliko...
kad odradi, ides na Tone Mapping i stelijes sve redom...
malo dok se stekne osecaj sta treba kako, posle ide lagano...

naravno ljudi da ne bude sad nesto da pametujem, ja sam HDR naivac , samouk...
ima tu mnogo toga, ali...

sta mu je to kich?
ako je to nesto dobro, onda mi je drago, ako nije.. hmmmm....

mi popovi imamo crno bele monitore, i kod mene je zanimljiva,
a da ne pricam o 22 palcica i zdepastim monitorima....

koj monitor imas?
mozda bi duletu bio interesantan....

ja danas gledao na Xeroxu, IBMu, Siemensu, a sada na LITEONu, da sam preterao to stoji, ali da kazes da je kich, malo je previse, premda se ne ljutim, bas se smejem, simpaticno mi je.. he he...
kich...
ha ha...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back