ZILOTI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sergian i stefan
Znate li vi ljudi nemaju pojma.o ovome sta se dogadja u S.P.C.
A tek o znacenju Zilota...A kada jos od pojedinih ste okarakterisani kao sekta..jer u laickom narodu je i kompjuter sekta...A tek omladina koja bas nema pojma o pravilima..Pa jos vidi vasa neslaganja koja verujem mozete resiti medjusobom..
Koliko ce biti zbunjeni a vec vidim mnogi jesu...
Pa vas iskreno molim da o tome razmislite....
Moja namera je dobronamerna!!!

ja sam uzdržan...samo mi je drago da ljudi naprave razliku u mišljenju mome i brata Sergija...Preporučujem knjigu "Letopis Velike bitke"..istorija Crkve u 20.veku...hronološka dešavanja u celom pravoslavnom svetu...cena 20 evra...ima engleska verzija,a sajt zna verovatno Sergej jer sam ja izgubio...

У реду је брате Збораш. Твоја примедба је на месту. Не треба да те ово збуњује јер је увек кроз историју Цркве било разних врста јереси, раскола, итд.
Зато сам за јавно суочавање свих врста вероисповедања, а поготово оних који себе називају као "православни" или "истино-православни".

Што се тиче те књиге од Владимира Моса, она је добра са историјске стране, а не знам за тај сајт, али знам да може да се нађе у књижари.
Читао сам радну верзије те књиге још пре пар година...

Јеретици су отпали од Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве, а то су све ове секте са којима СПЦ има духовно (молитвено) општење: протестанти, римокатолици, мормони (преко 250 разних секти)....чак и разни култови: абориџини индијанци, браманисти, будисти, итд.итд.
Пошто СПЦ духовно признаје све ове секте као "гранчице на дрвету" ("теорија грана" или BRANCH THEORY, информиши се мало о овоме), то значи да је и СПЦ једна Велика Секта, лажно названа "православна" а у ствари је обично Екуменистичко Предузеће. Највећа могућа издаја Православља у историји!....
Док смо ми (ИПЦ) заиста Православна Црква са чистим исповедањем вере, тј. Омологијом, на темељу апостолског и светоотачког учења и са исправним апостолским Прејемством. Једино код нас (Синод митрополита Григорија Месинијског, или зилоти-матејевци) се и дан -данас пројављују дивно благоухане свете Мошти од упокојених угодника Божијих (епископа, монаха, лаика...) који се представише Богу у последњих 80-так година. Значи: до дана данашњега.
А ово је само потврда наше православности и исправног пута којим идемо и пред Богом и пред свима Светима!

Što god pisali, sve pada u vodu! Ostaje de facto da ste vi odstupili od JEDNE SVETE SABORNE I APOSTOLSKE CRKVE! :sad2::sad2:
To je ono što razdvaja hrišćanina od jeretika, kojima Vi pripadate :thumbdown:
Simvol vere je dakle neumoljiv : I u jednu svetu i apostolsku Crkvu,

Sergian i stefan
Znate li vi ljudi nemaju pojma.o ovome sta se dogadja u S.P.C.
A tek o znacenju Zilota...A kada jos od pojedinih ste okarakterisani kao sekta..jer u laickom narodu je i kompjuter sekta...A tek omladina koja bas nema pojma o pravilima..Pa jos vidi vasa neslaganja koja verujem mozete resiti medjusobom..
Koliko ce biti zbunjeni a vec vidim mnogi jesu...
Pa vas iskreno molim da o tome razmislite....
Moja namera je dobronamerna!!!

A ti ćeš nas fašisto naučiti što je sekta a što ne! :rtfm:

Јеретици су отпали од Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве, а то су све ове секте са којима СПЦ има духовно (молитвено) општење: протестанти, римокатолици, мормони (преко 250 разних секти)....чак и разни култови: абориџини индијанци, браманисти, будисти, итд.итд.
Пошто СПЦ духовно признаје све ове секте као "гранчице на дрвету" ("теорија грана" или BRANCH THEORY, информиши се мало о овоме), то значи да је и СПЦ једна Велика Секта, лажно названа "православна" а у ствари је обично Екуменистичко Предузеће. Највећа могућа издаја Православља у историји!....
Док смо ми (ИПЦ) заиста Православна Црква са чистим исповедањем вере, тј. Омологијом, на темељу апостолског и светоотачког учења и са исправним апостолским Прејемством. Једино код нас (Синод митрополита Григорија Месинијског, или зилоти-матејевци) се и дан -данас пројављују дивно благоухане свете Мошти од упокојених угодника Божијих (епископа, монаха, лаика...) који се представише Богу у последњих 80-так година. Значи: до дана данашњега.
А ово је само потврда наше православности и исправног пута којим идемо и пред Богом и пред свима Светима!

Od svih pravaca koje si naveo, samo si u jednoj stvari u pravu: protestanti i mormoni su jeretici, kao i vi što ste, pošto su i oni otpali od svete saborne i apostolske crkve (rimokatoličke)
Pravoslavnu Crkvu je osnovao apostol Pavle, dok je osnove Rimokatoličke Crkve postavio apostol Petar. Te dvije crkve priznaju apostolski karakter jedna drugoj, pošto ih je osnovao de facto Duh Sveti (delajući preko apostola).:worth::worth::worth:
Svi pravoslavni patrijarsi ni jednog trena nisu dovodili u pitanje počasni primat patrijarha Rimskog.
A zabludjelih i otpadnika, poput Vas vazda je bilo i bit će....:sad2::sad2:

I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;

Ti koji zagovaraš konačno riješenje nad Jevrejima i Romima, NEMAŠ MORALNOG PRAVA da postiraš na bilo kojoj temi na kojoj se diskutuje o Hristovom učenju! :rtfm::sad2:
Ziloti jesu skrenuli sa pravoga puta, ali sam siguran, da većina zabludelih vremenom uvidi svoju grešku i vrati se u krilo Crkve u kojoj su i primili Svetu tajnu krštenja!
Molim se za to gospodu!:worth::worth::worth:

ja sam uzdržan...samo mi je drago da ljudi naprave razliku u mišljenju mome i brata Sergija...Preporučujem knjigu "Letopis Velike bitke"..istorija Crkve u 20.veku...hronološka dešavanja u celom pravoslavnom svetu...cena 20 evra...ima engleska verzija,a sajt zna verovatno Sergej jer sam ja izgubio...

Ziki, ajd da ja tebe odvedem u moju Crkvu Sv. Aleksandra Nevskog....Šteta je da goriš u paklu zbog jeresi....:sad2:
Djeluješ mi kao pošten lik...:super:

Što god pisali, sve pada u vodu! Ostaje de facto da ste vi odstupili od JEDNE SVETE SABORNE I APOSTOLSKE CRKVE! :sad2::sad2:
To je ono što razdvaja hrišćanina od jeretika, kojima Vi pripadate :thumbdown:
Simvol vere je dakle neumoljiv : I u jednu svetu i apostolsku Crkvu,
Само полако Аналитичар...Немаш појма. Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву не сачињава неко ко се тако само назива већ ко држи Апостолско учење Цркве Христове утврђено од Духа Светога на Свеправославним Саборима. А то не држи СПЦ.
Можеш да се упињеш и вичеш до неба на сав глас да си "православан" а ми "секта", ништа ти не вреди та вика. Треба да докажеш своју православност, а то не можеш галамом. Узалуд, пријатељу...
СПЦ је одступила од учења ЈЕДНЕ СВЕТЕ И САБОРНЕ ЦРКВЕ онда када је остала у духовној заједници са новотарцима који уведоше нови календар који је Црква анатемисала више пута у историји (од 16. до 20.века) а касније је СПЦ прихватила свејерес екуменизма што је одваја од Духа Светога још више. Архијереји СПЦ су накупили мноштво анатема од Светих Отаца на своје главе и главе српског народа, те због тога овако и пропадамо...
Да имаш љубави према Христу и Светим Оцима, не би бранио и оправдавао ове јеретике а нападао нас истински православне.

"Да је Бог Отац ваш, ви бисте љубили Зилоте". Амин.

Od svih pravaca koje si naveo, samo si u jednoj stvari u pravu: protestanti i mormoni su jeretici, kao i vi što ste, pošto su i oni otpali od svete saborne i apostolske crkve (rimokatoličke)
Pravoslavnu Crkvu je osnovao apostol Pavle, dok je osnove Rimokatoličke Crkve postavio apostol Petar. Te dvije crkve priznaju apostolski karakter jedna drugoj, pošto ih je osnovao de facto Duh Sveti (delajući preko apostola).:worth::worth::worth:
Svi pravoslavni patrijarsi ni jednog trena nisu dovodili u pitanje počasni primat patrijarha Rimskog.
A zabludjelih i otpadnika, poput Vas vazda je bilo i bit će....:sad2::sad2:
А овде си се жешће налупао.... Римокатоличка "Црква" је отпала од Духа Светога још у 11. веку, и ту Цркву није основао апостол Петар (?!), већ јеретичке Папе које су промениле прву догму (филиокве) а касније још око 60 догми које је прекршено и унакажено.
Док је Запад био православан, указивана је част римском Папи као првом међу једнакима, а касније су они (римокатолици) то прекршили у "заменик Сина Божијег" ( а то је тешко богохулство)...Данас су они толико отпали да су претворени у једно болесно и мрачно-језуитско предузеће.

Ti koji zagovaraš konačno riješenje nad Jevrejima i Romima, NEMAŠ MORALNOG PRAVA da postiraš na bilo kojoj temi na kojoj se diskutuje o Hristovom učenju! :rtfm::sad2:
Ziloti jesu skrenuli sa pravoga puta, ali sam siguran, da većina zabludelih vremenom uvidi svoju grešku i vrati se u krilo Crkve u kojoj su i primili Svetu tajnu krštenja!
Molim se za to gospodu!:worth::worth::worth:
Иако није мени упућено, да одговорим: одакле теби да су се збораши залагали за "коначно решење над Јеврејима и Ромима"?! Гледао си много партизанске филмове од Вељка Булајића.
Што се тиче Светих Тајни: јеретици немају благодат светотајинску. У СПЦ нема крштења нити било чега доброг. Само зло.

А овде си се жешће налупао.... Римокатоличка "Црква" је отпала од Духа Светога још у 11. веку, и ту Цркву није основао апостол Петар (?!), већ јеретичке Папе које су промениле прву догму (филиокве) а касније још око 60 догми које је прекршено и унакажено.
Док је Запад био православан, указивана је част римском Папи као првом међу једнакима, а касније су они (римокатолици) то прекршили у "заменик Сина Божијег" ( а то је тешко богохулство)...Данас су они толико отпали да су претворени у једно болесно и мрачно-језуитско предузеће.

DZaba on to nista ne cita....

Иако није мени упућено, да одговорим: одакле теби да су се збораши залагали за "коначно решење над Јеврејима и Ромима"?! Гледао си много партизанске филмове од Вељка Булајића.
Што се тиче Светих Тајни: јеретици немају благодат светотајинску. У СПЦ нема крштења нити било чега доброг. Само зло.

Nije njemu to bitno vec nece da odgovori na moje pitanje nesto slicno kao u sahu.napad najbolja odbrana

To što niko nije mogao pomiriti gordost Grka i nadmenost Latina, druga je stvar! Trebali su lijepo sest i sve raspraviti, kao što to i danas čine! :worth::worth:
I treba tko, svi smo mi hrišćani i u jednog Gospoda vjerujemo!:worth::worth::worth:

A hoću li ja da gorim u paklu? Ne verujem u zilote.
Бог је Судија свих, а не ми људи.
Да би био у Рају услов је: 1. да будеш православан (исправно вероисповедање),
2. да имаш исправан и благочестив живот.
Ништа од тога не можеш имати ако си у јереси или расколу. А СПЦ је екстремно јеретичка организација.

(узгред: Вл.Николај је вероватно свет, али он се упокојио у другом исповедању. Наиме, он је одмах, након доласка комуниста на власт, емигрирао и у Америци се припојио заграничним Русима, а они тада нису признавали СПЦ као православну већ као шизматике).

Otvori malo istoriju Crkve i vidi ko je osnovao patrijaršije u Carigradu, Jerusalimu, Antiohiji, Rimu i Aleksandriji....
Ne sporim da je katolička Crkva i te kako griješila, no ona je priznavala svoju krivicu!

To što niko nije mogao pomiriti gordost Grka i nadmenost Latina, druga je stvar! Trebali su lijepo sest i sve raspraviti, kao što to i danas čine! :worth::worth:
I treba tko, svi smo mi hrišćani i u jednog Gospoda vjerujemo!:worth::worth::worth:
Све су они расправили али су Латини остали и даље помрачени и не желе да прихвате Истину и да се покају. Латини су погазили предање својих предака, који су некада били православни.
Верујемо сви у Господа али не на исти начин. Римокатолици верују и ругају се Сину Божијем, цепајући ризу и газећи учење од Духа Светога!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back