Зилоти

О чему ти причаш??...Јел си се изјаснио као флоринац у духовном смислу? Јеси. Значи, флоринци су ТВОЈИ. И ТИ си њихов.

Ваљда ћеш једном схватити своју заблуду...

Ma cekaj polako okreces se u krug...hajd vrati se dva tri posta pa mi odgovor..
Daj pokazi mi tu LJubav od Hrista ...Nemoj ponavljati kao Papagaj...Ti oni ovo ono...daj pokazi mi Pravoslavlje..
Ne verujem ja bas da je to sto ti radis Pravoslavlje;..Nisi m ubedio....

GDE JE TU CRKVA BOZIJA.....reci ti meni

Мос је јавно пред многим сведоцима оправдао разарање Србије. То је факат.
Малопре си говорио да то пише у његовој књизи а сада одједном "ПРЕД МНОГИМ СВЕДОЦИМА"..............................................
Но цомент!

Daj pokazi mi tu LJubav od Hrista ...Nemoj ponavljati kao Papagaj...Ti oni ovo ono...daj pokazi mi Pravoslavlje..

Ма он верује у самославље.Искочи кроз рупицу поред његовог корисничког имена па се врати ко пацов.:klap:

kuku lele
Као епископа који се борио за православље као и све друге епископе ИПХ Србе, Грке,Румуне,Русе не истичи Матеја да је он нешто посебно и да је он беспрекоран и безгрешан
Не извлачи из контекста јер онда мораш да признаш и светог мученика-патријарха Варнаву такође за ИСПОВЕДНИКА. Не извлачи само оно што теби одговара!
То је ваш матејевски језуитизам и бесрамно лицемерје!
Нико није био безгрешан, нити ће, али је владика Матеј тада био ЈЕДИНИ православни епископ у Грчкој.
Патријарх Варнава Росић није био исповедник, већ расколник јер је СПЦ у расколу од 1924.године.
То што је отрован, не значи да добија мученички венац јер Црква по канонима не признаје мучеништво расколницима!

Флоринско безумље и шизофренија су нешто највеће...

Па у том филму је главни глумац ваш вођа Серафим!?! Па тај догађај није измишљен. То се реално десило по промислу Божијем и зашто је злобно говорити о томе,зар да се сакривају такви детаљи?
Слава Богу да је тај филм показан народу као опомена да неприхватају вашу сипатичну слаткоречиву причицу (преипуњену злобом и мржњом и лажима)као апсолутно веродостојну
:hahaha:...Па наравно да је у том филму о.Серафим и он ништа ту не крије већ говори како јесте.
Али, ви флоринци сте направили посебан филм и исекли Серафимове речи тако што сте произвели сопствену конструкцију.
То је испод сваке људске части, то не би урадио ни најгори шљам и олош као што су флоринци тако бесрамно урадили!!

Са једне стране им је владика Матеј ИСПОВЕДНИК (што и јесте) а са друге стране пљују по њему на нај-монстрознији начин. Бежите љиге...:thumbdown:

Малопре си говорио да то пише у његовој књизи а сада одједном "ПРЕД МНОГИМ СВЕДОЦИМА"..............................................
Но цомент!

:lol: Па у књизи је то написао!! Наводили смо овде цитат из његове књиге где се он чуди што флоринци сумњају у Матејеву Светост.

kuku lele

Нико није био безгрешан, нити ће, али је владика Матеј тада био ЈЕДИНИ православни епископ у Грчкој.
Патријарх Варнава Росић није био исповедник, већ расколник јер је СПЦ у расколу од 1924.године.
То што је отрован, не значи да добија мученички венац јер Црква по канонима не признаје мучеништво расколницима!

Флоринско безумље и шизофренија су нешто највеће...

:hahaha:...Па наравно да је у том филму о.Серафим и он ништа ту не крије већ говори како јесте.
Али, ви флоринци сте направили посебан филм и исекли Серафимове речи тако што сте произвели сопствену конструкцију.
То је испод сваке људске части, то не би урадио ни најгори шљам и олош као што су флоринци тако бесрамно урадили!!

Са једне стране им је владика Матеј ИСПОВЕДНИК (што и јесте) а са друге стране пљују по њему на нај-монстрознији начин. Бежите љиге...:thumbdown:
Искошио је па се опет вратио.Фррр.Сад кад га укебам.Ајде дођи,дођи.Пацовчићу.:hej::tease::hej::tease:

Па теби сам лично изашао у сусрет кад си ми раније писао на ПП и све што треба опет ћу ти одговорити. Не разумеш да су расколници - непријатељи Божији и да са њима не могу да правим компромисе.
Све док они тако дрско вређају Светињу, дужан сам (док могу) да их разобличавам.
Ти мешаш неки хуманизам и сентиментализам без Христа са Православљем.
Читај Житија Светих па ћеш видети као Оци реагују на оне који цепају Ризу Христову! Ту ћеш наћи одговор шта је "љубав према Богу и ближњем"....

[/B][/U]
Па теби сам лично изашао у сусрет кад си ми раније писао на ПП и све што треба опет ћу ти одговорити. Не разумеш да су расколници - непријатељи Божији и да са њима не могу да правим компромисе.
Све док они тако дрско вређају Светињу, дужан сам (док могу) да их разобличавам.
Ти мешаш неки хуманизам и сентиментализам без Христа са Православљем.
Читај Житија Светих па ћеш видети као Оци реагују на оне који цепају Ризу Христову! Ту ћеш наћи одговор шта је "љубав према Богу и ближњем"....

Razumem ti si covek zaledjen u vremenu kada su se .Razdelili na Mtejevce i Florince ...Drugo od tebe korisno nisam nista cuo..
Da li ti barem razumes sta ja hocu da te pitam..Ili samo uzimas moje postove da bi nekog pljunuo....Ako ne odgovoris!!
Ovo je veruj mi na REC moje poslednje pitanje...A REC bese U Boga..

[/B][/U]

Razumem ti si covek zaledjen u vremenu kada su se .Razdelili na Mtejevce i Florince ...Drugo od tebe korisno nisam nista cuo..
Da li ti barem razumes sta ja hocu da te pitam..Ili samo uzimas moje postove da bi nekog pljunuo....Ako ne odgovoris!!
Ovo je veruj mi na REC moje poslednje pitanje...A REC bese U Boga..
Ништа те нисам разумео сада, опрости. Веома је битан историјат ИПХ да би схватио тај раскол флоринци - матејевци.
Ово остало не разумем шта хоћеш....Они су расколници, а ми нисмо, они пљују по Светињи, а ми то бранимо, и то је то. :)

Narod kaze Bog na nebu A kum na zemlji...Pljunuce on i na to.....Njega progone....:think:
Па ето, као што видиш, мој кумић је пљунуо на мене и овде се са мном шегачи.
Зна да нисам такав каквог ме он представља али му ђаво не да мира.
Опраштам му све увреде на личном мом плану, нема везе. ...
Жао ми га је, знам у каквом стању је био онда кад се (на моју реч) извукао из чељусти екуменизма! :)

Ништа те нисам разумео сада, опрости. Веома је битан историјат ИПХ да би схватио тај раскол флоринци - матејевци.
Ово остало не разумем шта хоћеш....Они су расколници, а ми нисмо, они пљују по Светињи, а ми то бранимо, и то је то. :)

A to je znaci Pravoslavlje....Nema dalje????
Oprosti ne shvatam...tu vrstu Pravoslavlja koju si mi ti napisao...Ajd pa Zbogom :dontunderstand:

Па ето, као што видиш, мој кумић је пљунуо на мене и овде се са мном шегачи.
Зна да нисам такав каквог ме он представља али му ђаво не да мира.
Опраштам му све увреде на личном мом плану, нема везе. ...
Жао ми га је, знам у каквом стању је био онда кад се (на моју реч) извукао из чељусти екуменизма! :)

Sto ga ispljuva kad ti zao :dontunderstand:

Знаш ти мене добро, био сам ти кум, срамото једна, да тако пишеш о мени...Знаш да нисам такав уопште али те злоба помрачила....[/QUO

Ниси био али си постао.А што се тиче кумства то си био само до пола.А пошто си отпао ниси ни то.Ја немогу да разумем твоје наступе.Разум по Богу си изгубио.Овај Натаниел је био умислио да може да буде јуродив Христа ради.А сад је само јуродив.Тако си и ти у свој твојо гордости умислио да си у праву.Твоје лутање може свугде да те одведе па и тамо где је завршио овај.Имај мало смирења схвати да си погрешио.Није касно.Бог је милостив.

A to je znaci Pravoslavlje....Nema dalje????
Oprosti ne shvatam...tu vrstu Pravoslavlja koju si mi ti napisao...Ajd pa Zbogom :dontunderstand:
Како не схваташ?...
Не можеш бити православан ако си у заједници са расколницима.
А флоринци јесу расколници.
А да би то сазнао, треба да прочиташ добро историјат ИПХ и да правилно расудиш.
А овде смо о томе детаљно полемисали, о историјату ИПХ и постављали текстове и линкове о томе.
А ти се сада правиш као да си пао са Марса па ти после оволико стотина исписаних страница ништа још није јасно...:)

Ovde mozemo samo videti odbojnost i kako je propala Mtejevska Zilotska Crkva u Srbiji!!!
Sem zaledjenog vremena i pljuvanja o tebe predstavnika matejevca nisam nista o Pravoslavlju naucio...

Back