Видимо да флоринци полако напуштају ову тему. И треба тако....Много су лагали, лицемерисали, клеветали, извртали најпростије истине и сада одлазе....Надам се да ће одржати реч.
На њихове лажи да је вл.Матеј био "хорепископ" сам већ раније одговарао а њима желим да буду истинољубиви (а не зомбирани лажови) и нека провере архиву у документима Светог Синода старокалендарске Цркве ИПХ у периоду између
1935. и
1937.године.
У тим документима (чије копије ускоро треба да добијем) ће лако увидети да вл.Матеј није био уопште
хорепископ већ
прави епископ који је обилазио епархију по Пелопонезу (и даље од тога) и рукопологао презвитере и ђаконе, био духовник многобројној пастви (а то не би могао као титуларни или као хорепископ).
Мада, то се види и из Матејевог Житија.
Што се тиче једноличне хиротоније: она је потпуно канонска по црквеним правилима из Пидалиона.
Ако флоринцима смета то што је он једнолично хиротонисао, онда им смета и
Пидалион који је од Духа Светога!
Али, зато им не смета да новокалендарце сматрају благодатним дуго деценија (као што је то радио манастир Есфигмен) и многе друге небулозе којих се они држе.
Што се тиче коментара од Куку Лелеа да постоје матејевци "иконоборци-барокисти" и ту се види колико су флоринци (и њихови симпатизери) помрачени. Очигледно да Куку Леле алудира на нас григоријевце. А најмање 10 пута сам овде поновио да исти однос према класичним иконама (а не барокним) има и
њихов флорински Синод и ако смо ми "иконоборци" онда су и флоринци исто то.
Чак у њиховом манастиру Есфигмен (и то сам неколико пута поновио) постоји мноштво икона из барокног, полу-барокног и класичног стила и то овим српским флоринцима не смета да есфигменце назову иконоборцима!
Ето, колики су они лицемери и дволичњаци!

Ми, истински православни (григоријевци) никад нисмо било који стил (православни) истицали науштрб другог
, већ све подједнако поштујемо, али пошто су ранији андрејевски-иконоборци нападали класични стил, ми смо то бранили, и онда то изгледа неком са стране да ми тај стил нешто посебно волимо.
А сада да одговорим
Нејаком:
Ајде, брате, мало размисли о чему овде пишеш. Нико не спори да се човек не може збунити, свима се то може десити, већ је ствар друге природе.
Акакије то ради као флорински јеромонах у туђем (матејевско-андрејевском) манастиру и управо те речи које изговара пред Богом јесу знак да је посумњао у своју православност. Чак и то није страшно што је посумњао, већ је страшно ово: зашто није то пренео свим верницима у Србији и заказао црквени Сабор на коме би се детаљно расуђивало о овом питању?
Не, он то није урадио, већ како ти кажеш: "
otisao jos utvrdjeniji u cinjenici da su oni nekanonski.." И то није тачно.

Јер, да се он заиста у томе утврдио онда не би написао дело: "
Примирење (смирење) под општом икономијом" у коме опет
дволичи:
са једне стране жестоко пљује по матејевцима а са друге прижељкује јединство са матејевцима без позивања на историјске грешке и исправљања истих!!!
То је кључни моменат у његовом лицемерју! 
Шта значи појам "
општа икономија"? Већ сам писао о томе али си изгледа смућен па не схваташ просте ствари.
ОПШТА ИКОНОМИЈА значи:
сједињење без икаквих исправљања било чијих грешака из прошлости!

Практично, то значи следеће: Акакије (ваш духовник) хоће да се сједини са матејевцима под општом икономијом (тј. не смета му овде што су "неканонични") а са друге стране их пљује као "неканоничне".
То је врхунац вашег безумља и лицемерја!
Управо сам малопре показао како о.Акакије верује и исповеда.
Његова писана дела га сама разобличавају.
Довољно је само прочитати наслов тог дела и схватити како је то:
неправославно, неморално, лицемерно и дволично исповедање које о.Акакије има према матејевцима (и уопште). Опрости и ти, али треба ићи за истином и правдом а не за лажним ауторитетима.
Дакле, ви претерасте са брањењем очигледних прелести вашег духовног вође.
.............................................................................................................................
Што се мене тиче, није ми стало до расправе као такве, већ само овде позван да дискутујем.
Свеједно ми је, можете закључати тему ако Влада то жели, и онда ћемо се укључити на неке друге теме ако буде потребно.