Зилоти

Нема ту никакви предрасуда.
Тачно кажеш сажвакали смо овде и прежвакали сва могућа питања тако да сте све сморили и свима се смучила ова тема због вашег инсистирања на вашој самоправедности коју језуитски браните користећи сва сретства.
Ништа се ви неразликујете од новатораца и екумениста само сте друга крајност напада непомјаника на Цркву Христову.
Смирите се мало!Лепо вам је поручио Акакије:Смирите се под општу икономију!

slažem se, potpuno.

>NiNa
Kakvi su to Ziloti sa stalnim zaposlenjem.
Svasta. Ni vi niste sta ste nekada bili. :kafa:
Јел то кафа са шећером?...Ради се и преко интернета помало, у слободно време...

Jadna ta Crkva koju vi branite. :lol:
Bolje da prestanete sa ovom propagandom,postizete kontraefekat,smucili ste se svima.
Што се мене тиче - може тема да се закључа. То сам одавно хтео али има увек неких са провокацијама. :)

ova tema se pretvorila u beskonacni niz uvreda:confused:
molim autore da spuste loptu, a posetioce koji nemaju nesto konstruktivno da kazu, da ne ulaze na temu.
ukoliko se ovakava diskusija nastavi, tema ce biti zakljucana.

Једна девојка се увредила и каже: Нећу више да се дружим са вама јер сте зли момци.
Била је слатка, додуше, на први поглед чак и изузетно привлачна. Мамила је „истинитим“ стасом и ширила је глас како је „прогањају“ жестоки момци. Подсећала је на нека прошла времена. У себи је крила отров. Многи момци су били опијени првим састанком са њом, доживели су „посебна искуства“. Одушевљење је било нарочито јако на почетку, њихова напаљеност је деловала и симпатично, говорила је о ватреној души жељне нечег истинског! Прве сумње наша лепотица изазвала је говоркањем иза леђа и невешто склепаним оптужбама. Сметали су јој неки „фанатици“ који су се усудили да посумњају у њену честитост. Била је избезумљена! „Па, зар ви искомлексирани паћеници, мени нешто да кажете!“- понављала је у трансу. Било је лепоте и у том њеном бесу, макар није млака…
За модератора: ако треба да се закључа – у реду. Ми не мрзимо једни друге и кад се сретнемо лепо се испричамо, али кажемо отворено оно што мислимо. Има и ружних ствари - људи смо!

Тему нипошто не закључавајете.
Ја сам ову тему отворио и категорички одбијам сваки предлог да се она закључа.

Ова тема је у овом подфоруму постигла убедљиво највећи број страна што значи да је веома посећена и надам се да ће тако и остати, зато нема никаквог разлога да се она закључа. Ако буде неких неправилности на теми ту су модератори да мењају или бришу постове, опомену или казне неког учесника теме а не да закључавају целу тему.

Коме се не пише на овој теми, опет понављам (а написао сам овде више пута) не мора да пише на њој али нека не предлаже њено закључавање. Нарочито ме чуди да то предлажу управо зилоти (Сергиан више пута, сада и Петар Адамов) због којих је ова тема и отворена да би они могли да шире своју реч и веру. И Стефан (флоринац) и неки други флоринци су предлагали закључавање ове теме али они су то чинили јер нису умели да одговоре на богословска питања која су им постављали зилоти матејевци, били су стално побеђивани у дискусијама и на крају пре неки дан Стефан је учинио очајнички корак да их извуче, отворио је нову тему "Српска истински православна Црква". Пошто се и матејевци тако зову онда и они имају пуно право тамо да равноправно пишу. Али пошто Стефан и флоринци желе да они буду домаћини те теме ја сам им тамо предложио да промене наслов теме па да он гласи "Српска истински православна Црква - флоринци" како се народ неби збуњивао јер се и матејевци тако исто зову. Ето, Стефан је у очају и поразу у дискусији отворио нову тему за њих флоринце. Тако да ова тема остаје нама матејевцима и свим другим људима који ће добронамерно писати или нешто питати овде. Исто тако, нисмо као Стефан, толико слаби на провокације па да се тужакамо модераторима као Стефан и флоринци, већ умемо да одговоримо и на провокације или их једноставно игноришемо. Стефан је на овој теми кренуо са личним провокацијама па када му је Сергиан истом мером узвратио Стефан се наљутио. То што се Стефан толико наљутио и чак отворио другу зилотску тему само говори у прилог томе да су приче њихових флоринских верника које је Сергиан поменуо вероватно тачне, тј. да нису измишљене. Не судим никоме, судиће свима нама Бог.

Ко неће да пише на овој теми не мора, али нека више нико не предлаже да се она закључа. Чак и ако ја сам будем престао једног дана, можда, да долазим на овај форум, желим да ова тема остане откључана за све православне зилоте и друге који би желели да пишу овде на овој теми. Хвала.

У вези наслова ове теме. Поново иста молба.

Поново молим да се у наслов теме врате речи "истинско православље" које је неко обрисао без објашњења и иако сам ја више пута питао на овој теми зашто је то учињено нико од медератора ми није одговорио. Молим да се у наслов теме врате те речи да би наслов теме поново гласио "Зилоти - истинско православље". То кажем због тога што хоћу да посетиоци форума буду правилно информисани и да знају да се ради о православљу и православној Цркви а не о некој секти са именом "зилоти", јер зилот значи ревнитељ, а ревнитеља (зилота) има у свакој вери и професији, па се онда из овог наслова теме не зна којој вери припадају ови зилоти. Због тога молим да се врати стари наслов теме који је дуго био "Зилоти - истинско православље". Хвала.

Pomaže Bog!

Molio bih vas da svako iz pojedine grupe Matejevaca da svoje viđenje raskola iz 1995. godine.

Tu mislim na Sergiana kao Grigorijevca, Avakuma i Enoha kao Hrizostomovce, i nekoga od Andrejevaca (mozda monaha Serafima preko Vlade iz Beograda, ili Petra Adamova...). Za Kirikovce ćemo informacije naći na njihovom web site-u, pa ćemo upoznati njihovo viđenje.

Florinci su apsolvirani najvećim delom kroz knjigu i film monaha Serafima, pa se o njima još malo može reći.

Ključne smernice koje treba razjasniti su 1995. i 2002. godina, mislim.

Na osnovu svačijeg viđenja ovog pitanja, mogli bi smo konačno doći do jasnije slike dešavanja u Grčkoj crkvi.

Hvala unapred,

s poštovanjem,

tražitelj

Брате Тражитељу, није проблем уопште да ти поново овде пишем о тим расколима међу матејевцима (из 1995. и 2002. и 2004.године), али смо о томе већ детаљно овде полемисали. И свако је изнео своје мишљење.
Не знам колико је разумно да опет овде трошимо енергију и поново објашњавамо о томе свему а то не може у мало речи да се искаже....
Јер, после неког времена опет неко може да се јави овде на форуму да му о томе објашњавамо, па после опет неког времена неко други и тако ми морамо хиљадама људи понаособ да објашњавамо целу генезу и историјат а то би било, признаћеш, немогуће са наше стране.
Све је овде о томе писано па нек чита ко хоће.
Чак и на сајту Правоверје (са којима се не слажемо око неких лажних учења) су објављени сви потребни документи да би се схватио проблем раскола из 1995.године. И у тим стварима се слажем у потпуности. Читај те документе о том расколу и све је тако. Опрости. :)

У вези закључавања теме: нисам никад рекао да пошто-пото ова тема треба да се закључа већ да ми је свеједно да ли ће то бити а и да ми се не свиђа начин на који овде дискутујемо. У том смислу мислим да је боље да буде закључана (али и не мора, није смак света). Уноси се превише тензије.
Највероватније ћу се повући са форума, а не бих се ни јављао да нису флоринци објавили онај монструозан филм о Матејевим моштима где су то обзнанили као неку нашу "тајну" и наругали се Светитељу кога истовремено руже као расколника и величају као исповедника.
А тако само духовно шизофрени људи расуђују а са таквима је бесмислено полемисати у недоглед.

Додатак за брата Тражитеља: ако те занима искрено генеза раскола међу матејевцима а нарочито из 1995.године дао сам ти смернице да прочиташ све документе о томе са сајта Правоверје.
Што се тиче њихових других ставова о предвечности итд. колико знам да ти је то јасно и да се не саглашаваш са њима? А о томе смо исто детаљно овде полемисали, негде од 80 и неке стране па све до скоро, чини ми се.

А у вези раскола из 1995. године смо овде исто тако детаљно размењивали мишљења али да не би сада губио време тражећи о томе, ево ти са стране 137. где се Петар Адамов (андрејевац-николајевац) први пут јавио и тада је почела са њим дискусија о том расколу. (а пре тога негде између 90 и 100 стране се јављао и о.Серафим али и касније се јавио и изнео свој садашњи став):
http://forum.krstarica.com/threads/235778&page=137

СРЕЋАН СВИМА ПРАЗНИК СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА!
:)

Poslednja izmena:
Da se dogovorimo...

1. Ova tema ostaje pod istim nazivom, obzirom da je jedna od posecenijih tema na ovom pdfu i bilo bi steta zakljucati je.
2. Takodje ostaje i kao tema na kojoj ce i matejevci i florinci moci da pisu neometano sve dok ne naruse granice pristojnosti ili predju na licne uvrede sto vazi i za sve teme foruma krstarice sto ce biti adekvatno sankcionisano i po potrebi kaznjeno.
3. Matijevci mogu otvoriti novu temu na kojoj ce pisati.

Sve u skladu sa obavestenjem od pre 2 meseca na temi obavestenja
http://forum.krstarica.com/threads/235714
poslednji post koleginice Borac.

Predlog: Tema "Српска Истински Православна Црква" u naslovu bi se izmenila sa "- florinci", a matejevci da otvore temu sa nazivom "Српска Истински Православна Црква - Matejevci". Molim vas da odgovore i predloge izmena na ovaj predlog posaljete licno meni preko privatnih poruka da ne bi doslo nepotrebne svadje medju vama.

Savet:
Bilo bi dobro da postavljaci tema posalju meni na PP spisak korisnika za koje ne zele da pisu na njihovim temama, a ja cu blagovremeno isti izneti na pomenutoj temi obavestenja.

Unapred hvala na strpljenju jer cu sve ovo primeniti od sutra (idem na slavu) i hvala na razumevanju.

Poslednja izmena:
Помоз Бог, стомачићи
предлог: зкључајте ову тему иако је модератор написао ово што је написао, сви проблеми и све границе су испитане , сажвакане избљунуте и поново запаковане, треба стати док је у успону (што се тиче гледаности)
савет: Влади треба давати и да убудуће отвара многе и многе теме (са овом је бриљирао) АЛИ не и да ненадгледано коментарише по истим.
нада:можда Влада напише књигу и постави је на јутуб, ја ТО чекам:ok::kpozdrav: молим хогвано на тему

Pomaže Bog!

Molio bih vas da svako iz pojedine grupe Matejevaca da svoje viđenje raskola iz 1995. godine.

Tu mislim na Sergiana kao Grigorijevca, Avakuma i Enoha kao Hrizostomovce, i nekoga od Andrejevaca (mozda monaha Serafima preko Vlade iz Beograda, ili Petra Adamova...). Za Kirikovce ćemo informacije naći na njihovom web site-u, pa ćemo upoznati njihovo viđenje.

Florinci su apsolvirani najvećim delom kroz knjigu i film monaha Serafima, pa se o njima još malo može reći.

Ključne smernice koje treba razjasniti su 1995. i 2002. godina, mislim.

Na osnovu svačijeg viđenja ovog pitanja, mogli bi smo konačno doći do jasnije slike dešavanja u Grčkoj crkvi.

Hvala unapred,

s poštovanjem,

tražitelj
Није фер да их сада у овом тренутку наводиш да се међусобно закрвљују,ал ајде ако немаш паметнија посла и ако ти је то забавно...

У вези наслова ове теме. Поново иста молба.

Поново молим да се у наслов теме врате речи "истинско православље" које је неко обрисао без објашњења и иако сам ја више пута питао на овој теми зашто је то учињено нико од медератора ми није одговорио. Молим да се у наслов теме врате те речи да би наслов теме поново гласио "Зилоти - истинско православље". То кажем због тога што хоћу да посетиоци форума буду правилно информисани и да знају да се ради о православљу и православној Цркви а не о некој секти са именом "зилоти", јер зилот значи ревнитељ, а ревнитеља (зилота) има у свакој вери и професији, па се онда из овог наслова теме не зна којој вери припадају ови зилоти. Због тога молим да се врати стари наслов теме који је дуго био "Зилоти - истинско православље". Хвала.
Неслажем се!!!

Ако се промени име теме молим модераторе да све моје постове обришу. То нема нигде у цивилизованом свету. Да пишеш месицима и годинама на теми под једним именом и онда одједном неко промени име, а неко можда да је било то друго име неби никада под тим именом ни писао на тој теми.

МОЛИМ МОДЕРАТОРЕ ДА НЕМАЊАЈУ ИМЕ ОВЕ ТЕМЕ!

Нарочито ме чуди да то предлажу управо зилоти (Сергиан више пута, сада и Петар Адамов) због којих је ова тема и отворена да би они могли да шире своју реч и веру. И Стефан (флоринац) и неки други флоринци су предлагали закључавање ове теме али они су то чинили јер нису умели да одговоре на богословска питања која су им постављали зилоти матејевци, били су стално побеђивани у дискусијама
Владо дефинитивно си пролупао и као такав ниси више способан да се називаш оснивачем ове теме јер компромитујеш реч "зилоти" (постоје сумње да то намерно радиш као шпијун СПЦ). Ти си навукао Стефана да дође на твоју тему и да није било њега тебе и твоја премештања из цркве у цркву из синода у синод (како ветар дуне) нико нормалан неби читао,а сада припадаш СПЦ и неком одбаченом (самом самцијатом) матејевском епископу који шири јереси међу православнима.
А флоринци су вас потпуни збрисали својим одговорима на ваше провокације и лажи које до бесвести овде ширите. Ја сам баш преко њихових одговора на овој теми много сазнао ко је ко међу Грчким ИПХ, те је и ова твоја тврдња твоја лична самољубива и болесно самоправедна поставка.
Видим да овом безумљу нема краја зато: и ја сам за ЗАКЉУЧАВАЊЕ!

2266578666_b450a4c656.jpg

:super::super::super:

Back