Брате
Тражитељу, није проблем уопште да ти поново овде пишем о тим расколима међу матејевцима (из 1995. и 2002. и 2004.године), али смо о томе већ
детаљно овде полемисали. И свако је изнео своје мишљење.
Не знам колико је разумно да опет овде трошимо енергију и поново објашњавамо о томе свему а то не може у мало речи да се искаже....
Јер, после неког времена опет неко може да се јави овде на форуму да му о томе објашњавамо, па после опет неког времена неко други и тако ми морамо хиљадама људи понаособ да објашњавамо целу генезу и историјат а то би било, признаћеш, немогуће са наше стране.
Све је овде о томе писано па нек чита ко хоће.
Чак и на сајту Правоверје (са којима се не слажемо око неких лажних учења) су објављени сви потребни документи да би се схватио проблем раскола из 1995.године. И у тим стварима се слажем у потпуности. Читај те документе о том расколу и све је тако. Опрости.
У вези закључавања теме: нисам никад рекао да пошто-пото ова тема треба да се закључа већ да ми је свеједно да ли ће то бити а и да ми се не свиђа начин на који овде дискутујемо. У том смислу мислим да је боље да буде закључана (али и не мора, није смак света). Уноси се превише тензије.
Највероватније ћу се повући са форума, а не бих се ни јављао да нису флоринци објавили онај монструозан филм о Матејевим моштима где су то обзнанили као неку нашу "тајну" и наругали се Светитељу кога
истовремено руже као
расколника и величају као
исповедника.
А тако само духовно шизофрени људи расуђују а са таквима је бесмислено полемисати у недоглед.
Додатак за брата Тражитеља: ако те занима искрено генеза раскола међу матејевцима а нарочито из 1995.године дао сам ти смернице да прочиташ све документе о томе са сајта Правоверје.
Што се тиче њихових других ставова о предвечности итд. колико знам да ти је то јасно и да се не саглашаваш са њима? А о томе смо исто детаљно овде полемисали, негде од 80 и неке стране па све до скоро, чини ми се.
А у вези раскола из 1995. године смо овде исто тако детаљно размењивали мишљења али да не би сада губио време тражећи о томе, ево ти са стране 137. где се Петар Адамов (андрејевац-николајевац) први пут јавио и тада је почела са њим дискусија о том расколу. (а пре тога негде између 90 и 100 стране се јављао и о.Серафим али и касније се јавио и изнео свој садашњи став):
http://forum.krstarica.com/threads/235778&page=137
СРЕЋАН СВИМА ПРАЗНИК СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА!