Зилоти

Добро брате извини, ја им поверовах да си био пре бистар и добар, али кадаа ми ти кажеш сада супротно, верујем ти. :eek:
:D
Па ја ти не кажем ништа супротно о мени, иако је то флоринска лаж, нити ти сугеришем да имаш такав став о мени.
Само ти саветујем да начин на који расуђујеш је тотално погрешан и базира се на предрасудама.

Небитно је да ли сам нешто био а сада нисам такав, већ да не судиш ако ме већ не познајеш.

Предлози за ново име ваше теме:
1.Бања за искомлексиране паћенике
2.Лажи и варај до миле воље
3.Упознајте се са жртвама сопственог самољубља и гордости

:D
Па ја ти не кажем ништа супротно о мени, иако је то флоринска лаж, нити ти сугеришем да имаш такав став о мени.
Само ти саветујем да начин на који расуђујеш је тотално погрешан и базира се на предрасудама.

Небитно је да ли сам нешто био а сада нисам такав, већ да не судиш ако ме већ не познајеш.
Довољно сам те упознао преко ове теме на форуму и веруј ми немам жељу да те и уживо упознајем (а видео сам те и на слици коју је Стефан објавио).

Али ето по први пут сам ти поверовао да флоринци лажу.

Довољно сам те упознао преко ове теме на форуму и веруј ми немам жељу да те и уживо упознајем (а видео сам те и на слици коју је Стефан објавио).

Али ето по први пут сам ти поверовао да флоринци лажу.
То и јесте твоја беда у карактеру: што немаш смелости да ме лично упознаш.
Није ти савест мирна. Да јесте, ти би похрлио да чујеш целу причу и са моје стране.
И онда верујеш причама "рекла-казала"коју флоринци пласирају.

Наравно, флоринци лажу кад говоре да сам отишао од њих из неких личних разлога.
:neutral:

Па брате то је у вашем матејевском духу, како сад одједанпут "јадно брате..."
Јадно, много јадно са твоје стране.
Нису матејевци (поготово григоријевци) никакви паћеници већ љубитељи истине.
А они који нас сматрају паћеницима, не смеју ни да уживо разговарају са нама.
И то пред мноштвом сведока....Беже као мали мишеви. :)

То и јесте твоја беда у карактеру: што немаш смелости да ме лично упознаш.
Није ти савест мирна. Да јесте, ти би похрлио да чујеш целу причу и са моје стране.
Веруј ми Сергијане да ме твоје бесмислице не занимају. У почетку сам наивно мислио да сте и ви матејевци прави зилоти али сада сам се уверио 100% у супротно, једино ако ви причате неку своју причу супротно од оне које се држе ваши у Грчкој, што не верујем.

Веруј ми Сергијане да ме твоје бесмислице не занимају. У почетку сам наивно мислио да сте и ви матејевци прави зилоти али сада сам се уверио 100% у супротно, једино ако ви причате неку своју причу супротно од оне које се држе ваши у Грчкој, што не верујем.
Па шта је то наша бесмислица? Јел то што имаш предрасуде?...Нисам крив због твојих предрасуда.:neutral:
Све ти је овде лепо објашњено али је твој карактер (дух) такав: не трпиш истину!

Ако ти је утеха ово: ниси једини такав, још око 6 милијарди људи не верује истински православним хришћанима! :)

Јадно, много јадно са твоје стране.
Нису матејевци (поготово григоријевци) никакви паћеници већ љубитељи истине.
А они који нас сматрају паћеницима, не смеју ни да уживо разговарају са нама.
И то пред мноштвом сведока....Беже као мали мишеви. :)
Можда јесте јадно али ти и уопште сва ваша преклаања у недоглед су најјаднија.
Какав разговор уживо? Па на тај разговор може само лудак да дође или неко ко воли да се наслађује лудилом.
Што неорганизујеш неко предавање у БГ да видимо колико ће људи доћи да слушају Сергијана и још ако дођу Влада,Авакум и Енох па оплетете и по вашим унутрашњим темама то би она заиста био екстра шоу
Ти заиста мислиш да је некожељан да те слуша:eek:?

Па шта је то наша бесмислица? Јел то што имаш предрасуде?...Нисам крив због твојих предрасуда.:neutral:
Све ти је овде лепо објашњено али је твој карактер (дух) такав: не трпиш истину!

Ако ти је утеха ово: ниси једини такав, још око 6 милијарди људи не верује истински православним хришћанима! :)
Нема ту никакви предрасуда.
Тачно кажеш сажвакали смо овде и прежвакали сва могућа питања тако да сте све сморили и свима се смучила ова тема због вашег инсистирања на вашој самоправедности коју језуитски браните користећи сва сретства.
Ништа се ви неразликујете од новатораца и екумениста само сте друга крајност напада непомјаника на Цркву Христову.
Смирите се мало!
Лепо вам је поручио Акакије:Смирите се под општу икономију!

Можда јесте јадно али ти и уопште сва ваша преклаања у недоглед су најјаднија.
Какав разговор уживо? Па на тај разговор може само лудак да дође или неко ко воли да се наслађује лудилом.
Што неорганизујеш неко предавање у БГ да видимо колико ће људи доћи да слушају Сергијана и још ако дођу Влада,Авакум и Енох па оплетете и по вашим унутрашњим темама то би она заиста био екстра шоу
Ти заиста мислиш да је некожељан да те слуша:eek:?
За тебе је лудост оно што је пред Богом мудрост јер си ти светован.
Друго, не ради се ту о црквеним темама (а може и то да буде уживо) већ обичан људски разговор, уопштено.
Зашто се плашиш толико мене? Нећу те појести. :)
Позови све твоје флоринце, и они сами знају да нисам у разговору уопште напоран већ да нормално комуницирам.
Зар те не брине то што не желе да чују и моју одбрану у вези приче о "личним разлозима и фрустрацијама"?
Робујете предрасудама и пуни сте страха од тог сусрета а то није добро...

За тебе је лудост оно што је пред Богом мудрост јер си ти светован.
Друго, не ради се ту о црквеним темама (а може и то да буде уживо) већ обичан људски разговор, уопштено.
Зашто се плашиш толико мене? Нећу те појести. :)
Позови све твоје флоринце, и они сами знају да нисам у разговору уопште напоран већ да нормално комуницирам.
Зар те не брине то што не желе да чују и моју одбрану у вези приче о "личним разлозима и фрустрацијама"?
Робујете предрасудама и пуни сте страха од тог сусрета а то није добро...
Ма ко си ти да би тебе неко слушао?
Довољно си се овде излупетао и налагао, а то шта ти имаш против Акакија лично то ме ни неинтересује, запамти НЕИНТЕРЕСУЈЕ!

Нема ту никакви предрасуда.
Тачно кажеш сажвакали смо овде и прежвакали сва могућа питања тако да сте све сморили и свима се смучила ова тема због вашег инсистирања на вашој самоправедности коју језуитски браните користећи сва сретства.
Ништа се ви неразликујете од новатораца и екумениста само сте друга крајност напада непомјаника на Цркву Христову.
Смирите се мало!
Лепо вам је поручио Акакије:Смирите се под општу икономију!
:hahaha:
Па ко је то "сажвакао" и "прежвакао"?
Ти сигурно ниси јер сам и малоипре морао да ти цртам да постоји и класични стил (чак и барокни) у Есфигмену па их не називаш иконоборцима.
И друге ствари ниси ништа добро схватио. Јел ти уопште имаш неко расуђивање?....Болујеш од синдрома идолатрије из СПЦ, позиваш се на Акакијеву изјаву за коју би сваки нормалан човек требао да се посрами а не да се тиме хвали (да не помињем ону народну изреку о будали и паметном).

Како може да Акакије позива "неканоничне" матејевце под општу икономију у сједињење када то управо значи да би се сјединио са "неканоничнима" без њиховог исправљења "неканоничности"?!?! :eek:

Ма ко си ти да би тебе неко слушао?
Довољно си се овде излупетао и налагао, а то шта ти имаш против Акакија лично то ме ни неинтересује, запамти НЕИНТЕРЕСУЈЕ!
Видиш колико си неправедан и прави фарисеј?
Донео си суд на основу једне стране а другу страну нећеш ни да чујеш.
Такав твој став није достојан обичног човека а камоли хришћанина!

Па ко је то "сажвакао" и "прежвакао"?
Ти сигурно ниси јер сам и малоипре морао да ти цртам да постоји и класични стил (чак и барокни) у Есфигмену па их не називаш иконоборцима.
Шта постоји у Есигмену не знам али знам да Есигмен није нападао никога а камоли анатемисао разне православне иконе (а да неговорим о томе да сте уништавали предањску икону свете Тројице).
И друге ствари ниси ништа добро схватио. Јел ти уопште имаш неко расуђивање?....Болујеш од синдрома идолатрије из СПЦ, позиваш се на Акакијеву изјаву за коју би сваки нормалан човек требао да се посрами а не да се тиме хвали (да не помињем ону народну изреку о будали и паметном).
Ти си идолопоклоник матејевске идеје! А невидим ништа лоше у томе шта је Акакије рекао, па како би другачије дошло до помирења раздељених ИПХ?
Цитирао сам ти оне златне речи оног старца што је 20 г. живео заједно са Матејем. Да су сви грешили али да су сви били борци за православље. И свети Тихон је грешио и свети Јован Шангајски је грешио....
Значи све те грешке треба свести под опште снисхођење а не ко покварена ЛП плоча свирати исту причу другачијих аршина према ономе ко вам неодговара а према ономе ко вам у датом моменту одговара опет различити аршини и по потреби акривија или икономија. То је ваше лицемерје коме нема граница, а од тог јадног Матеја сте направили кумира и под његове ноге приносите као жртве паљенице језуитске лажи. Али то злосмрадије свако може да осети и одвраћа се од вас.

Како може да Акакије позива "неканоничне" матејевце под општу икономију у сједињење када то управо значи да би се сјединио са "неканоничнима" без њиховог исправљења "неканоничности"?!?!
Па то и јесте икономија,он није позвива: "смирење под општу акривију" него под икономију. Ради љубави и мира у Црквпревазићи грешке које су чињене у прошлости.

Ево и ово смо 100 пута већ писали,и сада морамо опет о томе...
Томе нема краја!
Свака част Стефану ИПХ он је укапирао с ким има посла.........

Видиш колико си неправедан и прави фарисеј?
Донео си суд на основу једне стране а другу страну нећеш ни да чујеш.
Такав твој став није достојан обичног човека а камоли хришћанина!
Ниси ме добро сватио.
Неитересујеме уопштено то питање.
Не мислим ја на основу те причице да се ти ту нешто са њима прегањаш, него уопште видим да ти нешто фали и теби и Влади СПЦматејевцу и хилијасти. Уопште нисте здраве особе. Лечите неке своје комплексе и фрустрације из живота.

kuku lele
Шта постоји у Есигмену не знам али знам да Есигмен није нападао никога а камоли анатемисао разне православне иконе (а да неговорим о томе да сте уништавали предањску икону свете Тројице).
У Есфигмену су исто такве иконе. Есфигменци нису правили никоме проблем у вези икона, али нисмо ни ми то радили, тако да не разумем твоје поређење.
Ми нисмо анатемисали НИЈЕДНУ православну икону (ето колико си зомбиран) већ су анатемисани они људи (епископи, монаси, итд.) који хуле на предањске иконе!!
И о томе сам овде детаљно писао али немаш светлости у разуму да схватиш. Обузела те тама...
А нисмо ми уништавали икону старозаветне Свете Тројице већ је само промењен назив на тој икони у складу са древним Предањем. Приликом мењања назива, мозаик се мало оштетио али је то после сређено.

Ти си идолопоклоник матејевске идеје! А невидим ништа лоше у томе шта је Акакије рекао, па како би другачије дошло до помирења раздељених ИПХ?
Цитирао сам ти оне златне речи оног старца што је 20 г. живео заједно са Матејем. Да су сви грешили али да су сви били борци за православље. И свети Тихон је грешио и свети Јован Шангајски је грешио....
Сви ти који су грешили, покајали су се пре своје смрти.
А Хризостом се није покајао, тј. није се црквено и правилно покајао, о чему смо овде образлагали. Владика Матеј није требао да се каје због исповедања вере јер се тога држао правилно до краја свог живота.
А то што не видиш ништа лоше у Акакијевој изјави само показује колико си духовно слеп. Како ти није јасно да је црквено (канонски) неприхватљиво да се православни са расколницима не може сјединити без покајања расколника и исправљања њихових канонских грешака из прошлости. То Црква никад није радила у историји. Тај став Акакијев је његова лична небулоза која нема утемељење у црквеној пракси. Ако он сматра матејевце "неканоничним" (тј. да су расколници) онда је немогуће да се са истима сједињује под општом икономијом и тако им не исправља ту "неканоничност". Јел имаш разума да схватиш ове просте ствари? :)

Значи све те грешке треба свести под опште снисхођење а не ко покварена ЛП плоча свирати исту причу другачијих аршина према ономе ко вам неодговара а према ономе ко вам у датом моменту одговара опет различити аршини и по потреби акривија или икономија.
:hahaha: Па не можеш ти да сводиш нешто како ти хоћеш, већ онако како је древна Црква Христова радила у историји! Понављам: да би се две Цркве сјединиле под општу икономију то подразумева да су обе КАНОНИЧНЕ.
То је немогуће у ситуацији ако једна Црква сматра другу да је "неканонична".
Самим тим, та "неканонична" треба да се покаје пред овом "каноничном" а не да се сједињују под општом икономијом. Да ли уопште видиш шта флоринци исповедају? Безумље и конфузност.

То је ваше лицемерје коме нема граница, а од тог јадног Матеја сте направили кумира и под његове ноге приносите као жртве паљенице језуитске лажи. Али то злосмрадије свако може да осети и одвраћа се од вас.
:hahaha: Па и флоринци сматрају владику Матеја исповедником (што и јесте) а овамо показују дволичност и лицемерје тако што пљују по његовој личности! То је врхунац лудила код флоринаца.

Па то и јесте икономија,он није позвива: "смирење под општу акривију" него под икономију. Ради љубави и мира у Црквпревазићи грешке које су чињене у прошлости.
:D Па јел си ти глуп или луд?...Ко треба да превазиђе те грешке?...Јел ти овим исповедаш да су и једни и други (и флоринци и матејевци) неканонични?..Јел на те "грешке" мислиш? ...Ако је то, онда шта тражиш код флоринаца?...Ако није то, онда сматраш да су само матејевци "неканонични" што значи да би матејевци требали да принесу покајање пред флоринцима. Али, то онда није ОПШТА ИКОНОМИЈА.
Јер, општа икономија подразумева да се обе Цркве уједине а да нико никоме не приноси покајање, већ просто да кроз изјаву ступе у међусобно општење.

Ево и ово смо 100 пута већ писали,и сада морамо опет о томе...
Томе нема краја!
Свака част Стефану ИПХ он је укапирао с ким има посла.........
Џабе теби објашњавати и милион пута кад си хипнотисан безумним ставовима флоринаца. Моли се Богу да се избавиш из те прелести! :)

Ниси ме добро сватио.
Неитересујеме уопштено то питање.
Не мислим ја на основу те причице да се ти ту нешто са њима прегањаш, него уопште видим да ти нешто фали и теби и Влади СПЦматејевцу и хилијасти. Уопште нисте здраве особе. Лечите неке своје комплексе и фрустрације из живота.
:hahaha: Па ти си и неки видовњак и лекар, изгледа?...

Добро брате Сергијанац, ниси ти тако лош али си пролупао од гордости и самољубља па незнаш више ни шта причаш. Ко ће ти све испочетка објашњавати не знам али ја сигурно нећу. Нађи твог Владу и оне занесењаке Авакума и Еноха па са њима у пут по васиони. Имаћете времена да се налупетате до бесвести.

П.Ц.
Позовите на то путовање и доктора из Сремске Митровице. Биће то сјајан провод!

Добро брате Сергијанац, ниси ти тако лош али си пролупао од гордости и самољубља па незнаш више ни шта причаш. Ко ће ти све испочетка објашњавати не знам али ја сигурно нећу. Нађи твог Владу и оне занесењаке Авакума и Еноха па са њима у пут по васиони. Имаћете времена да се налупетате до бесвести.

П.Ц.
Позовите на то путовање и доктора из Сремске Митровице. Биће то сјајан провод!
:hahaha: Па шта да ми објашњаваш кад и сам не знаш основне појмове?...
Како може да се унутар једне државе сједине две помесне Цркве под општом икономијом а да једна другу сматра "неканоничном"?... То значи да би ова "неканонична" требала да се покаје пред "каноничном" и тек онда наступа јединство а то је онда под општом акривијом!

Под општом икономијом се подразумева да обе се признају међусобно да су каноничне али савладају неке обичне грешке (сујета, итд.) које су их делиле и тада се кроз изјаву сједињују!

Meni nije jasno sta rade Ziloti po internetu,Forumu, svaki dan :think:
Kako vera gleda na to?
Неки су овде дошли да би губили време а неки да одговарају на лажи и клевете о Цркви...

Дискусија - као да је уживо из ранијих времена.

А има и посла: неко ради преко Интернета па може често и на форум, итд. :)

Kakvi su to Ziloti sa stalnim zaposlenjem.
Svasta. Ni vi niste sta ste nekada bili. :kafa:

edit:
Неки су овде дошли да би губили време а неки да одговарају на лажи и клевете о Цркви...
Jadna ta Crkva koju vi branite. :lol:
Bolje da prestanete sa ovom propagandom,postizete kontraefekat,smucili ste se svima.

Poslednja izmena:

Back