Зилоти

Tи добро знаш да се он покајао.Ти добро знаш да је желео да створи Српску Истински Правосалвну Заграничну Цркву.И да је зато убијен.
А ми добро знамо да си се ти помрачио.И видело нећеш већ таму раскола.

Naravno da on to sve zna...

zboras
Sabrana dela Srgijana..
Ton prvi..

Skupicu sve tvoje postove da sam vidis koliko si kotradiktoran...
Слободно брате, скупи све то што мислиш да је контрадикторно са моје стране.
Баш ме јако занима о чему се ради.

Samson2009
Неморају да толико далеко оду од раскола до јереси.Довољна је ствар што су смутња и сметња сваком ко хоће да нађе истинску Цркву.И да овлаче острашћене и слабе у вери у свој раскол.
Управо су флоринци највећа сметња свима који траже Истину.
Tи добро знаш да се он покајао.Ти добро знаш да је желео да створи Српску Истински Правосалвну Заграничну Цркву.И да је зато убијен.
А ми добро знамо да си се ти помрачио.И видело нећеш већ таму раскола.
Управо сте ви максимално помрачени и нећете да прихватите ни најпростије ствари.
А у вези вл.Николаја: верујем да се покајао и знам да је хтео да створи СПЗЦ.
Али, то не значи да је и пре тог (потенцијалног) покајања све говорио исправно и православно. Чињеница је да је много глупости изваљивао. То је овде показано кроз примере из његових дела.
Њему је потребна публика.
Или жртве.Или и једно и друго.
А ви сте овде "цвећке"....:klap:

zboras

Слободно брате, скупи све то што мислиш да је контрадикторно са моје стране.
Баш ме јако занима о чему се ради.

Samson2009
Управо су флоринци највећа сметња свима који траже Истину.
Управо сте ви максимално помрачени и нећете да прихватите ни најпростије ствари.
А у вези вл.Николаја: верујем да се покајао и знам да је хтео да створи СПЗЦ.
Али, то не значи да је и пре тог (потенцијалног) покајања све говорио исправно и православно. Чињеница је да је много глупости изваљивао. То је овде показано кроз примере из његових дела.
А ви сте овде "цвећке"....:klap:
Ви матејевци сте своје рекли и обрукали се.

Злоба и пакост флоринаца Владана, Самсона, Стефана и њихових симпатизера Куку лелеа, Збораша и других, заиста нема граница да ми се уопште не мили више да читам ову тему нити да одговарам. Сем тога, сви они од реда су неписмени, да у сваком посту морају да направе такве граматичке грешке да често не може да се разумеју поједине њихове целе реченице.

Владан беозобразно наводи флоринску стару лаж да се отац Серафим одрекао своје књиге, а само ја сам бар 10-так пута на овој теми написао да се одрекао само 5% те књиге у вези икона, а све што је писао против екумениста (СПЦ) и флоринаца стоји иза тога, као и сваки матејевац. Такође постоји и текст Евсевија "Православље или смрт?" који говори о флоринцима (заједно са приложеним писмима владике Матеја Брестењског и Хризостома Флоринског) али флоринци прећуткују тај текст да уопште постоји а давао сам линк више пута за њега и опет ћу за оне који имају иоле поштења да га прочитају па онда нек одговоре ако уопште могу да одбране флоринце после тога. Овде је тај текст Евсевија као одговор на Акакијеве фалсификате историје грчких зилота
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Protiv florinaca/teme.htm

Даље, како можете називати Матеја Брестењског расколником када га ваш отац Акакије помиње на литургијама? Као што рече Сергиан, Црква не помиње расколнике на литургијама. Како по вама Матеј може бити и расколник и исповедник, и како по томе по вама матејевци могу бити и расколници и браћа исповедници? И како рече, Серагиан, код вас флоринаца све може.

Може и да сте у диптисима помињали до скоро и новокалендарца масона 33. степена, патријарха Мелетија Метаксакиса (који је увео нови календар у неке православне Цркве), па сте помазивали новокрштене код вас новокалендарским миром, па иако је ваш Хризостом Флорински рекао да идете код матејевских епископа ваш Акакије Папас у жељи за славом, и епископским чином по сваку цену, иде у Америку да га хиротонише један старокалендарски и други новокалендарски епископ и то за новац (узалуд је ово после признато од РПЗЦ кад је неканонски и за симонију), па су епископи РПЗЦ од којих потичу флоринци такође једнолично рукоположени што је помињао овде отац Серафим (преко мене), итд. итд. О неканоничности и о расколништву флоринаца има пуно доказног материјала из самих флоринских извора а ви флоринци о матејевцима немате ни један доказ да су расколници. По чему је то Матеј Брестењски учинио раскол кад се све време држао исправног православног исповедања? По чему? Ни то не знате (јер то и не постоји) а усуђујете се да га називате расколником док га истовремено помињете на литургијама као исповедника правдајући то жељом за једниством са матејевцима (тј. жељом да усисате матејевце у свој раскол). То је била и жеља Хризостома Флоринског. Иако постоје озбиљне сумње и његове изјаве које упућују на то да је Хризостом послат од новокалендараца да старокалендарце приведе и преведе у новокалендараце, он је тражио од Матеја да се присаједини њему Хризостому уместо он да се он покаје пред Матејем који није одступао од православља. Али Хризостом је хтео да усиса матејевце и да их онда колективно приведе свом исповедању да су новокалендарци благодатни, да су "мајка Црква" и тако уништи постојање грчких зилота. Ето то је хтео Хризосом Флорински, то данас желе и српски флоринци. Они би да матејевце приведу себи у свој зилотски екуменизам а затим да нас све колективно предају СПЦ-екуменистима. Флоринци одричу СПЦ-у благодатност тек од екуменизма а општење са новокалендарцима (који су више пута од Цркве Саборно анатемисани) им толеришу јер сматрају новокалендарце за благодатне.

Што се тиче владике Николаја отац Серафим је цитирао самог владику Николаја и његове јеретичке заблуде. За проповедану јерес јавно "откривене главе" потребно је принети и јавно покајање "откривене главе". Ако је Николај јерес исповедао писмено, требао је и писмено покајање да принесе. Ми немамо података да је он то урадио. Јавно се није покајао. Остаје његова необјављена бележница и писана заоставштина коју су УДБА-ши након што су га отровали узели код себе и нада да се можда владика Николај сам пред Богом покајао за своје јеретичке писмене и јавне изјаве. Али пошто се писмено и јавно није покајао, онда можемо само да нагађамо да ли се покајао или није, а пошто није јавно онда се сматра као да се није покајао. Али флоринци пошто су полузилоти-полуекуменисти њима не сметају екуменистичка писања владике Николаја и не смеју да га критикују да се неби замерили својим пријатељима екуменистима (тј. СПЦ). Ето, то је лицемерство флоринаца.

Зборашу (и остали),

О флоринским причама о блуду у флоринском манастиру

кажеш превагнуло ти је да се окренеш флоринцима када је Сергиан помињао да се свашта ради у флоринском манастиру на Микуљу. Па Сергиан није ништа измишљао него написао оно што причају сами флорински верници и није најпре помињао о чему се ту ради, већ је Стефан (флоринац) први поменуо блуд, значи открио се. Онда је Стефан мени послао поруку (мислио сам о овоме да не причам али сада хоћу) да кажем Сергиану да обрише све постове где је говорио о томе, иначе ће Стефан да објави јавно на форму како Сергиан има један страшан блуд (о ком се блуду ради гадно ми је да помињем, то може да измисли само злобни флоринац Стефан). Онда се Стефан брзо опаметио па написао мени да Сергиан може да пише шта хоће и да га није брига. Дакле, Стефан је тај који је измишљао Сергианов блуд а Сергиан је написао само оно што флорнски верници увелико причају и то код њих није тајна. А Сергиан је то рекао зато што је Стефан написао да се владика Матеј крио у женским монашким сукњама када је долазила Полиција да га ухапси. Због тога је Сергиан поменуо свакаква дешавања у флоринском Микуљском манастиру а Стефан се сам излануо и написао први да је у питању блуд. Свако ко је читао тај део теме може у то да се увери. Ја сам Сергиану рекао за какав блуд га је Стефан оптужио и претио да ће да га открије на форуму а Сергиан се насмејао и написао ми да пренесем Стефану да слободно напише све што зна о Сергиану. Стефан је покушао претњом Сергиану и злобним измишљањем да заташка причу о блуду у флоринском манастиру на Микуљу а када је видео да не може онда се повукао и написао да је само чуо о неком Сергиановом блуду али да не верује у те приче а ја верујем да Стефан није то чуо од никога већ је сам у својој злоби и покварености то измислио. И поврх свега Стефан ми је бранио да било коме причам о овој његовој измишљотини а ја да бих сакрио ову његову пакост никоме нисам ни рекао (осим Сергиану). А кад видим да Збораш јавно оптужује Сергиана на правди Бога, зашто бих ја онда ћутао о Стефану, нисам га ја вукао за језик да измишља и клевеће. Сам је крив за то. Па ето, Зборашу, и било ко, просуди сам ко је злобнији и пакоснији био па види где ћеш да превагнеш. Али судећи по томе да си доста тога и ти злобнога писао предпостављам да ћеш бити на страни злобног Стефана и поред овога што сам ти написао. Мада Бог је свемогућ па и сваком грешнику даје могућност да се покаје.

И Сергиан је поштено и црквено недавно написао овде како се ради у Цркви када се чују неке приче као ова о блуду на Микуљу. Испита се све, па онај ко је починио грех или клеветао друге, се кажњава, добија епитимију. Ја нећу никоме да судим, јер и ако је било блуда тамо можда су се тај монах и та монахиња који су то чинили искрено покајали, исповедили и више не понављају тај грех, па онда Бог њима тај грех опрашта. Лично ме и баш брига шта флорински полузилоти раде у својим манастирима. Могу да их претворе и у коцкарнице и у стриптиз барове, стварно ме не занима, Бог ће свима да нам суди. Али ме боли неправда да се због флоринског блуда или флоринских прича о њему осуђује само матејевац Сергиан који нема везе са тим, како га Збораш осуђује и још други неки. О блуду или причама о блуду нека флоринци између себе расправе, нису им матејевци криви што се о томе међу флоринцима увелико прича. Да Стефан није злобно измишљао о матејевцима и владики Матеју неби Сергиан те флоринске приче ни помињао. А ви флоринци између себе видите да ли су то само приче или има истине ту, па ако су само приче ућуткајте те ваше вернике (ако можете) а ако нису приче онда се покајте за те своје грехе. А Стефанова толика жеља и претња да Сергиан избрише те постове или ће Стефан објавити један тешки Срегинаов блуд који се није усудио до данас да објави, само говори о томе да и Стефан зна за те приче његових флоринаца. И као што рекох, Стефан је приви открио да се ту ради о блуду, а не Сергиан. Па ко има ум он ће да схвати. Где има дима има и ватре. Зашто би флорински верници нешто измишљали а и даље били флорински верници? Дакле, то нису измишљања матејеваца. А ако су то стварно измишљотине онда нек сами флоринци расправе то са тим својим верницима. Ко ума мозак нека разуме. А ко нема, нека и даље буде флоринац после ова два моја поста. Веома сте злобни ви флоринци и много лажете и зато и ја морам да будем оштар према вама иако сам се два дана уздржавао да овде о томе пишем јер не видим сврху више да се прегањам са вама флоринцима који сте плиткоумни и неписмени, и злобно клевећете матејевце да су расколници а немате ни један доказ да је Матеј починио раскол, и помињете га на литургијама. Ви сте трагични људи. Полузилоти-полуекуменисти.

Збораш оцењује где је Црква на основу тога ко има бољу видео-продукцију

Каже Збораш да Акакија види на литургијама а матејевце не види. Па и СПЦ има много више литургија па иди онда код њих. Расуђујше као мали Ђокица или Перица. Плиткоумно. Акакије ће увек наћи времена за оно што хоће као и сваки човек. Не смета њему што мора да служи литургију. А те литургије су расколничке као што су и литургије СПЦ јеретичке и не видим сврху да се иде на њих. А матејевци тренутно имају само једног свештеника који врши литургију у Србији, оца Симеона из Инђије. Па сад због Збораша ми треба да снимамо те литургије да би Збораш то видео на видео-клипу, јер Збораш одлучује где је Црква на основу тога ко има бољу видео продукцију. И сад што флоринци имају брата Мићу који их стално снима и прави им клипове онда Збораш на основу тога закључује као мали Ђокица, да су флоринци Црква. А повероваће матејевцима тек када и они буду постављали своје видео клипове. Увек је било мање оних који иду за истином него оних који следе лаж. Зато и матејеваца има мање него флоринаца и зато су скромнијих могућности, имају мање верника и само једног свештеника у Србији. Нисам знао да Збораш толико воли видео клипове и да по њима оцењује где је Црква. СПЦ има још бољу видео продукцију па Зборашу иди онда код њих. Стварно си мали Перица или Ђокица. Па зато и симпатишеш флоринце. Да ти Бог отвори ум и да поштено проучаваш, читаш и сагледаваш спознао би да је истина код матејеваца.

"Budimo ljudi iako smo Srbi"... zaista mnogo mudrosti u minimum reci.
Laka noc
Љигаво је да цитираш "патријарха" Павла а ти си као зилот, и то предствљаш као мудрост. Иначе Павле је полухрват (мајка му је Хрватица) тако да је у овој "мудрости" слагао. Он је само полусрбин. Дакле, ако је хтео да се прави паметан и искрен онда је требао да каже "Будимо људи иако смо полусрби". Овако, ову његову "мудрост" схватам као лаж и као увреду према Србском народу коме Павле само половично припада и није нимало симпатично да баш он изговара ту реченицу. Поред свег папизма и екуменизма његовог само нам фали још и да нас Србе јавно вређа, а ми ако малоумни дебили да се томе одушевљавамо.

Значи ми Срби по Павлу иначе нисмо људи. А његови Хрвати су људи? Што није њима тако нешто слично рекао. Што није њих увредио? Не, него са њиховим јеретичким бискупима се љуби и грли са насмејаним и озареним лицем, и назива их браћом у Христу. Када год су биле највеће хрватске војне офанзиве на Србе Павле их никад није осудио него је ширио пацифизам код Срба његовим изјавама "Боље је да нестанемо као људи него да живимо као нељуди.", "Боље ти је изгубити главу него своју огрешити душу" и сличним. Значи по Павлу је у време напада на Србе грех бранити Србски народ а боље је пустити да нас кољу усташе и муџахедини. И њега су прозвали "светац који хода". По чему је он светац? Обичан јеретик, паписта и екумениста, којим је 10 година манипулисао владика Иринеј који је био добар са ЈУЛ-ом (Миром Марковић) и СПС-ом (Милошевићем), а после Амфилохије када је Коштуница (чија је жена рођака Амфилохијева) дошао на власт, па до данас. А сада пошто је Коштуница у опозицији а ДС на власти, можемо очекивати да ДС изгура свог кандидата на место патријарха СПЦ. Они то већ и раде, лобирају, писале су и новине о томе.

Poslednja izmena:
Da li se to??Sergijan pokajao za pojedine postove te ih obrisao...
:D А шта сам обрисао?....Ништа. Стојим иза свега написаног

Владан ИПХ
Није се одрекао своје књиге него само 5% своје књиге? Јеси ли ти учио логику у школи?
:D Па није ти ово математичка гимназија.
Та књига оца Серафима је састављена из неколико засебних целина (о екуменистима, о флоринцима, о григоријевцима, итд.).
Ако се о.Серафим само одрекао тог претходног става о григоријевцима (где је некад био са нама) то не значи да се и осталих засебних делова књиге одрекао. То нема везе једно са другим. :)

И још нешто да додам: и мени је мучно да читам ова злобна наклапања од појединих флоринаца и да се са осталима овде препуцавам.
Ако је могуће да дискутујемо као разумни људи, нека тако буде, у супротном - само се ствара беспотребна тензија.
Ако је вама стало до истине, искрено, онда истражујте то са богословско-духовне стране а не да закључујете као неки лицемери. Опростите на мојој искрености.

Свака част Влади из Београда на ових неколико последњих постова које је написао!
:)

(тренутно сам на услужном рачунару јер имам квар на интернет вези код мене па не могу дуже да пишем овде)

:D А шта сам обрисао?....Ништа. Стојим иза свега написаног

Владан ИПХ
:D Па није ти ово математичка гимназија.
Та књига оца Серафима је састављена из неколико засебних целина (о екуменистима, о флоринцима, о григоријевцима, итд.).
Ако се о.Серафим само одрекао тог претходног става о григоријевцима (где је некад био са нама) то не значи да се и осталих засебних делова књиге одрекао. То нема везе једно са другим. :)

И још нешто да додам: и мени је мучно да читам ова злобна наклапања од појединих флоринаца и да се са осталима овде препуцавам.
Ако је могуће да дискутујемо као разумни људи, нека тако буде, у супротном - само се ствара беспотребна тензија.
Ако је вама стало до истине, искрено, онда истражујте то са богословско-духовне стране а не да закључујете као неки лицемери. Опростите на мојој искрености.

Свака част Влади из Београда на ових неколико последњих постова које је написао!
:)

(тренутно сам на услужном рачунару јер имам квар на интернет вези код мене па не могу дуже да пишем овде)
Нама је стало до Истине.Али тај Серафим је сад у супротности са оним што је раније писао па се одрекао.Мења синоде.Толиоко је постојан.Као и ти.Витлају вас страсти као зимски ветар снежне наносе и опало лишће.

A koliko je dobio robije iguman manastira Vatopedi na S. G .pre tri meseca ?Za one destine miliona ev.Kojoj on struji pripada?

Он је јеретик који слави празнике по новом календару.Уопште неприпада ниједној струји.У Цркви непостоје струје.Један је Бог и једна је Црква у њој влада једномислије.Ко није у једномислију са Светим Оцима није Божији.

Браћо да ли сте гледали ову емисију о зилотским монахињама?

Каже у пропратном тексту да је пуштана на телевизији Авала.

Ево мало се поучи у чињеницама послушај шта мати Ефросинија има да каже о постојању струја у Цркви Христовој.

Hvala lepo !

Pa staa ova dvojica gore vade oci jedan drugome?Ne razumem. Isto mislim kao ti!

Мислиш на Сергијана и Владана?
Ма ради се о томе да је Сергијан отпао од Истински Православне Цркве.Па стално са зборашем,Владаном,Стефаном и самном улази у расправе.
Можда те збуњује и смета ти сва та расправа, али ту се сушељавају ставови.Са једне стране смо ми.А са друге стране он који је урасколу(мисликм на Сергијана).

Али да ти одмах буде јасно.Ми из Српске Истински Православне Цркве и он.Као ни они који се изјашњавају на овај или онај начин као представници такозване СПЦ која није православна уопште нисмо исто.
Ми из СИПЦ смо они прави:ok:.

Мислиш на Сергијана и Владана?
Ма ради се о томе да је Сергијан отпао од Истински Православне Цркве.Па стално са зборашем,Владаном,Стефаном и самном улази у расправе.
Можда те збуњује и смета ти сва та расправа, али ту се сушељавају ставови.Са једне стране смо ми.А са друге стране он који је урасколу(мисликм на Сергијана).

Али да ти одмах буде јасно.Ми из Српске Истински Православне Цркве и он.Као ни они који се изјашњавају на овај или онај начин као представници такозване СПЦ која није православна уопште нисмо исто.
Ми из СИПЦ смо они прави:ok:.
Samsone,mene ste zbuli i sludili!Ko je pravi ,ko je sekta,Pa sta ce ovaj nesrecni narod sto se potpisuje prstom na glasackom listicu>

Back