Зилоти

Ствар је у редоследу:

Неко ко жели да ствари дођу на своје мјесто имао би редослед,
кућа се не чисти тако што се сруши до темеља, а немаш средства да саградиш нову.

И ја сам зилот (у смислу оштрог противљења екуменизму), али нећу да радим против властитог народа.

Када видим плодове вашег дјеловања (општа збуњеност, подјељеност, расуло, неслога...)
не треба ми ништа више, никакве приче, философије и "докази".

Ни људи у твојој породици нису светитељи, али их не прогониш због тога,
нити када се посвађаш са укућанима идеш унаоколо и дајеш изјаве за медије
како су ти у фамилији сви пукли и ненормални.

Постоји у Цркви начин како се одувијек рјешавао проблем отпадије и јереси.
Нити један од светих Отаца није правио нову, нити се одцјепљивао у секту,
него се увијек борио против јереси унутар Цркве.

Били ви свјесни или не да радите против свог народа и државе,
ваша дјела свједоче за вас - општи дефетизам и признавање пораза прије битке.
Овде има пуно небулоза али одговорићу само на ово што сам зацрвенео. Прочитај ти Житије Светог Марка Ефеског и Светог Максима Исповедника, и оно што су они писали и чинили. Када је цео православни исток запао у јерес сваки у своје време од ових Светих отаца се одвојио од општења са јеретицима који нису тада били више православна Црква иако су били у огромној већини. Тада су, у време уније са римом Свети Марко, и у време монотелитске јереси Свети Максим та два Света оца били Црква иако су били у великој мањини.

Дакле, они се јесу борили у Цркви, остајањем и стајањем у учењу Цркве и у Истини (Христу) (као што данас раде зилоти) а они који су запали у јерес нису више Црква иако су у огромној већини (имају много епископа, верника, храмова, манастира, итд.) него потпадају под анатеме Сабора Цркве, над њима се затвара небо и благодат Светог Духа не силази на њихове "Свете Тајне", и они постају безблагодатна јеретичка организација или секта. Дакле, јеретике неће спасити то што су у огромној већини јер је свеопште отпадништво одавно проречено и од Господа и од апостола и од Светих отаца. То што су јеретици (који себе још називају православнима) у великој већини не чини их Црквом. Црква је омеђена догматима и канонима и они који их чувају су у Цркви и они су Црква па макар били у оргомној мањини и прогоњени, као што су данас зилоти.

А ти што мислиш да се обнова и одбрана Србије може градити на јереси и лажи, то је као да хоћеш да зидаш кућу на песку. Она ће се срушити. Тако су и комунисти зидали Србију на безбожништву па се срушила и последице осећамо и данас. Кућа која гори се не гаси изнутра (унутар јереси) него споља јер ће дим (јерес) да те угуши (да ти умртви и погуби душу). Обнова Србије се може градити само на истини, на Христу, на светосављу. И сам Свети Сава је рекао да ако Срби не буду чували праву веру (православље) да ће нестати. Зато се Србија не може спасити никаквим јеретичким институцијама као што је СПЦ, него истинским телом Христовим, Црквом светосавском чији се верници зову и зилоти (ревнитељи). На њих треба да се угледа СПЦ и да се покаје за све своје јереси.

Сергиан:
Ти си учествовао у другој емисији од моје. Код мене је било дужа пауза а и водитељ је често хтео нешто да каже и не само то: мене је позвао и због политике па се и о томе разговарало, као што знаш. Друго, како можеш да упућујеш на зилоте кад сам ниси сигуран у своје исповедање и ниси нашао Цркву?

Па шта радим овде на форуму пола године (и на другим форумима годину ипо дана) сваки дан него што се борим против отпадије СПЦ и упућујем народ на зилоте? То радим и у приватном животу колико могу. И добро је што сам то пренео на радију. Рекао сам оно што знам а то је да неки зилоти јесу истинска Црква а у било којим зилотима да је човек он је заштићен од великих јереси као што су екуменизам и папизам. Дакле, ја сам пренео оно што знам, пренео сам народу симпатије за зилоте, а други упућенији зилоти нека наставе још јасније да сведоче на радију где је Црква. А ја нисам крив што већина зилота неће да говори на радију. Али ето говориће отац Серафим у мају, па можда ће уредник опет да позове тебе, значи ја сам вама и вашој речи и вери крчио пут у души уредника и душама слушалаца. Не тражим ничију захвалност али исто тако није лепо да мој труд и храброст омаловажаваш и ругаш ми се.

Перо, мили брате,

Чанку пуче прслук за било каквим поповима и вјерницима,
он је пропали кафански свирач (свирао флауту у кафани прије бављења политиком),
који ће за шаку новца и мало обећања власти да учини оно што му се каже.

Штавише, пуче прслуче било ком непријатељу Србије за вас педесет и ваше лајање,
људи раде свој посао, а зилоти оно што раде је недвосмислено:
урушавају повјерење у православље код простог и неупућеног народа.
Једино што обичан грађанин Србије може из ваших прича да закључи јесте да је пукла
и задња институција која је Србију одржавала на окупу и имала повјерење народа.

"...по дјелима ћете их познати..." рече неко једном.
Пукла али не захваљујући зилотима и верном Србском народу који хоће да сачува чистоту своје православне светосавске вековне вере, него је пукла изнутра захваљујући корумпираним владикама СПЦ који раде за Ватикан, протестантске секте и масоне. Фотографија, видео клипова, сведочанства и доказа о томе смо поставили много на овој теми и теми "Екуменизам у Србији" али ко је духовно заслепљен и приземно, површно и погрешно размишља њему не вреде ни јасни докази. Нису сви способни да схвате Истину (Христа) већ само они који су чистог срца.

Па шта радим овде на форуму пола године (и на другим форумима годину ипо дана) сваки дан него што се борим против отпадије СПЦ и упућујем народ на зилоте? То радим и у приватном животу колико могу. И добро је што сам то пренео на радију. Рекао сам оно што знам а то је да неки зилоти јесу истинска Црква а у било којим зилотима да је човек он је заштићен од великих јереси као што су екуменизам и папизам. Дакле, ја сам пренео оно што знам, пренео сам народу симпатије за зилоте, а други упућенији зилоти нека наставе још јасније да сведоче на радију где је Црква. А ја нисам крив што већина зилота неће да говори на радију. Али ето говориће отац Серафим у мају, па можда ће уредник опет да позове тебе, значи ја сам вама и вашој речи и вери крчио пут у души уредника и душама слушалаца. Не тражим ничију захвалност али исто тако није лепо да мој труд и храброст омаловажаваш и ругаш ми се.
Ово горе подвучено и болдирано: бори се ти против отпадије прво за своју душу.
Не заборави да "ако својој души наудимо ништа нам не вреди да задобијемо цео свет".(речи Христове).
Лепо је то што се тако трудиш али то није борба по правилу.
Треба прво да себе утемељиш у истинском исповедању и онда можеш (по благослову духовника) да шириш мисију.
А овако, ђаво те ударио са десне стране (прелест здесна).
Не ругам ти се, већ ти ово кажем добронамерно, пријатељски.

Да, "јудеји" који су толико данас јаки да је питање да ли ће успјети да одрже Израел још 10 година у постојању. Паз да није.

Ја сам ти врло конкретно образложио на који начин старокалендарске секте утичу на Србе,
и колико је погубан утицај дефетизма и разочарања у Цркву и српску државу која они шире.

Кад будем чуо једног да каже: "Браћо, ујединимо се, не дајмо непријатељима да нас распарчају",
онда ћу имати респекта за њихову причу, дотад ме не интересују они који (па ма из којег повода),
раде управо оно што је циљ непријатељима Срба.
Ујединимо се у Истини (Христу) а не у лажи (антихристу).
Само слога Србина спасава, али не било каква слога, већ слога око Часног Крста (4 оцила су око Часног Крста), што значи Српска Слога око Бога (истинског православља које чувају зилоти) а не слога око злога (ђавола, лажи, јереси, коју је у Србе увукла СПЦ и навукла анатеме Светог Саве и Светих отаца на Србски народ).

ne zanima me, samo pitam da vidim od koga da se čuvam.
Чувај се од свих оних који нису налик Светоме Сави у исповедању вере и сведочењу исте СВОЈИМ ЖИВОТОМ(ПРАВОЖИВЉЕМ).Он је огледало српског богоугодништва И НА ЊЕГА СЕ МОРАМО УГЛЕДАТИ.

Чувај се од свих оних који нису налик Светоме Сави у исповедању вере и сведочењу исте СВОЈИМ ЖИВОТОМ(ПРАВОЖИВЉЕМ).Он је огледало српског богоугодништва И НА ЊЕГА СЕ МОРАМО УГЛЕДАТИ.

Oooo pa predugo sam ja van tokova :lol:
Koji si sad pa ti ??
Jedan od osmorice ?:mrgreen:
Ili si samo Ziki maskiran u Vladu ?:think:
Hmmm...moracu da pomnije pratim sta pises :p

slušala sam u utorak u manastiru ćelije oca atanasija jeftića. pominjao je i zilote u negativnom kontekstu...meni je to dovoljno, pogotovo što se poklopilo s mojim osećanjem.....

slušala sam u utorak u manastiru ćelije oca atanasija jeftića. pominjao je i zilote u negativnom kontekstu...meni je to dovoljno, pogotovo što se poklopilo s mojim osećanjem.....
Слободно се ти онда ослањај на осећања а не на веру Христову.Тај ''епископ''који ти је ''гануо осећања'',је одликован папским прстеном у Риму(њега добијају само истакнути послушници папе, имају и слике о томе!!!!!).Толико о његовој ''љубави'' према једнима(Латинима) и мржњи према другима(Православнима).Вук те чеше по ушима јер не познајеш веру Православну(каноне и догме).

Ако би могла да нам саопштиш, чиме те је убедио да су зилоти зли?

Слободно се ти онда ослањај на осећања а не на веру Христову.Тај ''епископ''који ти је ''гануо осећања'',је одликован папским прстеном у Риму(њега добијају само истакнути послушници папе, имају и слике о томе!!!!!).Толико о његовој ''љубави'' према једнима(Латинима) и мржњи према другима(Православнима).Вук те чеше по ушима јер не познајеш веру Православну(каноне и догме).

Atanasije Jeftic je upravo taj koji je napisao knjigu o ekumenizmu i objasnio sta to znaci.Koji su tvoji dokazi da je on papin poslusnik?On je vladika u penziji..ne znam sta vam on smeta.:confused:

Oooo pa predugo sam ja van tokova :lol:
Koji si sad pa ti ??
Jedan od osmorice ?:mrgreen:
Ili si samo Ziki maskiran u Vladu ?:think:
Hmmm...moracu da pomnije pratim sta pises :p
Боље прати шта пишу свети оци о јересима и отпадништву, као и о онима који бране јерес! Њихове анатеме се веома јасно дотичу твог ''исповедања''.

Atanasije Jeftic je upravo taj koji je napisao knjigu o ekumenizmu i objasnio sta to znaci.Koji su tvoji dokazi da je on papin poslusnik?On je vladika u penziji..ne znam sta vam on smeta.:confused:
Он ће народу да ''објашњава'' а клања се папи. Страшно! Имаш слике и линкове на предходним страницама.

Znaci ipak Vlada :hahaha:
O anatemama ..ok...vazi ...videcu ;)
Sve najbolje.Raduj se Vaskrsu :)
Ја ћу се Васкрсу радовати у Христу са братијом коју познајем, а ти нажалост у самоподстакнутим емоцијама заједно са људима о којима мало знаш.
Нек ти Господ просветли ум да видиш то.Оздрављење ти желим.

nije nikoga ubeđivo da su ziloti zli, nego da preteruju u svemu.
pa sad...tamo je bio on, mitropolit amfilohije, svetogorska braća....ko si ti da sudiš da oni nisu u pravu?
zatim, nisi slušao (očigledno) njegov više od pola sata govor, u kome je veoma negativno govorio o EU. meni je i preko glave tvrdičenja i nedavanja slobode.
Hristos je Ljubav, a u svim vašim zilotskim pisanijama ni trunke od Ljubavi, meni se čini.

nije nikoga ubeđivo da su ziloti zli, nego da preteruju u svemu.
pa sad...tamo je bio on, mitropolit amfilohije, svetogorska braća....ko si ti da sudiš da oni nisu u pravu?
zatim, nisi slušao (očigledno) njegov više od pola sata govor, u kome je veoma negativno govorio o EU. meni je i preko glave tvrdičenja i nedavanja slobode.
Hristos je Ljubav, a u svim vašim zilotskim pisanijama ni trunke od Ljubavi, meni se čini.

Nema ni Lj od ljubavi?:)

Нема шта неко да претерује или умањује о истини, канони и догме су цела истина, ко њих не поштује не стоји у истини.Не судим им ја него свети канони, ја расуђујем о њиховим злоделима и јереси-исповедању,против вере. Научи разлику између осуђивања и расуђивања, прво критикује личност етикетирањем без доказа, а друго критикује учења,ставове,злодела човека против свете вере Православне.

Нема љубави без истине.Ко ти не каже ПУНУ ИСТИНУ(ко је прећути), тај те мрзи, воли те само онај ко ти истину говори.

То што наводиш из Символа Вере се односи на божанство Христово. Вадиш то из целог контекста јер се Христос исповеда само двојако у једној личности, као "предвечан и временски", као "пропадљив и непропадљив", као "описив и неописив" итд.
А све то мора бити у исто време заједно да се исповеда.
Ти исповедаш Христа као једноприродног јер тврдиш да је бестелесни Логос исто што и Христос! А то је јерес.
Бестелесни Логос није Христос, јер је Христос - Логос оваплоћени.
Христос је Богочовек и Богочовек је Христос.
Символ вере јасно каже "Верујем у једнога Господа, Сина Божијег, Исуса Христа... рођеног пре свих векова", дакле Син Божији (и Логос Божији) је исто што и Исус Христос и он је по Својој Божанској Личности предвечан, пре свих векова. А по својој људској природи је и временски. Ми исповедамо двоприродног Христа али као Бога, по личности, а ти Христа не признајеш за Бога, у томе је твоја јерес.

Па шта се онда ти мешаш у дискусију моју са Владаном! Ја нисам мислио на честитке римокатолицима већ екуменистима и расколницима и надовезао сам се на Владанов пост (јер је он рекао да неће честитати Лазареву Суботу екуменистима а то нема везе са Каноном који говори о признавању јеретичких празника).
Каква бре Лазарева субота, дискусија је почела када је Видуша написао да СПЦ честита римокатолицима Васкрс по њиховом календару. О томе се радило. А ти си скроз промашио причу. Немој сад опет да се вадиш. Тебе човек пита једно а ти одговараш сасвим друго и још ми кажеш да се не мешам. Па и сам Владан ти је написао да Васкрс није нама кад и њима и ту је проблем што им се честита на дан када није Васкрс, а ти и даље причаш о Лазаревој суботи. Стварно си помућен.

Не мораш да полемишеш уопште самном, већ си обећао то а не држиш то обећање.
Нисам обећао. Да ли сам ја написао "Обећавам да ћу..."? Нисам. Твој проблем је што много једеш бунике па ти позли и причаш свашта, халуцинираш и привиђају ти се ствари које не постоје. Ја сам написао да ћу се трудити (нисам обећао) да на тебе не обраћам пажњу јер у сваком посту нешто измишљаш а када те човек ухвати у лажи онда се неким филозофирањем оправдаваш. А ти ми уопште не помажеш да те занемарим већ ме још жешће нападаш и хоћеш да твоја реч остане последња, да остану твоје лажи. Ја се трудим да не одговарам на све твоје небулозе али на неке морам јер претерујеш са фантазијама и вараш читаоце.

Нисам луд да овде будем цео живот на форуму, још мало па одох а после ти оговарај мене овде колико хоћеш ако си баш толико злобан.
Свака друга реч ти је да сам ја злобан. А злобан си ти јер своју злобу и лагање не видиш. А када одеш са форума наравно је да нећемо плакати, иди слободно, нико те овде не држи. Ионако си се налупетао измишљотина за наредних 10 година. А када одеш наравно да нећу више да те помињем као што те нисам ни помињао док си био одсутан кад си био на пдф Политика и кад су те бановали. А значи ми сви који останемо на форуму смо по теби луди? Па хајде не буди бар ти луд па иди са овог форума што пре. Ето, буди бар ти "паметнији" од нас. Иди се бави политиком, јер ти теологија баш и не иде од руке. Можда успеш у политици.

Брате, не желим ти зло, не слажемо се у мишљењима и то је то.
Онда не тражи више стално расправу самном, ако си сигуран у своје исповедање.
Ја не тражим расправу са тобом него ти овде шириш толико дезинформација да ја морам да реагујем на њих.

А овим екуменистима и папистима (јеретицима и секташима из СПЦ) што дођоше на ову тему само ћу рећи да је цео свет видео фотографију како Атанасије Јевтић полаже цвеће на масонски гроб са осмехом на лицу. Владика банатски Никанор из исте СПЦ је за Атанасија Јевтића дословно рекао "Није Атанасије наш брат. Сво зло у СПЦ долази од њега. Он није Божији човек него ђавољи." Постоји и аудио снимак. Постављао сам и линк за тај аудио снимак и постављали смо ту фотографију Атанасија на масонском гробу на овој теми и другим темама, али не можемо то да радимо сваки пут за сваког. Ако неко не верује поставићемо опет. А Амфилохије се школовао у Риму, тамо је завршио постдипломске студије на римокатоличком факутету где су од њега направили паписту и екуменисту (тј. јеретика). Па например има снимак на ЈуТјубу како Амфилохије почиње молитву цитатом из Курана и то на арапском, каже "У име Бога Свемогућега...", чиме он алудира на то да верује као и патријарх СПЦ Павле да ми верујемо у истог Бога као и муслимани иако они не признају Христа за Сина Божијег а Нови завет лепо каже "Ко не признаје Сина Божијег, нема ни Бога Оца". Али неки не обожавају Бога него људе, мисле да су владике СПЦ непогрешиве као што је римски папа преварио своје вернике да је непогрешив. И није Атанасије писао књигу против екуменизма, јер он јесте екумениста.

И он лаже када каже да православни у екуменизму мисионаре и сведоче православље. У Светском савету цркава је забрањено преносити своју веру на друге, према томе немогуће је мисионарити православље. Атанасије вас лаже. Он иначе воли да лаже и за друге ствари. Каже да нико не мења литургију а сам је писао о потреби реформе литургије по угледу на римокатоличку мису. Лаже чим зине. А тек колико је само лагао у својој књизи о зилотима. Али одговорио му је на то отац Серафим у књизи "Апологија (одбарна) зилота матејеваца". Прочитајте тај одговор па ми се јавите. Имате га на сајту правоверје.цом (у одељку "Отпадништво" па у одељку "Против екумениста", давао сам линк 10-так пута, али кад неки више воле да читају јеретике од православних. Ево даћу опет тај линк за ове који падају са Марса на ову тему па мисле да све знају и да су најпаметнији. Ево линка за одговор јеретику Атанасију Јевтићу владики-пензионеру
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Protiv ekumenista/Apologija/index.htm

А књигу против екуменизма није писао Атанасије него су писали владика Артемије и ава Јустин. Али незналице из СПЦ све живо мешају. Јуче су постали верници па се нашли паметни да све верују владикама, да обожавају људе уместо Бога. Нека их, нек се залуђују. И ја сам се залуђивао непогрешивошћу њиховом док нисам почео да читам православне књиге и текстове и мислим својом главом. Скоро 20 година сам био на предавањима и Атанасија и других владика, и на Богословском факултету и по београдским црквама, факултетима и дворанама, и сад ће мене неки новопечени верници да уче ко је Атанасије, хахахахаха! :hahaha: Црни хумор.

Back