Влада из Београда
Ističe se
- Poruka
- 2.372
Овде има пуно небулоза али одговорићу само на ово што сам зацрвенео. Прочитај ти Житије Светог Марка Ефеског и Светог Максима Исповедника, и оно што су они писали и чинили. Када је цео православни исток запао у јерес сваки у своје време од ових Светих отаца се одвојио од општења са јеретицима који нису тада били више православна Црква иако су били у огромној већини. Тада су, у време уније са римом Свети Марко, и у време монотелитске јереси Свети Максим та два Света оца били Црква иако су били у великој мањини.Ствар је у редоследу:
Неко ко жели да ствари дођу на своје мјесто имао би редослед,
кућа се не чисти тако што се сруши до темеља, а немаш средства да саградиш нову.
И ја сам зилот (у смислу оштрог противљења екуменизму), али нећу да радим против властитог народа.
Када видим плодове вашег дјеловања (општа збуњеност, подјељеност, расуло, неслога...)
не треба ми ништа више, никакве приче, философије и "докази".
Ни људи у твојој породици нису светитељи, али их не прогониш због тога,
нити када се посвађаш са укућанима идеш унаоколо и дајеш изјаве за медије
како су ти у фамилији сви пукли и ненормални.
Постоји у Цркви начин како се одувијек рјешавао проблем отпадије и јереси.
Нити један од светих Отаца није правио нову, нити се одцјепљивао у секту,
него се увијек борио против јереси унутар Цркве.
Били ви свјесни или не да радите против свог народа и државе,
ваша дјела свједоче за вас - општи дефетизам и признавање пораза прије битке.
Дакле, они се јесу борили у Цркви, остајањем и стајањем у учењу Цркве и у Истини (Христу) (као што данас раде зилоти) а они који су запали у јерес нису више Црква иако су у огромној већини (имају много епископа, верника, храмова, манастира, итд.) него потпадају под анатеме Сабора Цркве, над њима се затвара небо и благодат Светог Духа не силази на њихове "Свете Тајне", и они постају безблагодатна јеретичка организација или секта. Дакле, јеретике неће спасити то што су у огромној већини јер је свеопште отпадништво одавно проречено и од Господа и од апостола и од Светих отаца. То што су јеретици (који себе још називају православнима) у великој већини не чини их Црквом. Црква је омеђена догматима и канонима и они који их чувају су у Цркви и они су Црква па макар били у оргомној мањини и прогоњени, као што су данас зилоти.
А ти што мислиш да се обнова и одбрана Србије може градити на јереси и лажи, то је као да хоћеш да зидаш кућу на песку. Она ће се срушити. Тако су и комунисти зидали Србију на безбожништву па се срушила и последице осећамо и данас. Кућа која гори се не гаси изнутра (унутар јереси) него споља јер ће дим (јерес) да те угуши (да ти умртви и погуби душу). Обнова Србије се може градити само на истини, на Христу, на светосављу. И сам Свети Сава је рекао да ако Срби не буду чували праву веру (православље) да ће нестати. Зато се Србија не може спасити никаквим јеретичким институцијама као што је СПЦ, него истинским телом Христовим, Црквом светосавском чији се верници зову и зилоти (ревнитељи). На њих треба да се угледа СПЦ и да се покаје за све своје јереси.