Vidusa
Aktivan član
- Poruka
- 1.456
Finska "pravoslavna crkva" slavi Vaskrs kao i rimokatolici. Prije nekoliko godina jedan finski episkop bio je u Srbiji kao gost sadasnje SPC i sasluzivao je na Liturgiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Везе ти немаш...Нико им не признаје благодат Духа већ се признаје црквени празник који заиста јесте. То нема везе са духовним општењем.Исти је Дух и у Небеској и у војинствујућој Цркви Христовој.Заједничким и једним Духом Светим се славе празници и на небесима и на земљи.Какав дух имају екуменисти? Почињеш да им признајеш благодат Духа?
Тотално си одлепио,стварно незнаш више шта говориш,тотални мрак.
Црвена слова су Црквени празници,који се !!!!!!ЈЕДНИМ ДУХОМ СЛАВЕ!!!!!!
Немамо ми истог духа са јеретицима.
Ту су по канонима због општења са новопасхалцима требали да попију одлучење.Али нека их,нека и даље одбацију извршавање канонски санкција.Само показују лицемерје када кажу ''ми славимо по старом календару''.Кад опште са новокалендарцима Божић,25.12.у гостима се !!!!омрсе!!!! код браће у антихристу у Грчкој, па кад се врате у Србију ''И ДАЉЕ ПОСТЕ''.Толико контрадикција то то само слеп не види.Али ево га Сергије каже треба славити са јеретицима,нема везе што нису истог Духа.Није нормалан.Finska "pravoslavna crkva" slavi Vaskrs kao i rimokatolici. Prije nekoliko godina jedan finski episkop bio je u Srbiji kao gost sadasnje SPC i sasluzivao je na Liturgiji.
Везе ти немаш...Нико им не признаје благодат Духа већ се признаје црквени празник који заиста јесте. То нема везе са духовним општењем.
На пример, ти вероватно не би одговорио неком екуменисти (комшији, рођаку, и слично) ако би ти он за Васкрс рекао овако: "Христос воскресе!" ? Јел би му одговорио са "Ваистину воскресе!"?
Брате, то не значи да си са њим у општењу ако му тако одговориш. Јер, тако само признајемо да поштујемо Бога и празнике. Грех је јеретику честитати његове (антиправославне) празнике а не оне који су заиста православни празници.
Иначе, тако су се обраћали и Свети Оци у разним писмима које су писали неким јересијарсима. Ако је поздрав "Помаже Бог!" или "Христос воскресе!" то није знак духовне свезе већ нормалан поздрав. Свети Серафим Саровски се расколницима старобредницима обраћао исто са "Христос воскресе, радости моја!".
Али, ти ово не видиш а на мене си осуо невиђену паљбу...
Пробуди се ти из прелести. Нико не говори о литургијском слављењу црквеног празника, већ о обичној честитки (поздраву) на дан неког црквеног празника.Црквени празник се слави у Духу Цркве.Пробуди се човече.
Па управо то и говорим. Општење није ако им одговоримо на поздравну честитку.У општењу сам ако се молим са њим,а не ако им одговарам,одговарати лично могу,молити се са њима не смем.Опет мењаш тезе.Олади.
Данас је Лазарева Субота. И то поштују и разни расколници и СПЦ-екуменисти. Није никакав грех ако неком кажеш " Срећан данашњи празник!", то не значи да си са њим у општењу већ само говориш истину.Црквени празници немају везе са духовним општењем? ццццц....
Брате, ниси свестан колико си сам себе излупао духовним шамарима. Налупетао си се овде на форуму до крајности. Ипак, иако си ревностан без разума, свиђа ми се твоја искреност.Да употребим Видушину умотворину, лупам ти духовне шамаре.
Опрости,али не знам ако да те пробудим другачије из духовног сна којим си заспао.Ти си добар човек,али те кидају демони,преласт је велико искушење.Ја сам строг према твом учењу а не према теби.Моли се Богу, чак иако мислиш да ниси прелашћен,да ти барем покаже да ли си прелашћен. Ништа те неће коштати, а користиче ти.
Ја бих волео са тобом људски и братски да попричам, духовност је много битнија од еклисиологије,у првој је сила Духа,а у другој сила информација.Све се прашта ако се кајеш,ал треба схватити да ли се треба кајати.Увек треба.
Безвезе ти је ова констатација. Ми треба да се трудимо и да живимо по узору на Свете Оце.Свети Серафим Саровски је био свет још за живота, он је добио мир Христов, за њега је свако створење постало радост,баш ко и Христу.То је од обиља дарова тако.Ми смо далеко од тог стања.Требамо се држати конона и догми,пусти ти светог Серафима, далеко смо ми од његовог правоживља.
Стефан не би био Стефан кад не би провоцирао и користио цинизам и заједљивост....То су само неки духовни плодови флоринских расколникаСергиан заборавља све што је знао..одласком у иконоборске штемаче уствари проклизава у екуменизам...
Срђане, канон јасно каже да не славимо празнике са јеретицима. Екуменисти су анатемисани.Они су исто јеретици ко и Латини,разлике нема.Њихови су празници у јеретичком духу,са скраћеним,наопаким и РАЗЛИЧИТИМ службама и са прећуткивањем истине о Христу.
Ја сам причао о славњењу а ти о честитању.Ја да СВЕСНИМ јеретицима(нпр.свештеницима и упућеним ''верницима'') желим срећан Васкрс Христа Бога, кога поново разапуњу својим лажним учењем о њему, па то је сулудо.Друго је обичан народ коме се снисходи због незнања.Опет расуђујеш по свету,опрости.
За светог Серафима Саровског то није глупа констатација то је истина и тумачење других светих отаца.

Аминовање његових тумачења од стране екумениста потврђују твоју тврдњу.Сергиан заборавља све што је знао..одласком у иконоборске штемаче уствари проклизава у екуменизам...
Брате ,канони су јасни,нема ја шта да им додајем или одузимам.Њих су написали људи надахнути Светим Духом, то је отрежњујућа истина из њеихових уста.Zar bi ti falilo da komšiji katoliku sutra poželiš sretan Uskrs....
Bog ti siguran sam u to, ne bi tu činjenicu uzeo za zlo....![]()
Брате ,канони су јасни,нема ја шта да им додајем или одузимам.Њих су написали људи надахнути Светим Духом, то је отрежњујућа истина из њеихових уста.
Они нам нису браћа у Христу па да се радујемо њиховим наопаким и неправилним слављењима Господа.Како се у небеској Цркви слави и честита,тако у војинствујућој Цркви која је једно са небеском Духом Светим и Телом Христовим.У небеској цркви НЕМА КАТОЛИКА,ЈЕРЕТИКА И ДРУГИХ, стога нема ни честитања католицима и јеретицима.Екуменисти су анатемисани и исто су јеретици.Знам да је та истина болна,али тако је.Слушам каноне а не намере људи.Слушам Божију вољу а не људску.
Канони 37;38;39; Лаодикијског помесног сабора''Немојте славити празнике са Јеврејима и јеретицима,нити примати празничне поклоне од њих!!

Сергианов "бисер мудрости":
Пробуди се ти из прелести. Нико не говори о литургијском слављењу црквеног празника, већ о обичној честитки (поздраву) на дан неког црквеног празника.
Ако је данас Лазарева Субота, није никакав грех да се неком екуменисти (из СПЦ) каже: " Срећан празник, Лазарева Субота".
То нема везе са духовним општењем ако само поздравимо тако јер данас заиста јесте тај празник.
Грех је ако неком римокатолику честиташ данас Велику Суботу (тј. предпразништво Васкрса) кад то нема везе са данашњим даном.

Патријарси руски и српски нека слободно газе по ономе за шта знају да се НЕ СМЕ ГАЗИТИ,ја им не браним. За мени су канони СВЕТИ,као и за друге Православце који Свету Тројицу воле више од свега.Ко испуњава закон Христов,љуби Христа.
Прво и глано сутра није ''Ускрс'' тј. Васкрс, него су Цвети(улазак Господњи у Јерусалим).
Друга не славимо истим духом празнике,тако да нема на чему да им честитам.
Треће СВЕТИ КАНОНИ ЈАСНО говоре шта нам је чинити.

Ево пошто си нов објаснићу ти.Од Цркве Христове се отпада или гажењем и неизвршавањем заповести канона или мењањем догмата или признавањем јеретика за браћу и Господу или општењем или саслуживањем са јеретицима.Oni su oficinalni hrišćani, a vi to niste...
I vi ste, ko oni otpali od pravoslavne Crkve, prijatelju....
Razmisli kadkad i o tome...
Ево пошто си нов објаснићу ти.Од Цркве Христове се отпада или гажењем и неизвршавањем заповести канона или мењањем догмата или признавањем јеретика за браћу и Господу или општењем или саслуживањем са јеретицима.
Језујити и удбаш,узурпатори СПЦ,су по све горепоменуте наводе прекршили.Они и твоји другари Латини су отпали од Цркве Христове, а не православци који поштују закон Цркве и Сина Божијег.
Прво научи о Православној вери, па онда износи закључке,лупаш глупости и бламираш се непотребно.

Не љутим се, разумем твој мрак.Одо на посао.Meni se čini da si ipak ti otpao od Crkve i da si načinio smrtni greh dvostrukim krštenjem...
Nemo se ljutiš...![]()