Како време пролази, читајући твоје текстове, имам утисак да да си
тешки анархиста-бунтовник. Везе ти немаш...
Ти кажеш:
По теби је пркос, дизање галаме и тражење кавге са народом, извршавање заповести Цркве?Стално се у истом образци парафразирања и искривљења истине вртиш.Наравно, када ти је ум помрачен мржњом и завишћу,зато си отпао од Цркве.
Не може бити то
извршавање заповести Цркве.
Те акције су директно ђавоље масло. Ти си острашћен па немаш иоле смирења да објективно расудиш о свему.
Опет ти о људским ''законима'',А НЕ О БОЖИЈИМ.Рекох ти бави се политиком није вера и теологија за тебе, твој ум оперише материјалистичким и релативистичким образцима схватања стварности(не расуђујеш по Богу,него по свету).Све тумачиш наопако, бави се политиком.
И теологија и политика су Богу миле! А могу се злоупотребити. А ви не схватате правилно Слово Божије
о односу Цркве и власти и немате здраво расуђивање.
Како не видиш човече, да се увек преко ''правне регулативе'' врши прогон(прво у Стјенику,а сада на Авали),зар ти је толико мрско да признаш очигледно.Увек регулатива пресуди против ИПХ,јер ми нежелимо да се региструјемо у систем непријатеља Цркве, који је и саму СПЦ својим таксама претњама полицијом и насиљем довели до данашњег јадног стања.Овај систем једе своју децу и оне који су му у послушању.Свако испуњавање закона Божијег,који угрожава његов наопаки и богоборни поредак,систем санкционише регулативом(која је шупља и може да се тумачи по вољи властодржаца.Прогон у Стјенику је пластичан пример.Чим је неко полушао каноне,ЛЕТИ ИЗ ЦРКВЕ.
Параноја невиђена! Човече, опет понављам: нико вас не гони, човече умири се, погледај мало око себе!
Ви болујете од маније "гоњења". То је болест, опрости.
Избацују цигане из блока 67 јер
немају правни основ, мене су јурили из вешернице јер једно време нисам имао правни основ, на хиљаде других људи има сличне проблеме све док то не решава правно, итд.итд.
Мене су 10 пута хтели да иселе па никад нисам рекао: "То је СПЦ" и слично томе. Једноставно, било је Божије допуштење.
Тачно је да у овој држави није све решено правилно, то се слажем, али то не значи да треба да се препустимо неком болесном фатализму и да очекујемо да нам све падне са неба.
Бог заповеда: власти поштуј! Ко се томе противи, Богу се противи!
Само онда када се то коси са нашом слободном хришћанском вољом, онда не треба поштовати.
И нико не каже да треба да се региструјете мада ће вам бити теже за неке ствари,
али сте манастир на Авали могли да преведете на физичко лице (на Акакија или на неког другог) и сада не би имали проблеме. Овако, нисте то урадили, и сами сте себе укопали!
НЕ МОЖЕ СЕ СЛУЖИТИ БОГУ И МАМОНУ, НЕ МОЖЕШ БИТИ ЈЕДНО ТЕЛО СА ХРИСТОМ И УПОРЕДО У СИСТЕМУ АНТИХРИСТА.Нисмо ми мирашева секта, па да се региструјемо у полицији, ми смо Српска Истински Православна Црква, која је катакомбна и ван система правне регулативе коју држи репоња својим релативитетом и некомпатибилношћу са Божијим законима.Ти слободно уђи у систем који има за циљ слом вере Христове, исто ћеш проћи ко СПЦ.
Лупаш невиђено, али невиђено!!
Каква "катакомбна Црква", шта причаш?! Па ваша Црква је
уредно у Грчкој озваничена као ЈАВНА а не као
катакомбна а у Грчкој (као и у Србији) је исти (тј. сличан) државни поредак!
Ваши епископи су
итекако у систему правне регулативе тамо у Грчкој а ви овде глумите неке пацијенте који се понашају као изгубљени, параноични фаталисти.
Ако сам ја "
слуга мамона, антихриста" што сам у систему правне регулативе, онда су то и ваши СВИ епископи и СВИ ваши манастири (монаси, итд.) у Грчкој!
А онда то значи да сте и ви (у Србији) у заједници са "
слугама Антихриста"! Човече, уразуми се, тотално си застранио!
Опет ти понављам власништво припада Богу,а не људима.Људи само користе оно што припада Богу,они нису власници,него најамници на земљи Божијој.Да би постали синови треба им Христос.Све је Божије зато јер је све ОН и створио.Као и сваки пут (а СПЦ је први пут да је у јереси), на његову њиву долазе узурпатори(масони), који мењају тај закон како је њима воља.Исто га и примењују.Објашњено ти је примењивање правне регулативе, тако да сам одговорио на твоје заблуде.
Сада можеш опет да се позиваш на послушност непријатељима Христа(јеретивима и анатемисаним богоотпадницима).
Све си погрешно схватио.
Наравно да је
цела земља - Божије власништво али то не значи да ти треба да узурпираш Божије власништво на штету другога човека!
Бог је поставио власти и владаре, и кад би се сви тако понашали као ти, на планети Земљи би настао тотални хаос: свако би могао да отуђује од другога и све то под слоганом: "То је све Божије а није твоје!".
Ух, како си прелешћен, па то је страшно...