Зилоти

Хвала на исправци. Испустио сам број "1" испред тројке. Више пута сам то раније цитирао правилно.

А у вези твог питања: одговор не треба тражити из наше (земаљске) перспективе већ из небеске (Божије) перспективе.
Наиме, Бог је створио људе, и без Божијег "прста" (тј. учешћа) нема ни владара ни власти, ни државе, нити било чега!
Разлика је само између оних који живе по вољи Божијој и оних који тако не живе.
А на све људе (а самим тим и владаре) се простире Божија Промисао!

лепо речено...

Опет лажеш(прећуткујеш теби болну истину). Биле су монахиње гоњене и НАКОН ПРОГОНА из манастира, у недођији на Микуљу, али извршиоци наручене Хризотомове санкције су одбили да изврше злодело и зловољу лажиепископа.То је милост божија, када гонитељи ''сами од себе'' престану са прогонима.http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2008/11/6.html

АЛИ,ПРОГОН СЕ НАСТАВЉА. Опет преко ''правне регулативе''.Тако лукави највише воли, јер се показује људима као поштовалац њиховог људског закона, а не божијег(њега наравно крши од давнина, па тако и сада).Од скора нам је одузета црквица на Авали, коју је наша монахиња завештала својој Цркви. Опет се зликовци,отимачи, гонитељи и прекршиоци божијег закона скривају иза правне регулативе, јер тумаче закон онако како је њима воља.Познато је да та регулатива има рупе и они је користе, јер у рупи ће и завршити.Рупа им је дала све, и зато их праве и откривају колико могу.И наравно Срђан(објективни сведок,субјективних ставова) их здушно бодри,лукаво маневришући између подршке једнима(због исповедништва и придржавања Светих Канона) и оправдавања других(правне регулативе која је покренута ''са разлогом''(а не због одбијања послушности непослушном јеретику) јер су монаси ''хтели'' да им отму ''њихову'' правно регулисану својину'').Као да су они(узурпатори божијих храмова, масони и компромисери из СПЦ) својим новцем и трудом тај манастир саградили(нису они задужбинари), као да је то њихова прћија,као да им није допуштено Богом да својатају оно што није њиховИМ ТРУДОМ СТЕЧЕНО,ВЕЋ ЈЕ БОЖИЈЕ,ЈЕР ЈЕ БОГ ОТАЦ ВЛАСНИК СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ,Он допушта да под маском регулативе вукови ПРАВОМ СИЛЕ својатају, ОНО ШТО НИЈЕ ЊИХОВО НЕГО ШТО ИМ ЈЕ ДАТО НА КОРИШЋЕЊЕ А НЕ У СВОЈИНУ ). Али они су то прогласили ''својом својином'',вређајући Правог Власника.Још су Његове слуге, ко зли виноградари,отерали и покушали да убију.

Сваки лукави, пренебегава истину да је божији закон изнад сваког људског и да се жеља умирућег мора поштовати.Али пошто нема докумената којим се храни ''правна регулатива'', ''држава'' додељује завештано Цркви,''правном лицу'' које исто као и држава, признаје само државне законе(папире) а не Божије(истину и ВОЉУ ЊЕГОВУ).Нек им Бог опрости.

ТЕБИ ЈЕ РЕВНОСТ НЕ ПО РАЗУМУ, ИСПУЊАВАЊЕ ЦРКВЕНОГ ЗАКОНА и сведочење истине мајке Цркве, јер се око тога ''диже превелика галама и прави велика збрка''!? Срамота!Прогонитеље правдаш!

Poslednja izmena:
Опис ''правне регулативе''

Све сестре су биле на ливади испред конака, физички опкољене и без могућности да се склоне. Без престанка храбро су одговарале на провокације, бранећи Православну веру од помахниталних насилника.
Ускоро је донет некакав на брзину откуцан папир о њиховом одстрањењу из манастира, без деловодног броја и печата, само са потписом владике Хризостома. Са тим назови документом инспектор МУП-а је пришао мати игуманији и затражио да сестринство напусти манастир. Ни полиција, ни општинска власт, ни манастирски адвокат нису могли да спрече безаконо и насилно протеривање монахиња. Беспомоћан да им пружи било какву правну заштиту, запрепашћен дрскошћу и безакоњем црквеног великодостојника и његових служитеља, адвокат је изјавио да до тада није доживео слично безакоње у правном смислу, додавши да није у могућности да им помогне и пружи правну заштиту. Као по некој наредби са више инстанце, свима су биле везане руке. Чак и они који су хтели да помогну монахињама, нису то могли да учине. Самог градоначелника Чачка звао је лично патријарх рекавши му да омогући што лакше и брже избацивање сестринства из манастира. Иначе, полицајци су све време бранили монахиње од могућег линча, и ко зна како би се све завршило да они нису били присутни.

Samo da ispravim malu grešku, u pitanju je poslanica Apostola Pavla Rimljanima 13, 1-8.

...i samo bih dodao - da li je potrebno još dokaza da su hrišćansku religiju oblikovali vladari prema svojim potrebama? Budite pokorne ovčice, nemojte nikad sumnjati, plata za loš život će vam sigurno doći posle smrti, a povrh svega bog naređuje da se vladar mora poštovati, da se porezi i carine moraju plaćati, yeah right.... veoma uverljivo.
Мани се његови појашњења,он је далеко од Христа.Срцем се осећа његов фанатизам и сервилност мамону и кнезу овога света. Само да нађем од владике Николаја беседу о својини,биће ти јасније!

Брате Владане, па ти си екстремно зомбиран! Шта ти пишеш човече, јеси ли уопште свестан? Ти кажеш:
Опет лажеш(прећуткујеш теби болну истину). Биле су монахиње гоњене и НАКОН ПРОГОНА из манастира, у недођији на Микуљу, али извршиоци наручене Хризотомове санкције су одбили да изврше злодело и зловољу лажиепископа.То је милост божија, када гонитељи ''сами од себе'' престану са прогонима.http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2008/11/6.html
Нема прогона монахиња, фантазираш. Тамо су и нико их не дира, мирно живе а ви дижете дреку без разлога.
АЛИ,ПРОГОН СЕ НАСТАВЉА. Опет преко ''правне регулативе''.Тако лукави највише воли, јер се показује људима као поштовалац њиховог људског закона, а не божијег(њега наравно крши од давнина, па тако и сада).Од скора нам је одузета црквица на Авали, коју је наша монахиња завештала својој Цркви. Опет се зликовци,отимачи, гонитељи и прекршиоци божијег закона скривају иза правне регулативе, јер тумаче закон онако како је њима воља.Познато је да та регулатива има рупе и они је користе, јер у рупи ће и завршити.Рупа им је дала све, и зато их праве и откривају колико могу
Ха, ха, ха, па сад си ме засмејао до суза! Испадоше криви други због тога што сте изгубили манастир на Авали. Човече, лично сам био на првом усељењу у тај манастир а та монахиња (м.Ипомонија, бивша Наташа) је преко мене дошла у вашу Цркву (јер сам ја тада веровао да сте ви Црква).
И није она ником то завештала јер није превела судски пренос власништва!!
То нема везе са Државом Србијом, нити са СПЦ и неким "прогоном".
То је ваша ГРЕШКА што нисте извршили пренос власништва а зато је потребно издвојити само један дан у Суду и платити неку таксу. Колико пута сам раније разговарао са о.Акакијем да то мора да уради па сам се згрануо (искрено говорим) кад сам чуо да још нисте то урадили и да вас родбина (а не СПЦ) те монахиње тужи и да жели да врати у своје власништво. И нормално, Суд доноси праведну одлуку у њихову корист јер ви немате НИЈЕДАН папир (документ) да је то ваше а могли сте то да урадите. Ето, колико си заслепљен па ти сви други криви а не видите своје грешке. И шта си очекивао? Да вам држава да власништво над манастиром "на лепе очи"?! Ниси ваљда толико заслепљен? Па наравно да државу (тј. Суд) занимају само валидна документа а не нечије "лепе очи". Поготово кад ниси регистрован као верска заједница...
И наравно Срђан(објективни сведок,субјективних ставова) их здушно бодри,лукаво маневришући између подршке једнима(због исповедништва и придржавања Светих Канона) и оправдавања других(правне регулативе која је покренута ''са разлогом''(а не због одбијања послушности непослушном јеретику) јер су монаси ''хтели'' да им отму ''њихову'' правно регулисану својину'').Као да су они(узурпатори божијих храмова, масони и компромисери из СПЦ) својим новцем и трудом тај манастир саградили(нису они задужбинари), као да је то њихова прћија,као да им није допуштено Богом да својатају оно што није њиховИМ ТРУДОМ СТЕЧЕНО,ВЕЋ ЈЕ БОЖИЈЕ,ЈЕР ЈЕ БОГ ОТАЦ ВЛАСНИК СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ,Он допушта да под маском регулативе вукови ПРАВОМ СИЛЕ својатају, ОНО ШТО НИЈЕ ЊИХОВО НЕГО ШТО ИМ ЈЕ ДАТО НА КОРИШЋЕЊЕ А НЕ У СВОЈИНУ ).
Не говорим ти о моралним већ о правно-својинским односима. Сутра ви можете упадати у нечије куће и станове и тражити да се то вама додели јер, ето, ви сте "истинити" а сви остали не треба да живе!
Човече схвати ово: не можеш отуђивати нечије власништво! Мораш поштовати основне норме у друштву и не можеш се понашати као разбојник а тако само показујете да сте маловерни (тј. да сте неверни).
Јер, ако мислите да сте истинска Црква и да имате Духа Светога, онда се потчините властима (јер тако заповеда Пидалион и Апостоли) и верујте у Божији Промисао! Али, авај, ви немате мир Божији а само параноишете да вас неко прогања!
Сваки лукави, пренебегава истину да је божији закон изнад сваког људског и да се жеља умирућег мора поштовати.Али пошто нема докумената којим се храни ''правна регулатива'', ''држава'' додељује завештано Цркви,''правном лицу'' које исто као и држава, признаје само државне законе(папире) а не Божије(истину и ВОЉУ ЊЕГОВУ).Нек ин Бог опрости.
Апостол Павле је поштовао римску власт и био угледни римски грађанин. Има таквих безброј примера.
Само онда када власт узима оно што је Божије (напада душу) тада се не покоравамо! А грађевине (манастири итд.) на које немаш право, не смеш да отуђујеш !
ТЕБИ ЈЕ РЕВНОСТ НЕ ПО РАЗУМУ, ИСПУЊАВАЊЕ ЦРКВЕНОГ ЗАКОНА и сведочење истине мајке Цркве, јер се око тога ''диже превелика галама и прави велика збрка''!? Срамота!Прогонитеље правдаш!
Срамота је изазивати крвопролиће са истокрвном браћом а то сте ви желели. Смирени слуга Божији не исповеда веру као што ви радите: пркосећи и тражећи кавгу са обичним народом! Пркос није од Духа Светога, то је ђавоља работа.
Пркосити треба (само ко има снаге) демонима али не људима било које вере!

Опис ''правне регулативе''

Све сестре су биле на ливади испред конака, физички опкољене и без могућности да се склоне. Без престанка храбро су одговарале на провокације, бранећи Православну веру од помахниталних насилника.
Ускоро је донет некакав на брзину откуцан папир о њиховом одстрањењу из манастира, без деловодног броја и печата, само са потписом владике Хризостома. Са тим назови документом инспектор МУП-а је пришао мати игуманији и затражио да сестринство напусти манастир. Ни полиција, ни општинска власт, ни манастирски адвокат нису могли да спрече безаконо и насилно протеривање монахиња. Беспомоћан да им пружи било какву правну заштиту, запрепашћен дрскошћу и безакоњем црквеног великодостојника и његових служитеља, адвокат је изјавио да до тада није доживео слично безакоње у правном смислу, додавши да није у могућности да им помогне и пружи правну заштиту. Као по некој наредби са више инстанце, свима су биле везане руке. Чак и они који су хтели да помогну монахињама, нису то могли да учине. Самог градоначелника Чачка звао је лично патријарх рекавши му да омогући што лакше и брже избацивање сестринства из манастира. Иначе, полицајци су све време бранили монахиње од могућег линча, и ко зна како би се све завршило да они нису били присутни.
Ово све је углавном тачно.
Али, опет замењујеш тезе јер говориш о тренутку након што су монахиње одлучиле да прекину општење са СПЦ. А оне су, пре тих догађаја, донеле одлуку да прекидају општење и послале писмо еп. Хризостому Жичком.
И шта сада чекају у манастиру? Ако су донеле одлуку, а знају да више ту не могу остату и да може доћи до њиховог избацивања, онда је сваки њихов даљи останак у манастиру значио директно пркошење Жичкој Епархији и њиховом верном народу. Манастир је власништво те Епархије и они неће толерисати да друга верска заједница (ма колико била православнија од њих) ту борави.
То је реалност. О томе ти говорим.
А ми смо тамо дошли јер смо чули да неко хоће да бије монахиње.
Али, то не оправдава Акакијево пркошење екуменистима и потенцијално изазивање сукоба. А већ сутрадан, монахиње су имали где да се преселе и да живе.
Значи, могли су да избегну те инциденте и да не доводе флоринске монахе да у манастиру СПЦ врше службу.
Поента: то све нема везе са "мучеништвом за веру" јер их нико није прогањао због вере већ због присуства флоринских монаха у манастиру СПЦ.

По теби је пркос, дизање галаме и тражење кавге са народом, извршавање заповести Цркве?Стално се у истом образци парафразирања и искривљења истине вртиш.Наравно, када ти је ум помрачен мржњом и завишћу,зато си отпао од Цркве.

Опет ти о људским ''законима'',А НЕ О БОЖИЈИМ.Рекох ти бави се политиком није вера и теологија за тебе, твој ум оперише материјалистичким и релативистичким образцима схватања стварности(не расуђујеш по Богу,него по свету).Све тумачиш наопако, бави се политиком.

Како не видиш човече, да се увек преко ''правне регулативе'' врши тихи и цензурисани прогон(прво у Стјенику,а сада на Авали),зар ти је толико мрско да признаш очигледно.Увек регулатива пресуди против ИПХ,јер ми нежелимо да се региструјемо у систем непријатеља Цркве, који је и саму СПЦ својим таксама претњама полицијом и насиљем довели до данашњег јадног стања.Овај систем једе своју децу и оне који су му у послушању.Свако испуњавање закона Божијег,који угрожава његов наопаки и богоборни поредак,систем санкционише регулативом(која је шупља и може да се тумачи по вољи властодржаца.Прогон у Стјенику је пластичан пример.Чим је неко полушао каноне,ЛЕТИ ИЗ ЦРКВЕ.
НЕ МОЖЕ СЕ СЛУЖИТИ БОГУ И МАМОНУ, НЕ МОЖЕШ БИТИ ЈЕДНО ТЕЛО СА ХРИСТОМ И УПОРЕДО У СИСТЕМУ АНТИХРИСТА.Нисмо ми мирашева секта, па да се региструјемо у полицији, ми смо Српска Истински Православна Црква, која је катакомбна и ван система правне регулативе коју држи репоња својим релативитетом и некомпатибилношћу са Божијим законима.Ти слободно уђи у систем који има за циљ слом вере Христове, исто ћеш проћи ко СПЦ.

Опет ти понављам власништво припада Богу,а не људима.Људи само користе оно што припада Богу,они нису власници,него најамници на земљи Божијој.Да би постали синови треба им Христос.Све је Божије зато јер је све ОН и створио.Као и сваки пут (а СПЦ је први пут да је у јереси), на његову њиву долазе узурпатори(масони), који мењају тај закон како је њима воља.Исто га и примењују.Објашњено ти је примењивање правне регулативе, тако да сам одговорио на твоје заблуде.
Сада можеш опет да се позиваш на послушност непријатељима Христа(јеретивима и анатемисаним богоотпадницима).

Poslednja izmena:
Теби је ИСПУЊАВАЊЕ КАНОНСКИХ НАРЕДБИ ХРИСТОВЕ ЦРКВЕ ''директно пркошење Жичкој Епархији и њиховом верном народу''.Опет се вртиш у истом популистичком образцу ко и пре.Реко сам ти да се бавиш политиком,лицемерје ти није страно.
Не постоји ту нешто извучено из контекста, ти извлачиш из контекста, позивајући се на својину КОЈУ СУ ЉУДИ ИЗМИСЛИ У СВОЈИМ ЗАКОНИМА, да би примењивали насиље и санкције, када су угрожени њихови интереси(који у већини случајева нису по Богу,него по свету).Власник је Бог Отац, а узурпатор Хризостом јеретик,који искоришћава правну регилативу(чак је и њу само површно испунио јер нити је ишао на црквени су,нити на државни, него је ко Диколацијан рекао ''Ја сам власт''). Таквог бахатог гонитеља ти правдаш правом силе, а не силом права како желиш да представиш.Он није испоштовао ни људски закон,а не само Божији, јер је лично несвети Павле ургиро код Веље да се ствар заташка и цензурише на брзину,БЕЗ СУДА.http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2008/11/6.html

!!!ЗНАЧИ НИ ''СВОЈЕ'' ПРАВО НИСУ ИСПОШТОВАЛИ А КАМО ЛИ БОЖИЈЕ.

Poslednja izmena:
Како време пролази, читајући твоје текстове, имам утисак да да си тешки анархиста-бунтовник. Везе ти немаш...
Ти кажеш:
По теби је пркос, дизање галаме и тражење кавге са народом, извршавање заповести Цркве?Стално се у истом образци парафразирања и искривљења истине вртиш.Наравно, када ти је ум помрачен мржњом и завишћу,зато си отпао од Цркве.
Не може бити то извршавање заповести Цркве.
Те акције су директно ђавоље масло. Ти си острашћен па немаш иоле смирења да објективно расудиш о свему.
Опет ти о људским ''законима'',А НЕ О БОЖИЈИМ.Рекох ти бави се политиком није вера и теологија за тебе, твој ум оперише материјалистичким и релативистичким образцима схватања стварности(не расуђујеш по Богу,него по свету).Све тумачиш наопако, бави се политиком.
И теологија и политика су Богу миле! А могу се злоупотребити. А ви не схватате правилно Слово Божије о односу Цркве и власти и немате здраво расуђивање.
Како не видиш човече, да се увек преко ''правне регулативе'' врши прогон(прво у Стјенику,а сада на Авали),зар ти је толико мрско да признаш очигледно.Увек регулатива пресуди против ИПХ,јер ми нежелимо да се региструјемо у систем непријатеља Цркве, који је и саму СПЦ својим таксама претњама полицијом и насиљем довели до данашњег јадног стања.Овај систем једе своју децу и оне који су му у послушању.Свако испуњавање закона Божијег,који угрожава његов наопаки и богоборни поредак,систем санкционише регулативом(која је шупља и може да се тумачи по вољи властодржаца.Прогон у Стјенику је пластичан пример.Чим је неко полушао каноне,ЛЕТИ ИЗ ЦРКВЕ.
Параноја невиђена! Човече, опет понављам: нико вас не гони, човече умири се, погледај мало око себе!
Ви болујете од маније "гоњења". То је болест, опрости.
Избацују цигане из блока 67 јер немају правни основ, мене су јурили из вешернице јер једно време нисам имао правни основ, на хиљаде других људи има сличне проблеме све док то не решава правно, итд.итд.
Мене су 10 пута хтели да иселе па никад нисам рекао: "То је СПЦ" и слично томе. Једноставно, било је Божије допуштење.
Тачно је да у овој држави није све решено правилно, то се слажем, али то не значи да треба да се препустимо неком болесном фатализму и да очекујемо да нам све падне са неба.
Бог заповеда: власти поштуј! Ко се томе противи, Богу се противи!
Само онда када се то коси са нашом слободном хришћанском вољом, онда не треба поштовати.
И нико не каже да треба да се региструјете мада ће вам бити теже за неке ствари, али сте манастир на Авали могли да преведете на физичко лице (на Акакија или на неког другог) и сада не би имали проблеме. Овако, нисте то урадили, и сами сте себе укопали!
НЕ МОЖЕ СЕ СЛУЖИТИ БОГУ И МАМОНУ, НЕ МОЖЕШ БИТИ ЈЕДНО ТЕЛО СА ХРИСТОМ И УПОРЕДО У СИСТЕМУ АНТИХРИСТА.Нисмо ми мирашева секта, па да се региструјемо у полицији, ми смо Српска Истински Православна Црква, која је катакомбна и ван система правне регулативе коју држи репоња својим релативитетом и некомпатибилношћу са Божијим законима.Ти слободно уђи у систем који има за циљ слом вере Христове, исто ћеш проћи ко СПЦ.
Лупаш невиђено, али невиђено!!
Каква "катакомбна Црква", шта причаш?! Па ваша Црква је уредно у Грчкој озваничена као ЈАВНА а не као катакомбна а у Грчкој (као и у Србији) је исти (тј. сличан) државни поредак!
Ваши епископи су итекако у систему правне регулативе тамо у Грчкој а ви овде глумите неке пацијенте који се понашају као изгубљени, параноични фаталисти.
Ако сам ја "слуга мамона, антихриста" што сам у систему правне регулативе, онда су то и ваши СВИ епископи и СВИ ваши манастири (монаси, итд.) у Грчкој!
А онда то значи да сте и ви (у Србији) у заједници са "слугама Антихриста"! Човече, уразуми се, тотално си застранио!
Опет ти понављам власништво припада Богу,а не људима.Људи само користе оно што припада Богу,они нису власници,него најамници на земљи Божијој.Да би постали синови треба им Христос.Све је Божије зато јер је све ОН и створио.Као и сваки пут (а СПЦ је први пут да је у јереси), на његову њиву долазе узурпатори(масони), који мењају тај закон како је њима воља.Исто га и примењују.Објашњено ти је примењивање правне регулативе, тако да сам одговорио на твоје заблуде.
Сада можеш опет да се позиваш на послушност непријатељима Христа(јеретивима и анатемисаним богоотпадницима).
Све си погрешно схватио.
Наравно да је цела земља - Божије власништво али то не значи да ти треба да узурпираш Божије власништво на штету другога човека!
Бог је поставио власти и владаре, и кад би се сви тако понашали као ти, на планети Земљи би настао тотални хаос: свако би могао да отуђује од другога и све то под слоганом: "То је све Божије а није твоје!".
Ух, како си прелешћен, па то је страшно...

Poslednja izmena:
Ову власт масонску Бог НИЈЕ ПОСТАВИО НЕГО ДОПУСТИО.Безакоње је допуштено а не постављено од Бога. Разлика је велика,не лупај више,буди доследан у ставовима, а не час јесте час није по вољи Божијој,а час јесте није по допуштењу.

:hahaha::hahaha::hahaha:(ова и оваква)Политика Богу мила!!!! Од када је Господу мила лаж? Од када апосолутна Истина воли релативне ставове који се мењају пред сваке изборе(лаж)?Политика са поштењем је недостижна мисија у свету где је говорење истине санкционисано прогоном,исмевањем и презиром. Кад људи виде да си моралан,зачуде се,а да неко живи по Богу, слабо и имају прилике да виде.Кажеш да је продукт човекових полуистина Богу мило? Велика заблуда.

Свакакве ти утиске(субјективне)имаш то врло добро знам.Очит прогон исмеваш и оцрњујеш паранојом.То је твога ума продукт.

Зашто ово исправљаш

''ми смо Српска Истински Православна Црква, која је катакомбна и ван система правне регулативе коју држи репоња својим релативитетом и некомпатибилношћу са Божијим законима.''

па после потврђујеш што сам писао

''Каква "катакомбна Црква", шта причаш?! Па ваша Црква је уредно у Грчкој озваничена као ЈАВНА а не као катакомбна а у Грчкој (као и у Србији) је исти (тј. сличан) државни поредак! ''

Ја причам о СИПЦ а не Г.О.Х. наша борба је са много опаснијим и лукавијим системом.У зависности од непријатеља, прави се и тактика.Српско друштво је у вишеструко горој цензури и перфиднијој контроли.Ми нисмо нити ћемо (ако Бог да) да се региструјемо у упропашћеној земљи којом се управља споља. Изучи разлику пошто је незнаш.Г.О.Х. да је профитиро од регисрације то најбоље знају они,јер се наставља отимачина Цркава.Катакомба је спас,вратиће се они врло брзо у илегалу,ђаво неспава.

Владане, немаш поојма о животу. Ти кажеш:
Ову власт масонску Бог НИЈЕ ПОСТАВИО НЕГО ДОПУСТИО.Безакоње је допуштено а не постављено од Бога. Разлика је велика,не лупај више,буди доследан у ставовима, а не час јесте час није по вољи Божијој,а час јесте није по допуштењу
Доследан сам у ставу: СВАКА ВЛАСТ ЈЕ ОД БОГА била она "по допуштењу" или "по вољи Божијој".
И свакој власти (по речима Апостола) се треба покоравати у свему а само не треба ако власт кидише на нашу слободну вољу!
(ова и оваква)Политика Богу мила!!!! Од када је Господу мила лаж? Од када апосолутна Истина воли релативне ставове који се мењају пред сваке изборе(лаж)?Политика са поштењем је недостижна мисија у свету где је говорење истине санкционисано прогоном,исмевањем и презиром. Кад људи виде да си моралан,зачуде се,а да неко живи по Богу, слабо и имају прилике да виде.Кажеш да је продукт човекових полуистина Богу мило? Велика заблуда.
Јел видиш колико си лукав? Нисам никад написао да је "ОВА И ОВАКВА" Политика "Богу мила" већ да је Политика (у општем смислу) Богу мила а да се може злоупотребити! Или, ти можда имаш нешто против наших благочестивих државника (политичара) Цара Лазара и осталих?
ашто ово исправљаш

''ми смо Српска Истински Православна Црква, која је катакомбна и ван система правне регулативе коју држи репоња својим релативитетом и некомпатибилношћу са Божијим законима.''

па после потврђујеш што сам писао

''Каква "катакомбна Црква", шта причаш?! Па ваша Црква је уредно у Грчкој озваничена као ЈАВНА а не као катакомбна а у Грчкој (као и у Србији) је исти (тј. сличан) државни поредак! ''

Ја причам о СИПЦ а не Г.О.Х. наша борба је са много опаснијим и лукавијим системом.У зависности од непријатеља, прави се и тактика.Српско друштво је у вишеструко горој цензури и перфиднијој контроли.Ми нисмо нити ћемо (ако Бог да) да се региструјемо у упропашћеној земљи којом се управља споља. Изучи разлику пошто је незнаш.Г.О.Х. да је профитиро од регисрације то најбоље знају они,јер се наставља отимачина Цркава.Катакомба је спас,вратиће се они врло брзо у илегалу,ђаво неспава.
Ха, ха,ха, па ти скроз прелешћен! Како мислиш да постанеш члан твоје флоринске Цркве а да се понашаш супротно правилима исте Цркве чије је седиште у Грчкој?
Схвати: флоринци нису у Грчкој катакомбници већ званична старокалендарска Црква у Грчкој, државе која је чланица Е.У (Европске Уније). А у Европској Унији су много гори духовни закони него код нас!
У Србији је далеко боља ситуација него у Грчкој (по питању властодржаца).
Њихове власти су тотално заљубљени у ЕУ, а код нас то полако сплашњава!
Дакле, ваши епископи (цео Синод) су у систему правне регулативе једне државе која је чланица ЕУ (мондијалистичке доктрине) и од те државе (чланице ЕУ) је ваш Синод легализован као старокалендарска Црква!
Дакле, по тој логици и ти си у "заједници са слугама Мамона".

Твоја СИПЦ је само један огранак ГОХ-а који је у систему правне регулативе јудео-масонске грчке власти.

Ми смо под омофором, а не под управом Г.О.Х. Своје секташко и деспотско устројство прем упутсву ''јединог синода'' пројектуј на неког другог. Ми имамо слободу и од Бога дату и од Г.О.Х. благословену.Овде цркотина удбе доживљава свој препород,док у Грчкој народ гази гамад.То је отежавајућа околност,у Србији су људи апатични,док су Грци,хвала Богу другог кова.Зато им је Г.О.Х. јака, мада је касапе и даље.

Опет твоје вађење на ОПШТИ СМИСАО. Политика није Богу мила,јер пропагира компромисе са лажима!

Научи разлику између Божијег постављења власти(вољи Божијој) и допуштења(казни Божијој).Наравно да је све то воља божија али није исти КАРАКТЕР.Први је благослов због верности народа,други је казна због отпадништва.Признај грешку, ко ја јуче што сам, неће ти нико пребацивати немоћ.

Poslednja izmena:
Ми смо под омофором, а не под управом Г.О.Х. Своје секташко и деспотско устројство прем упутсву ''јединог синода'' пројектуј на неког другог. Ми имамо слободу и од Бога дату и од Г.О.Х. благословену.Овде цркотина удбе доживљава свој препород,док у Грчкој народ гази гамад.То је отежавајућа околност,у Србији су људи апатични,док су Грци,хвала Богу другог кова.Зато им је Г.О.Х. јака, мада је касапе и даље.

Опет твоје вађење на ОПШТИ СМИСАО. Политика није Богу мила,јер пропагира компромисе са лажима!

Научи разлику између Божијег постављења власти(вољи Божијој) и допуштења(казни Божијој).Наравно да је све то воља божија али није исти КАРАКТЕР.Први је благослов због верности народа,други је казна због отпадништва.Признај грешку, ко ја јуче што сам, неће ти нико пребацивати немоћ.
Ви сте под омофором Епископа ГОХ и преко њих добијате "литургијску благодат". Ви сте са њима у духовној свези.
Е, сада, ако су они слуге Мамона (јер су регистрована старокалендарска Црква) и јер су у систему правне регулативе Грчке Државе (чланице ЕУ), онда ни ви не можете добити благодат од тих слуга Мамона!
Факат је да је то тако али теби не вреди објашњавати јер си заслепљен неким фатализмом.

Не вадим се на општи смисао политике већ је заиста тако.
Државотворност (политика, тј. вођење државе) је Богу мила и угодна али се може злоупотребити.
Али, ти си класични анархиста па то не разумеш.
Не разумеш ни симболику двоглавог орла на нашој застави, а то је од светих Немањића.

Опет не разумеш ово у вези власти и Цркве: наравно да није исти карактер између власти "по вољи Божијој" и власти "по допуштењу Божијем". Наравно да то није исто. Али, и једна и друга се мора поштовати јер тако учи Црква.
Тако поштујемо Божији Промисао и Божије уредбе (како каже Апостол).
Само онда када власт укида нашу слободну вољу, ударајући на нашу духовност, само тада се не покоравамо властима.
Немам шта да признам у овом случају јер апсолутно исповедам правилно и православно. Ти се покори учењу Цркве Христове и смири себе!

У духовној вези а не послушничкој.Имамо свој начин деловања,благословена је и регистарција(под условом да се бирократија не меша у послове Цркве то је забрањено канонима, ко СПЦ што зове ортаке полицајце да решавају појаве Богу послушних,а не епископу) и катакомба(мада је ова по мени сигурнији начин живота Цркве).Рекох СИПЦ се подчињава само Богу и Његовој Цркви, а не људским директивама.Та деспотија је матејевски изум зато фанатично одсецате чим неко делује мимо ''непогрешивог синода'' нешто.Пројектујеш нама своје.

Г.О.Х. НЕ ДА држави да јој се меша у живот, опет импутираш своју сервилност.Она се због бројних верника регистровала.Ми смо још мали да би имали потребу за јавним иступањем,код нас је борба против јереси екуменизма стара 12. а код Грка 85 година.Њих је Бог наградио снагом и бројношћу због вере, у Србији битка за веру тек почиње.

Poslednja izmena:
У духовној вези а не послушничкој.Имамо свој начин деловања,благословена је и регистарција(под услов да се бирократија немеша у послове Цркве то је забрањено канонима, ко СПЦ што зове ортаке полицајце да решавају појаве Богу послушних,а не епископу) и катакомба(мада је ова по мени сигурнији начин живота Цркве).Рекох СИПЦ се подчињава само Богу и Његовој Цркви, а не људским директивама.Та деспотија је матејевски изум зато фанатично одсецате чим неко одига мимо ''непогрешивог синода'' нешто.Пројектујеш нама своје.

Г.О.Х. НЕ ДА држави да јој се меша у живот, опет импутираш своју сервилност.Она се због бројних верника регистровала.Ми смо још мали да би имали потребу за јавним иступањем,код нас је борба против јереси екуменизма стара 12. а код Грка 85 година.Њих је Бог наградио снагом и бројношћу због вере, у Србији битка за веру тек почиње.
Не можеш бити у духовној вези са својим епископима а да не поштујеш хијерархију у Цркви. Ви сте у послушању свом Синоду и ако се другачије понашате, то само значи да не поштујете свој епископат.

Наравно да ГОХ не да држави да јој се меша у духовна питања (то нико не пристаје) али поштују правни систем у Држави Грчкој. А ти се супростављаш правном систему, као прави бунтовник (али си само јак на речима).
A ви већ јaвно иступате и нисте у илегали а маштате као да сте катакомбници.
Ух, у каквој шизофренији се ви налазите, па то је трагикомично!

Ми у Србији НИСМО РЕГИСТРОВАНИ, стога наше деловање је катакомбно(слава Богу на томе).

Та хијерархија није деспотска,него децентрализована.Нема Црква зомбије који извршавају наређено,него свако мисли Духом Светим(онолико колико Га и има,толико и користи чини).

Ми у Србији НИСМО РЕГИСТРОВАНИ, стога наше деловање је катакомбно(слава Богу на томе).

Та хијерархија није деспотска,него децентрализована.Нема Црква зомбије који извршавају наређено,него свако мисли Духом Светим(онолико колико Га и има,толико и користи чини).
Немаш појма. Ви нисте регистровани као верска заједница јер је тренутно такав Закон на снази али јесте регистровани пред државом као Духовни центар Есфигмена ("Светогорска православна мисија...").
Имате свој сајт, јавно се експонирате, ваши свештеници носе мантије, иду по градовима и осталим насељеним местима тако одевени, итд... а то све нема везе са катакомбним деловањем! Можеш да машташ о томе али је стварност другачија.
Не живи у фикцији, то је лоше за човека...
Сем тога, имате изграђен манастир где свако може да то види (а то нема код катакомбника јер се они крију у илегали).

И нико не каже да Црква треба да има зомбије који извршавају наређења већ је Црква - једно тело, и зна се ко је поглавар и целокупна хијерархија.
Не можете ви бити мимо својих епископа, и да свако за себе ради шта хоће и како мисли да треба. То је класична анархија. И овде се види да много машташ јер је стварност другачија.
Ето, морали сте да промените назив врдничке келије јер су вам тако наредили ваши епископи. Некад се звала "св.Јована Шангајског" а после интервенције ваших епископа се зове "Св.Кирила и Методија" јер ваш Синод није званично признао Јована Шангајског за Светог.
Има још много таквих примера где се види да сте ви само обичан огранак флоринске Грчке Цркве и да немате аутокефалност (што је и нормално јер немате своје српске епископе). Имате одређену аутономију у неким мање битним питањима али у суштини сте везани за Грке.
И то није, само по себи, никаква срамота... И ми смо везани за Грке и поносим се тиме јер су они заиста православни.
Срамота је оговарати своје епископе и глумити неку непослушност (на речима) а са друге стране их хвалити као "истински православне".

Сергиане, колико видим ниси одговорио на моје постове. Увек тако, кад останеш без текста у дискусији са неким пређеш да дискутујеш са неким другим. Останеш недоречен или побеђен у дискусији али пошто си изгледа површан ти пређеш да дискутујеш са неким другим о нечему другом као да ништа није било.

Због овог твог ћутања сматраћу да не можеш да оспориш предвечност Христа и Цркве. Трудио си се, признајем, али ниси успео. Побеђен си као што си био и на бањалука форуму. Па добро. Ниси ти крив што предвечност Христа и Цркве и није могуће оспорити.

Исто тако, ништа нико не коментарише о томе што сам говорио на радију о истинском православљу. Јел слушао неко? Какви су вам утисци? Ко није слушао нека зна да сам говорио против екумениста и паписта у СПЦ и хвалио зилоте, подједнако и флоринце и матејевце, тако да флоринци знају да нисам ништа против њих рекао него их хвалио и поменуо да имају три манастира и где их имају. Емисија од два сата је цела снимљена и сутра ћу узети снимак од једног брата зилота који је снимао. Ако има неко ко зна, дао бих му снимак емисије да је постави негде на интернет па да поставимо линк овде да свако може да скине (сними) емисију и преслуша је. На истом радију очекујемо да ће у мају (следећег месеца) говорити отац Серафим (зилот матејевац николајевац) када буде са Свете Горе дошао у Србију.

Сад прочитах да су флоринци изгубили манастир на Авали због обичне папирологије. Тужно и трагично. Мислим да је Акакије помало неодговоран, али није баш тачно да га нико не гони јер ја сам чуо да је флоринцима забрањено да зидају камене храмове и због тога су могли да сазидају само дрвене монтажне црквице. У Смедереву колико сам прочитао стоје темељи за зидање флоринског храма али власт не даје грађевинску дозволу (вероватно по наговору СПЦ). Мислим да би флоринци у Србији требали да се региструју као верска заједница јер су такође регистровани и у Грчкој, и онда ће имати много мање правно-својинских проблема, јер закон Србије даје иста права свим својим грађанима без обзира на верску припадност. И апостол Павле када му је одговарало за ширење хришћанства позивао се на римски закон (римско право) и своје право римског грађанина које је имао. Политика је дар од Бога људима, као и све друге науке, и треба да се њоме служи Богу и народу (људима), а то што се она може злоупотребити, баш као и вера (теологија) и све друге науке, то не значи да је политика лоша сама по себи, како погрешно мисли Владан.

Питао бих Сергиана (кад већ неће да дискутује о важним богословским стварима), нешто лакше (јер се вероватно заморио па је прешао на лакше теме).

Кажеш Сергиане да ко прекине општење са СПЦ мора да се исели из манастира који је у власништву СПЦ и то је тачно. Треба да се поштује правни поредак јер се не може остати на силу у манастиру који припада епископији ако јој ниси послушан. И кажеш да је Акакије хтео да преузме манастир без знања његовог духовника игумана Есфигмена Методија. Али Методије ради то исто што и Акакије. Есфигменски монаси су одавно престали да помињу Васељенског патријарха који има духовну (вероватно и правну) управу над Светом Гором а неће да се иселе из манастира иако су годинама под присилном полицијском опсадом. Значи Методије ради исто што и Акакије, односно Акакије се само угледао на Методија. Поменуо си Сергиане да су правни односи Есфигмена мало другачији од ових са манастиром Стјеник у Србији, па појасни мало у чему је разлика, ако хоћеш.

Влада из Београда
Сергиане, колико видим ниси одговорио на моје постове. Увек тако, кад останеш без текста у дискусији са неким пређеш да дискутујеш са неким другим. Останеш недоречен или побеђен у дискусији али пошто си изгледа површан ти пређеш да дискутујеш са неким другим о нечему другом као да ништа није било.

Због овог твог ћутања сматраћу да не можеш да оспориш предвечност Христа и Цркве. Трудио си се, признајем, али ниси успео. Побеђен си као што си био и на бањалука форуму. Па добро. Ниси ти крив што предвечност Христа и Цркве и није могуће оспорити.
Као и увек, настављаш са провокацијама...
Тако само показујеш да си пун жучи и да ти је савест немирна (јер да си сигуран у своје исповедање онда не би тражио додатну расправу).
Одговорио сам на твоје постове који се тичу јереси предвечности Христа и Цркве и немам намеру да 100 пута исто одговарам. То што ти немаш расуђивање да то схватиш - није мој проблем! Сматрај шта хоћеш, у великој си прелести.
То је исто као кад би неко у 9.веку стално говорио Светим Оцима (не упоређујем се са њима већ наводим пример): "Сматрамо вас пораженим јер нећете да одговарате на Аријеву теорију о Христу". По теби, треба Свети Оци да заказују још 107 Васељенских Сабора да би неразумнима нешто објаснили.
Нема потребе за тим јер је све разјашњено, па ко схвати - схватиће, а ко је помрачен -њему не вреди ни 100 година објашњавати. Ту само Бог може да направи чудо, ако тај помрачењак има иоле жеље за истином.
Исто тако, ништа нико не коментарише о томе што сам говорио на радију о истинском православљу. Јел слушао неко? Какви су вам утисци?....
Нисам слушао нити ме занимају ти псеудо-зилотски ставови.
Мислим да је Акакије помало неодговоран, али није баш тачно да га нико не гони јер ја сам чуо да је флоринцима забрањено да зидају камене храмове и због тога су могли да сазидају само дрвене монтажне црквице. У Смедереву колико сам прочитао стоје темељи за зидање флоринског храма али власт не даје грађевинску дозволу (вероватно по наговору СПЦ).
Па то нема везе са гоњењем! Гоњење је нешто сасвим друго а флоринцима се то причињава... (мада, има код њих и неких који трезвено размишљају и немају манију гоњења).
Просто, нису регистровани као верска заједница па не могу ни градити такве верске објекте. То је сасвим нормално. Да су гоњени заиста, не би могли ни да провире а камоли да имају какве-такве верске објекте.
А то у Смедереву (село Удовице) нема везе са гоњењем, такође.
Лично сам радио на заливању тог темеља па знам о чему се ради.
То је опет грешка флоринаца јер су усред викенд-насеља купили тај плац да би градили Цркву (храм). То не би држава дозволила ни СПЦ да тако ради! Ко ће нормалан да допусти то? И наравно да не могу ту да се граде храмови (где ће се у великом броју окупљати народ) када тамо "викендаши" одлазе ради одмарања. Просто, није предвиђено место за цркву (храм) ни за СПЦ а камоли флоринцима.
И кажеш да је Акакије хтео да преузме манастир без знања његовог духовника игумана Есфигмена Методија. Али Методије ради то исто што и Акакије. Есфигменски монаси су одавно престали да помињу Васељенског патријарха који има духовну (вероватно и правну) управу над Светом Гором а неће да се иселе из манастира иако су годинама под присилном полицијском опсадом. Значи Методије ради исто што и Акакије, односно Акакије се само угледао на Методија. Поменуо си Сергиане да су правни односи Есфигмена мало другачији од ових са манастиром Стјеник у Србији, па појасни мало у чему је разлика, ако хоћеш.
Не ради Акакије као његов духовник Методије.
То је Света Гора и тамо манастири имају извесну аутономност у односу на Васељенску Патријаршију. Есфгигмен није као Хиландар, Царска Лавра, али имају одређену аутономност.
На пример, да се то десило у Хиландару, хиландарци имају апсолутну аутономност и не морају да слушају Васељенског Патријарха.
Конкретно, у вези односа Методије-Акакије: и Методије се зачудио што није био консултован у вези акције са Стјеником.
И нисам рекао да је Акакије хтео да преузме манастир (и он сам је знао да је то немогуће) већ да су: својим потезима (вршењем службе) тиме допринели да тако изгледа. Све је то било непотребно и направљена је драма без разлога а могло да је прође са великим и трагичним последицама.

Sergian: На пример, да се то десило у Хиландару, хиландарци имају апсолутну аутономност и не морају да слушају Васељенског Патријарха.

Sad si lupio neistinu od neba do zemlje. Ako si u sve tako "upucen", onda ti pojma nemas ni o cemu.

Sad si lupio neistinu od neba do zemlje. Ako si u sve tako "upucen", onda ti pojma nemas ni o cemu.
Апсолутна истина је то! Хиландар је по типику Светог Саве апсолутно аутономан и не морају (ако не желе) да буду у послушању Васељенској Патријаршији (у случају њихове јереси).
Хиландарци су 90-тих година погазили тај Типик и потпали под анатему Светог Саве.
А да си ти упућен у нешто, не би био "црква за себе". Опрости.

Back