Зилоти

Dzaba nam prava vera, kada nemamo ljubavi?
А Љубави (хришћанске) нема без ИСТИНЕ.
Иначе, ако нисмо искрени, онда смо лукави а то је лажна љубав.
Не заборави на свађу Апостола Петра и Павла: неколико дана нису разговарали и била је љутња велика са Павлове стране. И тако даље...

Не брини ти за нас. Ми једни другима свашта кажемо али нема ту неке злобе, можда понекад по људској слабости али све је то ради нашег изграђивања.
Ми се међусобно добро познајемо и приватно се виђам са многим флоринцима и често буде жучне расправе али увек изађе на добро!
Хришћани не треба да се понашају као лажно преподобни фарисеји (а таквих у СПЦ има доста који се претварају).
Такве Господ не воли који се претварају.

Poslednja izmena:
Толеришемо лични грех,али не и грех против Бога(хулу на духа Светога).За јеретике нема толерантности,сви они иду у пакао и вуку своје полушнике са собом.Против јереси треба причати свугде и свакоме.

Теби су богатство лаптоп од 150 евра и мобилни који се продаје за динар. Још ћеш и ношење златних крстова у Цркви да прогласиш за расипање. А са друге стране шта раде и колико примају бискупи у СПЦ којима си у послушању боље да незнаш.Толко пара ниси видео у животу.Јадан покушај блаћења.

Ma daj, zar nisi video kako zive tamo, kao u palatama, a Hristos nije imao gde glavu da skloni, i kakva je korist ako zelis da se odvojis od sveta , ako si povezan racunarom i mobilnim telefonom? Zaista nema smisla? I razlika je velika izmedju kaludjera i Episkopa

Добро, обећавам. Опрости. Стварно не знам зашто те ружне слике постављаш...Али, ако више нећеш - онда у реду! Поздрав!

A ти их некоментариши са тако болесним асоцијацијама.Ја сам пред свима Хришћански тражио опроштај и обећао да нећу да то понављам.А ти немаш смирења да некад прихватиш да си погрешио.Заиста си горд.А чији дух је у теби кад си такав запитај се.Врати се из раскола.Има времена.:bye:

А Љубави (хришћанске) нема без ИСТИНЕ.
Иначе, ако нисмо искрени, онда смо лукави а то је лажна љубав.
Не заборави на свађу Апостола Петра и Павла: неколико дана нису разговарали и била је љутња велика са Павлове стране. И тако даље...

Не брини ти за нас. Ми једни другима свашта кажемо али нема ту неке злобе, можда понекад по људској слабости али све је то ради нашег изграђивања.
Ми се међусобно добро познајемо и приватно се виђам са многим флоринцима и често буде жучне расправе али увек изађе на добро!
Хришћани не треба да се понашају као лажно преподобни фарисеји (а таквих у СПЦ има доста који се претварају).
Такве Господ не воли који се претварају.

Moje reci koje su bile napisane i jesu bile za tako nesto, da bi se smirili i prekinuli sa vredjanjem, ali eto rekoh ,
Ljubav jeste istina , ona nikako nije lazna ,

Толеришемо лични грех,али не и грех против Бога(хулу на духа Светога).За јеретике нема толерантности,сви они иду у пакао и вуку своје полушнике са собом.Против јереси треба причати свугде и свакоме.
Увек!

A ти их некоментариши са тако болесним асоцијацијама.Ја сам пред свима Хришћански тражио опроштај и обећао да нећу да то понављам.А ти немаш смирења да некад прихватиш да си погрешио.Заиста си горд.А чији дух је у теби кад си такав запитај се.Врати се из раскола.Има времена.:bye:
Како? Па јел сам и ја написао "опрости"? Написао сам.
Твоја грешка су те слике а моја грешка те асоцијације.
У расколу нисам а ти мало боље испитај где си. Поздрав!

Ma daj, zar nisi video kako zive tamo, kao u palatama, a Hristos nije imao gde glavu da skloni, i kakva je korist ako zelis da se odvojis od sveta , ako si povezan racunarom i mobilnim telefonom? Zaista nema smisla? I razlika je velika izmedju kaludjera i Episkopa
Опет не расуђујеш добро.Они су одвојени од света(од страсти светске), а не од своје браће у Христу.Са њима су у заједници Тела Христовог.Технологија није сама по себи зло. Када се употребљава на добро(нпр. за саветовање и комуникацију) је на спасење, а кад се злоупотребљава онда је на пропаст. Расуђуј мало боље. У СПц нема епископа ни калуђера, јеретици нису епископи и клуђери, него они који су у Цркви Христовој.То што носе мантије не чини их епископима јер исповедају анатемисану јерес екуменизма.Доста њих су бискупи језујите,наравно у православним одеждама,да би преварили неупућене.

Опет не расуђујеш добро.Они су одвојени од света(од страсти светске), а не од своје браће у Христу.Са њима су у заједници Тела Христовог.Технологија није сама по себи зло. Када се употребљава на добро(нпр. за саветовање и комуникацију) је на спасење, а кад се злоупотребљава онда је на пропаст. Расуђуј мало боље. У СПц нема епископа ни калуђера, јеретици нису епископи и клуђери, него они који су у Цркви Христовој.То што носе мантије не чини их епископима јер исповедају анатемисану јерес екуменизма.Доста њих су бискупи језујите,наравно у православним одеждама,да би преварили неупућене.

Eto kako si naivan, pa sam sebi protivrecis, sada je dobra tehnologija , a kada je Episkopi koriste onda je losa?
Cudna ti je logika:eek:

Не браним екуменисте већ право, које је у овом случају на њиховој страни. Није срамота бити правдољубив, напротив: то је велика част.
И не правим неку велику разлику између вас и СПЦ.....
Мада, са једне стране (догматске) ви јесте мање зло али са друге стране ("лаж која личи на истину") ви сте веће зло. Зависи како се гледа.
У сваком случају, и расколници и јеретици су непријатељи Божији и непријатељи Цркве Христове и где год сам у прилици јавно ћу их без пардона раскринкавати, колико ми Бог да разума и вере.
Лепо си рекао браниш ПРАВО(људску регулативу), а не правду(испуњење Закона Цркве). Стога ти си правољубив, а не правДољубив.

Лепо си рекао браниш ПРАВО(људску регулативу), а не правду(испуњење Закона Цркве). Стога ти си правољубив, а не правДољубив.
Ајде више, доста са тим глупостима! Неке безвезне силогизме изводиш...
Црква Христова није нека анархистичка организација или нека револуционарна секта!
Црква јасно учи да се мора поштовати Закон у држави! (сем оног који је антихришћански).
А овај Закон о својини нема везе са духовним стварима.
Јасно Апостол Павле каже: " Свака душа да се покорава властима...јер нема власти да нису од Бога...и ко се противи властима, противи се уредби Божијој!", итд.
(Римљанима 3, 1-8).

Узми мало Пидалион (Законоправило) па читај о томе свему и слушај Свете Оце а не неке анархисте и револуционаре.

У вези тог случаја на Стјенику: већина нас је већ исто вече схватила да је то било сасвим непотребно што нас је о.Акакије увео у проблематичну ситуацију.
Чак и да занемаримо да су флоринци-расколници, чак и да замислимо да су флоринци истинска Црква: то опет није била воља Божија (јер се Акакије није са црквеним Одбором, нити са својим духовником у Есфигмену, саветовао) већ је то његова лична самовоља.
Дакле, није било саборног јединомислија по том питању.
То је његов обичан хир да изазове сцену избацивања са туђе својине и да то после прикаже као неко "мучеништво за веру".
Јадно је то, али истина се не може сакрити.

Ајде више, доста са тим глупостима! Неке безвезне силогизме изводиш...
Црква Христова није нека анархистичка организација или нека револуционарна секта!
Црква јасно учи да се мора поштовати Закон у држави! (сем оног који је антихришћански).
А овај Закон о својини нема везе са духовним стварима.
Јасно Апостол Павле каже: " Свака душа да се покорава властима...јер нема власти да нису од Бога...и ко се противи властима, противи се уредби Божијој!", итд.
(Римљанима 3, 1-8).

Узми мало Пидалион (Законоправило) па читај о томе свему и слушај Свете Оце а не неке анархисте и револуционаре.

У вези тог случаја на Стјенику: већина нас је већ исто вече схватила да је то било сасвим непотребно што нас је о.Акакије увео у проблематичну ситуацију.
Чак и да занемаримо да су флоринци-расколници, чак и да замислимо да су флоринци истинска Црква: то опет није била воља Божија (јер се Акакије није са црквеним Одбором, нити са својим духовником у Есфигмену, саветовао) већ је то његова лична самовоља.
Дакле, није било саборног јединомислија по том питању.
То је његов обичан хир да изазове сцену избацивања са туђе својине и да то после прикаже као неко "мучеништво за веру".
Јадно је то, али истина се не може сакрити.

Није то силогизам (види линк)http://sr.wikipedia.org/wiki/Силогизам

него дедукција! http://sr.wikipedia.org/wiki/Дедукција

Немој много да се правиш паметан када ниси. Пре него што употребљаваш појмове научи их шта значе.

Анархизам ти импутираш мени и индиректно свима који не деле твоју сервилност, то је твоје наопако схватање.

ИМА ВЛАСТИ КОЈЕ НИСУ ОД БОГА! Оне су допуштене Богом, нису ''божије'' власти(нити од Бога).Слаба ти је логика. Јел су комунисти били власт која је од Бога?Цареви и краљеви су од Бога а не бирократија,једнина а не множина!

!!!Прво се поштује Божији закон , тек онда остало, овај први је најпречи и изнад свих.Нажалост твоја сервилност ка држави и људским законима, које стављаш изнад Божијег је теби на душу!!!!

Које ''вас''?Тебе нико није јурио да те убије са ланцима у рукама и са псима трагачима! Тих ''вас'' неколико који сте ''схватили'' сте вероватно ти и твој алтер его.Некада си другачије причао.Срамота!

Није то силогизам (види линк)http://sr.wikipedia.org/wiki/Силогизам

него дедукција! http://sr.wikipedia.org/wiki/Дедукција

Немој много да се правиш паметан када ниси. Пре него што употребљаваш појмове научи их шта значе.

Анархизам ти импутираш мени и индиректно свима који не деле твоју сервилност, то је твоје наопако схватање.

ИМА ВЛАСТИ КОЈЕ НИСУ ОД БОГА! Оне су допуштене Богом, нису ''божије'' власти(нити од Бога).Слаба ти је логика. Јел су комунисти били власт која је од Бога?Цареви и краљеви су од Бога а не бирократија,једнина а не множина!

!!!Прво се поштује Божији закон , тек онда остало, овај први је најпречи и изнад свих.Нажалост твоја сервилност ка држави и људским законима, које стављаш изнад Божијег је теби на душу!!!!

Које ''вас''?Тебе нико није јурио да те убије са ланцима у рукама и са псима трагачима! Тих ''вас'' неколико који сте ''схватили'' сте вероватно ти и твој алтер его.Некада си другачије причао.Срамота!
Добро, сад си почео да провоцираш. Кад сам рекао "безвезни силогизам" мислио сам на неке твоје погрешне закључке.

СВАКА ВЛАСТ ЈЕ ОД БОГА! Тако каже апостол Павле и сви Свети Оци. Само постоји разлика између "власти по вољи Божијој" и "власти по допуштењу Божијем". Прва власт је побожна а друга није, али су обе (по речима Апостола и Отаца) од Бога дате. Не може неко доћи на власт ако му Бог не допусти.

Наравно да се поштује прво Закон Божији али то се не ради отуђивањем нечије својине. Монахиње су исповедиле анти-екуменизам, и то је добро, и знају да више не могу да остану у манастиру јер то власништво СПЦ. И шта сада чекају?
Чекају, по наговору о.Акакија, да дођу људи из СПЦ и да безвезе изазивају сукоб са њима, јер ће ови бити принуђени да их истерају (јер, нико нормалан неће тако да поклони некоме своју својину).
То није хришћански да се провоцира сукоб а о.Акакије је то ризиковао. То нема везе са "мучеништвом" већ је знак класичне ревности без разума.

Мене нико није јурио са ланцима јер нас је тада било много који смо дошли у Стјеник (око 20 људи). И многи верници (смедеревци и још неки) су били згранути јер је то био безвезан сукоб (који је могао бити много гори са последицама).
И никад нисам "другачије причао", напротив.
Увек сам осуђивао СПЦ-батинаше али то не оправдава Акакијеву лудост да изазива сукоб без разлога. И шта су тражили флорински монаси тамо?
Зато што су вршили службу у манастиру друге верске заједнице и тако изазвали бес људи из СПЦ.

Ипак, мени је најсмешније то што ти сада грчевито браниш Акакија и тај моменат, а ниси био ни близу тог догађаја!
А тачно знам због чега то радиш: јер се целокупна твоја духовна поставка флоринског исповедања своди на то да су они "гоњени" а ти онда изводиш закључак да су они "истинска Црква".
То си раније признао на форуму да је за тебе то суштински најбитније (по "гоњењу"). А овим мојим истинским и објективним ставом сада пада у воду та теорија да флоринце неко гони. Нико их не гони, већ они умишљају у својој бујној машти. Где год је био неки мањи инцидент са њима, ту је главни кривац њихова помрачена ревност (без разума)! А сада те боли што се распршује и ово око Стјеника и наводног "прогона монахиња и мучеништва за веру".
Човече, нико их не би дирао да нису остали и даље у том манастиру и изазивали инцидент!
Њих и не кривим толико јер их је о.Акакије зомбирао а он не слуша ни савете свога духовника.

Опет оправдаваш БЕС батинаша, због тога што се неко боји Бога и извршава његове заповести и законе.Преча је послушност Богу од послушности јеретику. Дотакао си дно својом мржњом према истини.

Опет оправдаваш БЕС батинаша, због тога што се неко боји Бога и извршава његове заповести и законе.Преча је послушност Богу од послушности јеретику. Дотакао си дно својом мржњом према истини.
Опет ме погрешно разумеш. НЕ оправдавам њихов бес и што су дошли са ланцима али их могу разумети. Сваки нормалан човек би бранио свој дом, своју кућу, свој манастир, итд.
А они не би ни дошли са ланцима и моткама да су се монахиње претходно мирно иселиле из манастира с обзиром да више нису хтеле (са правом) да буду у општењу са екуменистима.
Није било разлога да и даље остају у манастиру и тако изазивају батинаше а онда то да приказују као "мучеништво за веру". То је ревност без разума.

Мучеништво за веру (ако занемаримо флоринце као расколнике) би било да су оне гоњене због исповедања вере. Ето, сада их нико не гони!
Значи, није за СПЦ био главни проблем у томе што оне више не желе да буду са њима у општењу већ је био проблем што су тамо дошли флорински монаси, вршили службу у манастиру а то значи: покушај присвајања својине.

На жалост, за тебе је Љубав према Истини - мржња и обратно: мржња према Истини, за тебе је Љубав! То је знак твоје острашћености, опрости.

(Римљанима 3, 1-8). .
Samo da ispravim malu grešku, u pitanju je poslanica Apostola Pavla Rimljanima 13, 1-8.

...i samo bih dodao - da li je potrebno još dokaza da su hrišćansku religiju oblikovali vladari prema svojim potrebama? Budite pokorne ovčice, nemojte nikad sumnjati, plata za loš život će vam sigurno doći posle smrti, a povrh svega bog naređuje da se vladar mora poštovati, da se porezi i carine moraju plaćati, yeah right.... veoma uverljivo.

Samo da ispravim malu grešku, u pitanju je poslanica Apostola Pavla Rimljanima 13, 1-8.

...i samo bih dodao - da li je potrebno još dokaza da su hrišćansku religiju oblikovali vladari prema svojim potrebama? Budite pokorne ovčice, nemojte nikad sumnjati, plata za loš život će vam sigurno doći posle smrti, a povrh svega bog naređuje da se vladar mora poštovati, da se porezi i carine moraju plaćati, yeah right.... veoma uverljivo.
Хвала на исправци. Испустио сам број "1" испред тројке. Више пута сам то раније цитирао правилно.

А у вези твог питања: одговор не треба тражити из наше (земаљске) перспективе већ из небеске (Божије) перспективе.
Наиме, Бог је створио људе, и без Божијег "прста" (тј. учешћа) нема ни владара ни власти, ни државе, нити било чега!
Разлика је само између оних који живе по вољи Божијој и оних који тако не живе.
А на све људе (а самим тим и владаре) се простире Божија Промисао!

Back