Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
Е мој Варсе....
Ја те познајем.Остави личне односе за друго место.Ако си прелешћен незначи да треба да се понашамо у духу мржње.Срђане Ц.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Е мој Варсе....
А Љубави (хришћанске) нема без ИСТИНЕ.Dzaba nam prava vera, kada nemamo ljubavi?
Теби су богатство лаптоп од 150 евра и мобилни који се продаје за динар. Још ћеш и ношење златних крстова у Цркви да прогласиш за расипање. А са друге стране шта раде и колико примају бискупи у СПЦ којима си у послушању боље да незнаш.Толко пара ниси видео у животу.Јадан покушај блаћења.
Нећемо се мрзети, наравно.Ја те познајем.Остави личне односе за друго место.Ако си прелешћен незначи да треба да се понашамо у духу мржње.Срђане Ц.
Добро, обећавам. Опрости. Стварно не знам зашто те ружне слике постављаш...Али, ако више нећеш - онда у реду! Поздрав!

А Љубави (хришћанске) нема без ИСТИНЕ.
Иначе, ако нисмо искрени, онда смо лукави а то је лажна љубав.
Не заборави на свађу Апостола Петра и Павла: неколико дана нису разговарали и била је љутња велика са Павлове стране. И тако даље...
Не брини ти за нас. Ми једни другима свашта кажемо али нема ту неке злобе, можда понекад по људској слабости али све је то ради нашег изграђивања.
Ми се међусобно добро познајемо и приватно се виђам са многим флоринцима и често буде жучне расправе али увек изађе на добро!
Хришћани не треба да се понашају као лажно преподобни фарисеји (а таквих у СПЦ има доста који се претварају).
Такве Господ не воли који се претварају.
Увек!Толеришемо лични грех,али не и грех против Бога(хулу на духа Светога).За јеретике нема толерантности,сви они иду у пакао и вуку своје полушнике са собом.Против јереси треба причати свугде и свакоме.
Како? Па јел сам и ја написао "опрости"? Написао сам.A ти их некоментариши са тако болесним асоцијацијама.Ја сам пред свима Хришћански тражио опроштај и обећао да нећу да то понављам.А ти немаш смирења да некад прихватиш да си погрешио.Заиста си горд.А чији дух је у теби кад си такав запитај се.Врати се из раскола.Има времена.![]()
Опет не расуђујеш добро.Они су одвојени од света(од страсти светске), а не од своје браће у Христу.Са њима су у заједници Тела Христовог.Технологија није сама по себи зло. Када се употребљава на добро(нпр. за саветовање и комуникацију) је на спасење, а кад се злоупотребљава онда је на пропаст. Расуђуј мало боље. У СПц нема епископа ни калуђера, јеретици нису епископи и клуђери, него они који су у Цркви Христовој.То што носе мантије не чини их епископима јер исповедају анатемисану јерес екуменизма.Доста њих су бискупи језујите,наравно у православним одеждама,да би преварили неупућене.Ma daj, zar nisi video kako zive tamo, kao u palatama, a Hristos nije imao gde glavu da skloni, i kakva je korist ako zelis da se odvojis od sveta , ako si povezan racunarom i mobilnim telefonom? Zaista nema smisla? I razlika je velika izmedju kaludjera i Episkopa
Опет не расуђујеш добро.Они су одвојени од света(од страсти светске), а не од своје браће у Христу.Са њима су у заједници Тела Христовог.Технологија није сама по себи зло. Када се употребљава на добро(нпр. за саветовање и комуникацију) је на спасење, а кад се злоупотребљава онда је на пропаст. Расуђуј мало боље. У СПц нема епископа ни калуђера, јеретици нису епископи и клуђери, него они који су у Цркви Христовој.То што носе мантије не чини их епископима јер исповедају анатемисану јерес екуменизма.Доста њих су бискупи језујите,наравно у православним одеждама,да би преварили неупућене.

Eto kako si naivan, pa sam sebi protivrecis, sada je dobra tehnologija , a kada je Episkopi koriste onda je losa?
Cudna ti je logika![]()

Они се возе у колима од 30 000 евра.Неколико цркава може да се направи од епископског возног парка.Pa prostije , kada neko od vasih koristi tehnologiju onda je na korist, a kada Episkopi voze auta onda su lopovi![]()
Они се возе у колима од 30 000 евра.Неколико цркава може да се направи од епископског возног парка.
Ту се слажемо.Pa crkava ima dovoljno, ali vernika pravih ocigledno nema.
Лепо си рекао браниш ПРАВО(људску регулативу), а не правду(испуњење Закона Цркве). Стога ти си правољубив, а не правДољубив.Не браним екуменисте већ право, које је у овом случају на њиховој страни. Није срамота бити правдољубив, напротив: то је велика част.
И не правим неку велику разлику између вас и СПЦ.....
Мада, са једне стране (догматске) ви јесте мање зло али са друге стране ("лаж која личи на истину") ви сте веће зло. Зависи како се гледа.
У сваком случају, и расколници и јеретици су непријатељи Божији и непријатељи Цркве Христове и где год сам у прилици јавно ћу их без пардона раскринкавати, колико ми Бог да разума и вере.
Ајде више, доста са тим глупостима! Неке безвезне силогизме изводиш...Лепо си рекао браниш ПРАВО(људску регулативу), а не правду(испуњење Закона Цркве). Стога ти си правољубив, а не правДољубив.
Ајде више, доста са тим глупостима! Неке безвезне силогизме изводиш...
Црква Христова није нека анархистичка организација или нека револуционарна секта!
Црква јасно учи да се мора поштовати Закон у држави! (сем оног који је антихришћански).
А овај Закон о својини нема везе са духовним стварима.
Јасно Апостол Павле каже: " Свака душа да се покорава властима...јер нема власти да нису од Бога...и ко се противи властима, противи се уредби Божијој!", итд.
(Римљанима 3, 1-8).
Узми мало Пидалион (Законоправило) па читај о томе свему и слушај Свете Оце а не неке анархисте и револуционаре.
У вези тог случаја на Стјенику: већина нас је већ исто вече схватила да је то било сасвим непотребно што нас је о.Акакије увео у проблематичну ситуацију.
Чак и да занемаримо да су флоринци-расколници, чак и да замислимо да су флоринци истинска Црква: то опет није била воља Божија (јер се Акакије није са црквеним Одбором, нити са својим духовником у Есфигмену, саветовао) већ је то његова лична самовоља.
Дакле, није било саборног јединомислија по том питању.
То је његов обичан хир да изазове сцену избацивања са туђе својине и да то после прикаже као неко "мучеништво за веру".
Јадно је то, али истина се не може сакрити.
Добро, сад си почео да провоцираш. Кад сам рекао "безвезни силогизам" мислио сам на неке твоје погрешне закључке.Није то силогизам (види линк)http://sr.wikipedia.org/wiki/Силогизам
него дедукција! http://sr.wikipedia.org/wiki/Дедукција
Немој много да се правиш паметан када ниси. Пре него што употребљаваш појмове научи их шта значе.
Анархизам ти импутираш мени и индиректно свима који не деле твоју сервилност, то је твоје наопако схватање.
ИМА ВЛАСТИ КОЈЕ НИСУ ОД БОГА! Оне су допуштене Богом, нису ''божије'' власти(нити од Бога).Слаба ти је логика. Јел су комунисти били власт која је од Бога?Цареви и краљеви су од Бога а не бирократија,једнина а не множина!
!!!Прво се поштује Божији закон , тек онда остало, овај први је најпречи и изнад свих.Нажалост твоја сервилност ка држави и људским законима, које стављаш изнад Божијег је теби на душу!!!!
Које ''вас''?Тебе нико није јурио да те убије са ланцима у рукама и са псима трагачима! Тих ''вас'' неколико који сте ''схватили'' сте вероватно ти и твој алтер его.Некада си другачије причао.Срамота!
Опет ме погрешно разумеш. НЕ оправдавам њихов бес и што су дошли са ланцима али их могу разумети. Сваки нормалан човек би бранио свој дом, своју кућу, свој манастир, итд.Опет оправдаваш БЕС батинаша, због тога што се неко боји Бога и извршава његове заповести и законе.Преча је послушност Богу од послушности јеретику. Дотакао си дно својом мржњом према истини.
Samo da ispravim malu grešku, u pitanju je poslanica Apostola Pavla Rimljanima 13, 1-8.Јасно Апостол Павле каже: " Свака душа да се покорава властима...јер нема власти да нису од Бога...и ко се противи властима, противи се уредби Божијој!", итд.
(Римљанима 3, 1-8). .
Хвала на исправци. Испустио сам број "1" испред тројке. Више пута сам то раније цитирао правилно.Samo da ispravim malu grešku, u pitanju je poslanica Apostola Pavla Rimljanima 13, 1-8.
...i samo bih dodao - da li je potrebno još dokaza da su hrišćansku religiju oblikovali vladari prema svojim potrebama? Budite pokorne ovčice, nemojte nikad sumnjati, plata za loš život će vam sigurno doći posle smrti, a povrh svega bog naređuje da se vladar mora poštovati, da se porezi i carine moraju plaćati, yeah right.... veoma uverljivo.