Sergian
Poznat
- Poruka
- 9.430
Стефан се већ много излупао глупости...Али, има изгледа за још неке.Vidim
Sto se bre ne nadjete ko ljudi i izlupate![]()
Озбиљно, не знам зашто се плаше јавне дискусије?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Стефан се већ много излупао глупости...Али, има изгледа за још неке.Vidim
Sto se bre ne nadjete ko ljudi i izlupate![]()
Стефан се већ много излупао глупости...Али, има изгледа за још неке.
Озбиљно, не знам зашто се плаше јавне дискусије?
Видиш Северни, не може човек да буде ранодушан кад се брутално напада Истина. Муслимани су нешто друго...mi smo ocekivali probleme na temi o Islamu ali kad smo onu smirili nema vecih problema (ybg,naslo se par razumnih ljudi)
ovo je zlo i naopako
ajde sad Stefan i Sergian da mi objasne u cemu je ovde problem!!
А како ти који се у овом подфоруму изјашњаваш као атеиста и на теми "КЛУБ РЕЛИГИОН" сваки дан постављаш хеви-метал спотове, можеш да знаш шта је православно а шта није? Шта си ти читао или слушао о Православљу па да знаш шта је православно а шта није?
Немој да ме засмејаваш молим те.
А зилоти су припадници Истинске православне Цркве, и зилоти проповедају истинско православље, држе се Светих отаца православних, Светих сабора и канона и догмата, а СПЦ је од тога одступила. Али ову тему (види први пост на теми) сам отворио за све православце и оне који себе сматрају таквима, значи подједнако и за зилоте "истински православне" и за припаднике СПЦ и свих других православних Цркви, и да полемишемо у миру и толеранцији, без тешких речи, без нервозе и нервирања, него аргументовано, сталожено, смирено, са уважавањем саговорника. А ти ако хоћеш отвори нову тему са називом "Званична СПЦ" или "СПЦ" или како год хоћеш, па пиши тамо.

neka bude kako hoces al ovo nema veze sa pravoslavljem

Ти тек немаш појма. Иди у мој албум па ћеш видети неке иконе за које питаш. Византијски стил се развио тек у 7.-8.веку (кад се развила Византија). Пре тога је постојао само класични стил у Цркви.
Ма како немам албум када сам то јуче поставио?! Има тамо 5 икона па провери (4 новозаветне и једна старозаветна Света Тројица).Прво ишао сам на твој кориснички профил - и тамо немаш албум... а друго, стварно не могу да верујем шта пишеш??? Дај, молим те, прекини више да се изиграваш и мигољиш са саговорницима него ОВДЕ ПОСТАВИ ТУ ИКОНУ БОГА ОЦА КАО СТАРЦА ИЗ ПЕРИОДА ПРЕ 7. или 8. века.
Rayumeo si brže od vetra o čemu se radi...jel vas dvojicu neko obavestio da je sa ikonoborstvom svrseno 28. januara 842. smrcu cara Teofila![]()
Ови су новоиконоборци.jel vas dvojicu neko obavestio da je sa ikonoborstvom svrseno 28. januara 842. smrcu cara Teofila![]()
samo vas dvojica nastavite o tom new age ikonoborstvu,ja odoh da gledam Barselonu

Ма како немам албум када сам то јуче поставио?! Има тамо 5 икона па провери (4 новозаветне и једна старозаветна Света Тројица).
Малопре сам проверио у профилу, све је ту. Ту је из 16.века са Крита, а сам се потруди да нађеш преко интернета и остале иконе (кликни: "новозаветна икона Свете Тројице", и слично).
И не мигољим се, већ све јасно показујем (али немају сви очи да виде).

Стварно смешно! А када је одржан 7.Васељенски сабор? У 8.веку. А тамо се помињу пророчке визије Бога Оца као Старца Даниме, симболично. Навео сам ти одлуке са тог Сабора у посту, раније. Такође, и за Духа Светог као голуба.Ахахаха... шибицариш аааа??? Па који 16. век брате, ја сам ти лепо навео да од 11.века Запад почео да осликава Бога Оца - а ти приповедаш овде некакав "КЛАСИЧНИ СТИЛ" ИЗ ПЕРИОДА ПРЕ 7. ВЕКА... па дај да видимо...![]()
Знаш шта је секта а шта Црква? А по чему знаш? Како се то одређује? Јел знаш по чему се одређује ко је секта а ко Црква?Brate Vlade (ajde da pocnem ko vi) mozda sam ateista ali sam pismen i imam oci,znam sta je sekta,jeres a sta Crkva.
I kakve bre veze ima hevi metal sa bilo cim
Ti ladno muvas Jehovinog svedoka a mene zoves satanistom![]()

Ел се кладиш ил се вадиш![]()

Ови су новоиконоборци.
jok,obozavam je
opet kazem,ikonobosrstvo je zavrseno pre vise od milenijuma

Просто немогуће, сада сам проверио и ту су иконе. Кликните на "албуми и слике" а не на "албуми". Тамо има четири новозаветне и једна старозаветна (Гостољубље Аврамово). Имам још тога на ЦД-у, али је и ово довољно. Ко хоће, може да нађе још тих извора преко интернета (као што рече Збораш).Сергиане, ни ја не могу да нађем твој албум, када кликнем на то, појаве ми се друге слике, не знам како да нађем те иконе које си поставио. Постави те иконе овде на теми или објасни нам како да их нађемо. Али мислим да је боље да их поставиш овде на теми да сви знамо и видимо о каквим се иконама ради![]()
Тек у 4. веку се помињу иконе Богородице? А шта је са иконама Богородице које је иконописао Свети апостол Лука? Шта је са њима? Да ниси ти нешто помешао? Ни те иконе не призајеш? Ни иконе апостола Луке?Ма шта ми наприча... па ти човече хоћеш овде са том својом сектом да нас вратиш у 2. век, да се дивимо представи бога Митре који убија вола, или у култ Изиде до 3.века (Серапис и Изида сликани техником енкаустике).
У то време основни уметнички облици били су рељеф и енкаустика. Тек у 4. веку епископи Еузебије и Цезарије и Епифаније из Саламине помињу иконе Христа, Богородице, апостола и арх.Михаила. Али НИГДЕ НЕМА НЕКАКВОГ СЕДОГ СТАРЦА...

Читај мало боље документе са 7.Васељенског Сабора, и расуђивања Светих Отаца о томе. Ево ти неких извора:Ма шта ми наприча... па ти човече хоћеш овде са том својом сектом да нас вратиш у 2. век, да се дивимо представи бога Митре који убија вола, или у култ Изиде до 3.века (Серапис и Изида сликани техником енкаустике).
У то време основни уметнички облици били су рељеф и енкаустика. Тек у 4. веку епископи Еузебије и Цезарије и Епифаније из Саламине помињу иконе Христа, Богородице, апостола и арх.Михаила. Али НИГДЕ НЕМА НЕКАКВОГ СЕДОГ СТАРЦА...