Еремита, јел ти видиш добро тај цитат? Ко је "Господ свију" и "Христов Отац" (по Божанству)?Па то је Бог Отац. (Кога симболично представља Старац данима). Човече, јел имаш ти очи? Хоћеш мене да "разобличиш" а сам упадаш у своју замку.
Ово болдовано НЕ МОЖЕ - а испред болдованог си у праву. Дакле, како можеш да симболично представљаш Бога Оца Саваота КОЈИ НЕ СТАРИ ДАНИМА као старца у људском облику ???
Прво, не каже се "Господа Исуса Христоса" већ "...Христа", а друго:навео сам ти многа расуђивања Светих Отаца, па прочитај.
Увек кажем помало архаично Христос, написао је Атанасије Јевтић књигу "Христ или Христос"...
Иди у прву Цркву у Београду, или у црквену продавницу преко пута Цркве Светог Марка па види те иконе. Чак у СПЦ се више може наћи зидни Крст са распећем (а изнад Христа је Бог Отац са раширеним рукама, тј. Старац Данима) него код неких псеудо-зилота.
Ево сада ћу вам испричати један мој случај: и ја сам пре неких 10 година био помрачен у вези сликања Бога Оца и поверовао сам монаху Харалампију (андрејевац иконоборац, а сада је код флоринаца) и скинуо тај крст са зида са иконом Бога Оца (коју сам купио у продавници СПЦ-е). Наравно, касније сам се покајао због тога.
Е, сада стварно мислим да са тобом нешто није у реду. Прво ја живим ту у непосредној близини Задруге православног свештенства... никада нисам видео Распеће како га ти описујеш, али Н И К А Д А! А видео сам многа. О ком ти то Распећу тандрчеш, ко га је где и када насликао??? Једино постоје анђели који плачу изнад крста на неким распећима а Бог Отац - НЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И не да си БИО ПОМРАЧЕН - ти си у жестокој тами!