Зилоти

Sam naziv Pravoslavna Crkva, odredjuje da clanovi koji njoj pripadaju pravilno slave, i pravilno ispovedaju veru u Hrista. Pravoslavlje je pravilno razumevanje umom, pravilno verovanje u srcu i pravilno ispovedanje jezikom svega onoga sto nam je sam Bog otkrio o sebi, o svetu i o coveku. Pravoslavlje je zivljenje istinskim vrlinskim zivotom zasnovanom na temelju Bozijih zapovesti, jer vera bez dela je mrtva, kako nas uci Sv. Jakov Apostol, a Gospod nas podseca da ce na Strasnom Sudu svaki covek dobiti po svojim delima. Zbog toga prava vera mora da se pokaze u nasim dobrim delima a dela da budu manifestacija nase prave vere.

Gospod nas Isus Hristos je osnovao svoju Crkvu kojom pakao nece moci ovladati i ona je zivo svedocanstvo Njegovog prisustva u istoriji covecanstva. Sveti Apostoli su razvejali sveto jevandjelsko seme tako da gde je ovo seme padalo organizovala se i rasla nova crkvena jedinica, nova parohija.

Svojim bogatim liturgijskim zivotom i svojom vernoscu apostolskom predanju Pravoslavna Crkva je sacuvala punocu kontinuiteta drevne Crkve za razliku od ostalih hriscanskih religija. Ona ima svoj zivi istorijski put kojim je isla i kojim ide danas posle dvadeset vekova. Pravoslavna Crkva ima milione svetih mucenika, ispovednika koji svedoce njenu svetost kao i bezbroj divnih cuda koja Gospod licno cini ili ih cini preko svojih svetitelja i time potvrdjuje da je Crkva misticno telo Njegovo. Crkvu sacinjavaju ne samo svestena lica nego svi oni koji istinski veruju u Hrista i koji su Svetim Krstenjem postali clanovi tela Njegovog, svi zajedno oni koji su zivi kao i oni koji su se upokojili u veri i poboznosti

Pozivam sve .... da mi NEDVOSMISLENO odgovore:
Ko je od njih protiv ikona i zašto! :sad2::sad2:

otkr.22.8-I ja, Jovan, čuo sam i vidio ovo. I kad sam bio čuo i vidio, padoh pred noge anđelu, koji mi ovo pokaza, da mu se poklonim;
I reče mi (anđeo): "Nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i brada tvoja proroci i oni, koji drži riječi knjige ove. Bogu se klanjaj!"

luka 4.8-Isus mu reče: "Stoji pisano: "Jehovu, svog Boga, klanjaj se i njemu jedino služi!"

2.moj 20.4-5-Ne pravi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga, što je gore na nebu ili dole na zemlji ili u vodi pod zemljom!
Ne padaj ničice pred njima i ne klanjaj se njima, jer ja Jehova, Bog tvoj, jesam Bog ljubomoran, koji kazni zlodela otaca na deci, do trećeg i četvrtog koljena, onih koji me mrze, -prevod Šarić

odavde se nedvosmisleno vidi da i zašto nije dozvoljeno klanjanje ikonama i obožavanje ljudi pa čak i anđela,da je jedino obožavanje koje je ispravno obožavanje Jehove Boga jer je On tvorac svega i da sva hvala treba biti upućena samo Njemu jer kao tvorac to i zaslužuje.ljudi kao i anđeli su samo deo Njegovog stvaranja i hvaleći jedni druge stavljaju Boga po strani zanemarujući ono što su dobili od Njega.a sve što imamo dobijamo upravo od Boga i zato samo Njemu možemo upućivati hvalu

Postujem ljude druge vere,ali zato zelim da i ljudi postuju moju veru.
Nametljivo ponasanje sekte JS je stvarno nesto sto iritira..Nemam ja nista protiv toga sto oni veruju u to sto veruju,ali ne znam otkud im smelost da ubedjuju ljude da je njihova vera jedino ispravna?
Vrhunac bezobrazluka je to sto ne mozes sa vrata da ih oteras,a kao odgovor ti nude da su registrovana organizacija..
Ok i da jesu ,zar ne znaju gde su granice i pristojnost?
Ja svoju veru nosim u srcu i nemam zelju da je namecem drugima.To je nesto sto je deo mene..

Nametljivo ponasanje sekte JS je stvarno nesto sto iritira..Nemam ja nista protiv toga sto oni veruju u to sto veruju,ali ne znam otkud im smelost da ubedjuju ljude da je njihova vera jedino ispravna?
Vrhunac bezobrazluka je to sto ne mozes sa vrata da ih oteras,a kao odgovor ti nude da su registrovana organizacija..
Ja svoju veru nosim u srcu i nemam zelju da je namecem drugima.To je nesto sto je deo mene..

a šta po tebi znači poštovati?
i šta znači verovati?
to što za nekoga kažeš da je bezobrazni sektaš???a šta je sa Isusovim rečima (nemogu sada da tražim tačno gde je) o tome da se propoveda po celom svetu dok svi narodi ne čuju za Jehovino ime?i zar vera ne podrazumeva dela a ne neki ''prijatan'' osećaj u srcu?

Poslednja izmena:
znaci da mozes da verujes u sta hoces i da cu ja biti u redu sa tim.

Poštovati znači voleti a propovedanje je upravo iz ljubavi a ne iz razloga nametanja svojih sopstvenih mišljenja i stavova već Božjih i raditi sve u Jehovino ime.
ja nemogu biti u redu sa nečijim verovanjem u sliku :( jer se na taj način baca blatnjava senka na Božje ime.

Ima mnogo ''religioznih'' ljudi koji su postali religiozni samo zato da nebi morali da razmišljaju. Oni jednostavno žele da prihvate sve na temelju vere.

Rezultat toga je da većina ljudi koji kažu da veruju,malo razmišljaju o tome zašto veruju u ono šta veruje ili da li postoji razumna osnova za njihovu veru. Nažalost,običaji kao što su upotreba religioznih slika I mehaničko ponavljanje molitvi takođe odvraćaju od logičnog razmišljanja.
Do čega sve ovo dovodi? Do toga da su hrišćanski sledbenici mnogih crkvi slabo obrazovani u veri. Mnoge hrišćanske religije takođe odvraćaju od logičnog razmišljanja I umesto toga stavljaju naglasak na crkvene pesme,ritualne molitve I različite oblike meditacije,što vodi ka misticizmu,a ne ka logičnom,konstruktivnom razmišljanju.
Zar nije čudno što neko ko se detaljno raspituje za kupovinu nekog auta koje će kasnije završiti na otpadu kao staro gvožđe za religiju kaže:,,ako je bila dobra za moje roditelje,dovoljno je dobra I za mene’’.
A da li je to ono što Bog zahteva od nas?
Ako želimo da ugodimo Bogu,zar nebi trebalo da razmotrimo koliko je tačno ono što verujemo o njemu
Nešto slično je govorio apostol Pavle u rimljanima 10.2-o ljudima koji su bili revni Bogu ali ne u skladu sa tačnim spoznanjem.
Šta je prihvatljivo Bogu u pogledu pravog obožavanja?
1. timoteju:3.4 i 4-to je dobro I ugodno u očima našeg spasitelja,Boga,čija je volja da se sve vrste ljudi spasu I dođu do tačnog spoznanja istine.
Kada je podsticao svoje učenike da razmišljaju dok im je propovedao;Isus ih je često pitao:,,šta mislite’’-Mt-17.25-18.12
Poslednji put sam otišao u crkvu da razgovaram sa popom o tome zašto se u crkvi prodaju ikone I kad sam počeo da mu citiram neke stihove okrenuo mi je leđa I otišao.
Zar se kako propoveda Božje Kraljevstvo??

JS su jedini koji se pridržavaju svih zapovesti iz Biblije I jedini koji imaju odgovor na sva pitanja u vezi tumačenja Pisma.Nisam primetio da pristalice ostalih crkvi kod nas propovedaju onako kako je Isus zapovedio.I ako su apostoli i sam Isus propovedali o Kraljevstvu od kuće do kuće i po trgovima,nevidim ni jedan razlog zbog čega se to i danas nebi trebalo raditi.

Poslednja izmena:

Evo i mene ovde malo da se samo ubacim
osmehh-1.gif
... ne bih nesto da se upustam u diskusiju nego samo da kazem …pa ovako...

Ok postovati tudju veru to je ok...
A reci mi ako postujes Veru JS zasto ih onda smatras nametljivima i iritirajucima???
Izvini, nije nista nametljivo niti nepristojno to sto JS rade svoj posao, sto propovedaju hriscanstvo, timedaju priliku ljudima da se upoznaju sa Bozjim namerom koju ni ne znaju uglavnom , jer ni ne citaju Bibliju..

A za tebe to je minut posla ako te ne zanima da na vratima kazes da te ne zanima a i da te zanima nekad je to 5 minuta na vratima da vidis sta ti zele reci ili ti uruciti nesto od literature… ... Zasto smatras taj minut na vratima nepristojnim?... Nije nepristojno nuditi nesto sto je dragoceno, a to je Biblijska istina...jer od toga zavise nasi zivoti... A ako neko ili ti ne vidis vrednost toga ne moras, ne moras razumeti zasto je to vredno…
a i da se nude nesto bezvredno to je minut na vratima maximum 5..... i Ne znam zasto to NEKI dozivljavaju kao nametanje vere..
Kako se vera to namece na vratima, max 5 minuta koliko uglavnom ljudi i imaju strpljenja danas da saslusaju...

Dakle da zakljucim, propovedanje hriscanstva je nesto sto je prvim hriscanima bilo normalno, Jer je Isus to radio i njegovi ucenici... ako to nekome smeta to je njegova stvar... al propovedanje nije nametanje... kao sto informisanje nije preobracenje…

Matej 28:19,20 :” Idite dakle i stvarajte ucenike od ljudi iz svih nacija krsteci ih u ime Oca iI sina i svetog duha. Uceci da drze sve sto sam vam zapovedio, I gle, ja sam s vama sve dane do svrsetka sistema stvari…”
Matej 24:14 “I ova dobra vest o Kraljevstvu propovedace se po celoj nastanjenoj planeti za svedocanstvo svim nacijama i onda ce doci kraj”

Nametanje je kad nekoga krstavaju preko noci, kao sto se u vecini crkava danas moze uciniti…. I kao sto se bebe i mala deca koja ne mogu razumom doneti takvu jednu odluku o veri krstavaju… I time im se namece vera… od malena ili rodjenjem…

A da bi neko postao Jehovin Svedok, treba dosta vremena, prvenstveno svako najpre zavrsi Biblijski studij koji najmanje traje godinu dana u proseku dve godine, zatim mora uskladiti svoj zivot sa Biblijsakim nacelima ,(tj ziveti moralno i posteno bez poroka...) i sve to se ne moze preko noci postici... da bi tek onda moga da se krsti ako mu dozvole... Eto toliko o nametanju vere. Citanje nase literature ne cini nekoga JS… JS zive po veri…

A vera je lican izbor svakog coveka... I nije bezobrazno da neko tvrdi da je njegova vera jedina ispravna..
Pa cim je neko u nekoj veri on valjda veruje u to,da je to pravi put i da su ostali neispravni, to je sasvim normalno, kao sto i ovde pravoslavci za sve sto nije pravoslavno vicu sekta sekta … a to nije bezobrazno???
osmehh-1.gif

A takodje Bozji zahtev je da se vera propoveda, znaci greh je ne ispovedati je drugima... :)
A takodje nesto sto drugi ne neznaju, hriscanstvo se propoveda iz ljubavi prema svim ljudima, jer se time ne pravi razlika... i nudi im se mogucnost da upoznaju Boga...
Ko ne zeli ne mora... Ako Bog posttuje slodbodnu volju ljudi, ko smo mi kao ljudi da je ne postujemo, da ne postujemo tudje izbore i da im sudimo...

toliko
osmehh-1.gif

pozz

Poslednja izmena:
Kojih bre minut???Pa vi ne razumete kad vam se kaze NE.Ni tada necete da odete..
I ne znam sto ne otvorite svoju temu vec se ubacujete na svaku da bi eto pokazali kako samo vi sve znate i kako ste samo vi u pravu?
Znam zasto...jer je ovako efekat veci..Ovo sto vi radite isto je kao kad dodjete na vrata , iako vas niko nije zvao.

Kojih bre minut???Pa vi ne razumete kad vam se kaze NE.Ni tada necete da odete..
I ne znam sto ne otvorite svoju temu vec se ubacujete na svaku da bi eto pokazali kako samo vi sve znate i kako ste samo vi u pravu?
Znam zasto...jer je ovako efekat veci..Ovo sto vi radite isto je kao kad dodjete na vrata , iako vas niko nije zvao.
Vidi ja ne znam ko je tebi dolazio ja samo pisem kako treba, znaci ako odbijes to jeste minut max 5 ako saslusas, a ako se upustis u raspravu to onda u zavisnosti od toga koliko ti zelis pricati...

I vidi ja ne razmisljam trenutno o efektima, to me uopste ne zanima, ovo je foruim samo...
free will ...

a sta, meni treba neko specijalno odobrenje da ja pisem na forumu? i jel zabranjeno razgovarati na forumu??? a i kako bih razgovarala ako nemam sa kime???.. ... a i nisam ni zelela da se raspravljamo nego da iznesem sta imam...

pozz :)

Poslednja izmena:
znaci da mozes da verujes u sta hoces i da cu ja biti u redu sa tim.
ali ko ne razume sta to znaci taj smara ljude namecuci im svoju veru kao jedinu ispravnu.
Nadam se da sam bila jasna.

Безобразно.куцају на врата безобразно улазе у куће.Безобразно искривљују Библију..И Безобразно улазе на теме у форуму Православље..Пропагирајуци њихово проповедање...Не разумем ово је тема Православље..Могу отворити њихову тему..И тамо Писати шта год хоће..Али су свесни да им сем њих самих нико неће дочи па морају упадати тако са својим постовима...
Не видех њихово тумачење Библије на пример у теми Ислам......
П.С.
По њима мозе да верујеш у све само не у Православље

To, zvezdice, kao da si pročitala moje misli...:D

a šta po tebi znači poštovati?
i šta znači verovati?
to što za nekoga kažeš da je bezobrazni sektaš???a šta je sa Isusovim rečima (nemogu sada da tražim tačno gde je) o tome da se propoveda po celom svetu dok svi narodi ne čuju za Jehovino ime?i zar vera ne podrazumeva dela a ne neki ''prijatan'' osećaj u srcu?
Ево га!!! стигао духовни отац Immortal_girl ....долази само по позиву :hahaha: ... шта ћеш сад несрећо да нам досађујеш са твојим трућањима...прво није Јехова него Јахва...прво па ћорак...ти си чедо ЦИЕ..и искориштен и затрован делујеш са својом рајом по белом свету и крадеш душе...знам да тога ниси свестан па те нећу матлетирати....али ових дана сам малокрван па ако можеш да ми позајмиш сто грама ,вратиће ти аналитичар...:rotf::super:

Poslednja izmena:
....pa đe si do sada brate moj....moj cilj je da spoznaš Istinu...jer umesto da učiš veru ti si otvorio kafanu....kraj Crkve..

Pa i vernici nekad ozedne...i pozele da razgovaraju...
Mislim da mi nisi jasan..Ja sam takodje vernik,ali ko tebi daje za pravo da sudis ko je kakav vernik,i koliko je posvecen veri?Ona tema postoji cisto da se na ovakvim temama ne ide u off topic..
Sto se tice pravoslavlja ,ne shvatam je kao agresivnu veru,i ne vidim razlog za agresivnim stavovima.
Ko smo mi uopste da mozemo da sudimo drugim ljudima?
ja stvarno ne pokusavam..i mislim da nije u duhu pravoslavlja..

Стварно нема смисла да скрећете са овако лепе теме...
Отворите другу тему: о Јеховиним сведоцима и осталим сектама, и о маникирству и педикирству, итд.
Немам више коментара, а ако нешто треба, јавићу се од недеље један дан јер данас путујем из Београда (идем у село у околину Шапца и Обреновца да помогнем мом оцу око печења ракије шљивовице). Поздрав свима!

Pravoslavka sam tim se dicim
a sto li onda pisem latinicom
jer ne znam gde se menjs sram me bilo mebilo. Al nema veze svi znaju da citaju latinicu to je dovoljno dok ne pronadjem gde se menja. Ko da ce me to napraviti vecim pravoslavcem. Ili mozda nece? A sta to coveka cini pravoslavcem? Jel dovoljno biti krsten u Pravoslavnoj crkvi? ja sam se bas nesto pogubila u vezi svega ovoga.

Стварно нема смисла да скрећете са овако лепе теме...
Отворите другу тему: о Јеховиним сведоцима и осталим сектама, и о маникирству и педикирству, итд.
Немам више коментара, а ако нешто треба, јавићу се од недеље један дан јер данас путујем из Београда (идем у село у околину Шапца и Обреновца да помогнем мом оцу око печења ракије шљивовице). Поздрав свима!
Срећно, Србине!
Јел ти то хваташ последњи воз за печење ракије јер ако уђемо у ЕУ рекли су да ће бити забрањено приватно печење ракије, и много што шта ће бити забрањено у пољопривреди и иначе, или ће то морати да ти раде одређени "стручњаци" које ћемо морати да плаћамо као и сву документацију, формуларе, таксе, порезе на све те силне (многе) ЕУ-прописе.

Ја се извињавам браћи и сестрама, што сам јуче скретао помало са теме (па су и неки постови морали бити брисани од модератора). Убудуће ћу (нисам се сетио раније) опуштено писање које нема пуно везе са Православљем чинити у "Клубу религија" (тема "CLUB RELIGION") коју је отворио наш екумениста Аналитичар :)

А Стефан и Сергиан су доста написали о Православљу на предходним страницама па ће ми требати мало више времена док све то прочитам, размислим и напишем нешто ако требам.

Што се тиче Јеховиста, они су једна од десетине хиљаде протестантских секти настале у САД у прошлих стотинак година, која је, осим што је у своје учење узела многе осуђене јереси које су отпале од Цркве Христове (осуђене и анатемисане од Светих отаца и Светога Духа на Васељенским саборима), усвојила и доста тога од Јудаизма које је највећи непријатељ Христу Исусу и изворном истинском хришћанству. Из Јудаизма су потекли масони (најантихришћанскија и најмоћнија секта) који раде на доласку антихриста (лажног Месије, лажног Христа) кога и сами Јудаисти очекују јер су правога Христа Исуса осудили на смрт, разапели и убили (али је он после три дана васкрсао, вазнео се и седи с десне стране Бога Оца, по Светом писму Новога завета). Из Јудаизма су потекле и друге антихришћанске секте које очекују антихриста и припремају људе за његов долазак и зацарење над човечанством, и Јеховини сведоци су једна од тих јудео-хришћанских секти која им у томе помаже.

Лепо смо рекли (више пута, и ја и други) Јеховиним сведоцима, да отворе своју тему, јер је овај подфорум "Религија" за све религије, вере и секте, а на овој теми Православље нека пуно не досађују већ ако желе да упознају истинско православље онда нека овде пишу, јер њихово оскудно, мало, слабо, искривљено знање о православљу је из угла њихове секте, и није истинито. Или посматрају неке лоше вернике православце и на основу тога закључују шта је православно, што је погрешно.

Не бих бургијом бушио око никоме (као ни Јеховистима, како се види на видео клипу који је оставио Стефан) али из свог личног искуства ни разговор, ни показивање цитата из Библије који су против њих ни друга доказивања њима мало помажу, јер када их ухватите у лажима или незнању они или премене тему, или декламују оно што су набубали од својих учитеља јеретика, или кажу "Морам да питам свог учитеља (пастора) па ћу ти рећи или ти дођи код нас у дворану на службу па ћемо питати то.". Итд.

А још ми нису одговорили на онај пост што сам их на овој теми питао зашто су укинули исповест свештеницима када су (пише у Новом завету) и Свети Јован Крститељ и Свети апостоли и њихови наследници исповедали и опраштали грехе људима, јер им је Господ Исус Христос дао ту власт. Такви су секташи, не одговарају на питања у вези Библије а куну се да се држе Библије, а то није тачно. Тачно је да они стално (свакодневно) читају Библију али од тога немају духовне користи већ штете зато што је искривљено тумаче како је тумаче њихови учитељи - јеретици (секташи) из САД.

Господ Исус Христос је лепо рекао у Јеванђељу "Неће сваки који ми говори "Господе! Господе!" ући у Царство небеско него они који творе вољу Оца мојега који је на небесима" и рекао је да у рај неће ући они који слушају (читају и проучавају) реч Божију (Библију) него они који је творе (испуњавају правилно). Зато се (како написах већ на овом форму) на Јеховисте и друге данашње секташе (јеретике) односе оне речи Новога завета "Они се свагда уче али никако да дођу до познања истине." и неће разумети истинито Христово учење све док се врте у круг у оквиру своје затворене секте, све док не буду читали и послушали истинита православна тумачења Светог писма (Библије) која су изворна и апостолска.

Поздрав свима! :bye:

Pravoslavka sam tim se dicim
a sto li onda pisem latinicom
jer ne znam gde se menjs sram me bilo mebilo. Al nema veze svi znaju da citaju latinicu to je dovoljno dok ne pronadjem gde se menja. Ko da ce me to napraviti vecim pravoslavcem. Ili mozda nece? A sta to coveka cini pravoslavcem? Jel dovoljno biti krsten u Pravoslavnoj crkvi? ja sam se bas nesto pogubila u vezi svega ovoga.
Крштењем се постаје члан Цркве али даљу православност доказујеш и утврђујеш посећивањем богослужења (нарочито литургије) и кроз Свете Тајне (исповест и причешће), читањем Светога писма (нарочито Новог завета) и других православних књига и животом по њима, личном молитвом (речима или у мислима у себи, кад год и где можеш, нарочито код куће у миру), итд.

Hm, još jednom ću obrisati suvišne postove... ako nastavite... zaključavam!
Мени си избрисао пост само зато што сам поменуо маце и кафу, тј. хтео да одобровољим нову гошћу, иако сам јој у истом посту одговорио на питање у вези православља које сам горе поново написао. Кад расправљамо о високом богословљу чини вам се да се свађамо и претите да ћете да закључате тему, а када покушавамо да опустимо атмосферу опет претите да ћете да закључате тему. Не разумем. :dontunderstand::?:

Мени си избрисао пост само зато што сам поменуо маце и кафу, тј. хтео да одобровољим нову гошћу, иако сам јој у истом посту одговорио на питање у вези православља које сам горе поново написао. Кад расправљамо о високом богословљу чини вам се да се свађамо и претите да ћете да закључате тему, а када покушавамо да опустимо атмосферу опет претите да ћете да закључате тему. Не разумем. :dontunderstand::?:

Hm, ako hoćeš da je odobrovoljiš... onako, kako treba... pa daj joj soma jurona... biće hepi sigurno!
Rasprave nisam brisao, osim one oko šminke... nadam se da ne misliš na njih!?
Dalje, ova tema je potpuno ok. i prilično je ozbiljna... ali, ako želite da je ruinirate i na kraju dovedete nekog od nas pred svršen čin... samo napred! Nemam ništa protiv, sve u duhu Pravoslavlja i ako sam ateista...

A mene da bi odobrovoljio nazvao satanistom???

Ko si ti da sudis?

A mene da bi odobrovoljio nazvao satanistom???

Ko si ti da sudis?
Нема шта да судим већ сам својим очима видео ђаволе у споту групе са твог аватара а ти их слободно слушај. Кажеш да спот приказује борбу добра и зла, али ја нигде не видех добро већ само зло. То сам те већ питао, где је добро? А ти ибегаваш одговор. Али имаш ти право да слушаш шта хоћеш и верујеш у шта хоћеш, што се толико узбуђујеш?
А за онај други спот сами су га најавили као "Сатанистички пандемонијум" (пандемонијум је место на коме се призивају демони) и у њему стриптизета игра са змијом, затим ваљда (гледао сам давно) гура стопало човеку у уста и низ ногу сипа црно вино као симбол крви, итд. Ако све то није сатанизам, као и оно ужасно чудовиште и звер која је у споту твоје групе окружена пакленом ватром, онда не знам шта је сатанизам.
Јесте то уметност, знам ја шта је уметност, али то је сатанистичка уметност којом Сатана на најлакши начин пеца, лови, придобија људске душе за себе, и зли духови у људе се тако увлаче несвесно, неосетно, да многи људи нису ни свесни.
Надам се да ми модератори неће замерити што сам овако одговорио, ипак тема је о православљу а ја ти кажем православни став према тој "уметности" а и сама си дошла на ову тему то да питаш па ти дадох одговор.

Нема шта да судим већ сам својим очима видео ђаволе у споту групе са твог аватара а ти их слободно слушај. Кажеш да спот приказује борбу добра и зла, али ја нигде не видех добро већ само зло. То сам те већ питао, где је добро? А ти ибегаваш одговор. Али имаш ти право да слушаш шта хоћеш и верујеш у шта хоћеш, што се толико узбуђујеш?
А за онај други спот сами су га најавили као "Сатанистички пандемонијум" (пандемонијум је место на коме се призивају демони) и у њему стриптизета игра са змијом, затим ваљда (гледао сам давно) гура стопало човеку у уста и низ ногу сипа црно вино као симбол крви, итд. Ако све то није сатанизам, као и оно ужасно чудовиште и звер која је у споту твоје групе окружена пакленом ватром, онда не знам шта је сатанизам.
Јесте то уметност, знам ја шта је уметност, али то је сатанистичка уметност којом Сатана на најлакши начин пеца, лови, придобија људске душе за себе, и зли духови у људе се тако увлаче несвесно, неосетно, да многи људи нису ни свесни.
Надам се да ми модератори неће замерити што сам овако одговорио, ипак тема је о православљу а ја ти кажем православни став према тој "уметности" а и сама си дошла на ову тему то да питаш па ти дадох одговор.

Pa ti decko reche da je to satanisticki film i da ga nikad neces gledati :hahaha::hahaha:

A sad kazes gledao si ga davno :hahaha:

Ne znas ni sta lazes :rotf::rotf:

Back