Зилоти

Vidiš, zanimljivo je da ti ne nije upao u oči moj avatar. :)

Apropo teme&šminkanja pravoslavki:
Ceca Ražnatović je viđenija pravoslavka, zar ne?:) Mislim, tako se deklariše...
Хахахаха, Цеца Ражнатовић виђенија православка!!! :rotf: Шта, црна Цеца зна о православљу, мајке ти? Па више зна о православљу дете које је имало један час веронауке у првом разреду основне школе него Цеца. А твој аватар ми се свиђа јер ми је Мишел Фајфер (ако је то она) омиљена страна глумица и можда најлепша страна глумица, мада је и он помало сатанистички јер Кетвумен има рогове, или су то уши, углавном опасна је маца, и напада ноћу, а ја сам плашљив момак, поготово се плашим доминантних жена... :sad2: :lol:

А шта ако је жена лепша природна без шминке? Ја сам знао неке такве које су лепше без шминке а и иначе нисам волео да ми девојке шминкају уста па да се нагутам шминке и хемикалија кад их љубим, одвратан је укус :lol: Лепе сте ви и без шминке. Жена треба да се украшава изнутра, унутрашњом духовном лепотом, добрим особинама, врлинама, а то спољашње улепшавање и шминкање (соларијуми, депилације, педикири, маникири, фризирање косе, шатирање, уграђивање силикона, итд.) је споредна ствар. Неће нико да вас више истински воли што се више вештачки улепшавате. Душа је важнија од тела. Улепшавање душе је важније од улепшавања тела.

АМИН.........

Ja bih ove postove prebacila na ŽK. :lol:
Otvorila bih novu temu - Treba li žene da se depilišu, češljaju, čupaju obrve itd.itd?
Baš me zanima broj muškaraca koji bi na to pitanje odrično odgovorio.

Mislim, smešno (da se ne izrazim oštrije).
Evo jedne pričice:
Moja prijateljica je prestala da se šminka na molbu svog supruga. Insistirao je na toj, tzv. "prirodnoj" lepoti. Isti argumenti: duhovna, unutrašnja lepota... bljak hemikalije... A onda je, jedne večeri, dok smo zajedno sedeli u kafiću, glasno prokomentarisao ženu u prolazu (našminkanu, nafriziranu itd): "Evo kako žena treba da izgleda!"

Nijedna žena nije kompletna - ma koliko bila prirodno ili veštački :roll: lepa - ukoliko nije duhovno i intelektualno nadgrađena.
Ali, pustite vi žene da se doteruju i ulepšavaju, i nemojte misliti da to rade samo zbog vas.

Iyvinite da nisam na temi šminka ,manikir i pedikir...] Što se tiče JS i šminkanja to je podeljena ličnost...pre podne špartanje i vatanje žrtvi po podne opuštanje sa elementima svetske razonode...

izvini odakle ti to :eek:

Ne shvatas, Biblija ne zabranjuje sminku , ne razumem :think:, ja tako idem i u sluzbu nasminkana :confused: normalno je sminkati se... :)

aj se informisi : zene JS se sminkaju normalno :)

a pre podne ne idem, mrzi me... posle podne, da :mrgreen:

:bye:

Poslednja izmena:
Хахахаха, Цеца Ражнатовић виђенија православка!!! :rotf: Шта, црна Цеца зна о православљу, мајке ти? Па више зна о православљу дете које је имало један час веронауке у првом разреду основне школе него Цеца. А твој аватар ми се свиђа јер ми је Мишел Фајфер (ако је то она) омиљена страна глумица и можда најлепша страна глумица, мада је и он помало сатанистички јер Кетвумен има рогове, или су то уши, углавном опасна је маца, и напада ноћу, а ја сам плашљив момак, поготово се плашим доминантних жена... :sad2: :lol:

Pa naravno da Ceca nema pojma o pravoslavlju. :hahaha:
Međutim ... njena ličnost - toliko javno eksponirana u poslednjih 10 godina - mogla bi biti odličan šlagvort za onu drugu temu, o licemerju.

Btw, malo te testiram. Tako radi Catwoman :lol: (sa ušima, a ne rogovima)

Ja bih ove postove prebacila na ŽK. :lol:
Otvorila bih novu temu - Treba li žene da se depilišu, češljaju, čupaju obrve itd.itd?
Baš me zanima broj muškaraca koji bi na to pitanje odrično odgovorio.

Mislim, smešno (da se ne izrazim oštrije).
Evo jedne pričice:
Moja prijateljica je prestala da se šminka na molbu svog supruga. Insistirao je na toj, tzv. "prirodnoj" lepoti. Isti argumenti: duhovna, unutrašnja lepota... bljak hemikalije... A onda je, jedne večeri, dok smo zajedno sedeli u kafiću, glasno prokomentarisao ženu u prolazu (našminkanu, nafriziranu itd): "Evo kako žena treba da izgleda!"

Nijedna žena nije kompletna - ma koliko bila prirodno ili veštački :roll: lepa - ukoliko nije duhovno i intelektualno nadgrađena.
Ali, pustite vi žene da se doteruju i ulepšavaju, i nemojte misliti da to rade samo zbog vas.

Ја сам са овом темом кренуо да се шалим..мој коментар је био само да јој је шминка чудна...А шминка то јест таолета постоји и код мушкараца...Зар не..
Моје мишљење о шминци је да не треба да буде наметљива већ дискретно да истице црте лица..или прикрива оно што особа не зели да се види на први поглед..Младе двеојке се код нас шминкају као нећу рећи израз..Али са том шминком на западу значи само једно..мислим да се ту слажемо.. Нетреба претеривати у ничему па ни у шминци:ok:

izvini odakle ti to :eek:

Ne shvatas, Biblija ne zabranjuje sminku , ne razumem :think:, ja tako idem i u sluzbu nasminkana :confused: normalno je sminkati se... :)

aj se informisi : zene JS se sminkaju normalno :)

a pre podne ne idem, mrzi me... posle podne, da :mrgreen:

:bye:

Da li kada si prilazila sekti zvanoj JS,inače instant religiji jevreja iz Amerike,da li si znala šta iza tebe ostaje...šta si ostavila a da nisi i privirila u svetosavlje i pravoslavlje...sada ti je mnogo teže jer JS gore od budističke mantre ispira mozak...Otvori temu Jehovini svedoci pa da pričamo...ovde ako želiš mogu ti samo preporučiti da obiđeš manastir Novi Stjenik i malo razgovaraš...daj sebi šansu...nema šta da izgubiš...:eek::ok:

Eh Vlado, bice nesto od tebe
osmehh-1.gif

ps nego ne daj da te "sektasica" neka zavede sminkom
udesimm-1.gif
Боље ме заведи добром и чистом и побожном душом, то је оно што је трајно и вечно. А на шминку и спољашњи изглед и све што је материјално не падам тако лако, јер ми хришћани треба да гледамо на духовно а не на телесно и материјално, јер тело ово смртно неће наследити рај (него остарити и умрети) него ће наша душа да наследи рај и добити ново вечно тело онолико лепо колико је лепа наша душа.

Кетвумен - Боркињо за права мачака, пардон, свих живих животиња, ако мислиш да ове постове о шминки треба склонити са ове теме (мени лично не сметају и волео бих да остану) можеш их поставити на овом форуму Религија под новом темом "Религија и женско шминкање и улепшавање". Или немој ништа да дираш овде већ отвори тему са тим насловом па ко је расположен за даљу причу о томе нека иде тамо. Мени не смета ни овде али кажем због тебе или других модератора којима може да засмета па хоће да интервенишу.

Da li kada si prilazila sekti zvanoj JS,inače instant religiji jevreja iz Amerike,da li si znala šta iza tebe ostaje...šta si ostavila a da nisi i privirila u svetosavlje i pravoslavlje...sada ti je mnogo teže jer JS gore od budističke mantre ispira mozak...Otvori temu Jehovini svedoci pa da pričamo...ovde ako želiš mogu ti samo preporučiti da obiđeš manastir Novi Stjenik i malo razgovaraš...daj sebi šansu...nema šta da izgubiš...:eek::ok:

Ne znam zasto bi ti mene preobracao, meni je dobro to sto jesam, a u crkvu pravoslavnu sam odlazila odavno i za kratko vreme i sam shvatila njeno licemerje... tako da ja sam svoju veru izabrala, ... i ne znam zasto bih otvarala temu o mojoj veri nema potrebe, jer JS ne rade to po forumima tako, ja samo ovde malo na ovom forlumu zalutala ili ga posetila i svidja mi se, al inace nemam puno vremena da pisem... niti nameravam da visim ovde, ne brini,... samo mi je interesantno to kako vi reagujete na nekoga druge vere... eto..
a vase reakcije samo govore o vama :)

pozz
osmehh-1.gif

Ne znam zasto bi ti mene preobracao, meni je dobro to sto jesam, a u crkvu pravoslavnu sam odlazila odavno i za kratko vreme i sam shvatila njeno licemerje... tako da ja sam svoju veru izabrala, ... i ne znam zasto bih otvarala temu o mojoj veri nema potrebe, jer JS ne rade to po forumima tako, ja samo ovde malo na ovom forlumu zalutala ili ga posetila i svidja mi se, al inace nemam puno vremena da pisem... niti nameravam da visim ovde, ne brini,... samo mi je interesantno to kako vi reagujete na nekoga druge vere... eto..

pozz
osmehh-1.gif

Које друге вере За Православне Хришћане друге вере нема :rtfm:

Vidiš Vlade kada ti nešto ozbiljno odgovorim ne ostaje ti ništa drugo nego da pričaš oo šminci...
Опрости, брате, нисам ни стигао да прочитам то што си писао, нисам спавао целу ноћ па сам уморан за озбиљне теме, па рекох да се мало разонодимо, да нам тема не буде суморна и само са мушкарцима (као мушки манастир) а ето и дошле нам даме у госте па морам прво њима да укажем пажњу :D А касније ћу да прочитам шта си писао.

Оооо, Којице па СРЕЋНА ТИ СЛАВА !!!
Знам, ти си паганка али мораш да славиш сада због твојих родитеља, али чим порастеш укинућеш Крсну Славу, јел да? "О кукавно српство угашено !"- каже Његош у Горском вијенцу.
Хвала Владо. :)

а за ово ''знам'', могу само да ти кажем.. настави да знаш, мене мрзи да ти објашњавам...:roll:
Кад порастеш казаће ти се само. :D
Iyvinite da nisam na temi šminka ,manikir i pedikir... Što se tiče JS i šminkanja to je podeljena ličnost...pre podne špartanje i vatanje žrtvi po podne opuštanje sa elementima svetske razonode...
Изгледа да си на женском кутку...:mrgreen:

pozz
osmehh-1.gif
Па као што видиш нисмо толико страшни. Па и ваши Јеховини сведоци зазиру од нас православних а пре неки дан ми једна ваша рекла на чату овог сајта Крстарице да је вама Православље највећи непријатељ, па сад ти види. А то што те Стефан зове на разговор, па кад су могла "Деца дуге" (неопагани, нудисти) да лепо разговарају са монахињама што не би и ти? А зар ниси и ти дошла на ову тему да нама мисионариш, проповедаш твоје учење? Па што и ми неби теби наше? Ви Цркву православну (и римокатоличку) називате "Вавилонском блудницом" па што и ми неби вас називали сектом? Па и ти сама преводиш наше православце у твоју веру, кажеш и сама да идеш на службу да мисионариш, а зазиреш кад теби неко хоће да прича о православљу.

Ne ne zazirem da meni neko prica o pravoslavlju, ...nego ja sam upoznata sa pravoslavljem tako da nemam bas neka pitanja...
a smesno mi je to pozivanje da se osvestim i to kako mi je mozak ispran i tako to, to bih i ja mogla reci za druge ali nije lepo. ... a ni ne mislim da su ljudi tako laki za zavesti se, ipak svako bira svoj put sam svojom voljom... I ne znamzasto ti je to neko rekao, ali ja ne vidim nikoga za naseg neprijatelja...
Normalno zivimo i radimo i idemo u misionarenje slobodno...
A ja ne pravim razliku medju ljudima i verama, ono sto znam pricam svima o veri :)
tako da meni je svejedno , ja nemam predrasude prema ljudima...
I ne volim uopstavanja tipa on je te i te vere, svi smo mi individue zar ne? :)

i kao sto vidis ni ja nisam tako strashna
osmehh-1.gif

bye

pozz
osmehh-1.gif

Po forumima mozda i ne rade ali ruke ne dizu sa zvona na vratima...I za posetioce i za domacine lepse je i prijatnije da propovedaju po forumima.
Pristojni su, lepo izgledaju ali su zaista nametljivi,ponekad toliko da me bas stoji truda da se uspemo razici u miru.

Па као што видиш нисмо толико страшни. Па и ваши Јеховини сведоци зазиру од нас православних а пре неки дан ми једна ваша рекла на чату овог сајта Крстарице да је вама Православље највећи непријатељ, па сад ти види. А то што те Стефан зове на разговор, па кад су могла "Деца дуге" (неопагани, нудисти) да лепо разговарају са монахињама што не би и ти? А зар ниси и ти дошла на ову тему да нама мисионариш, проповедаш твоје учење? Па што и ми неби теби наше? Ви Цркву православну (и римокатоличку) називате "Вавилонском блудницом" па што и ми неби вас називали сектом? Па и ти сама преводиш наше православце у твоју веру, кажеш и сама да идеш на службу да мисионариш, а зазиреш кад теби неко хоће да прича о православљу.

Dosla je na temu da je okrene u pravcu koji njoj odgovara, mnogi su joj pomogli u tome a mnogi se i dali okrenuti pa sad tema ne lici ni na sta. Svi imaju MSN, sobe za chatovanje i PP pa se mnogo stvari moze reci na taj nacin ne dovodeci ovu temu do propadanja.Ali hajde...Sigurno ce mnoge usreciti da na pravoslavlju citaju o JS, crvenoj seni za oci, napadnoj sminci i pocupanim obrvama! Zao mi sto nisam jedna od tih pa da nastavim da citam vase do danas zanimljive i poucne postove.

Dosla je na temu da je okrene u pravcu koji njoj odgovara, mnogi su joj pomogli u tome a mnogi se i dali okrenuti pa sad tema ne lici ni na sta. Svi imaju MSN, sobe za chatovanje i PP pa se mnogo stvari moze reci na taj nacin ne dovodeci ovu temu do propadanja.Ali hajde...Sigurno ce mnoge usreciti da na pravoslavlju citaju o JS, crvenoj seni za oci, napadnoj sminci i pocupanim obrvama! Zao mi sto nisam jedna od tih pa da nastavim da citam vase do danas zanimljive i poucne postove.

opet neka teorija zavere :confused: pomagali mi mnogi u cemu? pa ja samo imam malo slobodnog vremena pa dosla malo da nazvrljam nesto i ovde... eh bas paranoja :mrgreen:
zao mi je da tako mislite... i ovde zastupam iskljucivo i samo sebe... ovo je samo forum... nije skupstina vlade... :roll:
jel cudno sto koristimo kompjutere ??? :roll:
pozz:)

Poslednja izmena:
Ја предлажем да се постови у вези шминкања преместе у нову тему "Религија и шминкање и улепшавање" па ко хоће може на њој да пише, а да се постови од Имортал гирл не бришу већ да је пустимо да овде пише и да јој сведочимо православље. Исто нисам био ни за брисање постова оног Јудејца који је бануо синоћ на ову тему у госте. Тако неки бану случајно па кад им се лепо објасни они се заинтересују за православље и неки постану верници православци. Нису ли тако гостољубиви били и Стефанови зилоти (монахиње) са хипицима и нудистима из секте "Деца дуге" на Кучајским планинама?

Немам ништа против таквог шминкања само кажем да је опште позната ствар да се тако шминкају сатанисткиње, паганке и вештице (оне које се баве магијом). Није ми јасно како то не знате. Оне су саме изабрале ту кобинацију за свој начин шминкања и по томе се распознају.

Нисам ја ништа крив :sad2: :D

I ja se slažem sa Vladom, po prvi put valjda..:lol::lol::lol:
U crno se samo satanisti šminkaju...:sad2::sad2:

Bre ja pokusavam nekako da se opredelim za neku veru citajuci i raspitujuci se i taman pomislim da mi je nesto jasno, a onda dodjem i procitam ove vase postove i onda sve moram da pocnem iz pocetka:(:(:( I bre malo smaljite dozu gordosti preceraste ga :) Setite se tri blagodati mira, ljubavi i radosti koje covek uvek treba nositi sa sobom ili se makar truditi da tako bude :):)

Poslednja izmena:
Брате Стефане, немаш појма.... А најгоре је то што треба да постанеш поп у Београду, и даље ћеш ширити ове велике лажи и клевете о матејевцима.
Све сам лепо објашњавао раније: о иконоборцима и о хиротонијама и хиротесијама од стране РПЗЦ. Проблем код вас расколника је тај што годинама избегавате јавни сусрет са нама, матејевцима. Али, једног дана ће о.Акакије морати да изађе из мишје рупе и да јавно полемише са нама пред целом Србијом.
Видеће цела Србија вашу превару и лаж којом трујете народ и одводите га од спасења! Једва чекам тај дан...

Стефане, или се правиш глуп или сада провоцираш. Очигледно је да се бавиш причама "рекла-казала". Прећуткујеш једну чињеницу, а то је: да сте ви флоринци наследници еп. Хризостома бившег Флоринског који 1937.године изазвао раскол јер се држао учења о "потенцијалном а не актуелном" расколу новокалендараца. Тачније, признао их је као благодатне иако је само две године раније иступио из новог календара и осудио их као расколнике. Дакле, он је 1937.године изазвао раскол међу старокалендарцима јер је увео ново учење, а не вл.Матеј који је остао до краја свог живота веран Православљу (и прославио се мироточивим Моштима). Целивао сам његове Мошти и изврсно благоухају.
Иначе, ти си пун контрадикторности: са једне стране кажеш да сте само ви истинска Црква а са друге стране кажеш: "И о.Акакије поштује вл.Матеја и држи његову слику на зиду" (?!). Чекај, ако смо ми расколници, што тако цените и поштујете неког "расколника"? Ево вам одговор: зна Акакије да су матејевци исправни па га пече савест и хоће да се некако оправда, али нема храбрости да призна заблуду своју. Што се тиче твоје клевете да смо ми "иконоборци а не андрејевци" и да се узалуд расправљамо око икона и "анатемишемо предањске иконе", само ћу да кажем да ти не знаш уопште (а треба да сазнаш) који су били разлози да се анатемишу и осуде новоиконоборци, а да не би поново све објашњавао, поставићу у следећем посту Посланицу нашег Светог Синода о томе са анатемама, па нек свако види да су ипак постојали иконоборачки ставови.
Тачно је да андрејевци у неким својим Црквама држе неке од тих икона али их се јавно гаде (у својим Посланицама) те потпадају под још гору осуду јер дволиче. У вези једноличне хиротоније сам објашњавао и она се темељи на Правилима. Такође, и за Светог Саву нема доказа да му је помагао други епископ у рукополагањима. Сам је хиротонисао свог првог епископа.
У вези Григоријеве хиротоније, ево целе истине: пре него што су умрли неки наши епископи донета је саборно одлука да се хиротонишу нови, а када је митр.Григорије остао сам, он је активирао ту одлуку на основу црквених Правила.
У вези аудио-записа од о. Серафима: имам тај запис, и то је једна смејурија у којој се о.Серафим хвали како је морао да лаже (!!) митр.Григорија да га снима на траци. И све његове речи је извртао (сецкајући траку) што могу потврдити и обични познаваоци грчког језика. На пример, митр.Григорије каже: "..ставили смо тачку на ту ствар", мислећи притом на питање (предмет=ствар) око Рубљовске иконе, а о. Серафим преводи овако: " Ето, видите, он назива Свету Тројицу да је ствар!". И тако редом лаже о. Серафим.....(човек се тотално помрачио и отпао од Цркве).
У вези хиротесија од стране РПЗЦ: брате, нису матејевци ишли да би исправили своје прејемство, које је било валидно, већ ради уједињавања са РПЗЦ у борби против екуменизма. И пошто су се сагласили око тога, матејевци су њима (тј.РПЗЦ-и) предложили да постоји могућност да се расколници флоринци врате у крило Мајке Цркве (уз покајање), али да их наводно саблажњава једнолична хиротонија вл.Матеја. РПЗЦ констатује да је та хиротонија била нужна али због могућег јединства да се изврши само допуна као "прости благослов" (имам doc.) а не као стварна хиротесија. Тако и бива, међутим чим су се вратили у Грчку, флоринци им се ругаху да су тек сада постали Црква и да се матејевци пред њима покају. Тако су флоринци показали своје лукавство до крајњих размера. А матејевци, видећи да су преварени (јер нису лукави), жале због своје заблуделе браће и говоре да те хиротесије губе значај (јер нема јединства). Касније су прекинули и са РПЗЦ због њиховог млаког исповедања вере.
Иначе, еп. Калист Коринтски је отпао због иконоборства, а њихов садашњи архиепископ Хризостом и митр.Калиник су бивши матејевци, али отпадоше због властољубља (јер у Цркви се тешко долази до неког чина, треба показати смирење и љубав, а они то нису имали па су чинове добили код ових расколника).
Матејевци (наш Синод) и дан-данас има мноштво новопројављених благоуханих Моштију новоупокојених угодника својих (епископа, монаха, лаика...), што код ових расколника нема уопште (а те приче о "парфемисању" су приче "рекла-казала", иди па се увери).

Такође, оно што је писао Влада у вези флоринских епископа и њиховог односа са РПЗЦ је све тачно. То је трагикомедија, како су они дошли (на лукав начин) до епископства. Али, ништа им то не вреди јер су изазвали раскол (1937.год,) у својој помесној Цркви, и отпали од Ње.

Ето толико, ако треба још да се ћерамо, ћераћемо се...

Poslednja izmena:
ПАСТИРСКА ОКРУЖНА ПОСЛАНИЦА

Свештеног Синода Истините Православне Цркве Грчке

№35/19.02.1997

У име Свете, Једносуштне, Животворне и Нераздељне Тројице,
Једног, Истинитог и Триипостасног Бога нашег,
Оца и Сина и Светога Духа

Чеда у Господу љубљена и духовна,

Ходећи стопама Светих и Богогласних Апостола и свих Светих и Богоносних Отаца наших и остајући верни Догматима, Свештеним Канонима и Светом Предању, које смо примили од њих о нашој Православној Вери, а нарочито о свештеним и светим Иконама, и пред лицем савремених новојављених Иконобораца, који нападају и хуле Свете Иконе као идоле, басне и јеретичке, а оне који им се поклањају као идолопоклонике, незнабошце (тј. сатанисте), јеретике и проклете, или да је тема икона ''теологумена'', свима њима и онима који опште са њима и онима који их следе објављујемо

АНАТЕМА (трипут)

Онима који се усуђују да нападају, хуле и исмевају Свештену и Свету икону СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ на којој се изображавају Безначални Отац као Старац Данима, Син као што се јавио у телу и Дух Свети у виду голуба, и говоре да је та икона идол и води у идолопоклонство и многобожје, или да учи аријанству, или филиокве, или да је западног порекла и фантазија безбожних живописаца, да је јеретичка и представља разнородни скуп, и да се њоме покушава изобразити Божанска природа, и да је придавање облика Богу - идолопоклонство и горе од идолопоклонства, или да Отац стари и подлеже изменљивости времена, а то значи умире, или да се Безначални Отац није појавио ни у каквом виђењу, никада, и да је у свим виђењима био само Син, или, да је то богословски потпуно нeосновано, произвољно и представља измишљотину и дело безбожних западних живописаца, или да ствара јеретичке погледе, или да је та икона ''раздељена и разносуштна Тројица'' и да се њоме представљају ''три Оца, три Сина и три Духа'', а то значи девет, и да тако завршавамо у многобожју, или да су три лица старац, младић и птица разносуштни а не једносуштни и да напомињу јерес Арија (насупрот учењу светих да: ''оно што се изображава није природа, већ се ипостас изображава'' - Теодор Студит) или, када се Отац родио као човек, ко је била Његова мајка, на који начин се догодило Његово зачеће, или да је за Своју мајку имао једну обичну смртну жену и какав је био Њен однос са оцем Оца, или да та икона води у паганство и басне, или да су иконе Оца и Светога Духа без прототипа стварне телесне природе идоли, и да је поклоњење њима идолопоклонство и много другог хулног

АНАТЕМА (трипут)

Онима који не прихватају изображења (представе) Духа Светога у виду Голуба ни на једној икони осим Крштења Христовог, и онима који Њега не прихватају чак ни на икони Крштења, и мисле да сви који имају Духа не изображавају Духа Светог у виду голуба, насупрот одлуци Седмог Васељенског Сабора који је проклео Ксенаја који је имао исто такво мишљење као новојављени иконоборци, и руже га као ''птицу'' и ''биће које лети'' и говоре: ''како је Дух Свети узео природу једне птице, или каква је била природа мајке голуба, или где се налази данас голуб и томе слично јеретичко

АНАТЕМА (трипут)

Онима који мисле и писмено објављују, да се виђења Пророка не изображавају, иако Бог говори Пророку Авакуму: ''И одговори ми Господ и рече: запиши виђење и напиши га јасно на плочама, да би читалац лако могао да прочита'' (Авакум 2,2), а Јеванђелисти Јовану Бог говори: ''И чух глас… и пошаљи на седам цркава'', као и: (Господ) ''положи десну руку своју на ме говорећи: не бој се… напиши што си видео, и што јесте, и што ће бити послије овога'', или да су проклети сви који изображавају виђења Пророка упркос одлуци Седмог Васељенског Сабора и Синодика Недеље Православља, којима се прослављају они који их изображавају (зато што ако се не изображавају виђења Пророка, тада не треба писати ни Божанствена Слова која су чули Пророци док су имали виђења, и која су по заповести Божијој записана у СВЕТОМ ПИСМУ, као што нам говори и Василије Велики тумачећи 28. псалам. Ми, пак, заједно са светима Цркве изображавамо и пишемо и виђења и Божанствена Слова онако како нам о томе казују Пророци у СВЕТОМ ПИСМУ, или говоре да се виђења Пророка у Старом Завету сва односе на Христа, а не и на Оца, или да је бесмислено изображавати Господа Саваота (тј. Оца), зато што се на тај начин покушава представити ''божанска природа'', или да ниједан литургички текст не приписује пророчка виђења, или име ''Старац Данима'' Богу Оцу, већ само Христу, или да је Св. Никодим био под утицајем западног, папског рационализма и да је био дете свога времена, због тога и свега другог противречног, бесмисленог, рационалистичког и јеретичког брбљања о виђењима

АНАТЕМА (трипут)

Онима који руже, хуле и исмевају Свештену Икону Васкрсења Христовог из Гроба, говорећи и пишући да је ''она јеретичка, богословски неоснована, фантазија безбожних западних сликара, антијеванђелсака'', или да ''васкрсли Христос личи на светског атлету, или плесача, или да као опруга искаче из Гроба'', или да ''нема никакве историјске основе зато што нико није видео тај чисто хипотетички догађај'', или да је формулација ''телесно (у телу) Васкрсење Христово'' јеретичка, зато што они мисле да Васкрсење Христово почиње са ''сврши се'', насупрот Јеванђељу где Христос каже: ''…развалите овај храм и за три дана ћу га подићи… а Он говораше о храму ТЈЕЛА својега'' (Јн.2,19-21), и ''послије три дана устаћу'' (Мт.27,63), и да ће се ''Син Човечији предати незнабошцима… и убиће га и у трећи дан васкрснуће'', и насупрот Апостолу Павлу који говори: ''Ако Христос не уста, узалудна је вера ваша'' (1Кор.15,17) и противно Св. Никодиму који каже: ''између Васкрсења и силаска у Ад постоји велика разлика'', и насупрот мишљењу Светих Отаца који су проповедали: ''Васкрсење Господње је било јединство нетљеног тела и душе, те две ствари се, наиме, могу раздвојити… '' (Св. Јован Дамаскин), и верују да се на икони силаска Христовог у Ад изображава Васкрсење Христово, зато што је, како кажу, тамо васкрсла душа Христова (као да је, тобоже, умрла душа Његова), или верују да за то нема основа у Светом Писму и да је то без иконографских и светоотачких сведочанстава и последица западног схватања и изопачење јеванђелске проповеди, и да је Христос, провевши три дана у гробовима и тамницама адским, изашао одатле, или да икона силаска Господњег у Ад изражава догмат очовечења Господњег и Његовог Васкрсења, поричући Св. Никодима који каже да је ''само душа Христова одвојивши се од тела, сишла у Ад, док је тело Његово остало у гробу'', исто тако они верују да је Он са телом сишао у Ад, заједно са многим другим сличним хулама, противно православној догматици Цркве, која учи: ''У гробу плотски, у Аду, пак, с душом као Бог…'' и ''Уста Исус од гроба, као што прорече…'', свима који мисле као горе речено и друге сличне хуле

АНАТЕМА (трипут)

Јересијарху Максиму и његовим истомишљеницима, који мисле и објављују да ''изван оваплоћења нема никаквог изображавања'', што значи да сва лица, ствари и стања невештаственог, невидљивог, метафизичког и духовног света не треба изображавати, насупрот двехиљадугодишњој пракси која прихвата символично изображавање целокупног невидњивог духовног света, као што су нас учили Свети, особито Свети Јован Дамаскин који каже: ''Не желећи да нам бестелесно остане сасвим непознато, Бог нам је дао обрасце, образе и иконе (изображења) прилагођене нашој природи… али Писмо има и Божанствене образе и представе и ми их изображавамо и представљамо… и можемо да правимо иконе свих образа за које знамо… '', или онима који не прихватају символично и сликовито откривење Божије које се збило у Старом и Новом Завету, зато што, како празнослове, ''символично изображење Бога представља учешће и познање божанске суштине, макар било и посредством символа, или да изображавање пророчких виђења представља новотарију и повлачи за собом проклетство, или да је основа на којој се заснива сва иконографија оваплоћење Бога и Спаса Исуса Христа'', и онима који верују у друге заблуде, јереси и безумља и који не прихватају СИМВОЛИЧКО изображавање невидљивог, метафизичког и духовног света,

АНАТЕМА (трипут)

Онима који не прихватају изображење Приснодјеве Марије на икони педесетнице, насупрот Јеванђелисту Луки који казује да су у тај дан били ученици Христови ''са женама и Маријом матером Исусовом'' (Дјела 1,14), и онима који упорно тврде да треба изображавати Апостола Павла, који не само да се није налазио тамо, него није био још ни крштен и био је гонитељ Цркве, као што и сам признаје, и који конструишу своја сопствена јеретичка мишљења и теорије, да би подржали и оснажили своју заблуду

АНАТЕМА (трипут)

2. део Посланице:
................................................................................................................................

Онима који упорно тврде да на Икони Рождества Христовог треба изображавати бабице и купељ, а такође и Јосифа који жалостан стоји подаље и разговара са ђаволом, тобоже изображеним у виду пастира, противно Јеванђељу које ништа од тога не спомиње, и пошто је све то догматски недопустиво и јеретичко, зато што оспорава догмат о Божанству Христовом и о Приснодјеви Марији и потиче из апокрифних, кривотворених и лажних јеванђеља, која су осуђена и анатемисана од стране ЦРКВЕ на Васељенским Саборима

АНАТЕМА (трипут)

Онима који мисле и уче да су једино византијске иконе православне и да су невизантијске лоша демонска копија, или да се на византијској икони Христос представља као Богочовек, док се на класичној представља само као човек, пошто по њиховом мишљењу класична икона раздваја Божанство од човештва Христовог, или да су сви који се поклањају класичној икони јеретици, несторијанци и опасни за Православље, или да ''… у изображењу Свога Светог Богочовечанског Образа не одваја плот Своју од Свога Божанства'', кршећи на тај начин одредбу Светог Седмог Васељенског Сабора које каже: ''Као што смо рекли, Божанска Природа је изнад описивања, у исто време док је људска описива, и нико од добромислећих, говорећи да је описана људска природа, неће описати заједно са њом ону која је неописива'' (Mansi 13, 255), а исто тако и: ''Ми правимо иконе које не обоготворујемо и које прихватамо само као иконе и ништа више зато што имају САМО име првообраза, али НЕ И СУШТИНУ'' (Списи Седмог Вас.Сабора, Mansi 13, 188B), и Великог Фотија који оне који тако мисле изједначава са идолопоклоницима и настављачима њихових јеретичких бесмислица'', и онима који објављују да иконописац представља служитеља а иконописање тајну, и да кроз вештаство које обликује он предаје спасење људима, да икона која је осликана његовом руком освећује душе и тела, или да Богородица кроз византијску икону представља непосредно Догмат оваплоћења, и много другог сличног и неразумног о Светима, и онима који приписују натприродне силе византијској уметности, пошто воде византијском иконопоклонству

АНАТЕМА (трипут)

Бившим архијерејима Андреју, Николају и Пахомију, који су као вође подржали и подстакли јерес Новоиконоборства, повлачећи, прва двојица, своје потписе из Синодалне Посланице која је осудила и анатемисала јеретичке новоиконоборачке списе, који су штитили јересеначалнике новоиконобораца, и не верују да се на Светом Сабору у Духу Светом заједно (саборно) разматра и одлучује, што представља хулу на Светога Духа, и на тај начин повлачењем својих потписа и учешћем у фракционашким, завереничким и антисинодалним саслуживањима, објављујући усмено и писмено да не постоји иконоборство и иконоборци, покривају и амнестирају јеретичка учења и тако преузимају улогу предводника, сврставајући себе заједно са новоиконоборачким јеретицима и изазивајући РАСКОЛ, покривањем, ширењем и снажењем јереси, завереничким дејствима, и коначно антиканонским хиротонијама епископа, да би победили иконоборци

АНАТЕМА (трипут)

Онима који спроводе црквоборни, богоборни, нечасни, мрачни, подмукли, адски и сатански план, који су ционистичком јеврејском тактиком и методом сачинили, породили, и систематски распространили јерес Новоиконоборства, обмањујући и саблажњавајући искривљеним тумачењима агиографских и светоотачких текстова, неистинама и клеветама против архијереја, јереја, монаха и мирјана и самог Никодима Светогорца, тај план спроводе јересеначалници, иницијатори и вође Максим, Стефан, Неофит (браћа Цакироглу), Касијан Браун, Амфилохије Тамбурас, Хрисафије Кујумзоглу, Кирик Кондојанис, Евстатије Турлис, Елефтерије Гутзидис, Димитрије Кацурас, и онима истомислећима и који их следе

АНАТЕМА (трипут)

Свима који се притворно и привидно поклањају поменутим светим иконама, али одбијају да осуде УСМЕНО и ПИСМЕНО јеретичке списе, који их руже као јерес и идоле, и оне који им се поклањају као идолопоклонике, анатемисане јеретике и незнабошце, и који обмањују и заводе просте и неписмене у своју јерес

АНАТЕМА (трипут)

Свима који из било каквог користољубивог разлога, човекоугодништва, сродства, пријатељства, свесно и уз пуно разумевање подржавају, оправдавају новоиконоборце и учествују у њиховој јереси

АНАТЕМА (трипут)

Свима који су се борили, писали и словом и делом дејствовали у заштиту Светих и Свештених Икона, на укрепљење наше Православне Вере и Предања (и који су прешли у живот вечни), свештеницима, монасима и мирјанима

ВЕЧНИ СПОМЕН (трипут)

Свим јеретицима од почетка па до данашњег дана, и тој свејереси антихришћанског и безбожног екуменизма која се појавила у овом столећу, која се родила из јеретичке Посланице 1920 г., и екуменистима, протестантима и такозваним православнима који су ОСНОВАЛИ Светски Савет Цркава на основу јеретичке теорије грана (BRANCH THEORY), и који протурају ово на још ширем, светском плану као панрелигију и укључују све религије на земљи, хришћане, муслимане, јевреје, конфучијевце, будисте, хиндуисте, идолопоклонике, поклонике огња, сатанисте итд. и моле се и саслужују са њима

АНАТЕМА (трипут)

Онима који прихватају јеретичку посланицу из 1920 г. која је упућена ''Христовим Црквама где год да су'' и која одриче да постоји ЈЕДНА СВЕТА САБОРНА И АПОСТОЛСКА ЦРКВА Христова, и која прихвата јеретичке антихристове цркве-заједнице папизма и протестантизма као ''сродне и блиске у Христу'' и која на тај начин одобрава протестантску теорију грана (BRANCH THEORY), на основу које је саздан безбожни и антихришћански екуменизам, или Светски Савет Цркава (ССЦ), од стране такозваних православних и протестаната у августу 1948 г. и која представља статут свејереси екуменизма, и која учи да Црква данас није ЈЕДНА, она која садржи сву Богочовеком Исусом Христом откривену ИСТИНУ, или да Црква данас не постоји видљиво цела, већ раздељена на мноштво таквих и да ће се саставити у будућности, када и ако се сједине јеретичке цркве, и да свака црква садржи само део истине, и да антихристов папизам и протестантизам имају апостолско прејемство, свештенство и тајне и с њима саслужују, или да се јединственим календаром остварује сједињавање цркава, свима онима који мисле насупрот Богочовеку, Њеном Оснивачу, Исусу Христу, који је рекао: ''Сазидаћу ЦРКВУ своју и врата ада неће је надвладати'' и тако укидају ЈЕДНУ, СВЕТУ САБОРНУ И АПОСТЛСКУ ЦРКВУ, свим овим екуменистима, њиховим истомишљеницима и онима који их следе

АНАТЕМА (трипут)

Онима који одбијају да се повинују вољи ЦРКВЕ која је изражена на три Свеправославна Васељенска Сабора, сазвана 1583, 1587 и 1593 године, и који их одбацују, а који заповедају православнима да:
''Ко не следи обичаје Цркве о Светој Пасхи и месецослову онако како су нам предати од стране Седам Светих Васељенских Сабора који су их за нас добро установили да их следимо, него жели да следи Григоријанску Пасхалију и Месецослов, тај, пошто се као и безбожни папски астрономи супротставља свим одлукама Светих Сабора и хоће да их измени или ослаби - да буде анатема, одлучен од Цркве Христове и сабрања верних… '' и који прихватају упркос овоме и следе и празнују Божанствено поклоњење по новом папском григоријанском календару, који произилази из јеретичке посланице из 1920 г., и који је био уведен 1924 г. у Православну Цркву насупрот Њеној забрани и анатеми

АНАТЕМА (трипут)

Клирицима, монасима и мирјанима који су се делом и словом борили против новокалендарске јереси, која представља врата за безбожни и антихрићански екуменизам и који су сачували Истиниту Православну Веру онакву каква је дошла до нас и предата нам, кроз Апостолско Прејемство и Апостолску Веру и који су указали православним Хришћанима на ту јерес

ВЕЧНИ СПОМЕН (трипут)

Приснопамјатном и незаборавном Архиепископу ИПХ Грчке, кир Матеју, који је поштовао и уважавао Свете и Свештене Иконе, које новоиконоборци руже, хуле и ломе, Првоборцу против Новокалендарске јереси, која је рођена јеретичком Окружном Посланицом из 1920 г., који је сачувао Истинито Православље целовитим и предао нам све што је примио Апостолским Прејемством и Апостолском Вером, са свима Архијерејима саподвижницима: Спиридону, Хризостому, Матеју, Мелетију, Агатангелу, Јовану, Димитрију, Висариону, Евменију, Лазару, Евгенију Протосинђелу и свим јерејима, ђаконима, монасима и мирјанима и свима блажено упокојеним Истиноправославним чедима Цркве који су отишли из овог живота

ВЕЧНИ СПОМЕН (трипут)

Чеда у Господу духовна,

Такву смо Православну веру ми примили од Светих Отаца и Богојављених Апостола, такву смо сачували и објављујемо, такву ћемо продужити и таквом ћемо се спасти.

Такву заповедамо и вама да сачувате и предате будућим поколењима, објављујући:
''Пророци како видеше, Апостоли како научише, Црква како је примила, Учитељи како су одогматили, Васељена како се сагласила, Благодат како је засијала, Истина како се доказала, лаж како је протерана, Премудрост како се смело јавила, Христос како је наградом потврдио тако мислимо, тако говоримо, тако исповедамо, Христа, Истинитог Бога нашег… ''

''Ово је вера апостола, ово је вера Отаца, ово је вера Православних, ова вера Васељену утврди''.

И са мудрим Вријенијем, учитељем Светог Марка Ефеског, кличемо сви: ''Никада се нећемо одрећи Тебе вољено Православље, никада Те нећемо нарушити предано Благочашће, никада се нећемо удаљити од Тебе Мајко Побожности, у Теби смо рођени у Теби живимо и у Теби ћемо починути и, ако буде требало, хиљаду пута умрећемо за Тебе''.

СВЕШТЕНОГ СИНОДА
Предстојатељ
и местобљуситељ
Свештене Архиепископије Атинске
Месинијски ГРИГОРИЈЕ

Чланови
Атички МАТЕЈ
Фтиотидски ТЕОДОСИЈЕ
Козански ТИТ
Солунски ХРИЗОСТОМ

секретар Синода
Солунски ХРИЗОСТОМ