Ја опет не разумем како ти не разумеш?

Када пише "први дан недеље" то јесте "први дан седмице" и ти си и сам рекао да је то недеља. Седми (последњи дан седмице) је субота, а први дан седмице (недеља) је недеља. Апостоли, Богородица, побожне жене и верници су се састајали на заједничку молитву (литургију, причешће, на
празновање Христовог васкрсења које је било у недељу) у први дан седмице, тј. у недељни дан, или како се на другом месту у Новом завету назива "Дан Господњи" (Откривење Јованово глава 1, стих 10, где се каже да целу књигу Откривење Исус Христос открива Јовану у недељу). Ја сам ти навео цитат да су они литургију (тј. црквени празник) имали у недељу, а постоји још цитата, например када се васкрсли Христос јавља ученицима у недељу, па кад се јавио и кад је био апостол Тома опет у недељу, јер су недељом били сабрани, заједно на окупу на молитви, такође и Исус шаље Свети Дух на апостоле и оснива своју Цркву у недељу.
А то да ли је Исус већи од Оца то бих ти могао писати сат времена да бих ти објаснио. Ако си читао Нови завет онда знаш и сам. Бог је Света Тројица - Бог Отац, Син Божији Исус Христос и Бог Дух Свети. Они су у апсолутном сагласју и љубави, они су једно. Све што је Исус радио тако му је рекао Бог Отац.
Питаш питања као деца на првом часу веронауке, али бих те молио, ако желиш да ти одговарам и даље, да престанеш тако подругљиво и ругачки да се изражаваш, као сад например "Да ли је по вама Исус већа
фаца од Оца?" Ипак, за верске ствари треба мало више озбиљности, и ако хоћеш да ти неко одговори и да те испоштује онда и ти постави питање са поштовањем а не са ругачким духом и ругачким изразима, иначе ћеш ме тиме, ти и још неки, отерати са овог форума. Ако вам је циљ да на форуму Религија пишу само атеисти, или да се не пише ништа о Православљу, онда ја немам шта да тражим више овде на овом форуму. Искрено ти кажем.
Ако хоћеш да ми верници поштујемо вас атеисте и остале, онда поштујте и ви нас побожне. Ипак, ово је подфорум Религија и треба да поштујете религиозне људе а не да их терате са форума. Ја атеисте ни никога другог не вређам на форуму и не знам зашто си ти претио да нам закључаваш теме због неких наших верских интерних препирки које су се теби учиниле као увреде, а ти и Нордик_вориор скоро у сваком другом посту вређате све нас редом. Ви модератори треба да будете пример пристојности, а не да свима буде забрањено вређање а ви сами да свакога верника вређате често. Надам се да ме разумеш. Срозавате ниво дијалога на низак ниво. А претите да ћете закључавати теме због туђих свађа.
И што користиш хрватски превод Библије, зашто не користиш српски који такође постоји на интернету? Зашто већина вас пише хрватске речи и има веће симпатије за римокатоличку "Цркву" и римског папу него за Православље? Јел Крстарица хрватски сајт или српски? Ако је хрватски, извини нисам знао, погрешио сам.
Ако мислиш да је овај пост за тему о критикама пребаци га тамо.