Зилоти

Браћо моја шта се ја то од вас начитах.? Који сте бре ви Греговцо-Ренесансни, па неки Какије, па мој стари "пријатељ" Стефан,шта је бре ово? А овај Сергијан одакле је он испао, потпуна надри богослов, види се даје дечко искомплексиран, те се гања по форумима.Ама ко сте ви??? Свемирци...Пробудили се па тумачите истумачено??? :otkacio: Јел вам овај Сергијан са RAINBOWA?.... TUMAČITE LI U PASULJ,TAROT ILI SAMO KANONE??? :hahaha:
Тема је Православље... И нико није искомплексиран што учествује на форуму, водимо полемику. Ако си читао све, онда што нас питаш ко смо? Управо доказујем Стефану да не тумачи нешто што је већ растумачено, али он неће да слуша. А одакле си ти испао?

Brate moj Sergijane, grupa koja je bila da se pokloni Hrizostomu florinskom je došla zajedno i u roku od par minuta se desilo da glava blagouha i da neblagouha što je veoma snažna potvrda toga da je blagouhanje autentično, a ti govoriš kako Matejeva glava stalno, bez prekida blagouha, što je veoma sumnjivo jer je velika verovatnoća da je premazana parfemom, kako se to često radi po Grčkoj, navodno peru od celivanja ikone i mošti kolonjskom vodom, pa onda mirišu.
Hrizostom Florinski nije napravio nikakav raskol nego se sticajem okolnosti našao među gomilom ekstrema te jednostavno nije umeo sa njima da izađe na kraj. SIPC ga poštuje isto kao što poštuje i ostale borce i ispovednike za Istinsko Pravoslavlje mitropolita Filareta Vaznesenskog, Josifa Petrogradskog, Patrijarha Tihona, Glikerija Slatiorskog pa i Mateja Brestenskog.
A to da po apostolskom prejemstvu nemamo direktnog kontakta sa Hrizostomom Florinskim, opovrgni.
Па управо ви често оповргавате да водите порекло од њега! Кад вам докажемо да је расколник, онда се хватате за "сламку" митрополита Филарета и хиротонија РПЗЦ.
Хризостом Флорински је погазио своје учење од 1935.године кад је осудио новокалендарце, и само две године касније то променио. А за Матејеве Мошти: нисам рекао да само глава благоуха већ сви делови (којих има на више страна подељених). Рекох да о.Серафим има један део његових Моштију и да изврсно благоухају. Не носе сви монаси парфеме...
Кажеш да га поштујете и као: ".....и Матеја Брестенског". Брате, то је немогуће да се стави у исти кош. Свети владика наш Матеј Брестенски је више пута осудио еп.Хризостома Флоринског као расколника, и до краја живота није био са њим у заједници.

E moj Sergijane, dokle ide tvoja potreba da se dokažeš?
Pa kako mi možemo tvrditi da vodimo apostolsko poreklo od "Florinca",kada on posle sebe nije ostavio episkope,jer je naišao na likove poput tebe i Vlade. I ja bi to uradio da sam na njegovom mestu bio. Niti smo Akakijevci (grk Akakije) pošto je njegova hirotonija bila nekanonska,već možmo biti samo Filaretovci jer je od njega došlo priznanje hirotonije. A vi ste Florinci i Germanovci (German se po rukopoloženju Mateja sa pokajanjem vratio u novi kalendar) i to jednoličnohirotonijevci i vikarci-horepiskopali, toliko o vašem bajnom apostolskom prejemstvu,a da negovorim o Gregorian-Renesansi koju vi propovedate u Srbiji. Ljudi koji ovo čitaju će poludeti.
Što se tiče Mateja i njegovog mirotočenja to je dokazana farsa kojom vi samo sramotite delo i lik ovog veoma zaslužnog borca Istinskog Pravoslavlja. Svako ko se nekoristi obmanama zna da je Matej na samrtnom odru hteo da se pomiri sa Hrizostomom Florinskim koji mu je došao u bolnicu u posetu. Al je igumanija Marijam isterala iz sobe Hrizostoma i sprečila pomirenje. Jednostavno starac Matej je živeo u okruženju bolesnika koji su sa njim manipulisali radi nekih svojih ličnih interesa.To je prava istina o kojoj treba da govoriš, ovako terajući vaše boleštine samo kompromitujete celokupnu borbu Istinski Pravoslavnih.Mani se ćorava posla i bjež kod nas,moj Sergiane!

Браћо моја шта се ја то од вас начитах.? Који сте бре ви Греговцо-Ренесансни, па неки Какије, па мој стари "пријатељ" Стефан,шта је бре ово? А овај Сергијан одакле је он испао, потпуна надри богослов, види се даје дечко искомплексиран, те се гања по форумима.Ама ко сте ви??? Свемирци...Пробудили се па тумачите истумачено??? :otkacio: Јел вам овај Сергијан са RAINBOWA?.... TUMAČITE LI U PASULJ,TAROT ILI SAMO KANONE??? :hahaha:

Da je sreće da je sa rainbowa,lakše bi se objasnili...ali mi ozbiljno polemišemo nemojte uvoditi ne ozbiljnosti u polemiku....ima li ova priča kraja ili je priča iz ne pričave...videćemo....:rtfm:

Руски Сабор из 1666.-1667. године да поништи вековно предање Цркве?! Тај Сабор је био, по много чему, разбојнички. И није имао васељенски значај, а убрзо су и те одлуке о "укидању новозаветне иконе Свете тројице" биле поништене.
И ти брате, не схваташ ово: тачно је да Бога Оца (и Духа Светог) нико није видео и да је Он неописив, и да Га не можемо таквог изображавати. Али, изображавају се симболично Ипостаси ова два Лица Свете Тројице, на основу пророчких виђења. Дакле, Свети Оци су ту говорили да се не може описивати Божанство али да се симболично приказује Ипостас онако како се Бог јављао људима у снисхођењу (Дух Свети као голуб, а Бог Отац као старац Данима).
Тако да је твоја заблуда то што мислиш да је ово сликање нека "заблуда".
По томе, испада да су сви Свети Оци до 17.века били у прелести (кад се Руски Сабор састао)! Размисли, да ли је то реално могуће?

Ја сам лепо написао да је у питању и одлука 7.Васељенског сабора ако се већ противиш одлуци Великог сабора у МОскви - такође сам навео да је то и став СПЦ. Сварно почињем да се питам КО СТЕ УОПШТЕ вас неколико и да ли ви уопште припадате СПЦ или некој секти - када се овако дрско противите одлукама и ставовима Цркве и стварате ужасну забуну и недоумице код оних верујућих православаца који не знају довољно о СПЦ???

Седми Васељенски Сабор је одржан током септембра и октобра 787. године у Никеји, дакле 267 година пре раскола 1054.године. Не може се Господ Саваот "символично" СЛИКАТИ У ТЕЛУ - то мора да ти буде јасно јер је неоваплоћен, невидљив па отуда и непредстављив! А Дух Свети је изображен онако како се Он приказао: у виду голуба о Богојављењу а у облику пламених језика на Духове...итд.
Сабор је потврдио немогућност сликања Бога Оца са тачке гледишта учења Цркве!

Много шта што се односи на Бога, не само што није изобразиво сликом или описиво речју, него је чак и апсолутно несхватљиво за људски ум. Управо на темељу те несхватљивости и несазнатљивости Бога Оца Сабор заснива тврдњу о немогућности Његовог сликања.

п.с. "Старац Данима" не значи старац у телу човека.

I ja se svo vreme pitam ...Ko su ovi likovi,i sta oni predstavljaju?
Jesu li clanovi SPC?
Ako nisu koje crkve su clanovi?
Konkretno mislim na Vladu Mirotocivog,Stefana,i ovog Sergiana..

Ni Vlada, ni Stefan, ni Sergian NISU PRAVOSLAVNI, niti priznaju SPC, oni su sekta Zilota (tačnije svaki je u posebnoj sekti)...:sad2:

pravoslavni je eremita, ja, ti, i za sanjusanjalicu nisam siguran

Ni Vlada, ni Stefan, ni Sergian NISU PRAVOSLAVNI, niti priznaju SPC, oni su sekta Zilota (tačnije svaki je u posebnoj sekti)...:sad2:

pravoslavni je eremita, ja, ti, i za sanjusanjalicu nisam siguran

Па шта ће онда уопште на теми Православље - ја сам запрепашћен количином дрскости и извртањем УЧЕЊА ЦРКВЕ, па они чак не признају ни Васељенске саборе... све изврћу према неким својим "виђењима" - одричу било какву послушност и хијерархију...

Нисам знао да постоји више секти Зилота - ја сам живео у убеђењу да су они само жешћи богомољци али када сам на албуму овог Сергиана видео некакве "иконе"... све ми је постало нејасно.

Не мешајте Сергијана са моном, он је за барокне, ренесансне, плотске-папске религиозне слике које фанатично брани, а идеал иконописа му је Леонардо Да Винчи, а Андреја Рубљова учи и исправља. Ја таквог човека не разумем, за какво се он православље бори, да није унијата?
Мада је то пре виртуелно православље или мнењеславље....:dontunderstand:

E moj Sergijane, dokle ide tvoja potreba da se dokažeš?
Pa kako mi možemo tvrditi da vodimo apostolsko poreklo od "Florinca",kada on posle sebe nije ostavio episkope,jer je naišao na likove poput tebe i Vlade. I ja bi to uradio da sam na njegovom mestu bio. Niti smo Akakijevci (grk Akakije) pošto je njegova hirotonija bila nekanonska,već možmo biti samo Filaretovci jer je od njega došlo priznanje hirotonije. A vi ste Florinci i Germanovci (German se po rukopoloženju Mateja sa pokajanjem vratio u novi kalendar) i to jednoličnohirotonijevci i vikarci-horepiskopali, toliko o vašem bajnom apostolskom prejemstvu,a da negovorim o Gregorian-Renesansi koju vi propovedate u Srbiji. Ljudi koji ovo čitaju će poludeti.
Što se tiče Mateja i njegovog mirotočenja to je dokazana farsa kojom vi samo sramotite delo i lik ovog veoma zaslužnog borca Istinskog Pravoslavlja. Svako ko se nekoristi obmanama zna da je Matej na samrtnom odru hteo da se pomiri sa Hrizostomom Florinskim koji mu je došao u bolnicu u posetu. Al je igumanija Marijam isterala iz sobe Hrizostoma i sprečila pomirenje. Jednostavno starac Matej je živeo u okruženju bolesnika koji su sa njim manipulisali radi nekih svojih ličnih interesa.To je prava istina o kojoj treba da govoriš, ovako terajući vaše boleštine samo kompromitujete celokupnu borbu Istinski Pravoslavnih.Mani se ćorava posla i bjež kod nas,moj Sergiane!
Наравно да је хтео вл.Матеј да се помири са Хризостомом под условом да се овај покаје за раскол који је учинио. То се јасно види из писама Матејевих упућених Хризостому. Још једна лаж је да је вл.Матеј био хортепископ (о томе ћу касније детаљно). Немамо ми везе са Германом јер је он отпао и придружио се вашем Хризостому. Брате, стварно не знаш шта причаш....
А ваши расколници јеромонаси су дошли до неканонских хиротонија иако је у Грчкој постојала матична Црква, Синод матејевски. РПЗЦ је признала то несмотрено (и то не сви епископи!) али то није пред Богом валидно јер су флоринци обманули Русе заграничне.
Што се тиче иконографије, опет хулиш: ми поштујемо све православне стилове а не само класични (то није ренесанса, не лажи више!).
Иначе, синоћ сам заспао, а сада журим на посао, па ћу ти одговорити поподне детаљно. Чекај ме ту.

Па шта ће онда уопште на теми Православље - ја сам запрепашћен количином дрскости и извртањем УЧЕЊА ЦРКВЕ, па они чак не признају ни Васељенске саборе... све изврћу према неким својим "виђењима" - одричу било какву послушност и хијерархију...

Нисам знао да постоји више секти Зилота - ја сам живео у убеђењу да су они само жешћи богомољци али када сам на албуму овог Сергиана видео некакве "иконе"... све ми је постало нејасно.

Еремита примаш се као и увек на провокације латиномислећих....па зар аналитичар да ти буде саветник....Па ако си барем два поста моја прочитао видећеш да сам непрестано покушавао да отрезним заблуделог Сергиана...за разлику од аналитичара он би барем хтео бити православан!!!:think:

Ја сам лепо написао да је у питању и одлука 7.Васељенског сабора ако се већ противиш одлуци Великог сабора у МОскви - такође сам навео да је то и став СПЦ. Сварно почињем да се питам КО СТЕ УОПШТЕ вас неколико и да ли ви уопште припадате СПЦ или некој секти - када се овако дрско противите одлукама и ставовима Цркве и стварате ужасну забуну и недоумице код оних верујућих православаца који не знају довољно о СПЦ???

Седми Васељенски Сабор је одржан током септембра и октобра 787. године у Никеји, дакле 267 година пре раскола 1054.године. Не може се Господ Саваот "символично" СЛИКАТИ У ТЕЛУ - то мора да ти буде јасно јер је неоваплоћен, невидљив па отуда и непредстављив! А Дух Свети је изображен онако како се Он приказао: у виду голуба о Богојављењу а у облику пламених језика на Духове...итд.
Сабор је потврдио немогућност сликања Бога Оца са тачке гледишта учења Цркве!

Много шта што се односи на Бога, не само што није изобразиво сликом или описиво речју, него је чак и апсолутно несхватљиво за људски ум. Управо на темељу те несхватљивости и несазнатљивости Бога Оца Сабор заснива тврдњу о немогућности Његовог сликања.

п.с. "Старац Данима" не значи старац у телу човека.

Значи, по теби су сви Свети Оци до 17.века били у прелести, јер су поштовали те иконе! Свака ти "част" на томе! (Одговорићу ти детаљно данас поподне на твоје небулозе кад се вратим са посла).
Само ово, за сада: не слика се Божанство Бога Оца већ пророчке визије како се Бог јављао људима, и то симболише ипостас.
Сабор у Никеји је то одобрио и анатемисао све који то не поштују!

Наравно да је хтео вл.Матеј да се помири са Хризостомом под условом да се овај покаје за раскол који је учинио. То се јасно види из писама Матејевих упућених Хризостому. Још једна лаж је да је вл.Матеј био хортепископ (о томе ћу касније детаљно). Немамо ми везе са Германом јер је он отпао и придружио се вашем Хризостому. Брате, стварно не знаш шта причаш....
А ваши расколници јеромонаси су дошли до неканонских хиротонија иако је у Грчкој постојала матична Црква, Синод матејевски. РПЗЦ је признала то несмотрено (и то не сви епископи!) али то није пред Богом валидно јер су флоринци обманули Русе заграничне.
Што се тиче иконографије, опет хулиш: ми поштујемо све православне стилове а не само класични (то није ренесанса, не лажи више!).
Иначе, синоћ сам заспао, а сада журим на посао, па ћу ти одговорити поподне детаљно. Чекај ме ту.
ШТО СИ ЗАСПАО!!!
Говорим о самртном одру владике Матеја, каква писма брате?
Матеј је био и остао титуларни епископ, значи НЕПУНОВЛАСНИ! И нико га никада није подигао на ранг УПРАВЉАЈУЋЕГ, ЕПАРХИЈСКОГ епископа.
Која матична "Црква" коју је основао титуларни епископ, који нема право ни ђакона да рукоположи, а сам, једнолично је рукоположио целу болументу неканонских епископа.
То је опет твоје ЛИЦЕМЕРЈЕ! Па зар нисте православни иконопис назвали ВИЗАНТОЛАТРИЈА (у контексту идола, идолопоклонства)
Јао, Серђо, Серђо докле те води твоја жеља за доказивањем, ово стварно нигде не води!

Poslednja izmena od moderatora:
Еремита примаш се као и увек на провокације латиномислећих....па зар аналитичар да ти буде саветник....Па ако си барем два поста моја прочитао видећеш да сам непрестано покушавао да отрезним заблуделог Сергиана...за разлику од аналитичара он би барем хтео бити православан!!!:think:

Јесам ја прочитао све твоје постове - али сам прочитао и оно што си хулитељски написао поред ника за моју СПЦ... аналитичар напише и по нешто тачно а ја сам за оно "криво седи, али право говори"...

Значи, по теби су сви Свети Оци до 17.века били у прелести, јер су поштовали те иконе! Свака ти "част" на томе! (Одговорићу ти детаљно данас поподне на твоје небулозе кад се вратим са посла).
Само ово, за сада: не слика се Божанство Бога Оца већ пророчке визије како се Бог јављао људима, и то симболише ипостас.
Сабор у Никеји је то одобрио и анатемисао све који то не поштују!

Једва чекам да ми одговориш и да ми цитираш текст Сабора у Никеји који је "анатемисао" оне који не поштују и не умножавају иконе Бога Оца ОВАПЛОЋЕНОГ У ТЕЛУ СТАРЦА ???????????:otkacio::otkacio::otkacio: Само НЕМОЈ ДА ИЗВРЋЕШ и да конструишеш неистине - јер сви знамо КО ЈЕ ОТАЦ ЛАЖИ ???

Mi brate ozbiljno polemišemo , ne moj da nas ometaš kao onaj illlllija ili ona zvekzdana...!

A koji mi ti moj ovde predstavljas???
Sto neko vec rece ja mislila ti neki zesci bogomoljac kad ono zabludela ovca..i ti ova dvojica.
Smarate nas ovde polemikom oko ikone,a u stvari vi u stvari NISTE pripadnici SPC.Jos imate drskosti da druge ljude kvalifikujete :hahaha:
I to pisete kilometarske postove i u stvari ste VI sektasi :think:
Ja jedino priznajem SPC,a vi mozete da se slikate :super:

PS Mozes da se kvalifikujes kao vernik ,ali tvoje stanje duha i misli samo pokazuje da si licemer.necu da se spustam na tvoj nivo...Samo cu okrenuti drugi obraz :whistling:

Izvini ako sam neupucen ali kako ce se sazvati Vaseljenski sabor (ko ce ga u opste sazvati) i ko ce prisustvovati saboru. Zadnji Sabor,ako se ne varam, je bio pre konacnog raskola Istocne i Zapadne hriscanske crkve. A posto je vaseljenski, po nekoj logici to bi ukljucilo i danasnje sekte?
usput: Cini mi se da je greska (ne znaci da je progresno ,ali gramaticki na neki nacin jeste) Hriscansku crkvu deliti na pravoslavnu i katolicku ,jer "catolicos" ili tako nesto znaci "pravoslavan".Znaci imamo 2 pravoslavne crkve (katolicku i pravoslavnu) samo sto je jedna na grckom, a druga ,ako se ne varam, na latinskom.Ispravno bi bilo Istocna i Zapadna.

ZA tvoju informaciju katolicki ne znaci pravoslavan ,vec katolicanstvo oznacava SABORNOST. U Simvolu vere (oko koga je i bilo najvise rasprave i spora i izmedju ostalog jedan je od povoda rakola hriscanske crkve)pise "verujem u jednu ,svetu ,katolicku (sabornu) crkvu,ispovedam jedno krstenje za oprostenje grehova,cekam vaskrsenje mrtvih i zivot buduceg veka.Ovo mozes da proveris u knjizi "Crkveno pravo" (zvanican udzbenik Pravnoga fakulteta u BG) od pok. prof. Dimse Perica. Rekao bih ti sada i na kojoj je strani ,ali me mrzi da ustajem po knjigu,ali ako te bas zanima pitaj ili potrazi u knjizi. Nista licno -samo da znas pravo znacenje reci katolicanstvo. Po tome onda ispada da smo svi katolici (sto i jesmo) i zato se i naglasava Rimo-katolicka crkva kada se o njoj govori. Pozdrav.

ZA tvoju informaciju katolicki ne znaci pravoslavan ,vec katolicanstvo oznacava SABORNOST. U Simvolu vere (oko koga je i bilo najvise rasprave i spora i izmedju ostalog jedan je od povoda rakola hriscanske crkve)pise "verujem u jednu ,svetu ,katolicku (sabornu) crkvu,ispovedam jedno krstenje za oprostenje grehova,cekam vaskrsenje mrtvih i zivot buduceg veka.Ovo mozes da proveris u knjizi "Crkveno pravo" (zvanican udzbenik Pravnoga fakulteta u BG) od pok. prof. Dimse Perica. Rekao bih ti sada i na kojoj je strani ,ali me mrzi da ustajem po knjigu,ali ako te bas zanima pitaj ili potrazi u knjizi. Nista licno -samo da znas pravo znacenje reci katolicanstvo. Po tome onda ispada da smo svi katolici (sto i jesmo) i zato se i naglasava Rimo-katolicka crkva kada se o njoj govori. Pozdrav.

И ти га сад прећера сви смо ми католици што и јесмо, католичанска заиста значи саборна али се у Символу вере ипак каже саборну-ти сад отишо супротно од оних манијака дешњака али у левотаријазам. Па ми смо Срби нећемо се ваљда звати католицима, или ако је свеједно нека се они зову римо-саборна црква што они и мисле да јесу. Мислим, немој да се љутиш само примећујем.:bye:

Back