Žig zveri

U vezi subote sam ti odgovorio jasno i precizno...ako vec trebam nacrtati,imas neku zelju kojim bojama da to radim ili ti nije bitno ? :kafa:

Hajde da vidimo na sta mislis:

Ovo sam ti jasno odgovorio,ponavljam jos jednom i tu stajem - dakle 4-ta zapovest ne brani lecenje bolesnih u toku subote !!!
Ukoliko smatras da gresim,molim te navedi konkretnog citata kako bi me demantirao.

To sto mene ne citas hajde,da ti progledamo kroz prste ali to sto se javno blamiras i pokazujes da uopstre ne citas ili selektivno citas Bibliju jeste problem koji se direktno reflektuje na tvoje verske stavove.
Naime,Isus nikada nije sprecio rulju da kamenuje - nit fizicki a nit verbalno u smislu direktnog ukazivanja da se to ne sme raditi jer je mozda nezakonito.
Upravo suprotno,Isus je OHRABRIO rulju da izvrsi Bozji zakon kako treba s tim sto je predlozio redosled bacanja kamenja od strana prisutnih potencijalnih egzekutora...To je bila sustina samog kaznjavanja,da se "izvadi zlo iz Izrailja"sto ce reci da su oni koji su trebali kaznjavati trebale biti zaista duhovni,moralni ljudi koji pre svega,nisu krsili konkretnu zapovest po kojoj se trebala sprovoditi kazna.
Osim toga,kljucni problem u tom dogadjaju bio je upravo ono sto si ti propustio videti ili da budem precizniji - ono sto si mislio da si video a zapravo nisi !!!
Naime,kazes da je Isus sprecio kamenovanje DVOJE PRELJUBNIKA dok nam Bibliski izvestaj kaze da je na "optuzenickooj klupi "bio donesen SAMO JEDAN preljubnik sto je apsurd jer je za taj greh,narocito sto je bilo izneseno da je bila "uhvacena u preljubi",trebalo MINIMUM DVOJE preljubnika !!!
Dakle bilo je jasno da sva ta optuzna bila farsa jer su optuzioci iz nekih razloga,unapred oslobodili drugog preljubnika iz optuzbe dok su optuzuli samo zenu.
Isus je sve to jasno video,shvatio njihove zle i neiskrene misli i samo je kratko i jasno predlozio : "ko nije nikada sagresio neka prvi baci kamen" !!!

Biblija nam kaze da su verski lideri jevreja hteli da ga ubiju jer se gradjao jedna Bogu,dakle Sin Bozji pa te sad ja pitam:
A ZASTO ONDA TI VERUJES DA JE ISUS BOZJI SIN AKO JE ON ZBOG TOGA UBIJEN ???

Diskusija produzava nakon sto dobijem konkretan odgovor na ovo pitanje.:kafa:
Sve mi je jasno u vezi subote. Radiš isto kao i fariseji. Dakle ne cepaš drva čak i ako se mrzneš niti kuvaš nešto da pojedeš... Drziš zapovest za koji je rečeno:

И говораше им: Субота је начињена човека ради, а није човек суботе ради. 28 Дакле је Господар Син човечји и од суботе.
(+ Matej 12,8; Luka 6,5)

i posle kažeš subota nije ispunjena? Nije vama ali izgleda da ti ni crtež to ne bi objasnio.
--------------
Hahahaha, "OHRABRIVAO KAMENOVANJE al samo duhovni koji ne čine preljube da se pročisti Izrailj..."

Sam si žrtva svojih zabluda, pa ćeš se sam i raspetljati valjda.

Šta smo pričali pričali, da pustimo ove da nastave o sudnjem danu.

A do sada nije bilo nevolje?

Bolesti, ratovi, trule politike...

Milost?
Bilo je do sada, ali sada predstoji "Nevolja kakva ne bi od postanka sveta niti će biti", kako kaže prorok Danilo i Hristos u Jevanđelju. Takva nevolja će biti od januara 2026. do septembra 2029., a uvod u tu nevolju je prve 3,5 godine (od septembra 2022. do januara 2026.) koja podrazumeva raspirivanje rata (2. pečat Otkrivenja 6) i glad kakva ranije nije bila (3. pečat Otkrivenja 6). Ako se ipak sad 22/23. septembra ne desi vaskrsenje mrtvih onda ćemo morati preispitati svoju hronologiju potpuno, kako smo i konstatovali uoči 15. septembra ako se taj datum ne ispuni. Jer 2022. po biblijskom kalendaru se završava 16. marta 2023. i to je poslednji datum kad može biti vaznesenje i do kad naša hronologija bazirana na 2022. i 2029. može opstati kao validna. A postoji dosta argumenata zašto bi mogao baš 16.03.2023. biti taj dan vaznesenja. Ali, isto tako postoje i razlozi zbog kojih mislim da ne bi mogao biti, pa ako 22/23.09.2022. prođe i ne desi se vaznesenje (iako za sad mi deluje mnogo verovatnije da će se desiti) onda duže vremena neću objavljivati o hronologiji, a može se desiti da potpuno (ili na neko duže vreme) odustanemo od daljeg računanja i prepustimo drugima ako ih ima koji će sa više argumenata to izložiti, mada za sad nažalost ne naiđosmo na takve, a voleli bismo da ih ima. Bilo kako bilo, mi ćemo stražiti i dalje. Nama i sad sve logično deluje u hronologiji, pa ako se ni prekosutra ne ispuni onda definitivno nešto nije u redu, ali još uvek ne shvatamo šta, jer u hronologiji deluje sve tačno, ali vreme nas demantuje za sad po pitanju datuma, a Bog će nam na neki način pokazati šta je u pitanju ili preko drugih ljudi ili na neki drugi način. U svakom slučaju i da se ne desi sad, sve što smo proučavali bilo je korisno za nas, a i za mnoge druge koji vole istinu. Ono što sada ne vidimo svakako da ćemo videti ubrzo. Slava Bogu za sve!

A znači ni bog ne živi beskonačno bego u vekove vekova, Kako ste to lepo izmislili, Mi smo glupi pa ne znamo šta znači večan nego ti treba da nam objasniš ta to nije beskonačno nego eto malo duže nego inače. Jevreji imaju celu instituciju ljudi koji kopaju po bibliji i gledaju šta bi moglo da se drugačije protumači. A onda time zavode ljude u pogrešno, tako je nastala i gemantrija. Kažem ja da ste vas dvojica u službi novog svetskog poretka
Bog živi u vekove vekova i kad govorimo o Bogu "večno", tj. "u vekove vekova" znači beskonačno. Kad govorimo o nekim zakonima (ne svim), životu (istoriji) celokupnog čovečanstva i sl. "večno" znači duži vremenski period (hiljade godina), ali ne beskonačni period. Npr. od stvaranja čoveka do strašnog suda proći će "vekovi vekova" koji su tačno 7000 godina, a naravno ne beskonačni period što se vidi i po postojanju izvorišne (stvaranje čoveka) i odredišne (sud nad svim ljudima) vremenske tačke.
Mi smo u službi Hristovoj što dokazasmo svime što ovde pisasmo, a ti si nažalost dokazao da si u službi Antihrista i njegovog novog poretka, jer učiš da Marija nije rodila Boga, tj. da Isus nije Bog što će i Antihrist govoriti, jer neće dozvoliti da se iko drugi poštuje kao Bog osim on - "tako da će on sesti u hram božiji kao bog pokazujući sebe da je bog"), što će naravno biti kratkog veka (opet reč "vek", ovde u konačnom smislu), jer će ga sam Bog Hristos poraziti dahom usta svojih i baciti u jezero ognjeno gde će biti i Lažni Prorok i Satana i svi koji su im služili u ovom veku (i ovde reč "vek", opet u konačnom smislu). O terminu "večno" lepo je ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/ucitelji_crkve_o_hilijazmu.PDF objašnjeno na 22. stranici.

Bilo je do sada, ali sada predstoji "Nevolja kakva ne bi od postanka sveta niti će biti", kako kaže prorok Danilo i Hristos u Jevanđelju. Takva nevolja će biti od januara 2026. do septembra 2029., a uvod u tu nevolju je prve 3,5 godine (od septembra 2022. do januara 2026.) koja podrazumeva raspirivanje rata (2. pečat Otkrivenja 6) i glad kakva ranije nije bila (3. pečat Otkrivenja 6). Ako se ipak sad 22/23. septembra ne desi vaskrsenje mrtvih onda ćemo morati preispitati svoju hronologiju potpuno, kako smo i konstatovali uoči 15. septembra ako se taj datum ne ispuni. Jer 2022. po biblijskom kalendaru se završava 16. marta 2023. i to je poslednji datum kad može biti vaznesenje i do kad naša hronologija bazirana na 2022. i 2029. može opstati kao validna. A postoji dosta argumenata zašto bi mogao baš 16.03.2023. biti taj dan vaznesenja. Ali, isto tako postoje i razlozi zbog kojih mislim da ne bi mogao biti, pa ako 22/23.09.2022. prođe i ne desi se vaznesenje (iako za sad mi deluje mnogo verovatnije da će se desiti) onda duže vremena neću objavljivati o hronologiji, a može se desiti da potpuno (ili na neko duže vreme) odustanemo od daljeg računanja i prepustimo drugima ako ih ima koji će sa više argumenata to izložiti, mada za sad nažalost ne naiđosmo na takve, a voleli bismo da ih ima. Bilo kako bilo, mi ćemo stražiti i dalje. Nama i sad sve logično deluje u hronologiji, pa ako se ni prekosutra ne ispuni onda definitivno nešto nije u redu, ali još uvek ne shvatamo šta, jer u hronologiji deluje sve tačno, ali vreme nas demantuje za sad po pitanju datuma, a Bog će nam na neki način pokazati šta je u pitanju ili preko drugih ljudi ili na neki drugi način. U svakom slučaju i da se ne desi sad, sve što smo proučavali bilo je korisno za nas, a i za mnoge druge koji vole istinu. Ono što sada ne vidimo svakako da ćemo videti ubrzo. Slava Bogu za sve!
Čak i da te Bog znacima upućuje na drugačiji pristup ti budući zaslepljen svojim računanjem te znake nećeš primetiti ili ćeš ih odbaciti. Eto Glasnik te upućuje da grešiš. ja takođe, robivek. Ja ti rekoh da te stvari nisu zapisane u Bibliji već ih Bog otkriva kome hoće. I ti umesto da se potrudišda budeš ugodan bogu kako bi ti otkrio ti si zapucao da se to može izračunati.Kad bi se moglo izračunati onda bi i protivnici božiji mogli doće do pravog datuma i pokušali bi da ga promene. Ja verujem da je bog malo bolje sakrio te stvari kako bi ih sačuvao za svoje odabrane, koji poznaju znake vremena jer ih bog upućuje na njih

Subotari progonili nedjeljare pa onda nedjeljari subotare i tako to u krug.
Nes ti pameti za to shvatiti.
To je zato što ne razumeju duh zakona, da se odvoji jedan dan nedeljno da se posveti bogu čineči dobra dela, dajući milostinju, za zahvalnost bogu i radovanje životu. Meni je inspirativna priča o Namanu Sirinu koji moli proroka Jeliseja i kaže mu da će se od sada klanjati samo Bogu. Ali se takođe moli Bogu da mu oprosti ako se desi da car Sirski kada pođe da se pokloni Molohu pa se osloni na moju ruku, neka mi Bog oprosti ako se tako poklonim Molohu.
Naman Sirin je svestan da Bog zna motive srca čovečijeg, i zna da se on tako pred carem samo formalno klanja Molohu ali u svom srcu, u umu, on ne poštuje Moloha i ne priznaje ga za boga.
Mnogi ispunjavaju zakon slaveći subotu ali usvom srcu ne prepoznaju smisao te zapovesti koja vodi ka činjenju dobrih dela, milosti i radovanju, već drže formu a pravi smisao 4-e zapovesti ne razumeju.
Takvi posle osuđuju druge da ne poštuju božiji zakon nesvesni da ga ni sami ne vrše u duhu božijem

Čak i da te Bog znacima upućuje na drugačiji pristup ti budući zaslepljen svojim računanjem te znake nećeš primetiti ili ćeš ih odbaciti. Eto Glasnik te upućuje da grešiš. ja takođe, robivek. Ja ti rekoh da te stvari nisu zapisane u Bibliji već ih Bog otkriva kome hoće. I ti umesto da se potrudišda budeš ugodan bogu kako bi ti otkrio ti si zapucao da se to može izračunati.Kad bi se moglo izračunati onda bi i protivnici božiji mogli doće do pravog datuma i pokušali bi da ga promene. Ja verujem da je bog malo bolje sakrio te stvari kako bi ih sačuvao za svoje odabrane, koji poznaju znake vremena jer ih bog upućuje na njih
Pa mislim da ih otkriva preko Pisma između ostalog. Jer da ih ne otkriva ne bismo došli do svega do čega smo došli. A do mnogo toga smo došli i skoro sve se poklapa. To što dva datuma nisu bila tačna može da znači da možemo znati godinu, a ne dan. Ili možda je nama Bog kroz Pismo otkrio godinu, a nekome drugome dan. Ali, videćemo ako se desi prekosutra uveče vaskrsenje, a verujem sa sigurnošću oko 99% da hoće onda nam je otkrio i datum. Ako se ne desi onda ćemo drugačije razmišljati. Ja sam isto ranije razmišljao da li Bog sakriva od đavola dan, ali sam zaključio da nema potrebe da sakriva, jer đavo je svejedno nemoćniji od Boga, a Nevesti je potrebno da zna da je ne bi onaj dan zatekao iznenada. Samo Pismo kaže da možemo znati dana i časa što se vidi po primeru Noja, a takođe i iz Otkrivenja: "Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doći ću na tebe kao lupež, i nećeš čuti u koji ću čas doći na tebe." Znači, ako stražimo čućemo, tj. znaćemo čas u koji će doći. Dakle, to što na neki datum se nije desilo vaznesenje ne znači da neće na neki sledeći u 2022. godini. Ipak, ostao je samo ovaj datum prekosutra, jer svi kasniji datumi doveli bi do toga da je od vaznesenja do Armagedona na Jom Kipur 2029. godine manje od 7 godina. Takođe sam razmišljao o opciji da Armagedon bude na kasniji praznik - Hanuku, ali sam to odbacio, jer nema neki poseban značaj i kao i Purim uglavnom ih slave telesni Jevreji, nije kao oni praznici iz Levitska 23 koji slave duhovni Izraelci - Hrišćani kog god telesnog porekla da su, a Jom Kipur kao Praznik iskupljenja i suda zaista najbolje odgovara kao dan za armegedonsku bitku. Padalo mi je napamet da možda period od 7 godina ne mora biti punih 7 godina već recimo 6,5 godina pošto se nekad u Pismu i taj manji period zaokruži na okrugao broj, i tada bi 16.03.2023., tj. poslednjeg dana u biblijskoj 2022. godini moglo biti vaznesenje (a ima ukazatelja na to), jer iako do Jom Kipura 2029., tj. do Armagedona po tome ima 6,5 godina to bi se onda računalo kao 7 godina. Ipak, mislim da je slika iz Postanje 7 jasna, tj. iako se na jednom mestu kaže u sedmi dan, na dva se mesta jasno kaže da je za 7 dana Potop od prvog ulaska Noja u barku, a takođe i jevrejski medeni mesec je trajao tačno 7 dana, pa zato i poslednja Danilova (Dan. 9:27) sedmica, kao i slavlje na Nebu sa Hristom, mora biti tačno 7 godina (kojih su prethodno pomenutih 7 dana praslika) što je evidentno i iz toga što je prethodnih 69 sedmica bilo tačno 69x7 godina, tj. 483 godine. Prema tome, kako god se okrene, prekosutra mora biti vaznesenje, a navedoh ranije biblijske argumente za to, kao i neke događaje koji su znaci da bi baš tad moglo biti. Desiće se verovatno ono što Isus kaže u Matej 25:5,6.: "A budući da ženik odocni, zadrijemaše sve, i pospaše. A u ponoći stade vika: eto ženika gdje ide, izlazite mu na susret." Prema tome, mnogi su očekivali godinama, i sad su mnogi i odustali videći da Ga još nema, a onda On iznenada dolazi. I da se ne desi prekosutra, verujem da je blizu dolazak i da je vrlo moguće da smo bar godinu tačno odredili, a moguće i dan ako dođe prekosutra po Nevestu. Slava Mu za sve! Maran ata!

Poslednja izmena:
Ko se digao iz mrtvih do sada? @CarstvoBožije
Na to već odgovarah skoro. Ustali su iz mrtvih Isus, Bogorodica, Lazar, oni za vreme raspeća Hristovog, neki koji se pominju u Delima apostolskim. Svi su od pomenutih ponovo umrli i oživeće o vaskrsenju mrtvih, moguće već prekosutra zajedno sa ostalim pravednicima, a jedino Isus i Bogorodica nisu ponovo umrli nego su se u duhovnim telima uzneli na Nebo. Najverovatnije je i Jovan Bogoslov vaskrsao i uzneo se na Nebo na šta upućuju neki delovi Pisma.

okrugao broj, i tada bi 16.03.2023., tj. poslednjeg dana u biblijskoj 2022. godini moglo biti vaznesenje (a ima ukazatelja na to), jer iako do Jom Kipura 2029., tj. do Armagedona po tome ima 6,5 godina to bi se onda računalo kao 7 godina. Ipak, mislim da je slika iz Postanje 7 jasna, tj. iako se na jednom mestu kaže u sedmi dan, na dva se mesta jasno kaže da je za 7 dana Potop od prvog ulaska Noja u barku, a takođe i jevrejski medeni mesec je trajao tačno 7 dana, pa zato i poslednja Danilova (Dan. 9:27) sedmica, kao i slavlje na Nebu sa Hristom, mora biti tačno 7 godina (kojih su prethodno pomenutih 7 dana praslika) što je evidentno i iz toga što je prethodnih 69 sedmica bilo tačno 69x7 godina, tj. 483 godine. Prema tome, kako god se okrene, prekosutra mora biti vaznesenje, a navedoh ranije biblijske argumente za to, kao i neke događaje koji su znaci da bi baš tad moglo biti. Desiće se verovatno ono što Isus kaže u Matej 25:5,6.: "A budući da ženik odocni, zadrijemaše sve, i pospaše. A u ponoći stade vika: eto ženika gdje ide, izlazite mu na susret." Prema tome, mnogi su očekivali godinama, i sad su mnogi i odustali videći da Ga još nema, a onda On iznenada dolazi. I da se ne desi prekosutra, verujem da je blizu dolazak i da je vrlo moguće da smo bar godinu tačno odredili, a moguće i dan ako dođe prekosutra po Nevestu. Slava Mu za sve! Maran ata! Pa mislim da ih otkriva preko Pisma između ostalog. Jer da ih ne otkriva ne bismo došli do svega do čega smo došli. A do mnogo toga smo došli i skoro sve se poklapa. To što dva datuma nisu bila tačna može da znači da možemo znati godinu, a ne dan. Ili možda je nama Bog kroz Pismo otkrio godinu, a nekome drugome dan. Ali, videćemo ako se desi prekosutra uveče vaskrsenje, a verujem sa sigurnošću oko 99% da hoće onda nam je otkrio i datum. Ako se ne desi onda ćemo drugačije razmišljati. Ja sam isto ranije razmišljao da li Bog sakriva od đavola dan, ali sam zaključio da nema potrebe da sakriva, jer đavo je svejedno nemoćniji od Boga, a Nevesti je potrebno da zna da je ne bi onaj dan zatekao iznenada. Samo Pismo kaže da možemo znati dana i časa što se vidi po primeru Noja, a takođe i iz Otkrivenja: "Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doći ću na tebe kao lupež, i nećeš čuti u koji ću čas doći na tebe." Znači, ako stražimo čućemo, tj. znaćemo čas u koji će doći. Dakle, to što na neki datum se nije desilo vaznesenje ne znači da neće na neki sledeći u 2022. godini. Ipak, ostao je samo ovaj datum prekosutra, jer svi kasniji datumi doveli bi do toga da je od vaznesenja do Armagedona na Jom Kipur 2029. godine manje od 7 godina. Takođe sam razmišljao o opciji da Armagedon bude na kasniji praznik - Hanuku, ali sam to odbacio, jer nema neki poseban značaj i kao i Purim uglavnom ih slave telesni Jevreji, nije kao oni praznici iz Levitska 23 koji slave duhovni Izraelci - Hrišćani kog god telesnog porekla da su, a Jom Kipur kao Praznik iskupljenja i suda zaista najbolje odgovara kao dan za armegedonsku bitku. Padalo mi je napamet da možda period od 7 godina ne mora biti punih 7 godina već recimo 6,5 godina pošto se nekad u Pismu i taj manji period zaokruži na
Bravooo...
Vec se radja novi datum i peiprema 2023 za proricanje!

22.9 nece biti nista jer nema vaskrsenja pre Hristovog dolaska. Ni 26.
Ta 2 dogadjaja su zajedno ne 7 god razdaljine.
Mozda shvatis jednom kada se iznaracunas?

Bravooo...

Mi i ne kažemo da će vaskrsenje i Hristov dolazak biti dva različita događaja. Mi kažemo da Hristos dolazi 2022. godine da vaskrsne mudre deve i da ih preobrazi zajedno sa tada živim devama i povede ih na Nebo. A 7 godina kasnije dolazi da vaskrsne one koji su ubijeni zbog neprimanja žiga, povede ih sa sobom i zajedno sa onima koji su 2022. otišli na Nebo odvede ih u dolinu Megido gde će prisustvovati porazu Antihrista i njegovih zlih sila.
16.03.2023. je 2022. godina po biblijskom Enohovom kalendaru, tj. poslednji dan biblijske 2022. godine. Ja sam u poslednjem odgovoru Gromu naveo taj dan kao poslednju mogućnost da bi se ispunilo da 2022. bude vaznesenje i rekao da ima argumenata za to, ali i da ima pokazatelja da ne može biti tad zbog čega smatram da jedino sutra (22.09. odnosno 23.09. u nekim zonama) može da bude vaznesenje, jer svaki datum posle 24.09.2022. doveo bi do toga da je do Armagedona 24.09.2029. manje od 7 godina. Kad ne bi bilo sutra, ne bih imao objašnjenja za to, jer sve ukazuje da ako ikad mora biti onda je to 22./23.09.2022. Očekujmo i nadajmo se dolasku Ženika! Ako i ne bi došao sad, u svakom slučaju će uskoro, ali vreme će ubrzo sve razjasniti. Maran ata!

Mi i ne kažemo da će vaskrsenje i Hristov dolazak biti dva različita događaja. Mi kažemo da Hristos dolazi 2022. godine da vaskrsne mudre deve i da ih preobrazi zajedno sa tada živim devama i povede ih na Nebo. A 7 godina kasnije dolazi da vaskrsne one koji su ubijeni zbog neprimanja žiga, povede ih sa sobom i zajedno sa onima koji su 2022. otišli na Nebo odvede ih u dolinu Megido gde će prisustvovati porazu Antihrista i njegovih zlih sila.
16.03.2023. je 2022. godina po biblijskom Enohovom kalendaru, tj. poslednji dan biblijske 2022. godine. Ja sam u poslednjem odgovoru Gromu naveo taj dan kao poslednju mogućnost da bi se ispunilo da 2022. bude vaznesenje i rekao da ima argumenata za to, ali i da ima pokazatelja da ne može biti tad zbog čega smatram da jedino sutra (22.09. odnosno 23.09. u nekim zonama) može da bude vaznesenje, jer svaki datum posle 24.09.2022. doveo bi do toga da je do Armagedona 24.09.2029. manje od 7 godina. Kad ne bi bilo sutra, ne bih imao objašnjenja za to, jer sve ukazuje da ako ikad mora biti onda je to 22./23.09.2022. Očekujmo i nadajmo se dolasku Ženika! Ako i ne bi došao sad, u svakom slučaju će uskoro, ali vreme će ubrzo sve razjasniti. Maran ata!
Samo da te obavijestim da će ti poslije 24.09. svaki ovakav upis biti tretiran kao trolanje i sektašenje, te u skladu sa Pravilnikom i obrisan.

Bravooo...

Samo da te obavijestim da će ti poslije 24.09. svaki ovakav upis biti tretiran kao trolanje i sektašenje, te u skladu sa Pravilnikom i obrisan.
Dobro si se sjetio ja mislio da do 2039 g neces shvatiti

Da, lepo je tu naveo događaje koji bi mogli da se dese, a za koje i ja čuh.
Tako da sve se slaže sa našom hronologijom. 24.09.2022. je Praznik iskupljenja (Jom Kipur) po jedinom istinskom biblijskom Enohovom kalendaru i malo ko zna da je tada. Evo ovde stoji na našem kalendaru: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/biblijski_kalendar_2022-2023.PDF jasno obeleženo kao 10.07. po biblijskom odnosno 24.09. po grigorijanskom kalendaru.
Sledeći datum koji vrlo verovatno jeste datum vaskrsenja, jeste ne ovaj sada prvi četvrtak 22. septembar (23.09. u drugim zonama) 2022. nego sledeći četvrtak na petak 29/30. septembar 2022. što je Praznik senica (Sukot) takođe obeležen na našem kalendaru (gornji link).
Tu i dalje postoji simbolika četvrtka s tim što ovde postoji i simbolika 15. i 16. dana u biblijskom mesecu koja je postojala i u slučaju Hristovog vaskrsenja. Hristos nije vaskrsao u 16. dan po julijanskom kalendaru nego po biblijskom i to upravo imamo i u ovom slučaju.
Još, Hristos je vaskrsao u 3. dan po Julijanskom kalendaru a taj sledeći petak jeste 30. dan po grigorijanskom kalendaru a 30 jeste 3+0=3. Dakle, ovde imamo identičnu situaciju kao i u slučaju Hristovog vaskrsenja dok je u slučaju 15/16. septembra bila obrnuta situacija.
Još, taj 29/30. septembar po julijanskom kalendaru biće 16/17, a oba broja se odnose na vaskrsenje i na vaznesenje (čak se 16. i 17. stih 1. Poslanice Solunjanima, 4. glava upravo odnose na vaskrsenje i vaznesenje redom).
Još, taj 29./30. septembar biće tačno sedam godina pre 1335.-og dana 2029. po našoj hronologiji za koji je rečeno "da je blažen onaj koji dočeka taj dan": https://drive.google.com/file/d/1VNGLGNdeB-id5-UXdN_ifgyWSFQ5ipsc/view.
Dakle, ako vaskrsenja ne bude 22/23. septembra, ili 24.09.2022, verujem da će biti 29./30. septembra. Posle toga ostaje još mogućnost 6/7. oktobar koji je takođe označen na našem kalendaru (završetak Sukota). I tu isto tako imamo "sedmicu" ali mislim da simbolika nije tako jaka kao u prethodnom slučaju, sedam dana ranije. Tako da gledajući ovo razmatranje možda je verovatniji 29/30.09. nego 22/23.09.2022. Ali, ako uzmemo na um ono što u Pismu piše da:
"Ko sabira ljeti, razuman je sin,
a ko spava o žetvi, navlači sramotu." (Priče 10:5), kao i ono iz Jeremija 8:20 da:
"Žetva je prošla, ljeto minulo, a mi se ne izbavismo",
a leto se zvanično završava 23.09.2022. otprilike u 4h4min ako se sećam dobro, ali ipak ravnodnevnica je 26. i 27.09. pa bi se više kao najdalji dan za istek leta uzeo 27.09., po tome 29.09.2022. bi otpao kao dan vaznesenja a ostali bi samo 22/23. i 24.09.2029. kao dani vaznesenja. Mada 29.09.2022. je samo 2 dana nakon isteka leta, pa možda se može protumačiti u smislu da ovi što nariču nakon ostanka na Zemlji posle vaznesenja 29.09. konstatuju da je leto prošlo, kao što i jeste (dva dana nakon leta), ali jedino ovaj stih Priče 10:5 upućuje na to da mudar sin sabira na leto što može da znači da mudar sin (mudra deva) sabira sebi ulja, tj. Duha Svetoga na leto kada je i žetva, a takođe i da premudri Sin Božiji sabira verne sebi na leto kada je i žetva. Ako je žetva samo dva dana nakon leta možda bi to narušilo taj princip. U svakom slučaju blizu smo, po svemu sudeći naša hronologija će se ipak ispuniti, ne samo po pitanju godine nego i meseca i dana. Razlog zašto nije bilo 15.09.2022. je zato što, kako upravo utvrdih, u Postanje 7:11 se kaže da je 17.02. u svojoj 600-oj godini Noje ušao u barku:
"U dan onaj – šestote godine Noina života, mjeseca drugog, dana u mjesecu sedamnaestog – navale svi izvori bezdana,
rastvore se ustave nebeske." dok u Postanje 8:14-16 se kaže:
"A drugoga mjeseca, dvadeset sedmog dana u mjesecu, zemlja bijaše suha.
Noa izlazi iz lađe
Tada Bog reče Noi: Izađi iz korablje, ti, tvoja žena, tvoji sinovi i žene tvojih sinova s tobom"
tj. da je sledeće godine 27.02. izašao iz barke.
Dakle, bio je u barci 1 godinu i 10 dana. Neki objašnjavaju i da je Zemlja tokom Potopa pomerena za 6 meseci i 10 dana (ako to i nije slučaj, ono što godinama znam jeste da je Bog promenio početak godine iz 1.07. po biblijskom u 1.1 po biblijskom, tj. iz septembra u mart).
U Levitska 25:8-10 se kaže:
"8 Nabroj sedam sedmica takvih godina, sedam puta sedam godina. Sedam sedmica godina iznosit će ti četrdeset devet godina. 9 A onda zaori u trubu! U sedmome mjesecu, desetoga dana toga mjeseca, na Dan pomirenja, zatrubite u trubu širom svoje zemlje. 10Tu pedesetu godinu proglasite svetom! Zemljom proglasite oslobađanje svim njezinim stanovnicima. To neka vam bude jubilej, oprosna godina. Neka se svatko vaš vrati na svoju očevinu; neka se svatko vrati k svome rodu!"
Neki kažu da se samo u jubilarnoj godini pomera početak godine u 10. dan. Po našoj hronologiji jubilarna je 2044. godina. Po mnogima ova 2022. je jubilarna. Mi ne mislimo da je tako, ali svejedno, koliko se sećam, ima tumačenje da svake godine Roš ha Šana počinje 1.07. po biblijskom kalendaru (15.09. po grigorijanskom), ali da se svečano proglašava na Jom Kipur 10.01. po biblijskom, tj. 23/24.09. po grigorijanskom kalendaru. Tako da bi to što smo očekivali 15.09.2022. bilo zapravo ne na taj praznik nego na Jom Kipur 24.09.2022. A ako bi ipak bilo na Sukot 29/30.09.2022. to bi i dalje bilo 7 godina pre završetka nevolje, jer iako je Armagedon 24.09.2029. ipak po našem kalendaru 29/30.09.2029. ističe 1335 dana, a u Pismu piše da je blažen ko dočeka 1335 dana. Poslednji veliki praznik u ovoj godini je 6/7.10.2022 (završetak Sukota), ali on je malo verovatan (premda Nikodim ovde pominje i 6.10. kao mogući datum tog događaja što je opet datum po našem kalendaru, dakle sve se uklapa po našoj hronologiji) kao dan vaznesenja zbog razloga koji izneh gore, a i zato što bi onda 7 godina kasnije bio 6/7.10.2029. što je 7 dana posle isteka 1335 dana, a Nevolja bi trebala da traje najviše 7 godina, a ne 7 dana više. Tako da mislim da bismo trebali stražiti najviše 22/23.09.2022., a onda 29/30.09.2022. kao poslednji mogući dan za vaznesenje. Maran ata!

Poslednja izmena:
Znaci, Carstvo Bozije je bivsi arhimandrit Nikodim?
Nisam. Ja sam u više navrata pisao Nikodimu o hronologiji, ali njegovo srce još nije otkravljeno za tu istinu, on mi je uvek odgovarao da je to protestantski duh što nije tačno. Ja sam mu poslednji put odgovorio da je i naš pravoslavni svetitelj Jefrem Sirijski još u 4. veku napisao da će Gospod uzeti svete pre Nevolje. Ipak, sled događaja će Nikodima uveriti da je ovo što sam pisao istina. Zbog odbijanja istine koju sam mu svedočio najverovatnije će nažalost ostati u Nevolji i na njega se i odnosi ono iz Jeremija 8:20 osim ako Gospod ne da u poslednjem trenutku da mu se srce otopi za istinu o vaznesenju što bih iskreno voleo. Ni za sebe ne mogu da kažem sigurno da ću biti uzet na Nebo, Gospod će da odluči, ali znam da ako neko negira vaznesenje pre Nevolje onda teško i da će i biti uznet tada. Inače, Nikodim iznosi većinom istine, i dosta su mu dobre i korisne propovedi, mada ima i nekih zabluda.

I da to uradiš neću se ljutiti jer sam navikao da mi brane da iznosim istinu, da me gone zbog toga, kao što su i Hrista, apostole i mnoge pravoslavne gonili, ali duše tvoje radi nemoj to da činiš, jer onda bi blokirao da se čuje ono što Hristos hoće da se čuje, navukao bi greh ba svoju dušu. Uostalom, poslednji veliki praznik je 06/07.10.2022. pa posle njega ionako ne bih ni mogao pisati o hronologiji, jer bi ona tad pala u vodu po pitanju dana i meseca (a moguće i godine pošto po našoj hronologiji sva nevolja se završava 29/30.09.2029.) ako do tad Gospod ne bi došao, ali verujem da će doći najdalje 29/30.09.2022. godine iz razloga koje izneh u pretposlednjem postu. Uostalom, možda uskoro neće biti ni interneta ni struje tako da ako tako bude neće niko ni moći pisati ovde bilo šta, a ne samo o hronologiji.

I da to uradiš neću se ljutiti jer sam navikao da mi brane da iznosim istinu, da me gone zbog toga, kao što su i Hrista, apostole i mnoge pravoslavne gonili, ali duše tvoje radi nemoj to da činiš, jer onda bi blokirao da se čuje ono što Hristos hoće da se čuje, navukao bi greh ba svoju dušu. Uostalom, poslednji veliki praznik je 06/07.10.2022. pa posle njega ionako ne bih ni mogao pisati o hronologiji, jer bi ona tad pala u vodu po pitanju dana i meseca (a moguće i godine pošto po našoj hronologiji sva nevolja se završava 29/30.09.2029.) ako do tad Gospod ne bi došao, ali verujem da će doći najdalje 29/30.09.2022. godine iz razloga koje izneh u pretposlednjem postu. Uostalom, možda uskoro neće biti ni interneta ni struje tako da ako tako bude neće niko ni moći pisati ovde bilo šta, a ne samo o hronologiji.
Bilo bi šteta

Poslednja izmena od moderatora:
Ma kakvo trolovanje vidiš da čovek ozbiljno piše i obrazlaže ono šta je napisao. e sad da li veruje u to ili je plaćen od strane globalista to ne mogu da garantujem.Šta ti smerta, nek piše bar je tema živa i nešto se dešava.

Back