Schrodinger
Elita
- Poruka
- 17.258
Pa da ne mora biti ni samo Apple ima i drugih prozvodjacaU bibliji se ne navodi jabuka vec neodredjeno "plod sa drveta poznanja"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa da ne mora biti ni samo Apple ima i drugih prozvodjacaU bibliji se ne navodi jabuka vec neodredjeno "plod sa drveta poznanja"

Pa zato sto dragi moj prijatelju,da upravo sadukeji koje pominjes nisu znali Pismo
Odkud sad ja ?Onaj koji ne zna si ponovo samo ti a sad ne znaš ni elementarno.
Jel ti sad jasno sta si rekao i zasto sam ti odgovorio onako kako sam ti odgovorio ?"ne znate Pismo", fariseji pa nisu znali pismo? čuješ li sebe šta kucaš molim te? Ili ne znaš ko su oni i sadukeji bili? Ako odbaciš tako glupu pomisao, možda ti bude jasnije zašto je kršio ...
Heeej,polako bato,kako to mislis "moje pretece"kada si ti taj koji tvrdi da je Isus krsio subotu ?Sadukeji su tvoje duhovne preteče, budući da su bili sekta koja je odbacivala usmeni zakon i priznavali samo ono što piše u Bibliji. Naravno, čitali su je takođe kao i ti asinhrono i disleksično, dakle znali su ali sve naopako, što je ravno neznanju. Otud ta primedba.

Na pocetku rata sam kazao ovo gore.Za one koji ne shvataju. A ako ovo Utin ne resi brzo i sa sto manje zrtava, nece i ni za njega biti dobro.
Rat je najgora opcija i svaka zrtva je tragedija i tuga.
Medjutim zapad briga za Slavenske narode.
Oni imaju svoje ciljeve.
Postavili su svoju vladu u Ukrajini.
Ojacali bi Ukrainu da je svaki napad Rusije nemoguc.
I onda bi tamo postavili svoje atomke i protiv atomsko oruzje.
Tako bi svaka Ruska raketa bila u samom startu neutralizovana a Rusija za sekundu unistena.
Tako da posteni zapadni politicari Utinu nisu ostavili izbor.
Sa Ruske tacke gledista, sada ili nikada.
Inace bi to bilo kao da ti neko drzi oruzje na slepocnicu.
Uglavnom nije dobro ni za nas.
Dolazi glad, kriza, skupoca.
I vecita mrznja medju Slavenskim narodima.
A ako ovo Utin ne resi brzo i sa sto manje zrtava, nece i ni za njega biti dobro.
Dve su činjenice,:u zapovesti ne piše "...a u subotu..." već "...a sedmi dan je odmor...." i Isus im jeste kršio dan subotnji.Odkud sad ja ?
Ti si uporedio sadukeje svrstavsi ih u drustvu fariseja koji su ,po tebi,ocito znali Pismo a s tim si hteo mene demantirati,jer sam rekao da ne znaju Pisma kao sto ni ti ne znas.
Evo sta si rekao:
Jel ti sad jasno sta si rekao i zasto sam ti odgovorio onako kako sam ti odgovorio ?
Heeej,polako bato,kako to mislis "moje pretece"kada si ti taj koji tvrdi da je Isus krsio subotu ?
Ja sve vreme tvrdim da Isus nije krsio subotu nego da je to bila samo lazna optuzba verskih lidera jevreja koji su , izmedju ostalog,pogresno tumacili i 4-tu Bozju zapovest isto kao sto i Vi radite danas pa kad Vas pitam za dokaze i da dokazete 4-tom zapovescu da je Isus krsio subotu Vi to ne radite nego se pausalno pozivate na optuzbe onih za kojih je Isus jasno rekao da NE ZNAJU PISMA !!!
E sad zakljucak je logican - ako ONI NISU ZNALI Pisma onda i SVI VI koji se danas pozivate na njihove optuzbe i ponavljate ih znaci da i VI NE ZNATE PISMA !!!![]()
Tako je,ovo jeste cinjenica...ali je takodje cinjenica da je subota SEDMI DAN u sedmici isto kao sto je cinjenica da je NEDELJA PRVI DAN !!!Dve su činjenice,:u zapovesti ne piše "...a u subotu..." već "...a sedmi dan je odmor...."
Dakle jos jednom: Isus definitivno nije krsio subotu jer nije radio NISTA sta ta zapovest brani !!!i Isus im jeste kršio dan subotnji.
Zapravo,u tome i jeste osnovni problem tvog nerazumevanja - ja ne proslavljam subotu kao neki praznik kao sto su "oni radili"nego ja svetkujem subotu u skladu sa 4-om zapovescu,onako kao sto je i Isus to radio !!!I onda ako ti do dan danas ipak proslavljaš subotu kao neki praznik i na način na koji su oni činili onda moraš biti po svom shvatanju, koje i demonstriraš, kao i oni. Znači, džabe ti šta znaš, kad je naopako kao sadukejsko i farisejsko.

Pa da bih primetio razliku, morao bi mi iskreno odgovoriti kako ti to "svetkuješ subotu" ako ti nije "neki praznik"?Zapravo,u tome i jeste osnovni problem tvog nerazumevanja - ja ne proslavljam subotu kao neki praznik kao sto su "oni radili"nego ja svetkujem subotu u skladu sa 4-om zapovescu,onako kao sto je i Isus to radio !!!
Primecujes razliku ???
Ovo je teorija zavere i kao takva nema uporište u religiji kao ni tema.https://m.facebook.com/1138635812/p...uBX8xHdCVVxbhghNy3D1Gj1XHQzL4NxtSf2l/?app=fbl
Pogledaj kratak snimak gore.
Tako kao sto 10 careva, koji u Bibliji predstavljaju Evropu. Prisiljavaju da Srb odrzi ovu paradu, tako ce prisiliti da prihvati zver i njen zig. Srbija nece vec ce ju prisiliti.
Sta da Srb nije dozvolila ovaj skup?
Pa narod bi tesko trpeo i bio kaznjen od strane 10 careva.
Ako oni cene neke vrednosti kako mogu da dozvole da vecinski narod trpi i bude kaznjen zbog par hiljada ovakvih?
Briga njih za narod i da li mu ide dobro.
U stvari sile tame su na delu.
Oni imaju samo za cilj da upropaste moral u svetu.
E protiv toga se Usija bori ne protiv Uk...ine.
Ovo je vec dobro pitanje koje zasluzuje takav odgovor.Pa da bih primetio razliku, morao bi mi iskreno odgovoriti kako ti to "svetkuješ subotu" ako ti nije "neki praznik"?
Npr. da li bi juče bio spreman provesti ceo dan tako što ćeš raditi sve što i svih ostalih dana moraš da radiš?

Ok, lepo si provodiš vreme, odmaraš i opet nisi odgovorio na pitanje. A pitanje je bilo da li bi radio subotom a odmarao nedeljom, s obzirom da je prvi radni dan, svuda u Evropi, ponedeljak, pa kakve veze ima?Ovo je vec dobro pitanje koje zasluzuje takav odgovor.
Dakle,je svetkujem subotu onako kako je nalozeno u 4 -tu zapovest - sest dana radim i svrsavam sve svoje poslove ( profesionalni posao,razni poslovi i sitni poslici u kuci i t.d.) i to radim maksimalnim kapacitetom da bi rezultatima posla mogao biti ,pre svega,ja licno zadovoljan.
I nakon tih 6 radnih dana dolazi konacno subota,shabat,odmor od svih tih poslova u razno-raznim formatima...tada je vreme za pravi relax,za setnju u prirodu pre svega sa porodicom. Vreme za duhovno razmisljanje o raznim duhovnim temama a narocito u pravcu secanja na stvaranje i kako je sve to Stvoritelj obavio...a nakon toga lepo je malo i dremucnuti a jos lepse u drustvu supruge.
E sad,ukoliko sam se kojim slucajem nasao negde u prirodu a malo sam ogladneo dok sam primetio kako "mi se smese"neke sumske jagode ili mozda kupine,ja cu ubrati malo od toga kako bi utolio glad ( dakle ne bi obavio berbu puneci koju kesu,da mi se nadje za sledecu nedelju) i ukoliko sam ljekar,a nekom treba medicinska pomoc - ja cu definitivno pacijentu izaci u susret kako bi mu pomogao da suzbije bol ili bilo koji drugi zdravstven problem kako bi i on mogao osetiti olaksanje u toku subotnog dana !!!
Evo jos jednog prakticnog primera,ukoliko se recimo komsija sprema da kolima odnese bolesnu suprugi hitno u bolnicu ali mu oslabero akumulator i ne moze startovati auto a ja mozda nemam svoj auto kako bi mu ga pozajmio ili ga ja licno odvezao gde treba,i pozove me da mu pomognem gurnuti auto da bi ga starovao,ja cu to rade volje uciniti bez razmisljanja...dakle sve sto treba u funkciji ljudskog zdravlja kako bi svako mogao osetiti blagoslov olaksanja u subotu.
Ovo su samo nekoliko aspekti svetkovanja subote koji ti bar doneklem moze pojasniti osnovne principe te prakse.
Problem je sto ti ne znas o cemu pricam.Ovo je teorija zavere i kao takva nema uporište u religiji kao ni tema.
Nema to veze ni sa kakvih 10 careva.
Zvanična Srbija, dakle vlada, je privatila organizaciju europrida, da bi sad ta ista vlada zabranjivala održavanje i nazivala ga hibridnim ratom ili nečim što se kosi tradiciji itd za koju navodno brinu. A što o tome nisu mislili kad su potpisivali da se prihvataju organizacije?
Već sam odgovorio u poruci Gromu da večan znači u vekove vekova, a ne beskonačan. Što znači da traje jedno duže vreme, ali ne znači da mora biti beskonačno iako može biti. Treba samo rasuditi šta i dokle ostaje. Levitska 23 ostaje, ali je nov način na koji se slave i Pasha i Praznik truba i sl. pošto sad imamo novozavetnu liturgiju. Zakon i Proroci su do Jovana, a sad se Carstvo Božije propoveda Jevanđeljem ne znači da su Zakon i Proroci ukinuti nego da nisu dovoljni već je potrebno Jevanđelje u kome su sadržani i Zakon i Proroci, ali i nove stvari, to je ono što kažem da je zakon pooštren u Novom Zavetu, ranije je bilo dovoljno da se ne čini telesna preljuba, a sad se ne sme ni u srcu činiti preljuba, tj. svaki pogled sa željom na tuđu ženu je već preljuba (u srcu). Ni ranije se nije trebala činiti preljuba u srcu, ali stanje ljudi tada je bilo takvo da se nije od njih odmah moglo to tražiti nego se išlo postepeno od lakše zapovesti tada do teže zapovesti sada (ali iako zahtevnija ipak lakša za ispuniti, jer sad imamo blagodat Svetog Duha koji se useljava u nas zahvaljujući Hristovoj žrtvi).Ako je promijenjen ili zamijenjen novim, onda nije vječan. Vrlo jednostavno. Hrist je uspostavio novi zavjet sa ljudima. Jasno piše: "Zakon i Proroci su do Jovana , a od sada se Carstvo Božije propovijeda Jevanđeljem".
Znam za taj stih, ali on ne znači da više neće biti videla na nebu nego samo da neće biti noći niti potrebe za njima zbog svetlosti Gospodnje, ali ipak će se po njima znati kad je novi mesec i šabat, pa će se i dalje praznovati.Ne, to pokazuje samo da su Jevreji koristili starozavjetne motive da opišu posljednja dešavanja. Proroci naravno nijesu imali punu objavu koja dolazi tek sa Hristom.
Uostalom, na novoj Zemlji neće biti noći tako da ne znam kako očekuješ da ljudi mjere vrijeme.
Otkrivenje 22,5: "I noći tamo neće biti, i neće potrebovati vidjela od žiška, ni vidjela sunčanoga, jer će ih obasjavati Gospod Bog; i carovaće va vijek vijeka".
Nije, ali verujem da će uskoro. Inače, to nije "smak sveta" nego kraj milosti za ljude i početak sedmogodišnje nevolje.Jel bio kraj pre neki dan?
Evo gde je CB pronasao prorocanstvo za 24.
Bog mu nije dao vec kompjuter.
Samo tako moze da pogodi nesto?
https://americafirstreport.com/what-ominous-event-do-they-have-planned-for-september-24th/
Који злокобни догађај су планирали за 24. септембар?
Шта је заједничко Бил Гејтсу, Клаусу Швабу, Бараку Обами и Џорџу Сорошу? Они су глобалисти који желе да једете бубе за протеине у дистопијској будућности коју нам намеравају. Немојте стајати у линијама за хлеб (или крикет линијама, како ће на крају постати). Обезбедите доста хране ДАНАС пре него што цене порасту, јер знате да хоће.
Шта за име света планирају да ураде 24. септембра 2022?
Као што ћете видети у наставку, посланик немачког законодавства отворено упозорава да ће 24. септембар бити дан када ће се сви сећати „где је тачно он или она били“. Непотребно је рећи да ти дани не долазе баш често. За оне који су у то време били живи, смрт Џона Ф. Кенедија била је један од тих дана. И свакако је 9/11 био један од тих дана. Али из главе не могу да се сетим превише других. Сећам се шта сам радио када је ураган Катрина погодио Њу Орлеанс 2005. године, а руска инвазија на Украјину раније ове године је дефинитивно била велика прекретница. Осим тога, једноставно нема превише дана који спадају у ову категорију.
Зато нешто што је један посланик немачког парламента управо рекао делује тако чудно...
„Сви неће заборавити 24. септембар 2022. и свако ће тачно знати где је био“
Зашто?
Зашто верује да ће 24. септембар бити тако историјски?
Evo o cemu se radi. 24 2 22 . Je poceo rat u ukraini. Ovaj nemacki poslanik je odrzao govor 27.2.22. 3 dana kasnije.
On je napravio gresku.
Mesto februar rekao je septembar.
Taj dan 24.2 cemo zapamtiti jer je poceo rat u ukraini.
Ceo video.
https://youtu.be/d_2-84-PfpU
https://www.google.de/amp/s/amp.dw.com/sr/rat-u-ukrajini-nova-gvozdena-zavesa/a-60906714
Postoje ljudi koji zaradjuju na youtube i koji isecu deo iz nekog videa puste ga i napisu neku laznu propagandu, i onda imaju milionsku gledanost i zarade pare na naivne teoreticare zavere.
24. 9 nece biti nista.
Ja se naravno ozbilno bavim proročanstvima, samo što ti sve po običaju izvrćeš. Tačno je ovo što si primetio (nisam proverio taj link, ali verujem ti što se toga tiče zato što znam da su tako jednom neki youtube-ri isekli izjavu direktora Fajzera, pa je ispalo drugačije nego što je rekao - iako je iz drugih njegovih izjava i dela jasno da je on satanista, da čipuje ljude i sl. ipak nije lepo što su to uradili, jer to onda može da diskredituje one koji iznose istinu, pošto neki mogu da počnu u sve da sumnjaju da je isečeno, montirano i sl. (iako je toga vrlo malo među onima koji kritikuju sataniste) - nije isključeno ni da se takvi namerno podmeću kao što često vlasti na protestima izazovu nasilje da bi diskreditovali mirne protestante) u vezi izjave nemačkog poslanika. Ipak, ne stoji ostalo što si rekao, tj. suština. Prvo, ja nisam ni sada govorio o 24.09.2022. kao potencijalnom datumu zbog izjave tog nemačkog poslanika (koga sam ja inače pomenuo u svojim postovima, a ti sad pominješ kao da si otkrio toplu vodu da ja na osnovu njega nešto zaključujem i to opisuješ tako kao da ga ja nisam ni pomenuo nego ti to sad navodno otkrivaš) nego zato što je tada Jom Kipur po Enohovom kalendaru, taj događaj je samo moguća potvrda za vaznesenje na Jom Kipur 24.09.2022., pa sam ga zato i pomenuo, što vidimo da ipak nije nakon ovog tvoga što si našao da je zapravo govorio o 24.02.2022. Drugo, to nije jedini događaj koji sam pomenuo, ja sam pomenuo mnoge druge, a ti si rekao da sam naveo samo taj jedan da bi me diskreditovao. Evo, ovde sam naveo te druge događaje (neke i nisam pomenuo, npr. samit religija u Kazahstanu od 13. do 15.09. za koji čuh pre oko mesec dana): https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/post-45504133. A ni oni nisu razlog zašto sam govorio o vaznesenju 22.09.2022. ili 24.09.2022. već samo neki dodatni indikator da bi tada moglo biti. A suština je da sam te datume pomenuo zbog hronologije na osnovu Svetog Pisma, tj. da je 24.09. Jom Kipur, a za 22.09.2022. sam objasnio ovde: https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-431#post-45503796 na osnovu Pisma takođe da je to: "četvrtak koji je 7. dan od odmora po Enohovom kalendaru, a četvrtak je dan kad je bila Tajna večera kad je Gospod rekao da neće više piti vina vinogradskog dok ne bude pio novog vina sa nama u Carstvu Nebeskom, a to počinje sa uznesenjem od kada će Nevesta sa Hristom biti "u medenom mesecu", tj. biti sedam godina u slavljenju sa Hristom na Nebu". Ovde bih dodao još jedan argument zašto mislim da bi 22.09.2022. moglo biti vaznesenje (veća šansa nego 24.09.2022. mada to je blisko, pa može se skoro reći da je svejedno koji dan pomenem, premda i nije pošto je razlika iako mala ipak dva dana, ali pošto gledam da će biti iza ponoći 23.02.2022. po jerusalimskom vremenu, odnosno pre zalaska sunca 22.09.2022 u recimo Los Anđelesu, onda smo još bliže Jom Kipuru koji inače počinje 23.09. uveče, a završava 24.09. uveče po jerusalimskom vremenu). 23.09.2017. se desio onaj astronomski znak "žena obučena u Sunce" (Otkrivenje 12). Kad dodamo 12 dobijamo 23.09.2029., tj. Armagedonsku bitku koja traje od večeri tog dana do večeri 24.09.2029, a 12 je i zvezda iz Otkr. 12, 12 je broj mesijanske vladavine. Kad dodamo 5 godina na 23.09.2017. dobijamo 23.09.2022. pa bi i zbog toga tada moglo biti vaznesenje (a od 23.09.2022. do 23.09.2029. je tačno 7 godina koliko traje Nevolja). Jer, 5 je broj slave, milosti, spasenja, toliko je znači godina milosti Gospodnje ostalo od ulaska u porođajne muke 23.09.2017. do početka Nevolje 23.09.2022., tj. dana Gospodnjeg (gneva) kad se pojavljuje Antihrist, a prethodno Nevesta odlazi na Nebo.Ceo video u vezi 24.
Iz koga je isecen deo na osnovu koga neki youtuberi uz pomoc naivnih teoreticara zavere zaradjuju pare.
Ovo nam pokazuje koliko se CB ozbiljno bavi prorocanstvima?
Sta je sad ovo,tipicno sprdanje ili totalno nerazumevanje srpskog jezika do toj meri da ti trebam crtati umesto govoriti ???Ok, lepo si provodiš vreme, odmaraš i opet nisi odgovorio na pitanje. A pitanje je bilo da li bi radio subotom a odmarao nedeljom, s obzirom da je prvi radni dan, svuda u Evropi, ponedeljak, pa kakve veze ima?
..i ja ti iskreno odgovorio ali eto,tebi se nije svideo moj odgovor i smislio si nacin kako da ga diskreditujes tvrdnjom da je navodno pitanje bilo nesto sasvim drugo...morao bi mi iskreno odgovoriti kako ti to "svetkuješ subotu" ako ti nije "neki praznik"?
..pa dobro,kad ti kazes tako onda nema druge,mora biti da je tako i tacka...Da ne dužimo priču, znam koji će ti odgovor biti pa samo da kažem da subotu slaviš sadukejski.
Ma sta kazes ,pa nije valjda...?Hristos je tu zapovest namerno prividno kršio da bi pokazao slepcima da više ne važi jer je ispunio.
Nije gomila datuma nego jedan datum: 22/23.09.2022. Ti si pomenuo da sam naveo i 26.09.2022. kao mogući datum vaznesenja (koji mnogi najavljuju kao dan vaznesenja, jer je tada Roš ha Šana po kalendaru za koji oni misle da je ispravan, a ja znam da nije ispravan, ali eto blisko je ovom našem datumu) što nije tačno, jer ga pomenuh kao dan kad se završava ta sednica UN i možda proglašava Dan 9:27 sporazum, a pomenuh samo 22. i 24.09. kao moguće datume vaznesenja, ali u poslednjem postu objasnih da se to svodi zapravo na jedan datum 22./23.09., tj. 22.09. po jednoj zoni, 23.09. po drugoj zoni. Dodao bih još jedan mogući razlog da bude baš 22/23.09. pošto tad počinje jesen, završava leto, a Jeremija 8:20 kaže:Ranije si se zadrzavao na jednom datumu.
Sada je zbrka.
Gomila datuma.
Ocigledno su tu neke mracne sile na delu...
Pa videces da opet nista jer su ti sve osnove pogresne.Nije gomila datuma nego jedan datum: 22/23.09.2022. Ti si pomenuo da sam naveo i 26.09.2022. kao mogući datum vaznesenja (koji mnogi najavljuju kao dan vaznesenja, jer je tada Roš ha Šana po kalendaru za koji oni misle da je ispravan, a ja znam da nije ispravan, ali eto blisko je ovom našem datumu) što nije tačno, jer ga pomenuh kao dan kad se završava ta sednica UN i možda proglašava Dan 9:27 sporazum, a pomenuh samo 22. i 24.09. kao moguće datume vaznesenja, ali u poslednjem postu objasnih da se to svodi zapravo na jedan datum 22./23.09., tj. 22.09. po jednoj zoni, 23.09. po drugoj zoni. Dodao bih još jedan mogući razlog da bude baš 22/23.09. pošto tad počinje jesen, završava leto, a Jeremija 8:20 kaže:
"Žetva prođe, minu ljeto,
a mi nismo spašeni!"
To će da kažu oni koji ne uđu u vaznesenje već ostanu u Nevolji koja je opisana i u toj glavi.
Da li će tako da bude, videćemo, to je moje rasuđivanje potkovano mnogim argumentima Pisma, da li dovoljnim vreme će pokazati. Ako ne bude tada, tragaću dalje, stražiću, kako Gospod zapovedi.
Ajde sve sve ali nemoj još i srpski da me učiš. Napisao sam ti lepo u istoj poruci odvojen pasus koji si ladno ignorisao. Valjda radije ne bi odgovarao na ovo?Sta je sad ovo,tipicno sprdanje ili totalno nerazumevanje srpskog jezika do toj meri da ti trebam crtati umesto govoriti ???
...utoliko vise sto sam mislio da ti je pitanje zapravo bilo ovo:
S tim da sam mislio na subotu a ne na "juče"Npr. da li bi juče bio spreman provesti ceo dan tako što ćeš raditi sve što i svih ostalih dana moraš da radiš?
Ovo je prazna parada i optuživanje za nešto što sam činiš sve vremeMa sta kazes ,pa nije valjda...?
E ovo stvarno nisam znao...daj molim te pojasni dali je Isus ispunio neki zakon svojim dolaskom ili mozda svojom zrtvom na krstu ?
Ako je svojim dolaskom onda bi to znacilo da se nisu prinosile krvne zrtve u vreme kada je hodao zemljom ali to definitivno nije bio slucaj jer je Isus svojim licnim primerom to pokazao.
Naime,Isus je jeo zadnju pashu sa svojim ucenicima sto ce reci da je to zivince bilo prineseno u blagougodnu krvnu zrtvu Bogu Nebeskome sto je dokaz da u to vreme,zakon koji je trebao biti ispunjen JOS UVEK BIO NA SNAZI !!!
Ako je sav zakon bio na snazi onda to znaci da svako krsenje bilo koje zapovesto podrazumeva da je ta osoba gresila Bogu ali eto,Biblija tvrdi da Isus nije sagresio u nicemu,na Njemu se nije naslo greha...
I,sta cemo sad ?
Kao što rekoh Sina Božijeg činiš gresnikom time što i dalje poštuješ subotu koju je ispunio još u ljudskom obličju a i ne samo to. Tako da nemam ja šta da prihvatim već bi ti trebao da se zapitaš na osnovu čega si hrišćanin ako ispunjavaš 4.tu zapovest tako što praznuješ dan zbog kojeg je raspet? Ako po tebi nije ispunio tu zapovest, da li ga uopšte smatraš Sinom Božjim i Mesijom? Nešto ne bih rekao.Jel ces i dalje Isusa javno ciniti gresnikom ili ces prihvatiti hriscanstvo onakvo kakvo zaista jeste,ukljucujuci i poslusnost Bozjim zapovedima ?
A do sada nije bilo nevolje?Nije, ali verujem da će uskoro. Inače, to nije "smak sveta" nego kraj milosti za ljude i početak sedmogodišnje nevolje.
Da, al to ce biti ultra nevolja, tako da su ove pre zapravo dobroA do sada nije bilo nevolje?
Bolesti, ratovi, trule politike...
Milost?

A znači ni bog ne živi beskonačno bego u vekove vekova, Kako ste to lepo izmislili, Mi smo glupi pa ne znamo šta znači večan nego ti treba da nam objasniš ta to nije beskonačno nego eto malo duže nego inače. Jevreji imaju celu instituciju ljudi koji kopaju po bibliji i gledaju šta bi moglo da se drugačije protumači. A onda time zavode ljude u pogrešno, tako je nastala i gemantrija. Kažem ja da ste vas dvojica u službi novog svetskog poretkaVeć sam odgovorio u poruci Gromu da večan znači u vekove vekova, a ne beskonačan. Što znači da traje jedno duže vreme, ali ne znači da mora biti beskonačno iako može biti. Treba samo rasuditi šta i dokle ostaje. Levitska 23 ostaje, ali je nov način na koji se slave i Pasha i Praznik truba i sl. pošto sad imamo novozavetnu liturgiju. Zakon i Proroci su do Jovana, a sad se Carstvo Božije propoveda Jevanđeljem ne znači da su Zakon i Proroci ukinuti nego da nisu dovoljni već je potrebno Jevanđelje u kome su sadržani i Zakon i Proroci, ali i nove stvari, to je ono što kažem da je zakon pooštren u Novom Zavetu, ranije je bilo dovoljno da se ne čini telesna preljuba, a sad se ne sme ni u srcu činiti preljuba, tj. svaki pogled sa željom na tuđu ženu je već preljuba (u srcu). Ni ranije se nije trebala činiti preljuba u srcu, ali stanje ljudi tada je bilo takvo da se nije od njih odmah moglo to tražiti nego se išlo postepeno od lakše zapovesti tada do teže zapovesti sada (ali iako zahtevnija ipak lakša za ispuniti, jer sad imamo blagodat Svetog Duha koji se useljava u nas zahvaljujući Hristovoj žrtvi).
Smatram da je neophodno slaviti sve godišnje praznike do Aramgedona, a od tada u hiljadugodišnjem carstvu samo Sukot koji se jedino pominje za taj period. Mimo godišnjih praznika, ostaju da se slave zauvek (i na Novom Nebu i Zemlji) sedmične subote i novi meseci, kako kaže prorok Isaija.
Znam za taj stih, ali on ne znači da više neće biti videla na nebu nego samo da neće biti noći niti potrebe za njima zbog svetlosti Gospodnje, ali ipak će se po njima znati kad je novi mesec i šabat, pa će se i dalje praznovati.
U vezi subote sam ti odgovorio jasno i precizno...ako vec trebam nacrtati,imas neku zelju kojim bojama da to radim ili ti nije bitno ?S tim da sam mislio na subotu a ne na "juče"

Hajde da vidimo na sta mislis:Ovo je prazna parada i optuživanje za nešto što sam činiš sve vreme
Ovo sam ti jasno odgovorio,ponavljam jos jednom i tu stajem - dakle 4-ta zapovest ne brani lecenje bolesnih u toku subote !!!Jer sad po tebi ispada da su zakoni bili na snazi pa je on sam grešio što je izlečio bolesnog ...
To sto mene ne citas hajde,da ti progledamo kroz prste ali to sto se javno blamiras i pokazujes da uopstre ne citas ili selektivno citas Bibliju jeste problem koji se direktno reflektuje na tvoje verske stavove.ili što je sprečio rulju da dosledno slovu zakonu kamenuju ono dvoje preljubnika? A zašto bi on to radio ako nije ispunio te zakone? Da se pravi šmeker pred sadukejcima koji ga ionako nisu ni prepoznali kao Sina Božjeg?
Biblija nam kaze da su verski lideri jevreja hteli da ga ubiju jer se gradjao jedna Bogu,dakle Sin Bozji pa te sad ja pitam:Kao što rekoh Sina Božijeg činiš gresnikom time što i dalje poštuješ subotu koju je ispunio još u ljudskom obličju a i ne samo to. Tako da nemam ja šta da prihvatim već bi ti trebao da se zapitaš na osnovu čega si hrišćanin ako ispunjavaš 4.tu zapovest tako što praznuješ dan zbog kojeg je raspet? Ako po tebi nije ispunio tu zapovest, da li ga uopšte smatraš Sinom Božjim i Mesijom? Nešto ne bih rekao.